Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Binsz (törölt)

26 bejegyzést írt és 75 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sajátos villongások zajlottak a napokban a Twitter környékén, a társaság kemény ellentámadásra kényszerült a különféle Twitter-klienseket sorban felvásárló, és így a Twitter pozícióit veszélyeztető UberMedia ellen. A Twitter láthatóan nagyon félti az üzletét, amiről…..
Binsz (törölt) 2011.02.21 22:56:43
@Dr. Justice: Szerintem nemcsak hogy létezhet, hanem létezik is, a szociális kapcsolataink esetében ilyen a Facebook. Amit nem azért nem fog beelőzni a konkurencia, mert nem lehet jobbat csinálni, hanem mert egy akkora tömeg használja viszonylag elégedetten, ami mellett a világ inkább másra helyezi a hangsúlyt, például a játékokra. Az előttünk álló évtized amúgy is a játékoké: www.ted.com/talks/seth_priebatsch_the_game_layer_on_top_of_the_world.html - ted.com :)

@is: Én nagyon sokáig a Facebook-kal ellentétben, passzív Twitter felhasználó voltam, de mióta rátaláltam jó pár érdekes arcra, akiknek a könyveit olvasom, vagy csak egyszerűen kíváncsi vagyok az életükre, sokkal többet használom, ez lett az egyik fő hírbeszerző forrásom. Nem is beszélve róla, hogyha valami gebasz van a Gmail-lel, vagy a Facebook-kal, azonnal a Twitter-en keresek választ.

De a Twitter sok mindent rosszul csinált a kezdetek kezdetén, jó páron szépen kerestek rajtuk, míg ők kínlódtak. Pedig nem lett volna más feladatuk, "csak" minden egyszerű lehetőséget megadni, hogy bárkiből érdekes hírforrás és/vagy hírolvasó válhassék.
Az utóbbi évek egyik - nemzetközi porondon - legsikeresebb magyar webes vállalkozása idén meg akarja kétszerezni alkalmazottai számát. A budapesti székhelyű Prezi.com alig egy éve költözött, ám ismét útra kelnek. Most a Kirowski régi, Károly körúti irodájába vándorolnak. A 3…..
Jurij Milner nem aprózza el, szemmel láthatóan teljesen le kívánja tarolni a Szilícium-völgyet, miután a legnagyobb sztorikba sok százmillió dolláros befektetésekkel már betette a lábát. Az orosz tech mágnás a korábbi nagyszabású akciói után most egyenként 150 ezer dollárt…..
Binsz (törölt) 2011.02.13 22:19:44
@Spanish VVax: Egy kormánytól a világ egyik országában sem elvárás, hogy kockázati tőkebefektető legyen.

Ellenben van itthon egy Jeremie projekt, sok-sok milliárddal a háta mögött, ami hasonló célt szolgálna, de fogalmazzunk úgy, hogy alacsony a kockázatvállalási kedv.

Ami persze nem is csoda, ezért is lenne igazán szükség egy Y Combinator jellegű helyre, hogy szűrje és katalizálja a projekteket.

S ha minden igaz, hamarosan lesz is egy ilyen hely, de nem tőlem tudjátok... :)
Miután felfedeztük a PaysBas Cyclechic oldalát, éreztük, hogy remek forráshoz jutottunk a "Bicajjal is meg lehet csinálni!", "tév- és kishit oszlató" mondandónkhoz. Klasszikus anyahajókon, komplett családokat és teljes bevásárlást elszállító két- és…..
Binsz (törölt) 2010.10.14 01:32:03
@GaZe: A valós biztonság és a hamis biztonságérzet két totálisan különböző dolog. Az autó sem véd meg, ha nem kötöd be az övet, attól mert nehéz és acélból van...

Az, hogy az anyukák nem hordanak bukót, kevéssé érdekel, de hogy a saját gyerekük helyett ők adnak nemleges választ, elgondolkodtató. Szerintem hasonlóan felelőtlen, mint nem rakni gyerekülést a kocsiba, én jól vezetek alapon...

Félreértés ne essék, nem akarok vitatkozni, ez is csak a természetes kiválasztódás egy urbanista variációja.
HeStyle Adidas Chewbacca cipő 2010.09.25 13:25:00
A Star Wars őrület folytatódik az Adidasnál. Most a Chewbacca nevű modellel akarnak pénzt keresni. Szőrös, szupermelegnek tűnik és szupercsúnya.Szerintetek is?(kép: fashionindie)..
Binsz (törölt) 2010.09.26 16:18:58
Őt (Star Wars Superstar 2.0 LTO Rebels Shoes - www.shopadidas.com/product/index.jsp?productId=4001066&cp=3748172.3737562.4090400&cid=G12436&shopGroup=R lehet kapni valahol Budapesten jelenleg, vagy tudtok olyan weboldalt ahol megrendelhető és szállítanak Magyarországra?
Netezni az óceánon. Justin Watt közülünk való. Nem tud meglenni internet nélkül, főleg nem egy egész hónapot. Viszont másfél hónapig zötykölődik a Karibi-tengeren, úgyhogy gondolta, utánajár, lehetséges-e egyáltalán egyszerű emberként olyan készüléket beszerezni, mellyel…..
Binsz (törölt) 2010.09.22 10:46:00
Android-osok számára fontos hír, hogy külön applikációba költözik a Gmail és ezzel együtt meg is újul (2.3): www.appbrain.com/app/com.google.android.gm

