Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pbgaz

21 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A meleg napok ellenére estére gyakran lehűl a levegő, és a szeszélyes időjárás miatt a kültéri területek csak kiszámíthatatlanul használhatók. Szerencsére, a teraszfűtők segítenek a kellems hőmérséklet fenntartásában. Kültéri fűtésre az igény leggyakrabban lakások erkélyének, családi házak…..
  Mint ismeretes, a palackokba és tartályokba sűrítve kerül a gáz, ez azt jelenti, hogy ami a nyomástartó berendezésben egy liter, az a levegőbe engedve a gáz fajtájától függően annak sokszorosa lehet, ráadásul a palackon és a tartályon belüli nyomás a töltöttségi szint és a külső hőmérséklet…..
Fontos tudni (ez alól csak a társasházak kivételek), hogy ma már kizárólag kondenzációs rendszerű kazánt lehet kapni és felszerelni, azonban ezekből is széles a választék. Nézzük, melyek a legfontosabb szempontok, amelyeket át kell gondolnunk a vásárlás előtt:   Kombi vagy fűtő? Vásárolhatunk…..
A laikusok hajlamosak azt gondolni, hogy nincs különbség a gázpalackok között, hiszen „mindegyikben ugyanaz a gáz van”. Ez egyrészt nem igaz, mert nem ugyanaz a gáz van bennük, másrészt a speciális célra kifejlesztett palackok úgy lettek kialakítva, hogy használatuk, cseréjük lényegesen könnyebb,…..
Többször, több fórumon elhangzik a tél kezdete előtt, hogy évente egyszer mindenki ellenőriztesse gázkészülékeit. Sokan mégis figyelmen kívül hagyják ezt a felhívást, aminek az évente előforduló, szén-monoxid-mérgezéses, halálos tragédiák csak a legsúlyosabb következményei, de már az sem kellemes,…..
Akinek a gázpalack használata régóta a mindennapokhoz tartozik, gondolkodás nélkül hívja a gázfutárt, vagy indul el a kedvenc cseretelepére, ha időszerűvé vált a kiürült palackot telire cserélni. Azoknak azonban, akik csak most kezdtek el gázpalackot használni (akár a kempingezésnél, akár az…..
Gázkazán rendelet Már csak néhány nap, és szeptember 26-tól életbe lép az a rendelet, amely minimum 86 százalékban határozza meg a gázkazánok hatásfokát. Ennél rosszabb hatásfokú kazánt tilos forgalomba hozni, árusítani az Európai Unióban. Ez a jogszabály a gyakorlatban annyit jelent, hogy az Unió…..
A háztartási pb-gázpalackok biztonságos használata egyáltalán nem bonyolult, mindössze néhány egyszerű, de nagyon fontos szabályt kell betartani. A háztartási pb-gázpalackok 11,5, vagy 23 kilogrammosak, ennél nagyobbat nem is szabad tartani otthon – igaz, a családi jellegű felhasználáshoz nincs is…..
Többször kapunk olyan kérdést, hogy mit kell tenni a hőségben a PB-palackokkal? Árt-e nekik a nagy meleg, biztonságos-e a napon tárolni, vagy inkább vigyék árnyékba? Nos, megnyugtatunk mindenkit: semmi baja nem lesz a gázpalackoknak a hőségtől, nem kell attól tartani, hogy a nagy meleg miatt…..
A palackos, valamint a tartályos PB-gáz egyik felhasználási módja a fűtés. Gondolhatnánk, hogy ennek megfelelően nyáron kisebb szükségünk van erre az energiahordozóra, de ez tévedés. Számos olyan területet mutatunk be, amelyeken nyáron is nélkülözhetetlen a PB-gáz használata.   A fűtés mellett a…..
