Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Oborzill

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi poszt előzménye itt olvasható:Húsz éven belül egy gép veszi el a munkádat San Franciscóban minden reggel fehér buszok százai állnak be a megállókba, hogy munkába vigyék az embereket. De nem szállhat fel rájuk bárki. Ezek a buszok csak a Google, Facebook, Apple, és…..
Oborzill 2015.07.27 00:39:39
"Az Oxfordi Egyetem tanulmánya szerint mai technológiákkal az állások 47 százaléka kiváltható"

Jelenleg az egyik multinál dolgozom a fejlesztési részlegen robottechnikus-ként.
Lehet hogy az Oxford szerint a 47 százaléka kiváltható lenne az állásoknak a jelenlegi technikával csak egyszerűen értelmetlen és gazdaságtalan lenne.
Pl: Autóipar
Egy teljesen automatizált gyártósor megtervezése és letelepítése rengeteg időbe telik és jó sok ember munkájába,
Ha össze van állítva a teljesen leautomatizált sorunk, utána kezdődik csak a neheze, mert a megfelelő szerszámokat ki kell választani minden egyes külön feladatra, tesztelni azokat, és még ha jó is a szerszám, nem biztos hogy az élettartama és az ára megfelelő.
Ha látszólag minden összeállt, kezdődnek a próbagyártások, jó sok idő megy el és mire teljesen beáll a folyamat, és rengeteg selejtes termék készül, mire a megrendelő elfogadja a minőséget.
Egy ilyen sor mire elkezdi a tényleges profitot termelne eltelhet akár 1-2 év is.
Aztán lehet, hogy megy a termék még 1-2 évig aztán kifut, és lehet kezdeni mindent elölről.
Arról meg nem is beszélve hogy egy komolyabb meghibásodásnál az egész sor órákra, esetleg napokra meg állhat, ez óriási kiesés a cégnek, és még a szakszerviz is mocskosul lehúzza.
Nem véletlen hogy a General Motors is Kb 300 000 embert foglalkoztat..mert egyszerűen minden nem éri meg robotra cserélni.

Ez az alapjövedelem meg úgy hülyeség ahogy van, mert ha mindenkinek alanyi jogon járna mondjuk 200 000ft, akkor az lenne a kérdésem hogy kitől kapnánk ezt a pénzt, mert az állam az általunk befizetett adókból osztogatja még a szociális segélyt is. Ha nincs adó nincs államkassza.