Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nagybrigitta

23 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Create Interior Műgyanta otthonra? 2015.08.24 13:27:53
A hidegburkolatok családjába tartozó öntött padló igen sok és új lehetőséget hordoz magával. Magyarországon mindezidáig nem sikerült kilépnie a középületek és csarnokok padlóburkolásának színteréről, pedig épp itt lenne az ideje. Külföldön már régóta használják ezt…..
nagybrigitta 2016.01.26 10:25:48
@vitamin51: Először is szeretnék elnézést kérni, hogy eddig nem válaszoltam a kérdésre. Sajnos nem vagyok jártas a műgyanta padló készítésében, de próbáltam utánanézni, keresgélni, információt gyűjtögetni és végül arra jutottam, hogy alapvetően betonaljzatra ideális a műgyanta réteg. Itt is arra kell figyelni, hogy semmiképp nem legyen sérült, vagy nedves az alap, mert akkor nem tapad meg a műgyanta. Az alábbi alapokra nem lehet műgyantát felhordani: fa (mert túl rugalmas), és kerámia járólap.
Fehér vagy fekete, esetleg más színű? Egyszínű vagy többszínű? A mostanában nagyon divatos "all white" enteriőr kapcsán elindult a fantáziám, és olyan képeket keresgéltem, amiket a csupa fehér dekorral szembeállíthatok. Hogy miért? Olvass tovább.  Tényleg igaz, hogy a monokróm is lehet…..
Az ingatlanhirdetések közt keresgélve számtalan loft stílusú lakásra bukkanunk. Tapasztalatom szerint az esetek igen nagy százalékában hibásan jellemeznek így lakásokat,valószínű azért mert ez a szókapcsolat mostanában divatossá vált. Attól még nem lesz valami loft, mert a berendezése újszerű és…..
nagybrigitta 2016.01.21 09:32:41
@hiroshige: Az tény és való, hogy ezúttal a gyárépületekről nem esett szó; de őszintém megmondom nem találom a cikkben azt a mondatot, amiben arről beszélnék, hogy a loft kizárólag tetőtéri lakás lenne.
nagybrigitta 2016.01.21 14:21:36
@hiroshige: Nem szeretnék ezen lovagolni, de ezen még mindig nem érzem, hogy félrevezető lenne az, amit arról írtam, hogy eredetileg mit jelentett a loft. Korábban tényleg a "padláslakásokat" is hívták loftnak, igaz nem Magyarországon, de mivel a loft szó sem magyar, így gondoltam megemlíthetem a téma kapcsán.
Sokan tényleg félreértik a loft jelentését, hiszen az ingatlanhirdetések között is (ahogy írtam) számos olyan tetőtéri lakást lehet találni, amiket loftként hirdetnek, holott ez így nem igaz.
Kis lakásokban mindig nagy gondot okoz a különböző életterek kijelölése. A mai poszt is egy hasonszőrű problémával foglalkozik, mégpedig azzal, hogyan lehet elhelyezni és/vagy kialakítani a dolgozósarkot az aprócska lakásban.     A legegyszerűbb és legkézenfekvőbb, ha egy kis asztalt a sarokba…..
A Remodelista összegyűjtötte azokat a dizájn elemeket és trendeket, amik várhatóan a legmeghatározóbbak lesznek 2016-ban. Ezekből gyűjtöttem össze azokat, amik nekem a legjobban tetszettek, íme a listám: Nagymama stílus Elő a nagyitól örökölt asztalkákkal és fotelekkel, mert ez tuti menő lesz…..
Rohamtempóval közelít a karácsony, tegnap már a második gyertyát is meggyújtottuk az adventi koszorún. A jobbak és ügyesebbek már meg is vásárolták a karácsonyi ajándékokat és a hónap hátralévő részében már csak azon kell a fejüket törni, hogy milyen újítást vigyenek…..
Az ember hajlamos összegyűjteni apró mütyűröket és hasznosnak látszó dolgokat az életében, és mire eléri a harmincadik életévet, akkor szembesül vele, hogy a költözéshez már nem elég egy autó, hanem egy komplett költöztető brigádot kell felfogadni. Véleményem szerint az…..
