Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rarabel

0 bejegyzést írt és 394 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
via GIPHY Na jó. A Homár járványos különkiadása folytatódik, ma remegő ollókkal írjuk le, hogy 2020.03.18-án Budapesten a Lux Magyarország házhoz megy (HAHA) az idős vásárlókhoz (HA!) azért, hogy bemutassa nekik a vírus elleni védelmet nyújtó (HAHAHA) légtisztító berendezést. Ha valaki hallott…..
Hű mennyi Dagályos posztunk volt már! A nőket videózó kabinos, a szarszippantással súlyosbított fürdőzés, na meg a megzavarodott pénztárosok után most olvasónk szerint egy jól ismert, aktuális probléma került elő: az öltözőszekrények hibája. Rita szekrénye nem nyílt, mivel a rendszerben másik két…..
December elején írta meg az Index, hogy Óbuda Önkormányzata bekeményített és elvette a bérlőktől a kedvezményes parkolás lehetőségét. Vagyis az eddigi 2.540 Ft-os éves díj helyett a bérlőknek ezentúl 82.450 Ft-ot kell fizetni. Viktor ez ügyben erős levelet írt az Óbudai Parkolási Kft-nek, amire mi…..
rarabel 2020.02.04 15:42:08
@HarryKlein: Szavazhat, ha átkéri magát.
Miért ne szavazhatna?
via GIPHY Bár mélységesen együttérzünk, mindig öröm az olyan levél, amiből tanulunk is valamit. Például most azt, hogy a Trónok harca csatajelenetét 55 napig forgatták, ami azért érdekes, mert Tamásék fejhallgatójának javítását 180 nap alatt sem sikerült megoldani. Nem tudni, mi tart ilyen sokáig,…..
Mivel az ATM-et nem a bank üzemelteti, hanem egy külsős cég, a bank végignézi, ahogy az automata egymás után nyeli el az ügyfelek kártyáját. Ráadásul vissza se adja, így az ügyfél nem véletlenül lesz ennyire felzaklatva. Update: az ügy megnyugtatóan rendeződött, részletek a poszt végén. Tisztelt…..
rarabel 2019.11.29 18:48:31
via GIPHY Bármilyen körültekintően is vásárolunk, vannak azok a helyzetek, amiket nem láttunk jönni. A webshop rendben van, nem találunk rossz véleményt a kereskedőről sem (kivéve, hogy tavaly nem volt együttműködő, na), aztán valahol, valami mégis elcsúszik. Olvasónk rokona a kinaimobilwebshop-ról…..
rarabel 2019.11.08 10:33:55
via GIPHY   Az ember állandóan tele van mindenféle hűségkártyával, meg törzsvásárlói kedvezménnyel, aztán ezeknek a nagy részét sose használja fel. Amikor mégis jól jönne, akkor pedig kiderül, hogy már nem is érvényes. Vagy valami. Most a Posta intett be, de végül szépítettek, viszont figyelem: ha…..
A KFC legutóbb az új rizses csirkéjével került be hozzánk, akkor az derült ki, hogy azért teljesen más a képen a termék fotója, mert: "A termékfotók esetében szeretnénk jól megmutatni a terméket, hogy a menütáblánkról a sor végéről is jól látható legyen. Ezért emeljük ki a tartalmát." Tehát ők nem…..
  N. már nagyon várta, hogy a magyar közvetítő cégen keresztül talált animátori munkába belekezdhessen, ám Görögországban a második nekifutásra is olyan állapotok és feltételek várták, amikkel ő nem tudott kiegyezni.  Koszos, lerobbant, látványosan magára hagyott szellemszállások és vállvonogatás.…..
rarabel 2019.07.18 14:04:15
@Xezs7: Az animátor animál.
Olykor reanimál, azt hívják mentőtisztnek.
Sanyi szerencsére nem épp hetekig nyaralt, vagy dobta ki olvasatlanul a cetlit, ami az ajtajában várta. Egyébként feltörte volna a végrehajtó anélkül, hogy ellenőrzi a tulajdoni viszonyokat? Kérdéseinket feltettük volna a végrehajtó cégnek is, hogy mégis ilyen esetben mi a…..
