Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fenyőgerenda

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előzmények: 340000 forintos könyv megvételével lehet "segíteni" mostIszonyatos nyomás van a bőrkötéses Dianetika könyvek eladásánMár a finisben van ez a kampány is, ennyi hiányzik az 490 db 170.000 Ft-os könyv eladásából:..
Előzmények: A szcientológus egyházfő magándetektívekkel figyeltette saját apját és hagyta volna meghalni Ha meghal, hát meghal - könyvet ír David Miscavige-ről az apja "A könyörtelen" címmel fog megjelenni a Miscavige-könyv Kapcsolódó cikkek: Kitálalós könyvet írt a főszcientológus apja -…..
fenyőgerenda 2016.04.30 08:22:35
Előzmény: A szcientológusok "szellemi wellnesse" már a háborúkat is megszünteti A "szcientológia mellékhatásai" sorozat következő részében: John Mappin, a cornwalli "Camelot Castle Hotel" tulajdonosa (akiről már volt szó a blogon, ld. az előzményként feltüntetett bejegyzést) a Facebook-on…..
fenyőgerenda 2016.02.27 08:57:24
A szcientológia tanfolyamok és egyéb szolgáltatásaik árait elnézve (az egész kaland, azaz eljutni az elérhető legmagasabb szintre 2006-ban kb. 370.000 dollárba került, azóta pedig biztosan emeltek árat) felmerülhet a kérdés, hogy miért ilyen drága ez. Több oka van ennek; az egyiket Hubbard 1965-ben…..
fenyőgerenda 2016.01.29 09:28:14
Ennek is megvan ugye a maga pszichológiája. Ez is csak befolyásolási módszer, ami több szinten is nagyon hatásos:
1. Ha valami nagyon DRÁGA, akkor azt ÉRTÉKESNEK is gondoljuk. Minél drágább valami, annál könnyebb elhitetni az emberekkel, hogy ez egy nagyon értékes dolog, amire sokan csak vágyhatnak, mert esetleg nem engedhetik meg maguknak, és aki igen, az a világ legszerencsésebb embere.
2. Minél több pénzt adott ki valamire, annál nehezebben látja majd be, hogy milyen hülye volt (kognitív disszonancia). HA elkezdené kritizálni a drágán vett dolgot, az gyakorlatilag olyan lenne, mintha azt kezdené boncolgatni, hogy "barom voltam, hogy ezt elhittem és megvettem vagy nem voltam barom?" Ez a szintű önkritika és belátás viszont az emberek többségének nem sajátja, egyszerűen ilyen a természetünk, mindenki csak szépet és jót szeret gondolni magáról, tehát ameddig csak lehet, védeni fogja a döntését, a drágán vett dolgot, eszmét, akármit, mert amíg be tudja magyarázni magának és másoknak, hogy ez igenis ÉRTÉK, addig ő is rendben van, jól döntött, megsimogathatja a saját fejét.
3. A mádosikból következik, hogy az ember ha 1 forintért vesz egy almát és vesz egyet 10.ezerért is, a második egészen biztosan ízleni fog...tehát fellép a placebó hatás és ÉTNYLEG érezni fogjuk a HATÁST. A drága auditálás után nyilván nagyon jól fogja érzeni magát az ember, hiszen ezt ígérték neki, ő pedig ezért az ígéretért kifizetett egy rakat pénzt, tehát az agyunk TUDJA, hogy MEGÉRDEMELJÜK azt amit ígértek, hiszen áldoztunk rá, nem is keveset. Teljesen ellentmondó dolog lenne a csodás ígéretek és a belé fektetett idő, pénz és hit fényében a csalódás, a "hülye voltam, nem kellett volna gondolat" ezért nem csalódunk, nem csalódhatunk. Sok sok komoly csalódás kell ahhoz, hogy végül ne legyen más választásunk, mint igenis megvizsgálni a saját döntéseinket...és belátni, hogy emberből vagyunk és könnyen megvezethetők....minden emberre jellemző emberi vágyakkal, amiket könnyű kihasználni és felhasználni, hogy jobbá akarunk válni és többé és különlegessé...és vannak, akik ezt felismerték és ezt ígérik nekünk. Farkasnak erdőt kell mutatni.