Create Interior Otthonos albérlet? 2015.11.12 11:03:26
Lakásunk feldíszítése nem egyszerű feladat, pláne ha a lakás tulajdonosai nem mi vagyunk, hiszen ilyenkor a komolyabb átalakításokat már rögtön ki is húzhatjuk a képzeletbeli dekorációs listánkról, mivel ebbe legtöbbször az eredeti tulajdonos úgysem menne bele. Attól még,…..
A lakberendezésben az a jó, hogy minimális helyeket is hasznosítható térré alakítunk át. Sok embernek okoz gondot az, hogy mindig arra törekednek, hogy minden talpalatnyi hely jól berendezett és hasznos legyen. Ez sokszor nagyon rosszul sül el, hiszen van olyan eset, amikor érdemesebb…..
nagybrigitta 2015.10.22 16:41:15
@sunny_days: Ez a poszt kifejezetten olyan "hálószobákról" szól,ahol egész egyszerűen nincs lehetőség máshova tenni az ágyat, csak a fal mellé; így sajnos azt kell mondanom, hogy igen,praktikus.
A faliszőnyegbőlis lehet menőt választani, manapság úgyis visszajön a divatba minden, így azt is el tudom képzelni. Akad mégmás alternatíva is a szőnyeg helyett, pl. textillel díszíteni a falat, vagy faliképpel, vagy bármilyen dísszel. Kis kompormisszummal igenis élhető verziót lehet ebből kreálni.
Create Interior Bútorok kartonból 2015.10.12 15:13:00
Régen, amikor még felcseperedő gyerekek voltunk sokat játszottunk kartondobozokkal. Elképzeltük, hogy az a házunk, asztalunk, ágyunk, bármink és órákig önfeledt szórakozást biztosított számunkra; fáradt anyáink legnagyobb örömére. Ma, felnőttként már csak a macskánknak…..
A mustárszín meglepően sokoldalú szín. Egy merész kombinációval könnyűszerrel a lakás legmeghatározóbb színévé válik, de egy neutrális környezetben inkább csak beleolvad az összképbe. Önmagában kicsit erős és jellegzetes szín, csakúgy, mint maga az…..
Ebben a kellemesen hűvös és csöpögős őszi időben a legjobb az, ha az ember otthon marad és jól bekuporodik valahova a TV előtt és így próbálja átvészelni ezt az időszakot. Persze most még könnyen beszélek, lesz még ennél rosszabb és hidegebb is, de akkor legalább beindul a…..
Igaz, hogy most még rekkenő a hőség, de ilyenkor az ember apró szíve megdobban egy-egy lehullott sárgás levél láttán. Ez mindig az ősz előszele, ez után beindul a felkészülés a hónapokig tartó fagyokra. A fák és bokrok ilyenkor a legszebbek, hiszen annyi féle színben…..
Rögtön szögezzük le, hogy ebben a posztban nem arra a régimódi módszerre gondolok, amikor a faparkettát faszínű festékkel festettük le, hanem egy ettől eltérő praktikáról lesz most szó. Úgy tűnik ez a legújabb őrület itthon és külföldön is. Emlékszem, nemrég még olyan…..
nagybrigitta 2015.09.10 16:01:10
@nagyorru: Nagyon jó a kérdés és teljesen jogos is, ugyanis az erre vonatkozó információt kihagytam a posztból. Nos, ez a legtöbb esetben úgy történik, hogy a parketta festése és száradása után kap még egy réteg festéket. Ha ez is megszáradt, akkor mehet rá egy parkettalakk réteg is (selyemfényű a legszebb). Ez valamelyik képen látszik is, de pl. a szőnyeges rész 1. képénél nem.
Így azért már egy kicsit jobb a helyzet, nem igaz? :)
nagybrigitta 2015.09.11 08:41:30
@Turchi: Őszintén bevallom, hogy szerintem nem segítene ebben az esetben a festés. Ez inkább csak az esztétikai megjelenésén javít, a felpúposodást és a penész megejelenését nem hiszem, hogy meggátolná. A parketta alatt persze megéri védekezni az ilyen helyzetek ellen, pl párazáró fólia, vagy hungarocell réteggel; meg persze az egész ház külső szigetelése sem hanyagolható el.