Számos háznál látható, hogy az udvaron, a kertben 3, vagy 5 köbméteres gáztartály áll, ám ez nem feltétlenül jelenti, hogy a lakók így oldják meg a főzést, vagy a vízmelegítést. A leszerelt, forgalomból kivont tartályok is jó szolgálatot tehetnek. Használhatók esővíz, szennyvíz, vegyszerek, olaj,…..
A sütés-főzés során fontos az egyenletes hőmérséklet, hiszen így lehet pontosan kiszámítani, meddig kell készíteni az ételt az optimális állag eléréséhez. Persze, az sem mindegy, milyen gázt használunk. A PB-gáz fűtőértéke mintegy 2,5-szer nagyobb a földgázénál, így hamarabb bemelegszik a sütő, és a…..
Az idén életbe lépett 1/2013 (VII.11.) MEKH rendelet szűkíti azok körét, akik jogosultak a szezonális kedvezményes rendszerhasználati kapacitás-lekötési díjra. A november 1-től március 31-ig tartó periódus helyett a rendelet értelmében téli fogalom alatt már az október 1-től március 31-ig tartó…..
Házat szeretne, de a kiszemelt telken nincs bevezetve a földgáz?   Semmi baj, erre is tudunk megoldást! Miután a Családok Otthonteremtési Kedvezménye (CSOK) kiírása szerint részben közművesített telket is vásárolhat a támogatási összegből, jogos a kérdés, hogyan oldja meg leendő otthona…..
Megéri folyamatosan figyelemmel kísérni a Prímagáz Hungária Zrt. híreit és legfrissebb bejegyzéseit. A legfrissebb cikkünkben arról írunk, hogy milyen biztonsági ellenőrzéseken és folyamatokon mennek keresztül a gázpalackok, mire a hivatalos gázcseretelepekre érnek. A PrímaGáz már több, mint 20…..
Rögtön tisztázzuk, PB-palackkal nem lehet disznót vágni, legfeljebb agyonütni. (Az sem könnyű. :-) ) A vágáshoz továbbra is kés kell, ugyanakkor a PB-gáz nélkülözhetetlen kellék a hagyományos disznótorokon. Annak érdekében, hogy az esemény örömteli társasági összejövetel legyen, muszáj betartani…..
A hidegebb hónapokban is van lehetőség arra, hogy vendégeket fogadjunk a teraszon, kertben, az éttermeknek pedig szinte kötelező, hogy teraszfűtőket szerezzenek be, amennyiben nem szeretnék bezárni a kerthelyiséget. A hőgombák közül a PB-gázzal üzemelő változatok a legpraktikusabbak, mert a…..
A fűtési szezon kezdetével szinte menetrendszerűen lepik el a médiát a tragikus, vagy súlyos szénmonoxid-mérgezéses esetekről szóló hírek. Mindezt annak ellenére, hogy a mérgezés egy egyszerű, néhány ezer forintos készülékkel könnyedén megelőzhető. Számtalan életet mentettek már meg a…..
A kirándulók, túrázók nem is kívánhattak volna szebb időt, mint amilyen az idei év vége. Az erdőjárók, hegymászók számára nagy segítség, ha Príma Kemping palackot visznek magukkal, amely a főzéshez, melegítéshez, világításhoz egyaránt felhasználható. A palackokat úgy…..
A kerti grilleszközöket nemcsak tisztítani kell alkalmanként, de mivel a szabadban tároljuk őket, az időjárástól is óvni kell szeptember beköszöntével. Különösen igaz ez akkor, ha a kerti grill a nyaralóban van és nem a lakóháznál, mert akkor nem tudunk gyorsan intézkedni, ha elkezd esni az eső. A…..
Amikor befejeztük a kinti sütögetést, kezdődik az igazi munka, a grillrács tisztítása. Pedig teli hassal, némi alkohollal nehezítve, a mosogatás szörnyűségei előtt nyilván senki nem kívánja őszinte mosollyal a grillrács és a többi alkatrész suvickolását. A rossz hír az, hogy a késedelem további…..