Hubbard nem volt hülye, csak elmebeteg. Tudta jól, hogy megéri magasan tartani a tanfolyamok, szolgáltatások stb. árait..

Kicsit siettem, bocs, ha elírások vannak benne. :)
Kasza Tamás szcientológus "Lezárás $pecialista, Bestseller Író, Nemzetközi Tréner" (így, nagybetűkkel írja a titulusait a jedi mester, bocsánat Jedi Mester) újabb szórakoztató reklámanyaggal örvendeztet meg minket. Annyi jó hír van benne talán, hogy a mester Floridába kíván költözni. Az eredeti itt…..
Először is szeretnék a szcientológiának, különösen annak magyarországi képviselőinek sikerekben nagyon szegény, de kudarcokban annál gazdagabb új évet kívánni. Az idei év elsősorban azért lesz érdekes, mert (legalábbis elvileg) a 15 évvel ezelőtt elindított…..
fenyőgerenda 2016.01.08 20:56:14
@hadingking: regota ott van ez a hirdetesuk a sz.p.rinfoban.
Penz beszel...ok megfizetik a hirdetest, az ujsagnak meg mindegy ki fizeti es milyen szandekok allnak mogotte.
(Bocs az ekezetmentessegert)
A blog minden kedves olvasójának KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET ÉS SIKEREKBEN GAZDAG BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK! Találkozunk 2016-ban!..
A Szcientológia, avagy a hit börtöne film egyáltalán nem téma az "egyház" berkein belül, hiszen "akkora a terjeszkedés". Csak a szokásos témák vannak napirenden: 1. Hubbard mindenhez értett   2. Vettek egy új ingatlant / felújítottak egy meglévőt és újra…..
fenyőgerenda 2015.11.25 14:56:24
@Reformer: én sem tudom, de ideje lenne már valahogyan erre is felhívni a figyelmet. Nagyon örültem, amikor olvastam, hogy az alapítványotok egyik célja ez, hogy ezeket az eljárásokat szakértőkkel megvizsgáltatni és bebizonyítani, hogy hatástalanok, sőt, veszélyesek, esetleg csakis azt szolgálják, hogy szellemi függőséget okozzanak, agymossanak. Talán tényleg ez az egyetlen megoldás. Egyébként, ha jól tudom, Ron ezt a drogrehabilitációt Adele Davis munkásságából lopta, akinek a könyveit egy vizsgálat során több orvos is megvizsgálta és veszélyesnek minősítette az eljárásokat...csak tudnám, hogy ezt hol olvastam, régen volt, de majd rákeresek, lehet, hogy lementettem valahová. Azt hiszem, az akkori vélemények alapján be is tiltották a könyveit (vagy csak egyet, nem tudom). Állítólag az ő iránymutatásai szerint működik a Purif is. Szóval ezt sem Ron találta ki.
Mindenesetre hihetetlen, hogy ezek csak így nekilátnak drogelvonót nyitni, és senkinek semmi szava hozzá, a legnagyobb rendben lévő dolognak tűnik. Közben csak a nemzetközi híreket kéne megnézni, és rábukkannának a rejtélyes halálesetekre, Narconon központ bezárásokra, stb.
Érdekes, hogy rendszeresen megrendezik a Pszichiátria-halálipar kiállítást is, és ehhez a pszichiátriai társaság semmit sem szól, elnézik, hogy ilyeneket híresztelnek róluk. Már gondolkodtam, hogy írok neki,, hogy ezt mégis miért tűrik el ennek a beteg bandának, hogy egy szakmát és a munkájukat így megpróbálnak bemocskolni középkori eljárásokkal sokkolva (ha-ha) az embereket a kiállításokon.
