Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Demetriosz

0 bejegyzést írt és 70 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legutóbbi Semjén vazallus Zsolt interjúból az kiderült, hogy Ő mit gondol a magyar állampolgárságról, cserébe viszont az egyébként eddig sem túl tiszta magyar nemzet fogalma még egy fokkal kuszább lett.„...ha valaki brassói szász felmenőkkel rendelkezik, de kötődik a…..
Demetriosz 2010.12.28 15:18:50
@Checkpoint Charlie: És ha egy eredeti szlovák Slotára szavaz, de mindig az olcsóbb magyar tecsóban vásárol, akkor szavazhat?:)
Demetriosz 2010.12.28 15:30:13
@Checkpoint Charlie:
Összegezve: Az ideális szavazópolgár: generációk óta segíjből él, négy-nyolc osztályt elvégzett, viszont lelkesen tömi a játékgépet és az alkohol ÁFÁ-ját megfizeti!:)
Demetriosz 2010.12.28 15:41:50
@Toussaint L'Overture: Jól átveri az az az egy-tíz ember a rendszert! Szemben a 8 millió szavazópolgárral...

Szerintem egy köztörvényes bűnözőnek nem a közügyektől eltiltás a legnagyobb baja.
Gyurcsány Ferenc, Molnár Csaba és Szanyi Tibor kivételével, néhány tartózkodás és távolmaradás mellett, a magyar parlament óriási többséggel fogadta el az állampolgársági törvény módosítását. A múlt heti általános vitában vezető nélküli vert seregként viselkedő…..
Demetriosz 2010.05.27 00:23:31
@DjKaller: A módosítók nem voltak éppen a jogi szakma csúcsai, nem lehet velük különösebben mit kezdeni. Pl. a visszahonosítás azokra vonatkozik, akik valaha magyar állampolgárok voltak, amit meg máshol szabályoz a törvény. Persze ez csak egy szócska, de volt olyan módosító is, ahol csak 2 sort kellett volna tovább olvasni a szövegben, hogy rájöjjön az illető, amit akar, már rég szabályozza a törvény...
Demetriosz 2010.05.27 00:38:15
Demetriosz 2010.05.27 00:46:52
@Ordnassac: Érdekes a felvetés, de itt a köztársasági elnök dönt. Furcsa lenne akár egy miniszter, akár a köztársasági elnök ellen a bíróságra menni. Különösen durva lenne a helyzet, ha mondjuk nemzetbiztonsági okból lett elutasítva a kérelem. Mert akkor valamit kellene mondani a bíróságon, hogy milyen tényekre volt alapozva az elutasító döntés és mégis miért veszélyezteti a nemzetbiztonságot az illető. És akkor kiderülne, hogy 2 haverja a kérelmezőnek informátor, egyébként meg a kispárnában van a poloska.:)
Többször beszéltem már arról, hogy a 2010-es választás egyik legfontosabb újdonságát a választói illékonyság radikális megnövekedése jelentette, ami különösen egy olyan időszak után lehet feltűnő, amikor szinte befagyott a magyar pártrendszer. Éppen itt az ideje tehát,…..
Demetriosz 2010.04.16 01:38:33
@sierrahun: Egész pontosan 2008-ban 132 938 halt meg és ezzel szemben 97 613 született.:(
Az MSZP, mint "nyuggerpárt" esélyei beszűkölőben vannak.

@török gábor: Jut eszembe, asszem Ausztriában az SPÖ küzd nagyon keményen ilyen generációs problémákkal, a szavazók kihalásával, míg a Szabadságpárt tarol a fiatalok között, nem?
Demetriosz 2010.04.16 01:44:42
@darkspell: OK, ez igaz, de mindenki tudja kb., hogy mi lesz ha jön a patás/csodatévő Orbán, de ki tudja, hogy mi lesz ha jön Schiffer?:)
Demetriosz 2010.04.16 01:58:14
@MartyMcFly: OK, Marty, nem vitatkozom veled, én voltam alultájékozott az LMP-vel kapcsolatban. Aki rájuk szavazott, nem anti-establisment jellegük miatt, hanem a zöld-liberális értékek miatt szavazott rájuk.:)

