Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fjumer

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt hetekben érezhető kánikula arra késztetett minket, hogy az ilyenkor legjobban fogyasztott üdítőket, a szénsavas limonádékat teszteljük. Elképesztő látvány volt, hogy egyes, a tesztben szereplő termékekből raklapszámnyi hely hiányzott a polcokon, annyira letarolták a vásárlók. 25 szénsavas…..
Minap olvastam egy cuki cikket arról, hogy milyen jelei vannak annak, ha a kutyánk szeret minket. Többek közt ilyeneket sorolt: ásít, lábadra ül, neked dől, a szobádban alszik, rád ugrik, amikor hazaérkezel, odahozza a játékát… Na, jó, volt benne pozitív is, mint pl. nyugodtan…..
fjumer 2016.08.29 07:59:22
sziasztok . gondolom csak kutyások szólnak hozzá. vannak szakértők ( :) ) vagy magukat annak gondolók :). saját tapasztalatom szerint a kutyákat irányítani kell. szabályokat alkotni számukra amikben természetesen van egyfajta rugalmasság . ( ágyba soha ! ), hálószobába ..ok ! mi eszünk .. kutya nem jön a közelbe . kutya eszik ....békén hagyjuk ! nem azért mert morogna ( van ásóm van kertem ! ) hanem mert ha nyugodt körülményeket biztosítunk akkor a kutya ezt meghálálja . én is utálom ,ha kaja közben basztatnak . mivel jó pár éve együtt élünk és van pár évtizednyi tapasztalat a nevelés terén ( gyermekek,unoka ) a kutya nevelését is a gyerekek neveléséhez tudom hasonlítani . csak a kutyát sokkal könnyebb és sokkal hálásabb :) póráz , szájkosár ? most már csak a házunk közelében használunk pórázt egy szomszéd beteges kutyafóbiája miatt ( nem tiszteletből, sokkal inkább a kisgyermekük szülőktől tanult viselkedése miatt ) nem szeretnék rettegést és rémületet látni a kislány szemében , miközben egy 45 kg-os kutya megy feléje . szóval otthon póráz a kézben a másik vége a kutyán . kutya szorosan a lábam mellett .stb....mindeközben a városban a póráz a kutya hátán :) .
alfa ? igen és nem . szerintem sokkal inkább amolyan társas ,kölcsönös megértés és tisztelet alapú viselkedés , csak sokkal bonyolultabb . van amit szabad , van amit néha szabad, és van amit nem szabad. meg van amit tilos ! ( így az a legnagyobb boldogság számára, amikor megteszi :) pl : fekáliában való hempergés :( .
az ivartalanítás sokat segít az alapviselkedés finomításán . a nevelés pedig a mindennapokat könnyíti meg . a kiképzés amolyan tuti mindíg működő eszköz a kézben tartáshoz . de vajon egy yorkival is ugyanúgy bánnák mint egy pittel vagy egy malival ? vajon az ember számára a méret és a wassen nem amolyan használati útmutató ? kicsi kutya neki szabad , nagyobb kutya neki meg nem ?
szeretem a kutyákat, de még magam is teljesen másként bánok egy 2 -3 kg-os spániellel, mint egy 25-30 kg os staffival , vagy egy 50 kg os orosz terrierrel .
azt gondolom ,hogy attól válhat veszélyessé egy kutya , ha nem megfelelően viselkednek vele. a megfelelő viselkedés viszont relatív ! de .. mi van ha valaki retteg a kutyáktól ? mi van ha valakit már bántott egy kutya ? te meg sétálsz felé nyugodtan az utcán , a kutya melletted bóklászik , zene a fülben , stb . szerencsétlen járókelő pedig rémületében felmászik a házfalon ? vagy , vagy ? vagy ? ezért , szerintem a fő feladatunk a saját magunk kiképzése. hogy megfelelő társai legyünk a kutyáinknak . azoknak akik hallgatnak ránk, figyelnek ránk, lesik inden mozdulatunkat ,és elvárják a dícséretet ! :)
a szájkosár szerintem egy komolyan frusztráló és stresszhelyzetet teremtő dolog . igaz soha sem használtam . mert nem kellet . ( a tömegközlekedést nem számítom )
ui : szerintem a nők között sokkal többen értenek a kutyákhoz mint a férfiak azt gondolnák . a legjobb kiképzők között sok a nő ! az erő nem megoldás . mondom és aki világ életemben erős voltam :)
jan fennellel és a cezáre millan-nal egyetértve : a rossz időben adott szeretet sokkal több bajt és gondot okoz egy kutyánál , mint a jó időben adott büntetés !
fjumer 2016.08.31 09:07:33
@Dummy Druggist: :)
ez ügyes is lehetne , de nem az :) csak demagógia :)
a kérdés nem rólunk ,hanem a kutyáink neveléséről szól....na ? !
biztos sokat olvasol, meg sokat tudsz .
de vajon mennyire gyakorlati ez a tudás ?
( persze , ha az etológiai tanszékre jársz , és kutakodsz , meg kísérletezel )
akkor is látszik ,hogy valamit még nem tapasztaltál, sok mindent nem éltél át :)
a kutya az kutya ! lehetne a mondatban a " csak " szót is beletenni .
lényeg : kutyaként bánni vele , egy emberközpontú világban :)
kutya nélkül lehet élni , de .......................... :)