(Ez az egész történet remélhetőleg kiváló ötleteket ad  a magyar törvényhozóknak.) Október 21-én szerdán egy holland adóügyi bíróság megvonta az ottani szcientológia szervezet adómentességét arra hivatkozva, hogy tisztán üzleti vállalkozásként működik, jelenti Tony…..
Források: Heti Válasz - Travolta már védelmébe is vette a szcientológiát egy dokumentumfilm miatt Librarius.hu - Lessünk be a Szcientológia sötét titkaiba! November 19-én érkezik a hazai mozikba  a Szcientológia, avagy a hit börtöne című film a Magyarhangya…..
Folyik tovább a szcientológia "egyház" adómentes főtevékenysége, a pénzgyűjtés milliós nagyságrendben. Önbizalomban továbbra sincs hiány, most már egyenesen a történelembe fognak bevonulni: ..
  BEVEZETÉS ÉS HÁTTÉR Ezt a blogot 7,5 évvel ezelőtt, 2008. február 13-án indítottam útjára. Az eredeti szándékom a szcientológia egyfajta reformjának előmozdítása volt (ezt tükrözte a felhasználónevem is), a téma alaposabb objektív tanulmányozása külső szemlélőként…..
fenyőgerenda 2015.09.24 09:00:01
@PTS level III.: ez a Krisztián nem látogat szerintem semmiféle szcientológiát leleplező oldalt, ezt csak azért hintette el, hogy egy "igazán nyitott" szcientológusnak lássuk, aki az olvasottak ELLENÉRE is bízik Ronban. Hitelesebbnek akart tűnni szerintem, de hát...mégsem tűnt. :D
Ha olvasgatna ilyen oldalakat, már nem lenne Szcientológus (nagy betűvel mondat közepén is, mert ő a világ megmentéséért dolgozó csapat tagja ugyebár), ide szerintem csak azért jött, mert küldték. A mondandója is szánalmas szerintem, ez a "először dicsérd meg és ismerd el az embert aztán megkérdőjelezheted a józanságát" dolog meg elég vicces és átlátszó szintén. És ahogy elnéztem több kommentje is volt itt és mindig az a legfőbb érv, hogy "ha van egy kis eszed"...:D:D:D
A helyesírásából és fogalmazásmódjából kiindulva...áááá, hagyjuk. :)
Akartam én is válaszolni szegénynek, de meggondoltam magam és csak egy tanácsom maradt: Krisztián, ha van egy kis eszed, tanulj meg magyarul! Ha emellett még marad szabadidőd, nézz utána a dolgoknak, mert nagyon mély gödörből kell kimásznod. Persze segítünk, ha kell. Gyere, és elmondjuk a lényeget. INGYEN!!! :)
... mármint az az állapot, hogy "megvan a pénz" a székház teljes felújítására és átalakítására. Gondolom rájöttek, hogy csak akkor lehet folytatni a tarhálást, ha úgy tudják a tagok, hogy még nem jött össze a teljes költségvetés. Olyan ez, mint egy futóverseny, ahol a…..
fenyőgerenda 2015.09.11 10:29:26
@PTS level III.: Olyan, mintha Neked még mindig valamiféle vágyálmod lenne ez az OT IX meg X, ami re mindig vártál, de sosem jött el. Legalábbis, majdnem minden hozzászólásodban megemlíted ezeket a szinteket. Ez volt az egyik oka, hogy kiléptél? :)
fenyőgerenda 2015.09.16 09:38:25
@PTS level III.:
Értem. Köszi a választ!
Egyébként meddig voltál bent?
Még egy pár kérdés: a családod vallásos? Mármint tartoztál valamilyen egyházhoz gyermekkorodban?
