Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szencz Szilvia

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A napokban volt egy újabb hír arról, hogy a homeopátiás szerek nem gyógyítanak. Egész pontosan 68 betegségből pontosan nullát gyógyítanak. Nem olyan nagy újdonság ez. Korábban Ausztráliában ugyanilyen állásfoglalást adott ki a hatóság. Később a britek is. Aztán a Svéd…..
Szencz Szilvia 2016.02.23 23:18:36
@Haibane:
"Az ezotéria abban segít, hogy ezeket a "nagy felfedezéseket" megtehessük."

Sajnos a seggünkből előhúzott elméletek bár nagyon szórakoztatóak a valósággal nem kompatibilisek. És nem, nem kell nagyon komoly erőfeszítés fantáziálni. "

Sajnálom, ha a mindenki boldog, gazdag , egészséges zseni elmélet nem tetszik. Nem értem miért nem. De Te tudod.
Mindenkinek jogában áll választani! Ha neked tetszik, ahogy élsz és boldog vagy tőle, és szerinted a világ dolgai rendben vannak, akkor én nagyon örülök neked.
Szencz Szilvia 2016.02.23 23:29:44
@Haibane:
"öööö nem hiszem el, hogy ez most nem szándékos trollkodás.

" Tudom, hogy a tudomány sem megfogható dolgokat kutat.
Tudom, hogy ez egy népszerű indok, de valójában még soha egyetlen ember sem fogott kézben egyetlen DNS-t sem!! Sem vírust, sem baktériumot!"...

Mert ismersz valakit, aki fogott DNS-t? Nagyon pici molekula. Azért kell mikroszkóppal vizsgálni, de sajnos mindegyik módszer úgy működik, hogy tönkreteszi a DNS szerkezetét.

Az egyik legjobb módszer, amivel sejten belül vizsgálódnak az az elektronmikroszkóp. De a nagyon nagy nagyítás miatt csak akkor működik, ha fixálják a sejten belüli dolgokat. (Olyan, mint a távcső, ha messzire nézel, nagy nagyítással, akkor remeg a kép, és nehezen tudod belőni a tornyot. Az elektronmikroszkóp pont ilyen. Sosem találnád meg a sejtalkotót, ha mozogna.)
Szóval az egész sejt plazmáját kicserélik gyantára, aztán vágnak belőle egy szeletet.
Ha szerencséjük van találnak benne valamit.
Az egyetemi tanárom azt mondta, hogy olyan a vizsgálat végeredménye, mintha egy macskát kidobnánk a tizedikről és még egy úthenger is átmenne rajta.
Kb annyira hasonlít az elektronmikroszkópos felvétel is az élő macskára.

Sajnálom, de linket nem tudok. Nem úgy olvasok cikkeket, hogy utána bizonygatnom kell bárkinek bármit is. Szerintem mindenki utána néz, annak ami érdekli.

De akupunktúrát Magyarországon csak orvos csinálhat. Egyetemen tanulják az akupunktúrát. Gondolod, hogy valami "ezós" szöveggel adják nekik elő a tudást? Mert a kimért energia nélkül csak "ezós" magyarázat létezik.

