Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Edédi

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma megrendeltem a Yamato Company-tól, hogy kivigyék a repülőtérre a csomagjainkat. Mivel nem tudtam a részleteket, e-mail-ben megkérdeztem a céget, hogy mi az a legkésőbbi időpont, amikor feladhatom a csomagjainkat úgy, hogy 3-án reggel fél 8-kor át szeretném őket venni a…..
Ferkó a minap kínai és japán kollégájával a hazaúton ételekről beszélgetett. Ferkó persze feltette a kérdést kínai kollegájának: mi a helyzet a kutyahússal? A kollega már evett kutyát (és ízlett neki), de jelezte, hogy az valójában a koreai konyha étele. A japán kollega a…..
Ha felülkerekedek a lakhatási körülményeinket, a rovarokon és a földrengésen, akkor szeretem Japánt. Ennek ellenére nem tudnék itt élni. Szerintem lehetetlen beilleszkedni. Ha megszűnnének a nyelvi korlátok, akkor is mi lennénk a külföldiek, megbámulnának, mert mások vagyunk.…..
Négy hosszú hónap után egy rövidre nyírt frizurára igencsak ráfér a frissítés. Nehezen szántam rá magam a hajvágásra. Egyrészt sajnáltam rá 4000-6000 yent (láttam olyan helyet is, ahol 9000 yen volt a hajvágás – ezek az árak túltesznek a lélektani határomon),…..
Mint kiderült, a riasztó spray-vel próbáltuk kinyírni az állatot :). Nem véletlenül ment nehezen! Azóta már szereztünk be egy biztos gyilkost. A nevét nem tudom, de -85 fokon végez a kártevőkkel.Felhívtuk a ház bérbeadóját is, mert hát felkészületlen és parás…..
A maradék napjainkat sajnos meg fogják keseríteni ezek a kis dögök (értsd: százlábú, csótány). Már háromszor látogatott meg bennünket százlábú. Hiába minden védekezés! A tegnap esti kis rohadékot Ferkó lefújta méreggel, de egy fél doboz is csak nagyon lassan végzett…..
A japán nemzeti ünnepeknek köszönhetően egy egész hetet együtt tölthettünk. Nagyon jó volt, most furcsa, hogy újra dolgos napok jönnek. Rövid beszámoló: 1. nap: Újra ellátogattunk Kamakurába. 2. nap: Császári palota látogatása. Az igazság az, hogy a Palota el van zárva a…..
Itt még a mosás sem úgy működik, mint otthon. Először is van egy csodagépünk, amely kifejezetten a japán piacra készült, így persze, a kijelző panelen egyetlen érthető írást sem találunk. Azért ezzel mégis boldogulunk, mert nem is japán lenne, ha nem lenne minden kis rajzokkal…..
Egyre gyorsabban kezd kinyílni előtte a világ. Nagyon erős. Rendszeresen fekvőtámaszban tartja magát. Még nem mászik, de csak azért mert egyelőre a lábával próbálja előre tolni magát, egészen pontosan a lábujjaival. Nagyon ügyesen fog, minden érdekli. Gagyarászás helyett…..
Ha valaki szeretné megnézni a Japánban készült fotóinkat, írjon mailt! (De derüljön ki, hogy ki vagy! :))..
A lakásban minden kicsi, minden alacsony. Kicsi az asztal, kicsi a hűtő, alacsony a vasalódeszka, alacsony az ágy. Szó szerint a földön élünk, térdelünk, guggolunk, felkászálódunk, hajlongunk. 100 cm alatt ezzel nincs is gond, de nekünk felnőtteknek ez elég megerőltető, de…..
Darina után Ferkó, Zorka most meg én is megbetegedtünk. Ferkó és Zorka már kifelé, én sajnos befelé tartok a náthába. Darina pedig csaknem gyógyultnak mondható. Szerencsére gyors lefolyású, a nagyobbak pár nap alatt átvészelték. A megfázások miatt, az elmúlt napok csendesen…..
Szomorú tény, de Japánban kétszer annyi szemetet termelünk, mint otthon. Pedig viszek saját szatyrot a boltba, szelektíven gyűjtünk, és mégis. Az ok? Itt mindent legalább háromszor becsomagolnak. Az édesség benne van egy nylon zacskóba, valamint még műanyag tálcára is rendezik,…..
Csütörtökön egy kis orrfolyással kezdődött, majd tegnap elég ijesztő köhögésbe fordult, az enyhe megfázásnak hitt betegség. Miután kruppos köhögéssé vált estére a dolog, ma reggel levittük Darinát a helyi gyerekorvoshoz. Minden gördülékenyen ment, itt nem lacafacáznak…..
Egy kicsit bővebben az oltásokról. Elég más, mint otthon. Itt a gyermek születése után az anyák (olyan közös találkozókon, mint amilyenen mi is voltunk Darinával, ld. 3 hónapos státusz), részletes tájékoztatást kapnak az oltásokról, azok szükségességéről. A szerzett…..
