Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Magyaur

1070 bejegyzést írt és 1095 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
EURONEWS, Széf Ferenc & SCMP - 03/05/2024   Nem is Európa az igazi fejfájása az óriáscégnek, hanem egyre inkább Kína. Nehéz nem zsarolásnak nevezni azt, amit a Kínai Népköztársaság művel az orosz gázexportőrökkel, élükön a Gazprommal. Peking egyre világosabban játssza ki azt az adut, hogy…..
A szovjet-típusú szocializmus átkos öröksége az, hogy semmi sem került annyiba, amennyibe valójában került, mert az állam "gondoskodónak", omnipotensnek mutatkozott (mind az áram, a vízdíj, mind az élelmiszer szinte ingyen volt - már ha volt!). Ezért az emberek ha volt rá lehetőségük, akkor…..
Magyaur 2024.05.01 23:28:21
@dr.ahalan: Igen, ez van:(
Nekem Emmanuel Macronnal kapcsolatban mindig az az érzésem, hogy számára a Francia Köztársaság elnöki pozíciója inkább egy kötelező penzum, mintsem a végcél. Ő önmagát egy még nem létező európai állam, netán egy francia mintára kialakított "Európai Köztársaság" élére képzeli és mint ilyen mond…..
Magyaur 2024.05.01 13:49:35
@György Csaba Nagy: Teljesen egyetértek!
Tiltakozom az ellen, hogy az európai civilizációt leírják az amerikaiak ("vén- Európa"), az oroszok ("túl kicsi"), a kínaiak ("túl fiatal, éretlen"). Európa a racionalizmusával, kapitalizmusával és jogállamiságával megtermékenyítette a világot! És újra ilyen szerep várhatna rá, ha élére állna és hitelesen képviselné a többi nagyhatalmi pólus felé - a rövid távú politika számára nem látható - bioszféra-centrikus logikát. És ebben az új paradigmában kulcsszereplő lehetne Emmanuel Macron!
Káncz Csaba jelenti: (Die Presse) - Az osztrák hadsereg számítástechnikai biztonságáért felelős főnöke arra figyelmeztet, hogy Magyarország ajtót nyit a kínai kémek számára, ha valóban engedélyezi, hogy kínai rendőrök járőrözzenek a területén. Ezeknek az embereknek ugyanis bizonyítaniuk kell: nem…..
Magyaur 2024.04.30 16:37:10
@gigabursch: Hallottuk Orbántól, hogy egész Európa (és benne az Európai Néppárt!) fuldoklik a liberális tengerben... és a mi-magyarok megmentőként tekintünk a garantáltan imperialista Oroszországra és a kommunista Kínára! - Orbán bármire képes a hatalmának megtartásáért, Magyarország feláldozására is.
Magyaur 2024.04.30 19:08:58
@camilló: Persze az olyan sztálinista szemében, mint Putyin a gyarmatosító és gyarmattartó USA és EU "imperialisták". Ezzel szemben az igazság az, hogy az Egyesült Államok (mint volt gyarmat) soha nem akart fegyveres erővel országot elfoglalni, leigázni! Annál könnyebben deklarálhatta ezt, mert elég volt számára a gazdasági erő és a fegyveres elrettentő ereje ahhoz, hogy uralja a világgazdaságot. Ugyanebből a szempontból a volt gyarmataitól megszabadult Európai Unió sem akar hódítani (Csádból kivonultak az iszlámszélsőségek elleni franciák és betüremkedett rögtön a Wagner-csoport utóda + Magyarország!). Egyértelmű, hogy minden volt szocialista közép-európai ország, a saját jól felfogott érdekéből kiindulva, önként csatlakozott az EU-hoz!
Ma világ egyetlen imperialista hatalma: Oroszország!
Kína sem akar erőszakosan hódítani (Tajvant a saját részének tekinti), neki is elég ha gazdaságilag terjeszkedik - ennyi is elég, hogy a befolyását növelje pl. az állítólagosan szuverén Magyarországon... De Oroszország, megrögzött, nacionál-bolsevik módon támad és akarja visszagyarmatosítani a volt-Szovjetunió elvesztett területeit:(
Amíg a liberális demokráciák „udvarolnak” a választóknak, addig a vezérelvű, illiberális rendszerek „megerőszakolják” a közvéleményt. Ebből fakad az egyén véleményével mit sem törődő kollektivista agymosás, valamint a „családközpontúság" szőnyege alá söpört nő-, és gyerekellenes erőszak...  ..