Mindenesetre a 228 oldalas programban biztos lehet találni sok olyan szöveget, ami nem éppen a magyar társadalom tűrésküszöbe felett van (pl.: az igazi zöld dolgok, ha tudod mire gondolok:), bevándorlás liberalizációja, stb.).
Úgy néz ki, hogy ez a választás sem múlik el komoly tévedésem nélkül: egyelőre ugyanis semmi jele annak, hogy a két forduló között felpörögne a kampány. A lapokban már a következő kormány névsora fut, időnként meglepő nevekkel, az elemző pedig – miután lényegében…..
Demetriosz 2010.04.15 23:35:56
@Interlock: Pedig nagyon sok esetben rengeteget dolgoznak a képviselők, mert lehet, hogy bizottságban vannak vagy a párt miatt nincsenek a teremben. Néha nem árt otthon lenni a körzetben is, pl. Mátészalkán.
Az igazán álszent dolog ezek után a fizetést szóba hozni, mert az egy állami vállalat (BKV, MÁV, Szerencsejáték Zrt., stb.) igazgatója fizetésének a tizede.
Ma délután egy vezető gazdasági döntéshozóval beszélgettem, akinek sikerült egy igazán meglepő kérdést feltennie: miért ne jelenthetné be a Fidesz most - és valósíthatná is meg rögtön az új parlamentben -, hogy az első lépése a kétharmados törvények…..
Demetriosz 2010.04.14 17:34:17
@Steve: Természetesen nem a 6 % segítene, de ez csak a valóban konszenzus-kényszeres törvényekre vonatkozna. Ebben az esetben a kormányzó párt (amelynek egyhamar nem lesz két-harmada) egy kisebb ellenzéki párt segítségével is módosíthat. Summa summarum: túl magas nemzetközi viszonylatban is a két-harmad és túl sok törvényt érint.

Más: a rendszerváltás idején nagyon sok mindenben átestünk a túlsó oldalra, ilyen a jogalkotás és az adatvédelem is. Régi, nyugat-európai demokráciákban nagyon sok mindent rendeleti szinten szabályoznak, csak az alapdolgok kerülnek a törvénybe. Én is próbáltam a magyar két-harmados rendszert magyarázni egy egyeztetésen Brüsszelben, de csak csóválták a fejüket és jószerencsét kívántak.:)
Demetriosz 2010.04.14 19:42:39
@deku82:
Igen, sok türelmet! Különösen, ha Ágh Attila is ott lesz.:)
From: Hegedűs Dezső Date: 2010/03/12 Subject: Neonapoleon vízilovon To: info@partart.hu   Ez SZÍNHÁZ, szerintetek?!   A Neonapoleon vízilovon előadásotokra azért mentem el, mert a háttérvetítés felvételén ott voltam az 505-ben. Akkor arról volt szó, azért BASZTÁTOK…..
Demetriosz 2010.03.19 10:27:11
Sejtettem, hogy előbb-utóbb az MDF-fel kapcsolatban valamit már el kell találnom. Miután az utóbbi időben többször tévedtem az előrejelzésben, hiszen a párt 2004 óta rendre átbillent a küszöb felett, ezúttal a szokásosnál is óvatosabbnak kellett volna lennem. Ennek ellenére egy…..
Demetriosz 2010.02.17 22:17:20
@szobatars: Köszi, nagyon hajtasz arra a Dankó Pistára!:)

Viszont nagyon sok normális közgazdász (sőt, még szociológus) is van, csak a '80-as évek óta ugyanazok a dogmák uralkodnak, amit sokan meggyőződésből, sokan butaságból, sokan pénzért szajkóznak. Ha bemennél a MeH-be egy-egy ilyen megbeszélésre, nagyon durván a '80-as évek elején találnád magad!
Demetriosz 2010.02.17 22:23:10
@abandi: Te is tudod, hogy kiké a médiafelületek! Hát mégis, kik dolgoznak a médiában, meg kik szereztek meg annak idején minden szegmenst! Kiké az óriásplakátok? Hát persze, hogy nem a házé, amelynek az oldalán van, hanem tudjuk kié!:P:D

