Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Juventino73

0 bejegyzést írt és 303 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Juventus januárban kölcsönbe adta a Torinóban partvonalra szorult középpályását, Emre Cant, s a Borussia Dortmund ma este hivatalosan is bejelentette, hogy nem vár nyárig, s opciós vételi jogával élve, már most véglegesítette a német válogatott játékost keretében. Emre Can eredeti…..
Juventino73 2020.02.18 21:14:56
@JuventusFanatikus: lehet, de másra tippelek, mivel már ma délután bejelentették és alá is írta az új szerződését. Egy ilyen szerződést napokig, hetekig tárgyalnak ki és szövegeznek meg az ügynökökkel, tehát valszeg már egy ideje eldőlt a dolog. Valami gyógy klauzula lehetett, pl. min. egyszer pályára lép, ami várhatóan azonnal bekövetkezik, de nem minősül színlelt szerződéses kitételnek (mert pl. első edzésen 1 évre lesérülhet).
Juventino73 2020.02.18 22:55:42
@Rikoo: @Grinta: nehéz belőni a fair értékét, hogy megítélhessük jó vagy rossz üzletet kötöttünk-e. Próbálom levetkőzni magamról a szurkolót és objektíven megítélni:

1. A mértékadó transfermarkt-nál tavaly nyáron volt a csúcson, a formája és keretből kikerülése miatt tavaly dec-ben 30M EUR-ra csökkentették le az értékét. Ezt vehetjük igazodási pontnak.

2. Az ingyen transzfer miatt a piaci értékéhez képest irreálisan magas volt a bruttó bére (10M EUR/év), mivel jól taktikázott a lejáró szerződésével az LFC-nél. Még ha ebből valamit engedett is, akkor is max. 10-15 csapat tud magának megengedni ennyit az egész világon, ami csökkenti a keresletet, ráadásul január volt, amikor sok nagy csapat nem mozog a piacon.

3. A Juve FFP nyomás alatt van a tavalyi év 71%-os bérköltség / működési árbevétel mutatóval, ami nem fenntartható és ha több év átlagában így marad, az UEFA szankciókhoz vezethet. A 28 fős profi keret nem fenntartható üzletileg, min. 2-3 embertől meg kellett szabadulni, szinte bármi áron. Ez mindenki tudta a piacon, ami nem erősítette a Juve tárgyalási pozícióját (ez Mandzu És Pjaca esetére ugyanígy állt).

Ergo: ezeket figyelembe véve nem rossz, hogy egy trükkös szerződéssel kihoztunk belőle 26M EUR-t, főleg, hogy a 2. pont miatt gyakorlatilag csak a BVB volt az egyetlen komoly érdeklődő.

