Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gerő Zoli a barátom volt

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sok víz lefolyt a Rajnán, mióta Merkel azt találta nyilatkozni -- először -- öt éve, hogy a multikulturalizmus megbukott. Azóta kiderült, hogy a két kelet-német származású állami vezetőnek (Merkel mellett Gauck elnöknek) többet jelent Németország stratégiai pozíciója Európa…..
Gerő Zoli a barátom volt 2015.08.31 08:14:07
@egyetmondok:

'a magyar sajtóban olvastam,hogy a román-magyar határon is sétált mát át iráni házaspár,két pici gyerekkel...'

igen, és egy idilli kép is volt hozzá, elegáns jól öltözött fiatal házaspár, többezer km-es erdőn-mezőn keresztül vánszorogva, éhezve fázva, rettegve menekülve.

'építeni köll tovább a nagyszerű kerítést,nincsen mese.'

sajna igaz, mindaddig amíg az eddig impotens unió konkrét lépéseket nem tesz
ha nem is az újkori népvándorlás okainak felszámolására, de legalább az ellenőrizetlen, teljesen abszurd illegális európába jutás ellen, az unió alapvető érdekében

az unió által ellenőrzött táborok lehetőleg az unió határain kívül, és onnét csak az elfogadott menedékjoggal rendelkező jöhessen be.
leegyszerűsítve erről szól a történet

csak ugye akkor megint az orbánnak volt igaza
Gerő Zoli a barátom volt 2015.08.31 08:44:52
@egyetmondok:
mielőtt válaszolnék,
a farizeus unió a francia külügyér képében manifesztálódott megint, amikor a magyar készülő kerítésről beszélt, amit állatoknak sem lehetne csinálni.

de valamiért nem ment el, és nem is fog elmenni ide, nem fogja kritizálni, : www.blikk.hu/blikk_aktualis/bevandorlas-elkepeszto-foto-calais-bol-2372325

mert azt a kerítést az ő kormánya építi, nem az állatoknak hanem a menekültek ellen

'És akkor ugye Orbánnak pont nincsen igaza,mert ő nem az Unión kívüli táborokat emlegeti,hanem a kerítéseket...'

'vs.hu/kozelet/osszes/pinter-sandor-az-eu-n-kivul-epitene-menekulttabort-0626

Az EU területén kívüli táborok létrehozását javasolja Pintér Sándor, aki szerint onnan a menekültügyi eljárás végeztével az üldöztetés elől menekülőket kötelezően be kellene fogadnia az európai közösségnek, míg a gazdasági bevándorlók beengedéséről a tagországok egyénileg, szabadon dönthetnének.
A Századvég Alapítvány Újkori Népvándorlás, Európai kihívás előtt című konferenciáján felszólaló belügyminiszter szerint Európa jelenleg egy nehezen teljesíthető kettős elvárást fogalmaz meg Magyarországgal szemben a migráció kérdésében. Az országnak ugyanis egyfelől nem szabad őrizetben tartania a menekültügyi eljárás alatt állókat, másrészt Nyugatra haladásukat is meg kell valahogy akadályoznia – fejtette ki a tárcavezető.
Kiemelte, az emberi élet megmentése mindenek előtt áll, ezért például a háború vagy üldöztetés elől menekülőket mindenképp be kell fogadni, a vita az illegálisan érkező gazdasági migránsok kezeléséről folyik.'

van még kérdése?
Gerő Zoli a barátom volt 2015.08.31 08:52:17
@egyetmondok:
érti ugye, a jelenlegi jogállami kötelmény, hogy naponta ezrek szabadon bejöhessenek a 'menekültek', akik amúgy nyugatra mennének, de ezt meg kell akadályozni a magyar államnak

gondolom egy jogállamban gondolkodó is belátja, hogy ez jogállamilag azt jelenti: be mindenki, ki senki.