Nyaralásos mobilnet problémával nagyon egyetértek, a Côte d'Azur környékén egyszerűen nem ismerik az ingyen WiFi fogalmát, még a McDonald's-ban is csak helyiek használhatják.
Hetek óta tudjuk már, hogy korunk egyik legfelkapottabb amerikai komikusa, Steve Carell kiszáll az Office-ból, mert inkább filmes karrierjére akar koncentrálni. Az NBC egy közleményben mondott köszönetet a színész/humorista eddigi munkájáért - Carell nélkül az Office aligha jutott…..
Még most sem hiszem el, pedig igaz: sikerült beszereznünk az Apple forradalmi töltőjét. Képriport formájában foglalom össze, hogy milyen zseniálisan lehet elemeket tölteni ezzel az elképesztő eszközzel: Még most sem hiszem el, amit Jobs és Ive összehozott a cupertinói…..
Az Android-közöség már majdnem feladta fejben, minekután vasárnap délig sem érkezett meg a hét végére ígért frissítés. Ám délután 2 magasságában mégiscsak kilökte a HTC az Android 2.2-t a Desire-ekre. Úgyhogy mindenekelőtt lélegezzünk fel, és feledjük az elmúlt napok…..
Binsz (törölt) 2010.08.03 15:50:55
@hírbehozó: Nincs hivatalos forrás, éppen ezért kérdezem. A Mobilarénán dumálnak róla: sok a bug, van pàr beígért és mégsem kijött fícsör, tesztszagú a frissíthető telefonok száma és leállt a frissítèsi lehetőség. Ez utóbbi szerintem inkább ingadozik.

Nálam sok bugot hozott a 2.2, de Factory data reset után nagyjából helyreállt a rend.
Ugye az alapprobléma az, hogy az Androidra fejlesztő magyarok egyelőre nem tudnak fizetős appokat kitenni a Marketbe. A másik oldalról pedig: a hazai androidos telefontulajdonosok nem tudnak fizetős alkalmazásokat legálisan vásárolni telefonjukra.Ezen az áldatlan állapoton kíván…..
Rendőr büntet biciklist a Margit hídon a pénteken a Pesti Side-on megjelent fotó tanúsága szerint, az azonban nem derül ki, hogy a biciklis mit követett el. Másra nem is tudunk tippelni, mint hogy nem szállt le a bicikliről. A hídfőknél egyébként nem egyértelmű, hogy pontosan mi…..
Binsz (törölt) 2010.07.17 12:38:17
Nos, a múltkori pletyka még arról szólt, hogy június 23-án (azaz holnap) megérkezik a HTC Desire-re és Legendre is az Android 2.2, a legutóbbi pletykák már a következő 2 hétre módosítják a hivatalos release időpontját.A pletyka forrása ezúttal is a HTC supportja. Az egyik…..
Live stream. Kezdjük mindjárt azzal, amit már mindenki tud. Az Index a Magyar Televízióval bútorozott össze, melynek eredményeként a hírszájton élőben lehet követni az összes meccset. Sőt, menet közben a gólokat is vissza lehet majd nézni. Bár az elgondolkodtató, hogy a FAQ…..
Binsz (törölt) 2010.06.16 11:18:32
@Langmár Péter: Ha nem találsz megoldást, íme egy alternatíva: www.eurovisionsports.tv/fifaworldcup/
A Google.hu (és a kereső egyéb lokalizált oldalai is) a mai napon egy elég rossz minőségű háttérképpel jelentkezett. Nyilvánvalóan az új háttérkép-funkció kampányáról van szó. Ugyanakkor az is érdekes, hogy míg a Google.com-on egyszerűen el lehet távolítani a kéretlen…..
Nagyobb térképre váltás Ha nem tudnánk, hogy igaz. Legalábbis hiteles szemtanúk szerint. Brit-Kolumbia tartományban, egy Boston Bar nevű helyen forgatták. Az Alexander-alagútban. 1. főút, két és fél órára Vancouvertől. Két hét alatt készült el és talán nem túlzás azt…..
Webisztán Ingyen wifi a BKV-tól? 2010.05.23 16:25:00
Tudom, hogy van most ez az új busz tesztelés Budapesten, de annyira nem merültem bele a témába, hogy feltűnjön: egyik-másik busz ingyen wifit is szolgáltat az utasoknak. Úgyhogy annál nagyobb volt a meglepetés, amikor átkelve a Krisztina körúti zebrán egy wifis matricát…..
És akkor megérkezett a keynote videója is: 18:33 Igazából a műsorkeresést próbálják demózni. Nem nagy szám. Lehet keresni a tévé képernyőn műsorfüzetben, és a weben. Amúgy a demo csúnya FAIL. Képtelenek bluetooth/wifi kapcsolatra. Úgyhogy sosem tudjuk meg, mire jó még…..
A múltkori post kommentjeiben felmerült, hogy jó lenne összeszedni pár olyan alapvető dolgot, tippet, tanácsot, ami segítheti a dizájnolásra kényszerülő fejlesztő munkáját. Megkerestem pár webdizájnert, hogy adjanak tanácsot azoknak, akik bár nem webdizájnerként dolgoznak, de…..
Az előző postban már előjött, de részemről ez a téma megér egy önálló bejegyzést is.Nézzünk csak meg egy átlag androidos alkalmazást. Első ránézésre el lehet dönteni, hogy az adott appot teljes egészében egy fejlesztő, vagy esetleg egy team dobta-e össze. Miből…..
Binsz (törölt) 2010.05.07 18:35:53
@Nakhchivan: A mobil és a desktop alkalmazások legnagyobb különbsége a felbontásban és a bevitel milyenségében van, nem másban. Beszélek majd HH-val, lehet tényleg érdemes lenne összehozni egy ilyen cikket, vagy cikksorozatot.
Ma a metróban futottam össze a Samsung egyik hirdetésével. A cég új telefonját, a Montét reklámozza. A pontos reklámszövegre már nem emlékszem, de a lényeg, hogy a gyártó szerint a telefon fő erőssége, hogy segítségével nagyon kényelmes és egyszerű használni a közösségi…..
Binsz (törölt) 2010.05.07 15:00:32
@charlie: Gondolom a Java nem képes a különböző operációs rendszerek előnyeit egy programként kihasználni. Nem véletlen, hogy minden OS-re külön fejlesztenek.

