Regisztráció Blogot indítok
Adatok
karak07

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elég régen ígértem, hogy a Tejútfotózáshoz tippeket adó sorozatomban a terepen történő tevékenységeket is bemutatom. Nos ez az idő most jött el. Az előző részekben foglalkoztunk a fényszennyezéssel, a helyszínnel, az időzítéssel, ha még nem olvastad ezeket, akkor javaslom…..
karak07 2015.07.22 08:34:59
@talajmentifagy: Nem probléma, sőt örülök, hogy másnak is tetszik. Teljesen igazad van, hogy a 35ös az szűk, sőt érdemes még világosban begyakorolni a képek készítését, mert sötétben már nem lesz annyi viszonyítási pont. A linkelt kép azért készült 7 képből, mert eredetileg 6ből jött volna ki, de az utolsónál elcsúsztam és nem értem vissza a kezdőponthoz, így a kép jobb sarkából egy nagy rész hiányzott volna, vagy úgy vágom meg, hogy a fának nem látszik a törzse. Még szerencse, hogy nem csak egy sorozatot csináltam, így volt a hiányzó részről képem, amit fel tudtam használni.

Gondolom majd erre is ki fogsz térni később, de azért megkérdezem. A zajszúrésre használsz valami speciális programot? Csak mert ugye a sima zajszűrők a csillagokra hiszik azt, hogy zaj, így nagyon óvatosan kell vele bánni. Esetleg olyasmit próbáltál már, hogy ugyan arról a területről fényképezel több képet, és azokat valami programmal egyesíted a több részlet reményében? Anno olvastam, hogy a távcsöves asztró fotóknál ezt használják, kíváncsi vagyok működhetne-e tejútnál.
karak07 2015.07.24 10:05:18
@talajmentifagy: Köszi. Ha esetleg lesz értékelhető, mindenképp jelentkezem. :D