orbán erre azt a választ adná, hogy akkor csak az jöhessen be, akit jogosan, valódi menedékkérőnek lehet tartani, akiket Magyarország természetesen befogad.

csak ugye ebből a médiamajmaink nem élnének meg, nekik vér kell, tragédia, meg strandpapucsban, kifogástalan öltözékben rettegve menekülő cuki afgán család, akit a fasiszta kormány itthon üldöz
Azt mondja egy Hegel nevű úr, hogy (az a bizonyos) bagoly napnyugtakor kezdi meg a röptét -- kvázi, amikor lehetővé válik már a nap áttekintése (vagy nem zavarja a szemet a túl sok fény). Azt hiszem, alkalmas itt ez a metafora, hiszen az illiberális állam kifejezésnek is leáldozott…..
Gerő Zoli a barátom volt 2015.08.28 07:59:11
@pamut: ez legyen a te bajod, én jól megvagyok :)
esetleg olvasd el Csizmadia Ervin remek kis írását a mandineren.
látod, a főnök zsigerből elfelejti a saját blogjának moderálási hitvallását is, csak mert kellemetlen számára az egyik leghűségesebb kommentelőjének még a dícsérete is, pompásan prezentálva az ő intoleranciáról való mélyebb értelmezését
bye
Gerő Zoli a barátom volt 2015.08.29 12:31:49
@unionista᠍᠍: 'aki látott már nácit az is náci.'

sőt, aki csak gondol egy nácira, már annak is jobb lenne ha levágná az akármijét, különben nem megy be a liberális demokráciába.

:))
Petrás Mária népi énekestől visszavonták a Zsidó Nyári Fesztivál szervezői a felkérést, amely alapján fellépett volna a rendezvényen, mert P.M. nép énekest valaki összefüggésbe hozta radikáljobbos rendezvényekkel, talán éppen a Magyar Szigettel is. (Valami ilyesmi.) Petrás…..
Gerő Zoli a barátom volt 2015.08.28 08:12:52
@pamut:
'Azon 20 éve röhögök hogy a magukat jobboldalinak nevezők egyszerűen még csak nem is értik a tolerancia kifejezést'

nem írtál hiába:)
a te 'liberális toleranciád' prezentációja sokat segít a bizonytalankodóknak, mi az amit semmiképp nem kívánnának ...
Gerő Zoli a barátom volt 2015.08.28 08:17:10
@Hidvégi Mihály:
'Tök jót írtál, érdekes a tolerancia és intolerancia kettőssége, igen jól közelítetted meg.'

:)))
1000 leütés Kapitalizmust! 2015.08.07 07:06:52
A magyarok elfeledkeztek arról, hogy milyen bánatos, szürke, reménytelen volt az országuk Kádár idején, milyen volt először szembesülni (ki, mikor és milyen körülmények között tehette) a Nyugattal:…..
Gerő Zoli a barátom volt 2015.08.07 18:49:40
@egyetmondok:
'Bizony,bár én ezt 90 körül el sem tudtam képzelni,de igaz,hogy a magyar társadalom politikailag tudatosai valóban lamentálnak a kapitalizmus és a szocializmus között.'

pedig mintha épp Antall definiálta volt az általa kívánatosnak tekintett rendszert mint 'szociális piacgazdaság'.

A mai modern 'zöldmozgalmak' meg kifejezetten kapitalizmusellenesek, vagy legalábbis igen erős a kritikai attitűd a lehetséges gazdasági rendszerek legjobbikával szemben.
Ha csak a visszafordíthatatlannak látszó globális éghajlatváltozást, a fenntarthatatlan természeti erőforráspocsékolást, a végeláthatatlan sorban egymást követő háborúcskák, erőszakos demokráciaexportokat nézzük mind-mind ennek a kapitalizmusnak köszönhető.
Némi önkritika illenék a feltétlen lelkesedés mellé.
Gerő Zoli a barátom volt 2015.08.07 20:43:06
@egyetmondok: ahh, én meg eddig úgy hittem, a kapitalizmus magántulajdonon alapuló piacgazdaság, a szocializmus meg közösségi tulajdonon alapuló gazdaság.