Nálad mitől jött elő az a bizonyos "józan pillanat", amikor ránéztél és láttad, mi ez az egész?
Voltak, akik míg szcientológus voltál, próbálták felnyitni a szemed? Ha igen, mi volt az, ami miatt nem hittél nekik és nem akartál utánanézni a dolgoknak?
Szerinted egy átlag szcientológus, aki max. néhány tanfolyamot végzett el (pl. auditor) utánanéz az interneten azoknak a dolgoknak, amiket a szcientológiáról hall innen-onnan és nem esnek egybe az ő ismereteivel erről az egészről? Mert a józanság teljes hiányára utal, ha azért nem néz utána, mert nem akar szembesülni az ellentétes dolgokkal...kognitív disszonancia. Nálad volt ilyen időszak? Mi mozdított ki belőle?
fenyőgerenda 2015.09.21 15:39:57
@PTS level III.: elnézést kérek. :)
Egyébként ráérek, ha a végére értél, szívesen várom a válaszokat.
Persze, ha nem akarod, nem muszáj...a lényeg az, hogy megtehetnéd. :D
Előzmények: Going Clear - magyar felirattal Forrás: emmys.com Ez lett a legjobb dokumentumfilm, valamint megkapta a legjobb forgatókönyvért és a legjobb rendezőnek járó díjat is, mindkettő a nonfiction kategóriában. Én is szeretnék külön gratulálni, ritkák az ilyen…..
fenyőgerenda 2015.09.16 09:30:45
@bot2317:
Szia! Ammónia vagyok, évek óta itt vagyok, csak most névváltás volt...gondolom, emlékszel rám...:)
Tán csak nem a Sea Org-ot célozták meg a fiadék? Az elég gáz lenne...:X
A megtörhetetlen „Miss Lovely”. A hölgy, aki már akkor harcolt a szcientológia ellen, amikor még senki nem mert. „Nem fogod elhinni, de írhatsz olyat, amit néhány csoport nem engedélyez és ezután az életed negyede romba dől. Tudom, mert velem ez megtörtént” – Paulette…..
fenyőgerenda 2015.09.04 22:32:25
Egy másik könyv viszont megjelent végre magyarul, Margery Wakefield: Út Xenu felé c. könyve: shop.shirokuma.hu/xenu
Most olvasom, leginkább az tetszik benne, hogy totál részletesen leírja a különböző agymosó technikákat, hogy hogyan zajlanak a TR-ek, stb. Sokat olvastam már a témában, de sok új dolgot találtam a könyvben, mindenképp ajánlom mindenkinek, akit kicsit is érdekel a téma. :)
Az öt évvel ezelőtt meggondolatlanul megvásárolt Budapest VIII. Puskin u. 4. nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket (sőt azóta már vettek helyette egy másikat), így most próbálnak tőle megszabadulni. Akit érdekel a Puskin utcai épület megvásárlásának háttere, a…..
Kikerült az OBH weboldalára a Budapest Org tavalyi beszámolója, ennek értelmezéséhez kérnék szakértő segítséget a blog olvasóitól - kiegészítem majd a bejegyzést, ha/amikor érkezik szakértői elemzés. Itt lehet megnézni: civil szervezetek névjegyzéke - kereső majd…..
Kezdjük a mai rövid és elgondolkodtató videóval, aztán írok pár dolgot a témát illetően: Ez az írásom megint csak kissé furának tűnhet azoknak, akik nem voltak soha a szcientológiában. A “Fair Game” egy angol kifejezés, amit egyszerűen csak úgy lehetne lefordítani…..
fenyőgerenda 2015.08.16 10:09:29
Eredeti iránylevél szöveg: www.xenu.net/fairgame-e.html

