Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pukka Pad

0 bejegyzést írt és 133 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár a 2018-as országgyűlési választásokig közel másfél év hátra van, a nagyobb politikai pártok lassan megkezdik a felkészülést a parlamenti választásokra. Noha Orbán Viktor és a Fidesz 2018-as győzelme akár borítékolható is lenne, a magyar baloldal egy profi stratégiával garantáltan megnyerné a…..
Porig alázta a Helsinki Bizottság Németh Szilárdot: bele akarunk szólni a politikába, és ez alkotmányos jogunk. ..
Pukka Pad 2017.01.13 00:49:09
@NagyVonalakban: Ne reménykedj, ha lenne bili, már rég kiborult volna.
Pukka Pad 2017.01.13 00:56:46
@kissiú: Csakhogy ugye itt csúsztat egy gyönyörűt a poszt: nem en bloc a kormánykritikus civilekről van szó, hanem az idegen pénzeken felforgató, idegen érdekeket képviselő civilekről. Ezeket meg általában nem civileknek nevezik, hanem zsoldosoknak.
Pukka Pad 2017.01.13 00:58:45
@pamut: cérnaszálam, nem unod még?
A Fidesz-KDNP egy olyan embert fog áprilisban megválasztani ismét köztársasági elnöknek, aki diplomatikusan, de deklarálta: nem támogatja a kormány és a kormánypártok politikájának alapvetéseit...
Amikor a miniszterelnökséget vezető miniszter az egyházakat nevezi az oktatás legfontosabb szereplőinek, ott már a baj nem kicsi. Európában ugyanis már Luther Márton idején kezdett divatba jönni a szekularizáció, 1517-ben. Az állam és egyház szétválasztását VIII. Henrik idején kezdték el Európában –…..
Pukka Pad 2016.11.28 11:16:20
@rasztaszív: jobbulást.
Pukka Pad 2016.11.28 11:31:46
@Engler Attila: kedves idézet önmagadtól, de butaság.
Pukka Pad 2016.11.28 11:34:50
@Engler Attila: a betegellátás, oktatás, miegyéb mióta "hobby"? Funkcionális analfabétákkal igazán nincs kedvem foglalkozni. S még csak nem is picsázok hozzá.
Ha valakinek kétsége lett volna, hogy az LMP hova tartozik, itt az újabb bizonyíték. A Lehet Más (??) a Fidesszel és a KDNP-vel megegyezve biztosítja a kétharmadot alkotmánybírók választásához. Mindig is össze volt nőve, ami összetartozott. Miközben az igazi ellenzék nem csupán kormányváltásról,…..
Hétvégén ugyanis nem dolgozik az HR-es akinek az lenne a feladata, hogy megköszönje a riporter eddigi munkáját, valamint azokét akinek a Facebookon ez után elnézést kellett volna kérnie, de nem tették. Kimondani, hogy nem a polkorrektség élharcosainak picsogása a baj, hanem az, hogy a munkaköri…..
Pukka Pad 2016.08.08 21:24:28
@Válasszunk: nem arról van itt szó, hogy az Index őszinte-é avagy sem, hanem hogy bármiből képes egy jó kis hergelést előállítani. És valljuk be, azért ez egészen szép szekmei teljesítmény (legalábbis a gazdi bizonyára barackot nyom a feje búbjára és kedvesen megpaskolja a pofikáját). A többi nyiltszíni marhaság.
Ahol egy kormány (és főképp a vezetője) azzal a szlogennel vívja a harcát és stilizálja azt nemzeti üggyé, hogy "a haza nem lehet ellenzékben", illetve a politikai ellenzékéről lépten-nyomon megpróbálja bebizonyítani a nemzetellenességét, ott egy nemzet öntudata óhatatlanul fog függeni az adott…..
Pukka Pad 2016.08.08 00:29:05
@de nem felelhet senki rá: ok, ez így van. S éppen itt jön elő a béndeki farba: ötlettelenül (azaz ötlet, javító képletek és talán szándék nélkül is ócsárolni. Közben pedig állítani, hogy ez polgári és konzervatív attitűd.)
Pukka Pad 2016.08.08 00:31:52
@de nem felelhet senki rá: ez is nagyon jó találat, Czakónak általában jók a gondolatai. A kérdés egyébként már régen mocorog bennem, hogy Béndekben vajon milyen egyéni frusztráció és kudarc dolgozik. Általában akkor szokott ilyen leplezetlen és kontrollálatlan gyűlölet fölbugyogni.