Matsuzaki-san feleségétől, Tsumugitól megtudtam, hogy Ferkó japánban nagyon jóképűnek mondható. Miért? Mert nagy, és nagyon hasonlít az itt jóképűnek számító grúz étteremtulajdonosokhoz! Egyébként valószínű a gyerekeknek is nagyon tetszik, hiszen a fiuk, Yo is…..
Eljött a nap, Darina megkapta 3. havi koktélját. Naszti kollégája segített nekünk, ő volt a tolmácsunk. Japánban fontosak a különböző űrlapok. Az oltás előtt is több oldalas paksamétát kaptunk – japánul – amelyet ki kellett töltenünk. Matsuzaki-san szerencsére…..
Edédi 2010.02.21 21:01:02
Nem bírok még a blogotokkal, most is írtam egy "választ", de eltűnt....
Hajnalban jöttünk meg (Picivel) a síelésből, Frao-ból, Chamonix-ból.
Majd felteszem valahova a képeket és megírom az elérhetőséget. Sokat beszélgetünk Rólatok, nagyon hiányoztok, főleg az "apraja"...
Anyu szólt, hogy megint írtatok, nagyon jó, hogy legalább ennyi le van írva. Nagy élvezettel olvasom, jó, hogy a Szilvi is betársult az írók sorába. Már megvettem utazás előtt a kis kamerát, és beszélgetünk ott is.
Egyelőre azt sem találom ,hogy hol van az a rész, ahol a lakásról írtok meg a repülőutatokról és küldtetek állítólag fotókat is, de csak a szájber-nagyi tud ilyeneket megtalálni. Úgy látszik én valami hibát követek el mindig... Most megyek pakolni, mert minden szanaszét van, csókolom a korcsolyázó hölgyet és remélem Darina-baba is már mosolygósra veszi a dolgokat!!?? Kellene valami ötlet a Zóra-babának, hogy mit vigyen a gyerek-társaknak barátkozási célzattal... Mint ahogy Szilvike a Csöpp-höz is a jutalom-falatokkal vitted közelebb.. A "kis-" Gyöngyi 27 hónapos volt, amikor azért adtam be a bölcsödébe, mert bármilyen gyerek társaságáért azonnal otthagyott. Tényleg nagyon látszott, hogy hiányzik neki... No és hogy állunk a szobatisztasággal? Vagy ilyen hideg lakásban jobb, ha nem fázik fel? Szilvike! Megkereshetném e-mailban a nővéredet, hogy megkérdezzem az élményeiről vagy megnézhetném a fényképeit??? Vagy azt a rendes fiúját, aki vele volt? Na, azt olvastam, hogy segített Nektek az oltásos problémában!! (Most ugyanezt a leírást nem találom...)
Na, nem nyavalygok többet, örülök Nektek, írjatok ha ráértek egy kicsit: hogy érzed magad Szilvike? Most is beszélgettek 1-2 órát naponta?
Mire volna szükségetek? Mit küldjünk a Picivel? Egy hónap múlva már indul Hozzátok!!! Na, puszi, jó éjszakát - vagy mit kívánjak? Ti már remélhetőleg régen alszotok....
Puszi ! Gyöngyi
Csakúgy, mint Magyarországon itt is rendszeres orvosi ellenőrzésre kell vinni az 1 év alatti gyermekeket. Igaz, Japánban kicsit ritkábban, mint odahaza. Miután Darina 3 hónapos lett, eljött az első vizsgálat ideje (a következő majd 7 hónapos korában lesz, azt követően már otthon…..
Szerencsére február 11. szünnap volt Japánban. El is mentünk szájat tátani, ezúttal Roppongiba. Sajnos az idő rossz volt, de a napot a Tokió Toronyban  töltöttük, ahol egy játszóház is volt… ..
A hétköznapokról viszonylag keveset írtam eddig. Hétköznapokon 7-kor kelek és 8 órakkor indulok dolgozni. Komótosan, busszal, fél óra alatt vagyok a munkahelyemen. A Toshibánál mágneses tábláján kell a táblámat a fehér oldalára fordítanom az irodában, ha bent vagyok.…..
Ugyan a poszt címe "Attila születésnapi ajándéka", a poszt nagyon másról szól. Egy picit hosszabb történet, ami a gasztronómiához való hozzáállásom kicsi, de jelentős változását írja le. Mindig szerettem a hasamat és mindig is szerettem étterembe járni. Az elit…..
Az egyik legfontosabb az ember életében az étkezés. Szeretem a hasam. Tegnap este ünnepelte hivatalosan a csapat, hogy beléptem a céghez. Ilyenkor a Japánok meghívják az új embert vacsorázni, isznak, esznek vele egyet. Mivel a Japánok (is) elsősorban közösségi emberek, igazából…..