Regisztráció Blogot indítok
Adatok
qwerttrewq

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legtöbb anyajegy jóindulatú. Az egész testfelületen bárhol előfordulhatnak, különböző színekben, formában és méretben. Egyes anyajegyek azonban rákos elváltozásokká fajulhatnak. A WEBBeteg összeállításából kiderül, hogyan ismerheti fel a veszélyes anyajegyeket, és…..
qwerttrewq 2015.07.29 09:08:58
@Liba Tóni:
Miért szólsz bele, ha nem értesz hozzá? Ha neked valahol így csinálták, akkor elég szakmaiatlan volt az orvos hozzáállása. Egy rendes anyajegy eltávolítása szikével történik, mivel a szövettan csak így tudja kimutatni, hogy valóban a megfelelő szélességű bőrréteg el van távolítva, és nincsen degeneráció a széleken.
Nem mondom, hogy nem szokták lézerrel eltávolítani, mert szokták, csak felelőtlenség. És ha egy anyajegyet azért kell eltávolítani, mert kockázatos, akkor pedig igen is szükség van a szövettani vizsgálatra, ami lézeres eltávolítás esetén nem lehetséges.
Egyébként a szikés eltávolításból semmit nem érez a beteg, az elején kap egy érzéstelenítőt, a műtét pedig varrással együtt 5 perc alatt kész van.

A cikkhez pedig: Nem igaz, hogy csak bőrgyógyász távolíthatja el, sőt nagyon sok bőrgyógyász sebészekhez küldi a betegeket anyajegy eltávolításra, mert idegenkednek a sebészeti beavatkozástól.