Viszont ki kell fizetni, igényes szórólapot legyártatni, ezeket pedig nyilván nem a kormányzat finanszírozza bujtatott szerződéseken keresztül. Tehát kell lennie egy "amerikai nagybácsinak".
 Fájóan tökéletes lesz a mai beszámoló, amit Egy budai sznob a már ismerős Hegylakóból vezetett le - nem sok szeretetet fedeztem fel az írásban. Egy újabb példája annak, hogy bár a témák akár ki is fogyhatnak - de kit érdekel, amikor mindig lehet még jobbat…..
Demetriosz 2010.01.20 09:57:14
@Rékuc: Így igaz, ez nagyon keserű és irigy írás volt, sok-sok sztereotípiából összegyúrva.
Demetriosz 2010.01.20 10:30:17
@Ainult Mina: A korábbi polgári rétegeknek volt annyi társadalmi háttere, műveltsége, hogy már a 70-80-as években össze tudott hozni egy társasházi lakást a Rózsadombon. És abban az időszakban is ki akart törni, amennyire a rendszer engedte. Ez a jobboldali bázis, a választási térképen szépen kirajzolódnak zárványként a BM-es, párt-társasházak.

Az iskolákról: kimaradt pl. a Lauder, vagy a Hűvölvölgyi úton is van két angolszász, méregdrága magániskola.
A villamoson láttam egy anyát az 5-6 éves gyerekével. A gyerek szeretett volna magyarul beszélni, de az anyja nem engedte, csak angolul beszélgethettek. Igazán sajnáltam a gyereket.
Tardai történetek Nyolcvanegy 2009.12.11 13:00:00
A halál geci szomorú. Pláne, ha egy spanod adja be a kulcsot. El is megy a kedved mindentől, baszod. Még azon se' röhögsz, hogy a Bandi véletlenül kimaradt a koporsóból, azt' a hat gyökér, akik a nagy bánatra széticázták meg spurizták az agyukat, arról dumálnak a temetési…..
Történelem mindenkinek Hastings 2009.11.16 18:00:00
Hastings ma, és elhelyezkedése Hastings vízválasztó. Na nem földrajzilag, hanem az angol történelem két korszaka között von igen éles határt. De csapjunk a lovak közé! Természetesen könyveket lehetne írni…..
Demetriosz 2009.11.17 10:47:24
@Vérnűsző Barom: Ne forgolódj, inkább lelövöm a poént!:)

Hastings és az utána következő egy-két évtized azért sorsfordító, mert a normannok minden poziciót elvettek az angolszász elittől. Nemcsak minden földbirtokot, ami a közigazgatási és katonai hatalmat jelentette, hanem az egyházi poziciókat is (ez a kulturális hatalom volt).

Gyakorlatilag a normann nemesség totálisan átvette az országot az angolszászoktól, az elitet megsemmisítette és a maga képére formálta Angliát. Ennek eredményeképpen franciául beszélt az elit, több mint 10 ezer francia eredetű szó került az angol nyelvbe, míg az angolszász kultúra elfelejtődött (lásd: angolszász krónikák abbahagyása). Normandiából egy erősen központosított, fejlett feudalizmus került át Angliába.

A dán kalandozások nem érintették alapvetően az angolszász társadalom alapszöveteit. Hastings talán a csehek fehérhegyi vereségéhez hasonlítható, utána a csehországi poziciók döntő többségét németek birtokolták 300 évig. Vagy az angolszász honfoglalás a britekkel szemben hasonlítható még (nyilván együttélés, meghódítás volt inkább jellemző, mint a nyugati mostoha területekre szorítás).
Demetriosz 2009.11.17 18:20:28
@hami: Nem-nem! Megígérted és az ígéret szép szó...:)
Kóczián Péter Made in Local 2009.10.08 19:06:12
Kína csak egy lokális hatalom. Nem több és nem kevesebb. Messze még a kínai világuralom. Kína azért erős, mert alulértékeli a valutáját. Olcsóvá teszi az exportját, s ezért letarolja a világpiac egy részét. Az elmúlt másfél évtizedben ezzel annyi pénzt kerestek, hogy még…..
Demetriosz 2009.10.09 10:27:07
Pár érdekes dolog Kínával kapcsolatban:

1. Nagyon erősen megmutatkozik a ciklikusság (1. Parasztvezér vagy egy hadvezér egyesíti Kínát, 2. Az egyesített ország hatalmas fejlődésnek indul, az összes szomszéd a befolyása alá kerül, 3. Dekadencia, a tartományok megerősödnek, természeti katasztrófák, éhinségek, 4. Parasztfelkelések, az ország tartományokra esik szét). A dinasztiák esetében az utóbbi 2200 évben ez volt minden esetben a forgatókönyv. A tartományok erősödése már most egyre nyilvánvalóbb, helyi oligarchiák alakultak ki, a területi különbségek és feszültségek egyre hatalmasabbak. A lényeg: most nem 300 év alatt fog ez lezajlani, hanem sokkal rövidebb időn belül.

2. Nem sokan foglalkoznak még az egyke-rendszer hatásaival. Hagyományosan a gyerekek, a nagycsalád tartotta el az időseket Kínában. Most sincs igazából társadalombiztosítás, így rövidesen 1 gyereknek (nevezzük Chennek) a 2 szülejét és 4 nagyszülejét kell eltartania. Egy szaros kis fizetésből 7 embert, azért az már nem kevés. És Chen feleségéről és egyszem gyerekéről még nem is beszéltünk. A kulturális forradalom idején 300 millió gyerek született (nem igazán lehetett mást csinálni akkoriban), ez a generáció viszi most a vállán a gazdaságot. A demográfiai krízis sokkal gyorsabban és drasztikusabban fog lezajlani Kínában, mint Európában.

3. A fenntarthatóság is kulcskérdés. Volt a kommentek között utalás már erre, azaz, hogy a hihetetlen fejlődést a dráguló nyersanyagárak és a kimerülő készletek mellett meddig lehet fenntartani. Márpedig a kínaiak nem igazán takarékosak ezen a téren, ahogy a hihetetlen környezetszennyezéssel sem foglalkoznak.
Demetriosz 2009.10.10 01:22:23
@Vérnűsző Barom: Köszönöm szépen a dicséretet, már elégedett vagyok! Sok mindenről a világban nagyon keveset tudunk és sajnos az "írástudók" is gyakran nagyon felszínesek. Ez a cikk sajnos kitűnő példa erre.

A mandzsuk (Qing-dinasztia) a XIX. században már nem hiszem, hogy terjeszkedtek, de lehet hogy tévedek.

A környezettudatosságot nem annyira a nejlonzacsira, mint inkább az energiahordozókra és az ércekre értettem. Most is hihetetlen nehézipara van Kínának, amely simán felzabálja a hazai, egyébként nem kis készleteket. Ezért kell mostmár Kínának Afrika és egyre jobban Latin-Amerika. Ezeken a helyeken gyakorlatilag megvettek mindenkit kilóra 2-3 év alatt és abszolút egyenrangú versenyzők lettek a több évszázados előnnyel rendelkező nyugatiaknak. Mindenesetre nagyon elgondolkodtató pl. a kínai bányák helyzete. Talán ez a legtipikusabb példája, hogy milyen a nem high-tech ipar Kínában. Vajon mennyire érdekelheti az ívóvíz minősége, ha ennyire foglalkoznak a bányabiztonsággal?

Az oktatás is megér egyébként egy misét. Valóban vannak egyetemek, ahol egy helyen 100 ezer "csúcsfejet" képeznek, de az átlag oktatás (köszönhetően a kulturális forradalomnak is) messze nem olyan kimagasló. Azaz, itt is a hatalmas különbségek, a társadalom gyorsuló szétszakadása mutatkozik meg.