Egyébként nem vagy konzekvens. Nem hiszel az alternatívban és ezek szerint az orvosokban sem. Mi marad még?
Szencz Szilvia 2016.02.24 06:42:44
Nos a tegnapi nap elég durva volt. Egy egyszerű pár soros kommentemből aztán 78 reagálás lett!! Asszem ezt erősen túl reagáltátok! Az elején megpróbáltam válaszolni mindenkinek, de aztán estefelé rájöttem, hogy lehetetlen. Most így bedobom ezt a "szösszenetet" a közösbe. Kicsit összefoglalom benne a dolgokat. Volt , aki tényleg félreértett, volt, aki szándékosan értett félre.
Szóval az én véleményem a homeopátiáról az, hogy ha nem akarod, akkor ne szedd!! Ez a TE dolgod! Én meg eldöntöm, hogy szedem-e. Ez meg az ÉN dolgom. Nekem ez a dolog így rendjén van és még soha senkit nem neveztem (és nem is fogok) mondjuk faszfejnek emiatt. Aki ennyire erős érzelmeket fűz a kérdéshez szerintem kivetít. Valami más problémáját a homeopátiára, és mivel megítélése szerint gyenge pozícióban van, mert "nincs benne hatóanyag", hát "könnyű rajta elverni a port".
Hát, Ti tudjátok!
A tények a következők! Ma Magyarországon úgy lehetsz homeopátiás orvos, ha van rendes orvos diplomád. Szóval jársz egyetemre, aztán szakvizsgázol. Aztán, ha ez megvan és gyakorló orvos vagy, akkor jelentkezhetsz egy okj-s továbbképzésre, aminek a végén engedélyt kapsz arra, hogy homeopátiás orvos lehess.
Ennek tudatában nem látom be, hogy hol nem támogatja a tudomány a homeopátiát? Vagy no pláne! Mi ebben a kuruzslás?!? Lehet nem tud rá magyarázatot adni, de attól még működőképesnek tartja!!
Érdekes módon a legtöbben a társadalomra való kártékony hatására voltak kiakadva. Nem értem, hogy miért csak a homeopátiától "gurul el a gyógyszer". Van egy pár dolog, ami veszélyes a társadalomra. Mégsem reagáltok rá ilyen hevesen.
Egyébként a társadalomra való káros hatására a fényevő pasas is szóba került. Ez egy nagyon jó példa, de akkor elemezzük ki! Szóval egy felnőtt ember éhenhalása egy kb 40 napos folyamat. Egy gyermek esetében nem tudom a hivatalos adatot, de saccolom, hogy kb. 20 nap lehet. Tehát a fenti apuka 3 héten keresztül (!!!!) nézte végig, és hallgatta, hogy a gyermeke sír, majd egyre gyengébb, elmegy az életkedve, majd nem bír felállni, majd a szemét sem tudja kinyitni, majd meghal!! Ugyanezt az anyuka is megtette! (Közben gondolom ők sem voltak jól.)
Nem gondolom, hogy a fenti eset a fényevés hibája volt! Szerintem az apuka egyszerűen kegyetlen és tudatlan volt, és szerintem ehhez bármilyen módszert igénybe tudott volna venni. A "fényevés" csak hab volt a tortán.
Az, hogy egy eszközt a kezünkben egy jó vagy egy rossz dologra használunk fel, az a szándékunkon múlik.
Mondok példát.
A gyógyszerek. Ha egy marékkal kapsz be belőlük, akkor meg is halhatsz. Aztán pl. az egyik gyógyszerész barátnőm mesélte, hogy nem érti, hogy a paracetamol tartalmú gyógyszereket (ezek általában sima fájdalomcsillapítók) miért lehet vény nélkül kapni. Azt mondta, hogy ha ezekből valaki többet szed be, mint a papíron van, akkor akár egy alkalom után is kérhet egy új májat!!!
Aztán térjünk át másik területre. Vegyünk egy kalapácsot. A kalapáccsal lehet szöget ütni a falba, aztán képet akasztani rá, és lehet vele testi sértést is elkövetni.
De talán a kedvenc példám a kezek. Van az a híres bérgyilkosnő, aki rafinált kegyetlenséggel gyilkolászott a kicsi kezével. Egy jól irányzott ütés a nyakra, vagy az orrnyeregre és már kész is a pacák!
Tehát a fenti logikátokat követve a társadalomra lehetséges káros hatása miatt be kellene tiltani a gyógyszereket, a kalapácsot, a kezeket és a homeopátiás szereket is!?!?!?
Talán mégis inkább rossz a logika! Lehet, hogy azt is nézni kellene, hogy valaki meggyógyul tőle! Nem értem ezen mi a probléma! Egyfolytában placebo hatást emlegettek, ami szerintem nincs, de ha lenne is tökéletes lenne. Mellékhatásmentes és a szervezet saját magát gyógyítja!! Ja, hogy fizetni kell érte! Ez egy emberi jellemvonás miatt van! Általában azt gondoljuk, hogy ami ingyen van az kevésbé értékes. Szóval a placebó hatású golyókért különösen kell fizetni, mert azzal segíted az agyad, hogy hatásosnak gondolja!!!
Aztán nézzük a természettudományos "hullámfüggvényes" elméletemet. Hogy nem teljesen tudományos? Hát lehet! Nem vagyok fizikus! Pont úgy írom le, ahogy nekem "átjön" az adott cikkből. Viszont nem én találom ki a cikkeket! Ezek léteznek! És hát nem írok belőle akadémiai székfoglalót, sem nem tanítom egyetemen. Nem látom be miért ne lehetne nekem saját tudományom. Senkinek nem ártok vele. És nem is vagyok egyedül a nézeteimmel. Igazából örülnék, ha többen megtennénk. Szerintem hasznos dolog az agykapacitásunkat arra fordítani, hogy a tudomány értelmetlen számos-betűs katyvaszából valami értelmeset alkossunk!!
Most olyan nagy baj, ha esetleg valamelyik pontja szerinted nem igaz? Mert a tudósok soha nem tévednek? Számomra egy nagyon jó vezérfonal a mindennapi életemhez. És elég nagy bátorság is kell hozzá, hogy elmondjam, mert tudom, hogy mennyire messze van az átlagember tudományától. De ha egyszer lesz valamid, amit igaznak érzel és a környezeted nem, és kiállsz az igazadért, megvéded magad, akkor majd beszélgetünk erről. Mert nálam ez egy mérce.
"Bocsi, nem idevág, írjál valamit légyszíves Árpi bácsiról!" Ennyi történt. Ezt írta a blogomra egy Sicap nevű olvasó. Én pedig elgondolkodtam. Én írjak? Hogyan is írhatnék? Mit írhatnék? Hiszen nem ismertem. Csak láttam televízióban, mint bárki más. Olvastam a Gyűrűk…..
Szencz Szilvia 2015.10.06 22:27:21
@Sicap: Ez nagyon tetszik!!! Életed első kommentjével cikket kértél!!!! Óriási vagy!!!! :) :) :)
"Aki ballib, az csak feltétel nélkül, lihegve imádhatja a menekülteket, aki meg jobbos, az csak szittya indulattal gyűlölheti őket. Baromság" - szólt szívemből nemrég Geszti Péter a menekültügy kapcsán. Az utóbbi hetekben gyakorlatilag az egész világ a menekültekről beszél.…..