A probléma nem az eladással van/volt. A probléma az, hogy hibás az alkalmazott játékosvásárlási politika, hogy rámegyünk nemzetközileg ugyan tényleg jónak számító, de nem különleges képességű lejárt szerződésû focistákra (Emre, Ramsey, Rabiot), akik nem tudják a különbséget jelenteni, de extrém magas a fizetésük. Így, ha nem válnak be szinte erejükön felül, akkor gyakorlatilag eladhatatlanná válnak (és korábban már bizonyították, hogy anyagi megfontolásokból képesek “kiülni” a szerződésüket), merchandising bevételekhez helentősen nem járulnak hozzá (mint ahogy azt Ronaldo teszi), másrészt jelentős csapaton belüli bérinflációt generálnak (ld. Dybala hosszabbítása), ami tovább gerjeszti az FFP szempontjából nehezen fenntartható helyzetet és további kényszerértékesítéshez vezethez.
Az éj leple alatt a Juventus hivatalosan is bejelentette, hogy 29.5 millió euro fejében értékesítette Leonardo Spinazzola játékjogát az AS Romának, míg a fővárosiak ifjú védője,  Luca Pellegrini  22 millió euróért jár be ellentétes irányú útvonalat, s a zebracsíkos mezben…..
Juventino73 2019.07.01 18:56:54
Csak okoskodni tudok FFP kapcsán.
Ami biztosnak tűnik, hogy jún. 30-án jelent meg a hír, akkor köttetett meg az üzlet.
Ez azért fontos, mert az FFP futballévet vizsgál (jul1-jun30), illetve a konyv szerinti eredmenyt veszi alapul (ezert fontos a “plusvalenza”, azaz jatekosertekesitesen elert konyv szerinti nyereseg kifejezes).
Spina eladasaval a nyilvantartott konyv szerinti ertekhez kepest 26,6M EUR nyeresegunk keletkezett, amit a 2018/19-es futballevre tudtunk elkonyvelni a jun.30-i tranzakcio miatt.
Valszeg ezert ilyen irrealisan magas csereerteken szamitottuk be oket (29,5 vs 22), hogy kijojjon az FFP matek mindket oldalon.
Cancelot probaltunk elso korben eladni, aki kb. 40M EUR (+jutalekok) kerult be tavaly a konyvekbe es ha jol tudom, akkor 4 eves szerzodese van, igy az elso evi amortizacio utan 30M EUR korul lehet az erteke a konyvekben per ma. 55-60M EUR korul szerettuk volna eladni, igy azon is 25-30M EUR plusvalenza keletkezett volna.
Valszeg ez a 25-30 milla konyv szerinti plusz eredmeny hianyzott meg az FFP-ben a megfeleleshez 2018/19-re (Orsolini es par kisebb erteku ertekesitesen felul).
Ergo: Spina ezert ment, mert Cancelot nem tudtuk eladni. Ez igy azert mar maskepp hangzik, mivel Canceloban nagyobb a potencial a hibai ellenere is, igy o valszeg marad is velunk, legalabbis mar nincs anyagi nyomas rajtunk, hogy eladjuk.
Pellegrini eves amortizacioja (a 22M vetelar egy szerzodeses evre eso hanyada) csak 2019/20-as evtol szamit a konyvekben es igy az FFP-ben.
Romanak is megvan a plusvalenza igy: 22M Pellegrinin (mivel ha jol tudom sajat neveles igy nullahoz kozelitett a konyv szerinti erteke), plusz Manolast is tegnap adtak el 36M-ert a Napolinak, itt kb. meglehetett nekik a 20-30M kozotti plusvalenza, igy a Roma is megcsinalta osszessegeben a 45-50M plusz eredmenyt, ami az FFP-ben kellett (Spina oket is csak eloremutatoan a 2019/20-as evtol terheli).
Igy ez egy nagy, olaszos, mindenkinek jo, okosbab magas csereerteken lezsirozott deal volt, a futtballistak szajat pedig mindket esetben emberes fizetesemelessel fogtak be, hogy ne erezzek magukat annyira gyalognak a sakktablan...
A Juventus kihasználta a Napoli botlását, s a Sassuolo elleni győzelemmel 11 pontra növelte előnyét a bajnoki tabellán. A bajnoki címvédő már a jövő heti, Atlético Madrid elleni  Bajnokok Ligája-összecsapásra készülődik, azonban előbb a péntek estére előrehozott bajnoki mérkőzésen a Torinóba…..
A Juventus rangadóval fog a karácsonyi készülődéshez, hiszen szombat este az AS Roma látogat majd az Allianz Stadiumba. A nyáron jelentős átalakuláson áteső fővárosi csapat a vártnál gyengébb bajnoki formát mutat, s csupán a tabella hetedik helyén áll, azonban a Juventus…..