Egy szemléletes példa a végére: a szecsuáni földrengés áldozatainak döntő többsége iskolás volt. 10 méterrel arrébb a lakóépületben is sokan meghaltak, de közel sem mindenki. Nyilván az iskolák rosszul voltak megtervezve vagy a helyi oligarchia kilopott mindent az építőanyagokból. Ha az egyke meghal, akkor a társadalombiztosítás nélküli családnak game over Kínában. Érdemes elgondolkodni az egyke-rendszer okozta társadalmi-tudati módosuláson is Kína tekintetében, hiszen egy szélsőségesen kollektivista társadalom alakulhat át szélsőségesen individualista társadalommá nagyon rövid idő alatt.
Értitek, kiderült, hogy én egy egész baráti társasággal levelezgetek amúgy, ami mellett az kismiska, hogy beteg is vagyok.  A kép innen  A kiegyensúlyozott, teljes életet élő nő és egy beteg Superman története, avagy amikor a vesszőt is félre lehet…..
Manhattan utcáin Az Amerikadeutscher Bund felvonulása 1939-ben New Yorkban1933 után a nácik is megjelentek az Egyesült Államokban. Hasonlóan az olasz fasisztákhoz, ők is a helyi német emigráns közösség segítségével hozták létre politikai szervezetüket. Hitler még…..
Demetriosz 2009.09.01 13:54:13
@Rasz: "Sok esetben erősebb a "hozott-örökölt" szocializáció a befogadó ország hatásainál." Igen, esetleg még erős ellenhatást is kivált a befogadó ország kultúrája a bevándorlók második generációjára (pl. pakik Nagy-Britanniában, neonáci fiatalok Izraelben).

@Thaddeus Griffin: Dickie mintha azt írná, hogy erősen túl volt a dokkokban ez az együttműködés dimenzionálva, a német ügynökök eltűntetése legenda (pléne, hogy egy lebukott kém az FBI-nak is kellett volna).

Az igazán komoly sztori azért mégiscsak a szicíliai maffia újjászervezése volt (pedig akkor már több, mint 10 éve szét volt verve).
(Ezzel a poszttal azoknak szeretnék segíteni, akik kutyabeszerzésen gondolkodnak, és felmerült bennük, hogy mudit tartsanak.) Különös fényt vet a régi magyarokra, hogy a 8 ősi magyar kutyafajtából 3 neurotikus, üveghangon csaholó ideggombóc (puli, pumi, mudi), 2 szintén…..
Demetriosz 2009.07.30 15:19:57
Nekem van kuvasz is és egy 10 éves mudi is.

Sajnos a mudiról elmondottak sok mindenben igazak, de ehhez az kellett, hogy kicsit elrontottuk a nevelését, "hagytuk kibontakozni az identitását", azaz nem igazán neveltük. Így persze 10 évesen nehezen lehet már változtatni, mindenesetre nagyon szófogadó, azonnal abbahagyja, ha rászólok. Hihetetlen intelligens és nagyon szófogadó, ezt mindenki leírta már, talán annyit tudok még hozzátenni, hogy a gazdán csüng és állandóan a feladatot várja. Önbizalma hatalmas, az enyém is rendszeresen sokkal nagyobb kutyáknak ment neki tüzelési időszakban, egyébként a légynek sem ártana. Puma agresszívitása szerintem félelemre vezethető vissza, ha sokat van emberek társaságában, gyorsan feloldódik és már nem harap.

A kuvaszokkal kapcsolatban rengeteg rémtörténet kering, többnyire olyan emberek terjesztik, akik soha nem is láttak kuvaszt. Házörzőnek meg páratlan.

Nálam volt és van öreg kuvasz is, mindegyik egytől egyig igazi családi kutya, imádják a családot, nincs velük semmi probléma. Egyszer harapott meg az egyik, de az teljesen érthető volt, én voltam a hibás: a halott kicsényét akartam elvenni alóla. De ez se volt igazi harapás, inkább erősebb figyelmeztetés.