Ha tényleg feladtad a küzdelmet a parkettával, akkor ajánlanám helyette:
a fahatású csempét, erről bővebben itt olvashatsz: createinterior.blog.hu/2015/08/25/fahatasu_csempe_a_padlon_es_a_falakon Ami azért is jó, mert tényleg úgy néz ki, mint a fa
a cementlapot createinterior.blog.hu/2015/08/14/kedvcsinalo_a_cementhez
a műgyantát createinterior.blog.hu/2015/08/24/mugyanta_otthonra

Persze ezeket leszámítva még rengeteg más opciód is van.
nagybrigitta 2015.09.11 18:41:57
@Turchi: Örülök, hogy tudtam újat mutatni :)
Csodás „találmány” ez a raklap. A mániám még nyár elején kezdődött, gyorsan be is szereztük 4 pofás raklapot az erkélyre, és máris elkészült egy kényelmes és hangulatos ülőalkalmatosság, melyen ez után minden forró nyári este remek hangulatban telt. Minden vendégünk le…..
A közösségi terek enteriőr tervezésében már régóta nagy divat a nyers téglafal alkalmazása, mert egyszerű és szép, izgalmas és újszerű. Napjainkban, az otthonokban is egyre népszerűbb lesz ez az megoldás, főként a modernebb stílus kedvelői körében, így az ipari stílus…..
Erre a kérdésre elsőre nagyon egyszerű lehet a válasz: enni, aludni, biztonságban és szeretve lenni – egész életében. Na igen, ennyire egyszerű lenne? Talán van olyan, akinek igen, de biztosan van olyan sorstársam, akinek mégsem. A lételemek megteremtése kulcskérdés, tekintve…..
nagybrigitta 2015.08.26 18:39:16
Egy újabb hidegburkolatot hoztam ma nektek, ami annak ellenére, hogy a magyar piacokon is elérhető, mégsem tekinthető népszerűnek hazánkban. Mi is ez valójában? Ez egy kerámia burkolat, mely megjelenése egy speciális eljárásnak köszönhetően az igazi fa hatását kelti.…..
Amikor azt mondom, hogy képzelj el egy elbűvölő és meghitt otthont, biztos, hogy soha nem jutna eszedbe egy régi pajta vagy istálló. Az viszont 100%, hogy a most összegyűjtött képektől leesik majd az állad. Most ugyanis, olyan otthonokat mutatok, melyek hatalmas változásokon estek…..
Egy nagy titkot árulok most el: megőrülök a cementért. Főleg csempe és/vagy járólap formában. Hihetetlenül elegáns és lenyűgöző. Lehet egyszerű és lehet modernebb, vagy akár…..
Create Interior 100% SAND 2015.08.14 16:13:08
Anabella Vivas venezuelai tervező csodát művel a betonnal. Ez a fiatal lány elképesztően kreatív és innovatív dolgokat hoz létre, kollekciója minden darabja egyedi és lenyűgöző.…..
Mi, hogy ez nem magyar szó? Pedig ezeket a stílusokat nem lehet jobb szóval illetni, hiszen a magyar jelentésük valahol az elegancia és a választékos ízlés között van. Sikkes. Ez is fura szó, így…..
Create Interior Hatszögmánia 2015.08.10 15:55:34
Itt a legújabb divatőrület: díszítsd lakásodat hatszögekkel. A geometriai formák továbbra is nagyon izgalmas újdonságokkal igyekeznek feldobni a design és dekoráció világát, így most…..
Create Interior Modern és antik? 2015.07.28 12:23:17
Joggal tehetnéd fel a kérdést, hogy miért pont ezt a témát választottam a mai posztban? Nos, előbb kérlek, gyorsan pörgesd végig a posztot és nézd meg a képeket, egyből világossá válik számodra, az ok.  Mert izgalmas. Ó, azok a csillogó díszes lábak… Az angol…..