MaGYAUR Magyar hazafias tette 2024.04.26 08:33:47
Júniusban nem országgyűlési választások lesznek, hanem csak "szimpátiaszavazás" a súlytalanná nyomorított önkormányzatok és a távoli Európai Parlament tekintetében - de az országgyűlés és a végrehajtó hatalom marad a helyén. Ugyanakkor minden esély megvan arra, hogy a Fidesz oligarchák és vazallusok…..
Magyaur 2024.04.26 13:14:13
@Nevem senki.: Ha ez az ára annak, hogy a népet az álszent nemzeti-keresztény szólamokkal megosztó, majd kifosztó és elnyomásba taszító Orbán Viktor és sleppje bukjon, ám legyen!
A Gazprom ezt üzeni a HVG-nek: "Már többször jeleztük, hogy a HVG magazinnal és annak internetes változatával nem kívánunk együttműködni.”  A nacionalista despoták a focit nemcsak a saját rendszerük népszerűsítésére használják fel, de az egyoldalú szurkolói magatartás kultiválására is. Azt sugallva,…..
Magyaur 2024.04.23 19:42:06
@camilló: A probléma az, hogy a populizmus (akár bal-, akár jobboldali) tagadja az objektivitás lehetőségét! Azért, mert az érzelmektől fűtött újságírás nem összeegyeztethető a távolságtartó és hűvösen racionális gazdasági megközelítéssel. Ugyanakkor a gazdasági lapok célközönsége, a döntéshozók azért fizetnek elő ezekre a lapokra, mert a döntéseik megalapozásához a lehető legobjektívebb információra van szükségük. Az az angolszász polgári sajtóhagyomány, amihez a HVG is tartozik, minden hírével a tőzsdei kilátások jobb megismerését célozza. Ezzel szemben a tőzsdét, a tőzsdei spekulációt lebecsülő, azt tagadó szélsőjobb és szélsőbal populizmus sajtótermékei a tényekkel nem törődve manipulálnak: hazudnak, vagy hallgatnak el híreket. Persze a mindentudással fel nem fegyverzett emberek nem tudnak abszolút objektívek lenni, de a megbízhatónak tartott gazdasági orgánumok (így a HVG is) általában sikerrel törekednek a sokoldalú tájékoztatásra!
Magyaur 2024.04.23 22:23:03
@camilló: Nem hiszek a kollektív bűnösségben és megbélyegzésben - az mindig sommás és igazságtalan.
Magyarország a szocialista tábor kádárista "legvidámabb barakkjából" Orbán alatt az álságos, hidegháborút idéző sztálinista-putyinista „béketábor” leghitványabb csahosa lett... https://telex.hu/belfold/2024/04/21/orban-viktor-facebook-poszt-haboru-brusszel-washington-ensz-nato-100-milliard..
MaGYAUR Mit rontott el Orbán? 2024.04.15 11:47:21
Orbán eredendő bűne a gyávaság. Az, hogy nem volt mersze szakítani a falusi környezetéből hozott elavult gondolati sémákkal, mivel ezek tették népszerűvé a politikáját. A „konzervatív hagyomány folytatásaként” átvette a Horthytól a Nyugat-ellenes revíziós nemzetpolitikát, Rákosi Mátyástól a…..
Magyaur 2024.04.15 22:04:35
@2024: A tény az, hogy a vélemény vélemény. Szabad figyelmen kívül hagyni...:)
Magyaur 2024.04.16 17:30:56
@2024: Ha előre nézünk, akkor azt látjuk, hogy minél előbb szabadulunk meg a szégyenletes, Orbán-féle korrupt és Putyin-barát vircsafttól, annál előbb kapunk pénzt az EU-tól, annál könnyebben állunk vissza a teljesen alaptalan "háborús vészhelyzeti" kormányzásból normális, polgári jogállami működésmódra!
Több, mint száz év ezelőtti kijelentésekről derül ki, hogy igazuk volt az akkori „megmondó embereknek”: Darwint evolúciótanát igazolja a négylábú bálna maradványainak minapi felfedezése, Einsteint a gravitációs hullámok detektálása, a fekete lyukról készített első fénykép, valamint Marxnak az a…..
