Regisztráció Blogot indítok
Adatok
languagenerd

5 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki beszél például angolul, az tudja, hogy egy nyelvben rengeteg igeidő létezhet, és bizony ember legyen a talpán, aki mindet átlátja és megfelelően használja. A németben ez sokkal könnyebb és átláthatóbb, most vegyük górcső alá a jelen időt. A szabályos igék ragozása a…..
Nem a legalapvetőbb szó a szókincsünkben, én is most ismerkedtem meg vele, ezért gondoltam, megörökítem a felfedezést. der Kater = kandúr/macskajaj Főnév, hímnem Többes szám: die Kater Ennek a szónak elsődleges jelentése a kandúrmacska, de ne feledkezzünk meg a másik…..
Számomra a német-tanulás egyik legnehezebb része a főnevek nemének megállapítása. Ha rosszul tudjuk vagy tippeljük meg, akkor nem fogunk tudni nyelvtanilag helyes mondatokat alkotni.  Sokszor persze segít a józan ész, de bőven találunk példát kevésbé logikus változatokra…..
A mai nap német szava: der Tisch = az asztal Főnév, hímnem Többes szám: die Tische Leggyakoribb változatai: der Schreibtisch = íróasztal der Küchentisch = konyhaasztal der Billiardtisch = biliárdasztal Vigyázat! Nem összekeverendő: der Nachttisch = éjjeliszekrény vs. der…..
Az első bejegyzés címe és témája "A nap német szava', ami egyben egy rovat bevezetése is. Nem ígérhetem, hogy napi szinten lesz ilyen poszt, de heti néhány mindenképp. Ugyanis meggyőződésem, hogy egy-egy szót érdemes minden oldalról körbejárni, felkutatni és tanulmányozni a…..