Pukka Pad 2016.08.08 09:15:12
@HaFr: Nagyon tréfásnak tetszik lenni, de ebben a bánatos, harmatgyönge óvodában ön még óvónéni sem lehetn, legföljebb dadus. Persze az sem lebecsülendő feladat.
Esterházy Péter csütörtöki halála nem volt váratlan, de ezzel együtt megrázta a magyar közéletet. Az irodalmi és kulturális élet elbúcsúzott tőle, részvétet nyilvánított a politika is: Gyurcsánytól az MSZP-én és Tarlóson át Áderig. Csak Orbán Viktor nem...
Mi a közös az amerikai nagykövetben, az Európai Bizottság bürokratáiban és egy evangélikus püspökben? Az, hogy mindannyian Soros Györgyöt szolgálják és a közelmúltban emelték fel a szavukat a magyarországi korrupció ellen. Fabiny Tamás evangélikus püspök az…..
Az új nemzeti burzsoázia tagjai közül a legtöbben identitás-hiányuk következtében viselkedési minta hiányban is szenvednek, így azután a legrosszabb hagyományokat követve, régi dzsentrik módjára bánnak  a „pórnéppel. Legújabb példa erre Tiborcz István tegnap éjjel óta taxis körökben keringő…..
Jávor Benedeket, a PM Európa parlamenti képviselőjét már kontinens-szerte, mint az atomenergiával foglalkozó egyik legkiismertebb szakpolitikust tartják számon. Alig néhány napja ő volt a társ-szervezője a témában tartott EP konferenciának, amit éppen a Brexit – természetesen…..
A szovjet hősi emlékmű és a "hatékonyan" eltávolított sarló-kalapács Szófiában. Három éve volt szerencsém eljutni Szófiába. Aranyos hely, bár pompájában és látványosságaiban nem mérhető Budapesthez. Az 1878-ban elnyert bolgár függetlenség után tették meg fővárossá, majd ezután tervezték és…..
JogÁsz Justitia mérlege 2016.06.26 11:39:31
„Abszurd dráma” a bíróságon. Szereplők: Felperes - Rogán Antal, a kabinetirodát vezető miniszter. Alperes - Juhász Péter, az Együtt alelnöke. Tanú - Portik Tamás, a Prisztás ügyben büntetését töltő elítélt. Színhely: a Fővárosi Törvényszék. A cselekmény: Rogán beperelte Juhászt, mert az azt…..
Pukka Pad 2016.06.28 00:36:27
@rfbzs: de attól még igaz, amit most ír. Már ha egyáltalán igaz itt bármi is.
Pukka Pad 2016.06.28 00:42:45
@ember100: csak kérdeném, mi derült ki Hagyónál? Hogy mindenki, aki a történetben szerepelt, hivatásosan hazudozott. Az összes tanú, igazán mesteri módon. Szép koreográfia. Azért Hagyóról még érdemes tudni, hogy a 2010 - es kormányváltás előtt tartóztatták le, és érdekes módon percek alatt megszabadult minden vagyonától. Ócska játék ez, amelyben az egész politikai elit pártállásra való tekintet nélkül benne van. Mint mindenhol a világon. Mi meg csócsáljuk a gumicsontot.
Pukka Pad 2016.06.28 08:41:32
@grafoguru: Ez mind ok, de itt nem is erről van szó. Ezt az egész rendszert az tartja egyensúlyban, hogy mindenki, na jó, a bennfentesek, pontosant tudják egymásról, hogy ki mikor hol és mit hazudott, lopott, csalt, síbolt el, privazizált, magáutazott közpénzből milliókért, dubajozott (hogy fínoman mondjam). Tetszés szerint lehet választani. Mindez csak színjáték, arccal a nép felé. Rgy gond van csak vele. A mi bőrünkről van szó. De ez megy mindenütt, Keleten, Északon, Nyugaton és Délen is. A bizonyítékok meg jól elrejtve, vész esetére.
Saját hazugságainak mocsarába fulladhat bele az Orbán-rendszer. Tarthatatlannak tűnik ugyanis az a stratégia, hogy látszólag betartják a törvényeket, ám bírósági eljárásokat megkerülve, törvényi kötelezettségeket kijátszva a feje tetejére állítják a jogállamot. Értsük ezt úgy, hogy lassan nehezebb…..
Pukka Pad 2016.06.21 23:51:25
@s: ilyen bizonyára van. És ez mit old meg?
"Tegyük ide azt a kórházat, hogy végre befogják a pofájukat. Szuper kórházat főnök, szuper kórházat, az Árpi mondta ezt használjuk most jelszónak. Mit érdekel engem a neve, végezzünk gyorsan, mindjárt kezdődik a meccs. De ide nem jó tenni, az egy üres telek, a Lőrinc akar oda egy kisvasutat, azt…..