Az államhatalmi ideájukj meg aztán végképp ellentétben állnak egymással, nehéz lenne úgy értelmezni a szocializmust, mint ami nem ellentéte a kapitalizmusnak.

A 'demokratikus jogállam' pedig nem a 'liberális demokrácia' szinonimája.
Most épp illiberálisnak nevezi magát - bármi legyen is ennek a jelentése.
Gerő Zoli a barátom volt 2015.08.07 20:49:05
@unionista᠍᠍᠍:
'amikor a jog a köznéptől függetlenül uralkodik. amikor a jog nem a néptől, hanem a jogász társadalomtól ered. amiben te hiszel arra viccesen azt mondják, nem "jogállam", hanem "jogászállam".'

Ez remek!
A korrupció az alapjelentése szerint erkölcsi züllést, romlást jelent. Nem kell vagyonosnak vagy hatalmasnak lenni ahhoz, hogy az ember korrupttá tudjon válni ebben az értelemben -- elég érdektelenné vagy…..
Gerő Zoli a barátom volt 2015.08.06 16:56:04
@zipe moha:
'kényszerközösség van...ráadásul gyűlölettel polarizált egyének összessége....szerintem késő van... '

de tisztelt honfitársaink, sosincs késő abbahagyni a gyűlölködést - nyilván mindenki csak a sajátját tudja.

Az úgy nem megy, hogy mindenki 'más' gyűlölködik, és ezért van ez a kényszer a közösségen.
Semmi ok nincs ami bárkit gyűlölködésre kényszerít.
Lehet példát mutatni!
Gerő Zoli a barátom volt 2015.08.07 18:35:25
@zipe moha: pedig a dolog tényleg ilyen egyszerű, bár belátom nehéz lehet megszabadulni a 'gyűlölködés' során elérhető apró kis örömöktől.

Amúgy meg a valóság egészen más mint annak médiavilágbéli mása - merthogy tényleg más, mint amit a médiából ismerhetsz meg.

Egyáltalán nem jellemző a mindennapokra az a gyűlölködés, amit oly kéjes örömmel tolmácsolnak az ebből élő médiamunkások, bloggerek, berkeczbalázsok.

Szeretnék hogy így legyen, de nincs így, és nem is lesz.
A Tárki felmérése szerint az intenzív propaganda ellenére jelentősen csökkent a bevándorlásellenesek aránya (a bevándorláspártiaké ennek kb. a felével), és nőtt a…..
Gerő Zoli a barátom volt 2015.08.05 18:34:46
@HaFr: ne haragudjon, de ha 'egy határon túl' interpretáció lenne igaz, akkor miért 'csökkent' az 'idegenellenesség' Ön szerint?

Hirtelen rájöttek a megvezetettek, hogy meg lettek vezetve, és alábbhagyott a lelkesedésük?

Vagy netán elképzelhető, -hogy amint a Tárki is utalt rá elemzésében, a veszélyeztetve érzők hajlamosabbak az 'idegenellenességre'- most hogy határozott szándékot látnak a kormányzat részéről az ellenőrizetlen migráció visszaszorítására, kevésbé érzik veszélyeztetve magukat, így aztán a'idegenellenességük' is csökken?

Tudja, ha hozzám az ablakon bemászva kérnének valakik segítséget noha ezt az ajtómon kopogtatva is megtehetnék, bizonnyal nem a bizalmamat erősítgetnék ezzel.

Szerintem Ön is így lenne vele, nem gondolja?
Gerő Zoli a barátom volt 2015.08.05 18:52:36
@Gerő Zoli a barátom volt:
'birtokában' - 'hiányában', nyilván elnézést.