Regisztráció Blogot indítok
Adatok
theGentlemanus

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Baloldaliak, centristák és gyurcsányisták: ez az a felállás, amiben a demokratikus pártok legyőzhetik a Fideszt - persze csak akkor, ha sikerül kölcsönösen támogatott jelölteket állítani a 106 egyéni választókerületben. Megírtuk már, mit kellene tennie az MSZP-nek, hogy miért kell beállnia a…..
theGentlemanus 2017.10.05 22:34:09
@api99: Valaki árulja már el, hogy mit vár a Jobbiktól, milyen különbséget lát a Jobbik és a Fidesz között, mert én mintha ugyanazt a pártot látnám mind2ben. Velük pont ugyanott lennénk ha megnyernék a választást mint ahol most vagyunk a Fidesszel.
Mint már említettem, igyekszem nem csak a baloldali médiából értesülni a világ, az EU és Magyarország történéseiről. És mi sem lehetne a legnyilvánvalóbban közvetlen hírforrás, mint elmenni egy konzultációra a konzultációról. A héten végre az én választókerületem is sorra került. Nem fütyörészni…..
theGentlemanus 2017.05.20 21:04:21
Kedves Koala Kóla!

A gond az, hogy a stadionépítés csak csepp a tengerben. Olyan mértékű ma Mo.-on a korrupció amilyen soha korábban nem volt. Sok-sok ezer milliárd forint tűnik el, ill. kerül egy szűk elit körébe. Annyi korrupciós ügy volt az elmúlt években, hogy az emberek a nagy részét már el is felejtetették. 20-25 évre bebetonozzák a haverokat, hogy akkor se legyen gond, ha netán nem őket választják meg legközelebb (trafik, földügyek, bank és takarékpénztárak). Emlékszel még amikor Horváth András kitálalt a NAV-nál, több ezer milliárdos Áfa csalásokról beszélt. A NAV egy hétvége alatt lefolytatta a vizsgálatot és nem találtak visszaélést :-) Olyan "pletykát" is hallani, hogyha egy vállalkozó bármilyen kapcsolatba kerül egy állami beruházással ill. a kormánnyal, legyen akár felcsúti polgimester alvállalkozójának az al-al-alvállakozója, automatikusan kikerül a NAV ellenőrzések alól. A gond az, hogy simán el tudom képzelni, hogy ez igaz. Szerinted milyen hatása van mindezeknek a gazdaságra?
A mindenkori kormánynak úgy gondolom van néhány alapfeladata, ezeket úgy hívják, hogy oktatás, egészségügy, szociális ellátás, nyugdíjrendszer. Bármelyiket nézzük, nagyon súlyos gondokkal küzdenek. Mit tett ez a kormány, hogy ezekben az ügyekben rendszerszintű előrelépés legyen? Nem részintézkedésekre gondolok, hanem olyanokra, ami a 4 éves cikluson túlmutat. Ezeken kívül rohadtul utálom azt a fajta politikai kommunikációt amit a Fidesz folytat. Közpénzből folyamatosan óriásplakátok és TV- rádió reklámokon ellenségképet kreál, uszít, félelmet kelt. Szóval nekem összességében inkább negatív mint pozitív a tevékenységük, ezért nem szavazok rájuk, de elismerem bizonyos intézkedésiket és részeredményeiket, mert próbálok nem elfogultan tekinteni rájuk.
Nem az a baj, hogy az emberek nem akarnak vasárnap dolgozni. Én sem szerettem sose, de ez mégis ki a büdös szart érdekel rajtam kívül? Senkit. Jogomban áll olyan munkát választani, ahol nem kell ilyen tevékenységet végezni, mondjuk lehetek küldeménykézbesítő, és kelhetek reggel négykor, hogy…..
theGentlemanus 2016.04.17 16:04:52
@napelemügynök: Bár a vasárnapi nyitva tartáshoz semmi köze, de a számok nem mindig fedik a tényeket. Én két multicégnél dolgoztam, az egyiknek egy gyára volt vidéken, egy irodája Pesten, a másiknak 3 gyára vidéken, egy irodája Pesten, mindkét cég természetesen Pestre volt bejegyezve, így az ottani GDP-t gyarapítják. Most egy magyar cégnél dolgozom, aminél szintén hasonló a helyzet. Szóval felesleges azzal jönni, hogy a pestiek termelik meg a GDP felét, vagy akár 40%-át, mert ez nem tény.
Liberátor Harmadik Magyarország 2016.01.10 23:41:17
Leváltani az orbánista pocsék demokráciát Az alaptétel az, hogy le kéne váltani Orbán Viktort és az orbánista pocsék demokráciát, méghozzá 2018-ban.  Ezer oka van, de röviden a pocsék demokráciát azért kell leváltani, mert nem akarunk elnyomásban, hazugságokkal etetve élni, nem akarjuk, hogy…..
theGentlemanus 2016.01.11 21:15:37
@Balt: Azután viszont, hogy meglett a 2/3-aduk, az első intézkedésük az volt, hogy megszavazták, hogy az addig 2/3-os törvényeket csak 4/5-el lehessen elfogadni, belátva hogy a 2/3-os többségük túl nagy hatalmat biztosít a számukra. Na ezzel szemben a Fidesz mit csinált? Minden demokratikus kontrollt leépített, minden állami és lassan nem állami pozícióba a saját embereit ülteti...
Tisztelt Munkahelyi Terror Blog!   Levelemmel azért kerestem meg az oldalt,hogy elmeséljem a történetem! 1,5 évet dolgoztam egy 3 és 4 csillagos hotelban ( Zalakaros). Gyógymasszőrnek jelentkeztem a hotelba hamar fel is vettek aminek kezdetben nagyon örültem,aztàn utàna jött a…..
theGentlemanus 2015.07.29 20:28:53
@egy igazi barom vagy mondigazatmar: Ami a munkaerő kölcsönzést illeti, már nálunk is él az a törvény (EU-s előírás), hogy 5 év kölcsönzés után kötelessége a munkáltatónak saját állományba átvenni a munkavállalót, ha a munkaviszonyban nem volt 6 hónapnál hosszabb megszakítás. Egyik nagy multink veszprémi jégkrémgyárában ezt úgy oldották meg, hogy akinek megvolt az 5 éve inkább elküldték fél évre, majd félév után visszavette a kölcsönzőcég, így újrakezdődött az 5 év. Ennyit a multikról, semmivel nem jobbak a magyar munkáltatótól.