Kering a neten egy scannelt 1972-es utasítás, miszerint a felsorolt 12 emberrel szemben él a FAIR GAME, és bárki, aki összefut velük, alkalmaznia kell az R2-45-ös eljárást.
data.hu/get/9016792/Fair_GameR2-45_HCO1968.jpg

Ezek állnak benne:

A felsorolt emberek magas szintű anyagokat megváltoztatva hoztak nyilvánosságra, ezért SP-vé deklarálja őket, azaz minden kitüntetésüktől megfosztja.
Ellopták vagy meghamisították ezeket az anyagokat, hogy így elembajt és halált okozzanak.
További vádak: sikkasztás. Az emberiség, a bolygó és minden életforma ellenségeivé váltak.
Fair Game (Szabad Préda)
Soha nem kaphatnak amnesztiát.
Bármely Sea Org tag aki találkozik velük, az R2-45-ös Auditálási eljárást kell hogy végrehajtsa rajtuk. Minden múltbeli bűnüket fel kell fedni, és bíróság elé tárni

Ami az R2-45-ös eljárást illeti, állítólag egyenlő azzal, hogy fejbelövik az illetőt egy Colt 45-össel. Egyesek szerint ez nem is létező eljárás, de Hubbard állítólag viccelődött ezzel egyszer egy előadásán, amikor is elővett egy Colt-ot és a padlóba lőtt, miközben erről az eljárásról beszélt.

scientologymyths.wordpress.com/2008/02/17/does-scientology-have-a-procedure-called-r2-45-which-means-to-shoot-someone-in-the-head/

Érdekes, hogy állítólag "Az emberi képesség megteremtése" (Creation Of Human Abylity c. könyvben is szerepel, és miközben minden eljárás szépen le van írva a könyvben, ez az egy nem, mindössze egy sejtelmes mondatból áll az egész, ami arról szól, hogy ez a leghatékonyabb exteriorizációs (a thetán (lélek) kiszabadulása a test börtönéből) eljárás, csak a társadalom sajnos elítéli.

data.hu/get/9016836/cha-r2-45.jpg

Találtam egy ilyet is a neten, mindenki döntse el, mit kezd vele: az 1968-as Auditor magazinban megjelent utasítás, mely szerint a felsorolt 4 emberrel szemben ezt az irányelvet kell alkalmazni:
data.hu/get/9016793/R2-45_Auditor_magazin_1968.jpg
fenyőgerenda 2015.08.26 09:07:41
A fenti dolgokhoz a data.hu-s linkek helyett ezeket ajánlom, ugyanis fentiek egy idő után törlődnek.
A neten megtalálható az állítólag eredeti iránylevél szöveg:
www.xenu.net/fairgame-e.html

"Kering a neten egy scannelt 1972-es utasítás is, miszerint a felsorolt 12 emberrel szemben él a FAIR GAME, és bárki, aki összefut velük, alkalmaznia kell az R2-45-ös eljárást."
imagizer.imageshack.us/a/img28/9857/r245b.jpg

"Ami az R2-45-ös eljárást illeti, állítólag egyenlő azzal, hogy fejbelövik az illetőt egy Colt 45-össel. Egyesek szerint ez nem is létező eljárás, de Hubbard állítólag viccelődött ezzel egyszer egy előadásán, amikor is elővett egy Colt-ot és a padlóba lőtt, miközben erről az eljárásról beszélt."

scientologymyths.wordpress.com/2008/02/17/does-scientology-have-a-procedure-called-r2-45-which-means-to-shoot-someone-in-the-head/

"Érdekes, hogy állítólag „Az emberi képesség megteremtése” (Creation Of Human Abylity c. könyvben is szerepel, és miközben minden eljárás szépen le van írva a könyvben, ez az egy nem, mindössze egy sejtelmes mondatból áll az egész, ami arról szól, hogy ez a leghatékonyabb exteriorizációs (a thetán (lélek) kiszabadulása a test börtönéből) eljárás, csak a társadalom sajnos elítéli."

theapolloseries.blogspot.hu/2015/07/from-mcclaughrys-blog.html
  Ez a bejelentés kering e-mailben a szcientológusok között (a dátuma múlt heti). Úgy néz ki, hogy lassan elkezdhetik renoválni az újépítésű irodaházukat (a Váci út 169 továbbra is a célpont).   BEJELENTÉS: A teljes magyar terület bolygószintű összefogásával a…..
fenyőgerenda 2015.08.20 11:12:19
@PTS level III.: "Captain" Bill Robertson Ron's Org-jában OTXL-ig van, ha jól tudom.
Amúgy én még mindig nem értem, hogy ha Hubbard saját állítása szerint OTXV volt, hogyan kaphatott agyvérzést. Miért volt szüksége szorongásoldókra? Vagy ha nem szorongásoldóként használta a Vistarilt, hanem antihisztaminként, arra miért volt szüksége? Hát basszus elvileg OTV-től már önmagát képes meggyógyítani bármiből...még a rákból is...a saját elmélete szerint. És ez sem tűnik fel a hithű szciknek...hogy itt valami nagyon bűzlik. Komolyan elhiszik odabenn, hogy "elhagyta a testét"??? :D