Olvasónk problémája elsőre nehezen volt érthető, mert egy láthatóan tejföl feliratú fotót mellékelve morgolódott azon, hogy tejföl helyett pirosat joghurttal vágta tönkre a családi ebédet, de ezt a zaklatottsága számlájára írtuk. Problémája ugyanis azonnal érthetőbbé…..
Jótállás - valószínűleg barátainak: Garanciának és Szavatosságnak és a köztük lévő nem könnyen emészthető viszonynak köszönhetően is - az egyik örökvisszatérő kérdéskör itt a Homáron. Ezúttal nem a Nagy Megfejtésre gyúrunk, csak egy egyszerű kérdésre adunk választ: mennyire pánikoljunk, ha mondjuk a…..
via GIPHY Két legyet ütünk egy csapásra, Egyszerű kérdések, egyszerű válaszok, és Általános okosságok rovatunk is gyarapszik a mai poszt tartalmával, melyben a nagy kérdés: mondhatja egy cég, hogy csak személyesen és hivatalos levélben fogad el panaszt, a 2019-ben legkézenfekvőbb telefonos és…..
rarabel 2019.06.19 20:13:46
@FDToth: Tenyleg rengeteg a gyoker...
Cérnáknak szakadása Pécsett. Mert mindenki tudja, hogy az olcsó, kínai  piacos cuccoktól nem várhatunk el ugyanannyit, mint a német minőségtől, na de könyörgöm: egy táska, ami csak kiegészítő és nem lehet bele pakolni, az minek van? Vagy hogy tetszett ez gondolni a boltvezető hölgynek? Szombat…..
rarabel 2019.06.13 16:39:51
@Terézágyú: Igaz!
Helyesen: igénye nem megalapozott (jogi szempontból is így a helyes).
rarabel 2019.06.13 16:41:22
@killerkaller: A Moszkva Kálmán téren kettő óra van, mind a kettő környékét felkereste, vélhető előfordulási helyeként.
"A vásárlónak mindig igaza van!" - mondja az ősi kereskedőparancsolat, amit a vevők egy része előszeretettel értelmez úgy, hogy az eladónak a deal érdekében mindig, mindenhez jó képet kell vágnia. Pedig nem. Persze az abszolút elvárható, hogy a kereskedő vagy szolgáltató  udvariasan és…..
rarabel 2019.04.03 10:49:19
A Homáron igazán hosszú az árnyéka az Intrum Justitiának, dehát milyen legyen egy követeléskezelő cégnek, ugye. A legismertebb behajtó cég kapcsán a mit, meddig és hogyanról is többször volt már szó, de  minden eset picit más, az ismétléses tanulás pedig igazán fontos módszer az ismeretek…..
rarabel 2019.03.27 17:20:41
@zsolt0622: Tudod, ilyenkor, még mielőtt bármit lép, válaszol szóban, vagy írásban az ember, előtte kérdezzen meg egy jogászt...
Mert lehet, hogy pénzbe kerül, de kevesebbe, mint amennyit legombolnak ezek a behajtó cégek.
Érdekes, hogy a mindegyik "behajtásról" ír és még véletlenül sem végrehajtásról.....
Rohadt egy banda az összes, de a pálmát az Intrum viszi el, sok dolgom volt velük.
rarabel 2019.03.29 12:12:45
@illiberális: Amikor én adtam kölcsön, akkor vártam türelemmel a határidő végét.
Utána telefonáltam, majd levelet írtam.
NEM vártam 5 évet, hanem az elévülési időn belül beadtam a fizetési meghagyást, amelyet átvett a kötelezett, jogerőssé vált.
Ha kell a pénzed (mindegy, hogy mivel tartoznak neked), akkor nem vársz öt évig szerintem, de te tudod, várj türelemmel 5 évig...
A hírközlési törvény mellett még számos egy éves elévülési idő van (Bkv., parkolási díj például).
rarabel 2019.03.29 16:36:05
@paragrafus: Szívemből szóltál, ezt akartam én is hozzátenni.
Nem árt, ha az ember elolvassa azt, amit idéz...