Magyaur 2024.04.15 15:28:12
@György Csaba Nagy: Tetszik és nagyon köszönöm! Ez egy szubjektív mini-esszé és szerintem ebben a műfajba belefér (ha összességében igazat állítunk) némi pontatlanság. Persze, hogy nem 2019-ben derült ki az evolúció-elmélet igazsága, csak akkor volt egy érdekes aktualitás, ahogy a fekete lyuk lefényképezése is akkor volt éppen szenzáció.
De amellett kitartok, hogy háborút, világjárványt úgy lehet elkerülni + a bioszférát megmenteni, ha bevezetnek utazási és kereskedelmi korlátozásokat és az emberek önkorlátozására is apellálunk. Minden vallás, évezredek óta a mértékletességre szólít fel... tehát ez nem ördögtől való dolog!:)
"A geopolitika atyja", "Hitler tanítómestere" - két jelzős szerkezet, amellyel ugyanazt a különös életrajzú és személyiségű, tragikus sorsú német földrajztudóst, Karl Haushofert szokás jellemezni. Munkássága még halála után közel 80 évvel is gyakran végletekben értelmezett, miközben életútja számos…..
Magyaur 2024.04.15 03:08:15
MaGYAUR "Magyar"országot! 2024.04.13 10:46:04
Orbánisztán helyett "Magyar"országot!..
MaGYAUR Orbán kozmikus magánya 2024.04.11 08:09:26
Azt mondják, hogy a tömeg ösztönösen a sikeresek mellé áll, mert mindenki győztesnek akarja magát látni és láttatni. Ugyanez fordítva is igaz; a vesztésre állótól úgy menekülnek az emberek, mint a pestisestől. Ma a „kör közepén” Orbán Viktor áll, akinek személyes varázsa és politikai karizmája…..
N’Djamena - Orbán Viktor a 2026-os bukása után a napokban adott először interjút a Xinhua kínai hírügynökségnek. Ebben kifejtette, hogy Putyin elnök kérésére jött a Csád fővárosába, N’Djamena-ba, ahol máris otthon érzi magát. Mint ismeretes, Orbán fia vezetésével a 2020-as évek közepétől egy kisebb…..
MaGYAUR Macron és Magyar Péter 2024.04.07 11:21:32
Ha van valaki, akinek a vezetése alatt Európa ellen tud állni a putyini imperializmusnak az Macron... Ha van valaki, akinek a vezetése alatt Magyarország ellen tud állni az orbáni önkénynek az Magyar Péter!..
Magyaur 2024.04.07 21:11:27
@Nevem senki.: Macron államférfi, nem úgy mint Orbán, aki mai napig Putyin-csicska. És még Orbán beszél "szuverenitásról"... egészen komikus!:)
A csúszópénzekkel jól lezsírozott "mini-Dubaj"-terv a részlettekkel és a következményekkel nem törődő orbáni látványpolitika Budapest-ellenes megnyilvánulása...
Ma Ukrajna Európa védőbástyája. Nándorfehérvárnál még tudtuk hova tartozunk; kit és mit védünk... És ma?  ..
Marx a 19. században azt jövendölte, hogy a kapitalizmus meg fogja hódítani az egész világot, forradalmasítani fogja a technikát, a tudományt, a gyáripart annak érdekében, hogy minél több profitot termeljen, minél kevesebb embernek. És valóban; a „Pareto-elv”, a 80:20 arány érvényesül 21. század…..
Magyaur 2024.04.01 21:04:47
@gigabursch: Minden embernek joga ember módjára élni és meghalni. Aki ezt megtagadja, bármilyen okkal, vagy ürüggyel az embertelen, gonosz lélek.
"Azért nevezem "nemzetrontónak" a jelenlegi kurzust, mert rossz diagnózis alapján, rossz politikával, a nemzet jövőjét hosszú távon károsító stratégiát követ kormányzása során.: - nem igaz, hogy a függetlenség visszaszerzése és a bezárkózás az elsődleges nemzetpolitikai cél, - nem igaz,…..
Hogyan befolyásolta a XIX. század Orbán gondolkodását? (Megértési gyakorlat) Magyarország a régi európai nagy nemzetekkel egyenrangú, tekintélyt parancsoló ország. Mivel a középkorban független, szuverén ország volt, kurucként kellett és kell küzdenie olyan „leigázó” nemzetközi konglomerátumok…..