A Juventus százszázalékos teljesítménnyel hozta a bajnoki szezon első hat fordulóját, azonban szombat este az eddigi legnehezebb feladat vár a címvédőre, hiszen a Napoli együttese látogat majd otthonába. A nápolyi együttes a zebramezesek mögött mindössze három ponttal lemaradva, remek teljesítményt…..
A címvédő Juventus százszázalékos teljesítménnyel hozta az új szezon első két bajnoki fordulóját, s szombat este az élvonalba több év kihagyás után visszatérő újonc Parma vendégeként kell begyűjtenie az újabb három pontot. Massimiliano Allegri keretének egyetlen…..
A Napoli elnöke nemrégiben az Il Mattino napilapnak nyilatkozott, és bár a filmgyáros klubvezető nem ápol túl jó kapcsolatot a Juventus csapatával, ezúttal nem osztotta azok véleményét, akik szerint az Öreg Hölgyet az Inter elleni meccsen hozott bírói döntések segítették közelebb a bajnoki…..
Szombaton a Juventus kínkeserves, 2-3-as győzelmet aratott az Inter vendégeként, s figyelembe véve a Napoli vasárnapi 3-0-ás vereségét, mellyel ismét négy pontra hízott a két csapat közti különbség, szinte biztosra vehető, hogy a torinói csapat ismételten megvédi címét és sorozatban hetedszer lesz…..
Vasárnap este a Juventus döntő csatát vívhat a Napoli ellen, s a déli együttes négy pont hátránnyal, mindent egy lapra téve látogat majd Torinóba, a bajnoki címvédő otthonába. A zebramezesek számára nem lehet más a cél, mint hazai pályán is legyőzni a legfőbb kihívót, s…..
A Juventus szerdán a  játékvezető erőteljes közreműködése mellett búcsúzott a Bajnokok Ligájától, így az olasz rekordbajnok számára nem maradt más hátra, mint hogy hazai színtéren zsebelje be az elérhető trófeákat. A bajnoki tabellán felhalmozott négy pont előny…..
A Manchester United szélsőhátvédje, Matteo Darmian egyre komolyabban gondolkodik a nyári visszatérésen szülőhazájába, miután a PL-ben az utóbbi években nemigen remeklő csapatban folyamatosan a perifériára szorult. A Juventus, az Inter, a Napoli és a Roma is felmerült a Torino…..
A Torino FC elleni Olasz Kupa-továbbjutást követően, s a szusszanásnyi téli pihenő előtt a Juventus a Cagliari otthonába látogat, hogy onnan három bajnoki ponttal térjen haza, s így tartsa a lépést az éllovas Napoli együttesével. A hiányzók listája eddig sem volt rövid, hiszen Gigi Buffon, Juan…..
A múltban a Napolinál is megfordult erőnléti edző, Corrado Saccone véleménye szerint a Juventus csatára, Gonzalo Higuaín nem tekinthető lustának, azonban gyakran túlságosan támaszkodik a tehetségére. Az argentin csatárnak az idei szezonban több kritikával kell szembenéznie…..
A Juventus igazgatója, Giuseppe Marotta a Fiorentina elleni mérkőzést megelőzően beszélt az átigazolási piacról, valamint az ihletett formában teljesítő Paulo Dybaláról és a góllövő cipőjét egyre kétségbeesettebben kereső Gonzalo Higuaínról. "90 millió Higuaínért? A…..
Juventino73 2017.09.21 15:46:56
@Tony.: egyetértek. Ennek az elmebajnak CSAK AKKOR VAN ÉRTELME, ha a menedzsment mar meghozta a döntést arról, hogy jövő nyáron eladja Dybalát. Kísérteties a hasonlóság a Pogba esettel:
- megkapja a 10- es mezt, ezzel felpörög a merchandising bevétel
- játékos örök hűséget fogad a sajtóban, de a színfalak mögött megvan már a megállapodás, amiben vastagon a játékos is benne van (Dybala ügynökcseréje is erre utal, valszeg a régi nem akarta adni a nevét ehhez az egész színjátékhoz)
- következő nyár végén horror összegért (sztem 150-200M eur között ebben az esetben) elkel a játékos
- de előtte egész nyáron megy az eligazol vs marad színjáték
- addig a kancsal "bezsákol" 2-3 komoly játékost az ellenértékért (ld. Pjanic, Higuain): szerintem már a Bernardeschi üzlet is ennek a folyománya, Berna nyugodtan ül a seggén, mert tudja a forgatókönyvet, csak technikai okokból 1 évvel korábban el kellett hozni a Fior-ból, nehogy a sárga tőke elhappolja...