@Gerusz: Az American Dreaming jegyében, akkor már csapjuk mellé a verdákat is. Szívesen vennék Mitsubishi Evolution X-et 4 milláért. :)
Az első körös app-arzenálomat lassan kiegészítettem még pár alkalmazással. Nem kis mértékben köszönhető ez Matt Cutts postjának, és az annak kapcsán indult threadnek. Új felfedezésem az ASTRO, az AppMonster, a SeePU, a MyTracks és az Endomondo. És végre valahára normálisan…..
Binsz (törölt) 2010.05.04 22:20:19
Ma lesz a budapesti Elevator Pitch Competition első fordulója. Egy mini startupversenyről van szó, ahol a versenyzők 2-2 percben próbálják meggyőzni az üzletembereket arról, hogy érdemes pénzt fektetni induló vállalkozásukba. A fődíj 30 nap a Szilícium-völgyben. Hamarosan…..
Binsz (törölt) 2010.04.30 20:11:00
@bpelhos: Ők az Indavideó Film.
Binsz (törölt) 2010.05.01 01:03:44
@John A. Dragon prof: Egyfajta vállalkozási forma: Think big. Start small. Scale fast.

A Szilikon völgyben, számtalan ma óriásnak számító technológiai cég indult anno, a nagy tech bumm idején startupként.
Binsz (törölt) 2010.05.03 12:23:10
@John A. Dragon prof: Nem feltétlenül csak informatikai területről lehet szó, bár jellemzően alacsony kezdőtőkéjű technológiai vállalkozásokról van szó. A lényeg a szintenkénti (seed, angel, series) növekedés és adott ponton az exit.
Immár a második magyar árösszehasonlító szájt jelentkezik hasznos iPhone-alkalmazással. Múltkor az Olcsóbbat.hu, most pedig az Árukereső szolgáltat élő példát arra, hogy a vásárlási szokásokat nálunk is masszívan átalakíthatják az okostelefonok.  Az Árukereső appja…..
Nos tehát, pénteken reggel 10 órakor átvettem a HTC Desire-t az MGSM-nél. Gondoltam, leírom az első benyomásokat, és majd jövő hét elején jön egy átfogó teszt. Akár több postban. Nem fogok köntörfalazni: a HTC Desire minden bizonnyal az egyik legjobb, ha nem a legjobb…..
Binsz (törölt) 2010.04.12 01:16:41
@letoxeroy: "Szerencsére így vagy úgy ez áthidalható..." - Érdekelne, hogy miként?
Én pénteken reggel 10 órakor fogom átvenni a készüléket. De jóbarátom, az Index korábbi fejlesztői agya, a Gawker Media jelenlegi kódmágusa, Pozsi már megvette Dezirét. Vele cseteltem az imént... HH: na milyen? pozsika: szuper egyelore nem tudom hova nyuljak HH: en holnap reggel…..
Binsz (törölt) 2010.04.09 16:41:52
@Asszem: Tényleg melegszik, ráadásul látszólag random, de a gépelés nagyon kényelmes, én is arról írok.
Binsz (törölt) 2010.04.09 18:53:34
@LeeFH: Internet előfizetésre gondolsz? Szerintem 1 GB kell hozzá, ha szeretnéd kihasználni minden funkcióját.