A moszkvai terrortámadás ürügyén Putyin, visszamenőleg is jogosulttá tenné az orosz terrorállam hadüzenet nélküli háborúját!  Vajon kinek az érdeke a háború eszkalációja? Nem csodálkoznék azon, ha véletlenül kiderülne, hogy az orosz titkosszolgálat, az FSZB fizetett közvetítőkön keresztül 5000-5000…..
Magyaur 2024.03.23 19:32:09
@Nevem senki.: De hát nem volt választás, csak annak látszó választási színjáték! Most arra akarja rávenni az orosz propaganda immár az oroszokat (korábban kímélték őket és a periférián élő szegény nemzetiségieket csábították leginkább a magas zsold kilátásba helyezésével az ukrajnai frontra), hogy innét mindenki fogadja el a korábbi "különleges hadművelet" helyett már nem is az Ukrajna-elleni háború kinyilvánítását, hanem a háborút az egész " ukrán-európai-NATO-amerikai fasisztákkal" szemben! Putyinék arra vágynak, hogy olyan népfelkelés legyen, mint 1941-ben a nácik ellen és vonuljon be legalább félmillió katonakorú orosz fiatal... önként!:(
Magyaur 2024.03.24 03:50:31
@camilló: Már a kiindulópont sem jó: Moszkva nem egy "legalább semleges Ukrajnát akart", hanem minimum egy orosz-barát bábállamot, de inkább elfoglalni és bekebelezni Ukrajnát/"Kis-Oroszországot" a hatalmas mezőgazdasági és ipari potenciáljának megszerzése érdekében. Mint minden zsarnok, Putyin sem hisz a tárgyalásos megoldásokban, hiszen maga is gátlástalan módon rúg fel egyezményeket, ezért eleve a fegyveres területszerzés jöhetett csak számításba. Miután kiderült, hogy a nemzetközi közösség, a "dekadens", "halódó" Nyugat nem hagyja annyiban ezt a bolseviki tempót akkor kezdetben Putyin és csatlósai azon viccelődtek, hogy ugyan mit árthatnak a kereskedelmi szankciók, de utóbb a harmadik világháború rémével kezdtek el riogatni.
Az orbáni cenzúra még nem vetemedett arra, hogy megszüntesse a Blog.hu függetlenségét, de arra igen hogy a a fő hírnek számító címoldalt lefoglalja. Legalább két Fidesszel cinkos tartalomkészítő-műhely (a Kultúrpart és korábban a Danube Institute) kaphatott valószínűleg arra megbízást, hogy az…..
Újsághír: Orbán Viktor miniszterelnök a Polgári Magyarországért Alapítvány díjátadóján mondott beszédet. Ebben azt fejtegette, hogy nem a Soros György-féle birodalom, és nem a brüsszeli bürokraták, hanem a nemzetek fognak győzni. Ezt mondta: „El fogjuk őket küldeni oda, ahova valók, a történelem…..
Magyaur 2024.03.21 12:58:22
@F1őr: Az orbánisták magyarsága = a nemzetállam, az Ő nemzetállamának az egoizmusa. Orbán a soha nem létezett, propagandisztikus "Magyar Birodalom" nevében beszél, ami egy vicc a 21. században. Ezzel szemben áll a liberális hazafiság, amely a nemzetállamtól független nemzeti öntudatból indul ki és az európai és a világ összmagyarságának érdekeire figyel.
Magyaur 2024.03.21 19:35:06
@ÉÉN VAGYOKH AZZ __ A GYÚRCSÁÁNY!: Erre kellene törekedni az ellenzéki pártoknak!
MaGYAUR Magyar Péterről 2024.03.20 14:49:29
Az paradox helyzet állt elő, hogy két, egymástól független tömegmozdulás, a Potyondi Edina-féle, gyermekvédelmi, civil tüntetés és a Magyar Péter-féle március 15-i programadó nagygyűlés összekapcsolódik a fejekben. Mintha Magyar Péter politikai szerepvállalása következménye lenne az amúgy…..
Magyaur 2024.03.20 18:41:38
@ez a nevem senki: Gyurcsány nem létezik.. csak a Fidesz fújja fel a lufit, hogy legyen egy ijesztegetni való "sátán" a félős ostoba Fidesz-szavazóknak