Sztem Dybi is ezért annyira felszabadult, szórja a gólokat, mert elrendeződött a jövője, ahogy ő akarta.
Marrotta meg előre felkészíti a szurkolókat a médián keresztül ezzel a dumával, hogy ne legyen forradalom jövő nyáron.
De ez akármilyen jó üzletileg, MÉGSEM VEZET HOSSZÚ TÁVON SEHOVÁ:
- csak erősíti a Juve átjáróház imidzsét
- minden évben újraépítteti a csapatot az edzővel
- degradálja a 10-es mez értékét
- elidegeníti a szurkolókat.

Ez rövid távú, kapzsi szemléletet tükröz és ÍGY SOSEM NYERÜNK BL-t... :-(
Juventino73 2017.09.21 16:14:59
@gomorra21: értem a célzást, valóban, amit leírtam, az egy komplett összeesküvés-elmélet, de le kellett írjam, mert nem látok más értelmet a dolognak, azon kívül, hogy Marotta ennyre debil. De ezt már sokan leírták az előző kommentekben, így nem volt értelme megismételni...
Juventino73 2017.09.21 16:27:56
@gomorra21: ott a pont! :-)
Mino Raiola nem hisz az AC Milan projektjében, azonban véleménye szerint Paulo Dybala el fogja hagyni a Juventust a Real Madrid vagy valamelyik manchesteri klub kedvéért. „Nincs semmilyen személyes gondom az AC Milan vezérigazgatójával, Marco Fassonével és a sportigazgató Massimiliano…..
A válogatott szünetet követően a bajnokságban mindeddig hibátlan teljesítményt nyújtó Juventus szombat este a Chievo csapatát fogadva próbálja begyűjteni a soron következő három pontot, majd gőzerővel készülődhet a jövő keddi Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésre, amelyen a…..
Juventino73 2017.09.09 20:09:43
@Rikoo: egyetértek, ez a csapatrész így nagyon jól muzsikált együtt! Elneznem ezt igy kedden is (Kedira serulese, Mandzsu santikalasa es Cuad eltiltasa ezt vetiti elore). Remélem Sanyi, Chie es Höwedes a védelmet is stabilizalja keddre.
A Juventus elnöke, Andrea Agnelli szerint az Európai Klubszövetség elnöki posztjának betöltése nagy megtiszteltetés egyben hatalmas felelősség is számára. A Bianconeri első emberét a mai nap folyamán nevezték ki a Szövetség elnöki posztjára, az igazgatótanácsban pedig egy…..
Massimo Moratti ismét megragadta az alkalmat, hogy odaszúrjon egyet a Juventusnak és legutóbbi nyilatkozatában azon elmélkedett, hogy az idén bevezetett videóbírós rendszer már 1998-ban is hasznos lett volna, főleg az abban az idényben megrendezett Juventus - Inter találkozón. A Juventus részéről a…..
Juventino73 2017.09.05 16:57:02
Olasz források szerint a Juventus januárban újabb próbát fog tenni Emre Can ügyében, akinek esze ágában nincs új szerződést aláírni a Liverpool csapatával. A Corriere dello Sport úgy tudja, hogy a német válogatott csupán 10 millió euróért érkezhet a Juventushoz, mivel a középpályás aktuális…..
Juventino73 2017.09.01 11:44:16
@pott70: félek tőle, hogy nyáron sem... azújságírók nem tudnak beletörődni abba, hogy lezárult a mercato. Biztosan karakterszámra fizetikőket.
Elseid Hysaj ügynöke meglepő nyilatkozattal állt elő, elmondása szerint ugyanis ügyfele visszautasította a Juventusba való szerződés lehetőségét. A képviselő szavai alapján a Juventus Dani Alves helyettesét kereste, amikor szóba került a Napoli kötelékében szereplő Hysaj, s…..
Juventino73 2017.08.31 15:47:51
Megvan a Juventus következő, s alighanem utolsó nyári igazolása, hiszen a Schalke 04 német válogatott védője, Benedikt Höwedes kölcsönben a zebramezes együtteshez került, s amennyiben kielégítően alakul a torinói kaland, jövő nyáron véglegesen is a klub tulajdonába kerülhet. A 29 esztendős védő…..