Persze irónia, de "különös fényt vet a régi magyarokra" szöveg elég sértő. Milyen fényt vethet a régi angolokra, hogy kitenyésztették a bulldogot?:D Vagy a németekre a törpe pinscher?:) Vagy a brazilokra a rabszolgavadász fila brasileiro?
Hiába volt naprakész, jól képzett, elkötelezett pedagógus a történetünkben szereplő fiatalember, elküldték, mert homoszexuális.SziasztokEgy általános iskolában dolgozom tanárnőként és egy kollégám történetét szeretném megosztani, akit azért küldtek el, mert meleg, bár a…..
 Igen, van ilyen.  És nem sci-fi, nem promó (ámbár ha utólag annak minősítik az illetékesek, a Nolik Antal Kiemelten Hasznos Közalapítvány természetesen célirányosan hasznosítja az átutalt összeget).   Pedig látszólag minden ellene szól. Csöpögős píár…..
Demetriosz 2009.06.11 18:00:30
@Nolik:
Készültek már az új Ket.-re?
Illetve tudsz róla? Azt hallottad, hogy az Áe. hatályon kívül került? És hogy Kálmán király dekrotémait hatályon kívül helyezte valami köcsög államtitkár a MeH-ben?:)
"Budait és Boldvait, kérem töröljék a jegyzőkönyvből, lázasan mondtam"dr. Tocsik MártaA Kisfőnök Arankával kiosztatta a Nagyfőnök részéről is ellenjegyzett UB-40/OO formanyomtatványt. Ahol az OO nem a békebeli illemhely jelölés, hanem a nagyon is trendi „Office…..
Demetriosz 2009.06.10 12:54:15
@Nolik:
Meeting előtt mindig a stakeholderekkel kell előbb egyeztetni, lezsírozni a dolgokat, aztán mehet a Gantt-diagramokkal a parasztvakítás.:)
Egy magára valamit is adó hivatal sem maradhat ki a korszerű, XXI. századi munkahelyi csapatösszekovácsolás non plus ultrájából, a vállalati himnusz szerzésből. Főleg, miután a minisztériumból már erősen nógatják a Nagyfőnököt, hogy vatafaka himnuszügyben? Hál’…..
Tardai történetek Hatvanöt 2009.05.21 09:00:00
Az Iván első lángosa kajakra lángos lett. A kopaszpuncis bulaposzter a sütőmedence fölött persze mellig leégett, a bódé meg úszott a tűzoltóhabban. Még Susi Simpson szájára is jutott egy jókora adag fehér pacsmag, azt' mire a Májki meg az Iván kidzsuvázták a próbaüzemben…..
Sírásók naplója Torz koponyák 2009.05.20 04:00:00
A különböző kultúrákból a régmúlttól egészen napjainkig számos példát említhetünk arra, hogy az emberek miképp változtatják, alakítják testüket, egyes testrészeiket. Közismert bizonyos afrikai törzseknél az ajak és a fülcimpa óriásira tágítása, vagy a kínai nők…..
Demetriosz 2009.05.20 12:30:26
@Mr. Acid: Viszont közéjük is nagyon nehezen, tökéletes kémelhárítás.:)

Valahol azt olvastam viszont, hogy a Hun Birodalom bukása után a gepidák döntő részben leálltak erről a szokásról, a későbbi datálású ilyen koponyákat a hunok utolsó éveiben torzíthatták.

@cetli: Nem, a régészetnek és az antropológiának semmi értelme, nem hoz pénzt. De a humán tudományok általában sem, különösen nem például a jogtudomány. A természettudományos alapkutatásnak meg természetesen semmi értelme. Egyedül a MeH-es tanulmányírásnak van értelme!
Tardai történetek Hatvanegy 2009.05.13 10:00:00
Egyelőre lövése sincs senkinek, hogy megkerült-e Raban kelyhe, de hogy a Vladi meghalt érte, elvileg elég csúnyán, az tuti. Ráadásul nem sokon múlott, hogy a szakács Bandi basz a fejébe egy buzogányt, de végül aztán egy baltaarcú szlovák faszi nyársalta fel egy trükkösen…..
Nos, kedves olvasók, betegek vagytok :)Az első egy hónapban nem volt annyi érdekes keresőkifejezés, mint az elmúlt egy hétben. Mellőznék minden további…..