Pukka Pad 2016.06.12 00:27:37
Akinek szeme van, illetve az utóbbi 15 évben nem egy ürgelyukban élt, annak számára már tökéletesen nyilvánvaló, hogy mi az ügyészség dolga az Orbán-rezsimben...
Pukka Pad 2016.06.11 01:12:49
@a nagy hohoohooo: inkább pecázz tovább. a halaknak mindegy, ki lógatja be a csalit. Látom, te már rég bekaptad (vagy még el se engedted 1990 óta). /egy korrupt diktatúrában nem firkálgathatnál szamárságokat még névtelenül sem. Persze mit tudsz te erről, hiszen lövésed sincs, mi a diktatúra, nem is éltél akkor, az iskolából meg hiányoztál. De vagytok így jónéhányan, szellemileg alultápláltak./
Pukka Pad 2016.06.11 11:53:52
@atpijkamo107: Sok újdonságot nem mesélhetsz arról a rendszerről, a rendszerváltáskor már 40 fölött voltam. Egyedül az 1985 - ös választáson indulhattak más jelöltek is, mint a Hazafias Népfront jelöltjei. Szerénységről meg inkább ne beszélj: legalább akkora volt a korrupció, mint ma, legalább annyi disznóság történt, mivel azonban csak pártsajtó létezett, nem tudtunk sok mindenről. Ez atrafikdolog meg rég lefutott, kiderült, hogy nem is így igaz, stb. De lehet a csaontot rágcsálni.
Pukka Pad 2016.06.11 11:56:31
@lobster thermidor: beszélj már róla, hol van megbuherálva a választási törvény? Ami elveiekben (a képviselők számától eltekintve) 1990 - től szinte ugyanaz?
Függetlenül minden társadalmi, vallási, politikai meggyőződéstől mindannyiunk közös ügyének kell tekintenünk az erőszak elleni küzdelmet. E szerint kell tenni azért, hogy azokat, akiket józanész, erkölcs és gerinc nem tart vissza, a hosszas börtönbüntetés és a társadalmi páriává válás kilátása…..
Pukka Pad 2016.04.07 22:52:24
@Tibi !: semmi akadályozás nincs. Bárki bemehet, kikérheti az aktáit és mindent közölhet. Te is. Csak bíztatni tudlak, én megtettem és megkaptam mindent, amit lehett. Nem volt kellemes olvasmány. Csakhogy az a helyzet, nagyon sok ügynököt megzsaroltak ezzel-azzal a családjával, gyerekei továbbtanulásával, felesége-férje munkájával, pozicióval, stb. Ebben a történetben a három legnagyobb görény: 1. Privátkopó, 2. az úszóedző, aki évekkel ezelőtt hallotta a történetet, de most borította ki a bilit (Hornyák Viktor) és 3. az a még háttérben lévő valaki/valakik, akiknek érdeke az olimpia előtti szarkeverés. 24.hu/belfold/2016/04/07/kiss-laszlo-ugy-terhes-lehetett-a-megeroszakolt-lany/
És ha belebukik, akkor azt csak magának köszönheti...
Pukka Pad 2016.04.07 08:55:54
@Fairy4: ez érdekelne, mivel is rövidítették meg az 'átlagembert' az elmúlt években?
(a hétvégi nyitvatartást marhaság volt megszüntetni, ha már így alakult - bár a "feljett nyugat" hozzánk közel eső országaiban sehol sincsenek nyitva az üzletek vasárnap), a tanárok meg nem lázadnak, bár valóban gondok vannak az oktatással, mindössze a tanárok kb- 3-4 % - a vesz részt ebben a felheccelt politikai performanszban.)
Sajnos a modern, magyar szociáldemokrácia korábbi fénylő csillaga leszállóágba került. Mi, öreg harcosok mély megdöbbenéssel vesszük tudomásul az újabb és újabb lesújtó híreket a volt szocialista pártelnök, volt kultuszminiszter alászállásáról a pokolba. Hírcsokrunk csak az elmúlt hetek…..
Meg lehet ezt úszni személyi torzulás nélkül, hogy valaki a hatalom közelébe kerül? - kérdezte Kepes András Orbán Viktort 1994-ben...
Nem jött bocsánatkérés, nem kaptak semmilyen gesztust a pedagógus-tiltakozási mozgalom vezetői (illetve kaptak, de abban nem volt köszönet, csak kockás alsónemű), ezért Pukli István és Törley Katalin csütörtökön délben kiállt a Parlament elé, a Kossuth térre, szembenézett a meghívott újságírókkal,…..