Egy gépkocsi még régebbi típus és használt állapot esetén is többszázezer forintos tétel, vagyis egy kiflivételhez képest körültekintőbb vásárlást és szakmai segítséget igényel. Egyáltalán nem érdemes megspórolni a szervizes kört és az előzetes netes tájékozódást. És nem csak a gépjárművek ára és…..
Mit is mondhatnánk az alábbi sztori elolvasása után azon kívül, hogy mint a szeme világára, úgy vigyázzon a Szépkártyájára, akinek van, mert ha egyszer elveszik, olyan ügyintézést kap a nyakába, amilyet mondjuk a Milos Forman-Örkény István páros talált volna ki, azt meg csak ovlasni vagy nézni jó,…..
rarabel 2019.02.27 15:59:17
@juhaszvik1: RAzta, ezt nem gondoltam volna! Tényleg? Hihetetlen! Nemmondod?
Főképp a basszus rendkívül meggyőző!
észvényeket bocsát ki? Egy részvénytársaság? Ez a probléma, tényleg ezt írtam, ha visszaolvasod.
rarabel 2019.02.27 16:41:00
@juhaszvik1: Irónia = skizo.
Értelek...
:D
rarabel 2019.02.27 16:42:20
@szepipiktor: Egyetértek.
Engem teljesen hidegen hagy a Swarovski-féle kristályok világa, de a nagyhírű cég nevét így is ismerem. Tudom, hogy a legnevesebb divatházakkal dolgoznak együtt, tudom, hogy az imídzsük fontos része a minőség, tudom, hogy mindennek köszönhetően megengedhetik maguknak, hogy meglehetősen drágán adják…..
rarabel 2019.02.26 10:49:54
rarabel 2019.02.26 19:46:16
@chili wili: Visszahozzam?
A  fenti képen Európa első hegyi vasútja, az 1848 és 54 között épült semmeringi vasút egy szakasza látható. Az elképesztő helyeken haladó pályát már építésekor is tájépítészeti objektumnak tekintették, vagyis fontos szempont volt, hogy a műszaki alkotás harmonikusan illeszkedjen természeti…..
rarabel 2019.02.01 16:30:11
Az online bevásárlás az egyik legnagyobb vívmány a konzumálás történetében. Nincs tülekedés, nincs hétvégi feszkó, nincs impulzusvásárlás és ráadásul a cipekedést is meg lehet úszni, ami ugye egy család havi bevásárlásánál már jelentős anyagmozgatással járó feladat. Ha utóbbi nem része egyes…..
rarabel 2019.01.23 11:37:29
rarabel 2019.01.23 11:38:57
via GIPHY Eddig főleg a Digi Homár-portfóliójában voltak ilyen komikus elemekben és ismétléses humorban gazdag történetek, de úgy tűnik, az eddig főleg számlázásos vagy szerződéses sztorikban erős UPC-nél is csikorognak a fogaskerekek. Tisztelt Homár Blog! Küldök egy szaftos sztorit a UPC…..
December végi történet, de azért elég sokkoló, főleg a horrorsérülést látva, amit csak a poszt legvégére mertem betenni, óvatosan scrollozzon, aki nem bírja az ilyesmit. Teljesen érthetetlen, hogy  miért nem adtak egy ragtapaszt meg egy kis Betadine-t a sérültnek a kincstáriból. Annyira abszurdnak…..
Egy jó parfüm állati nagy vonzerővel bír. Hát ki ne akarna úgy illatozni, mint a sztárok vagy a luxusfeleségek? Ráadásul azok a csudaszép üvegek! Ha ölni nem is akar mindenki értük, azért egy Paco Rabanne-t, Bulgarit, Hermest sokan szeretnének a polcra. Sokkal többen, mint ahányan megengedhetik…..
A citált számok ugyan eltérnek, de évek óta halljuk, hogy óriási létszámhiánytól szenved a Magyar Posta. Az Mfor június végi cikkében azt írta, hogy 300 embert tudnának felvenni azonnali kezdéssel a céghez. A fizetések az emelések ellenére nem túl izmosak, a meló egy része bizony kifejezetten…..