Regisztráció Blogot indítok
Adatok
IgenPicur

115 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igen Picúr P.f. 2017 II.rész 2019.07.29 13:48:49
2017 Áprilisában végre elérkeztek azok a várva várt jobb napok, amikor már nyugodtabban és tartalmasabban töltöttük az időt. Bár a 2 gyerekkel nem volt egyszerű megszervezni a napjainkat és a napirendünket gyakran "szétcsapta" valami nem várt dolog. Elég volt ha csak az egyik gyerek nem működött…..
Nem volt lelki erőm írni a blogra, mert teljesen megtörtem az utóbbi majd 8 hónap eseményei miatt... Egyébként ez az egyetlen olyan blog-bejegyzésem amit többször is átírtam és folyton kiegészítgettem. Főleg azért mert sosem tudtam semmilyen pozitívummal zárni és valahogy úgy éreztem a panaszomat…..
A szülés előtti és császár utáni állapotomat tekintve a környezetem óriási csodának tekintette, hogy beindult a laktációm. Gyakorlatilag a szülés másnapján már csöpögött az előtejem (kolosztrum) és nagyon boldog voltam. Tudtam ez lesz egy jó darabig az egyetlen és a legfontosabb támogatás amit a…..
Valahogy az én életemre duplán igaz, hogy semmi sem úgy történik, ahogy azt előre elgondoltam, sőt egy kicsit sem alakul úgy. Nálamnál hatalmasabb erők döntöttek arról, hogy második gyermekünk is akut császármetszés útján, életveszélyes állapotban érkezzen meg erre a Világra. Igaz túl korán, de az…..
Újra elérkezett a csodásan színes ősz és még akkor is, ha az időjárás ilyen zordra fordult a tennivalókat, a fontos dolgokat nem bugyolálhatjuk be egy takaróba és várhatunk vele tavaszig. Tavaly is nagyban "kampányoltam" október a Down-szindróma hónapja kapcsán és ez idén sem lesz másképp, mert…..
Anno sokat foglalkoztam a prenatális genetikai szűrővizsgálat témájával, mert meg akartam érteni mi történt vagyis inkább nem történt meg Picúr esetében. Eleinte úgy gondoltam jobb lett volna tudnunk, hogy Ő nagy valószínűséggel DS-es lesz, de miután először láthattam és érinthettem az anya-gyermek…..
Júliusban szerveztünk nálunk egy laza "céges" grillezős napot a direkt kollégáimmal, akik majdnem teljes létszámban meg is tudtak jelenni. Gyakorlatilag Picúr születése óta nem lehetünk már olyan "szorosan" együtt, de mióta távmunkában (április) dolgozom így egy kicsit többet vagyok a képben.…..
júl. 2 - Újabb horgászverseny adott lehetőséget, hogy kimozduljunk és Picúr lásson valami újat, utána Tibiékhez mentünk grillpartyzni. Persze mindenhol jól érezte magát, ahogy vártam. júl. 6 - "Ketteske" prenatális ultrahangja és vérvétele volt, eddig minden rendben. júl. 7 - Ma Zsófi pesztrálta…..
Hát végre eljött ez a pillanat, hogy megoszthatom Veletek is a jó hírt és egyben a nagy boldogságunkat, hogy Picúrnak januárra várhatóan kistestvére születik! Terveztük és nagyon vártuk a következő babát és nagyon örültünk neki, hogy előbb mint utóbb sikerült is összehozni :). Sokféle reakcióval…..
jún. 3 - Bölcsi után indultunk Siófokra Petiékhez, az utat jól viselte a kis Drágám, ott is nagyon elvolt. Minden részletet megfigyel. jún. 8 - Újabb oltást kapott, de most vállba, amin annyira meglepődött, hogy csak bámult nagyokat, a sírás is elmaradt, jót nevettünk rajta a Doktornővel, de Picúr…..
Szerencsésnek mondhatom magunkat, hogy a környezetünk - gondolok itt a családunkra, barátainkra, környékünkön élőkre - pozitívan fogadtak minket DS-es gyerekkel is. Bátorítanak minket és dicsérik Picúrt szinte nap mint nap, ami ugye sokszor megmelengeti a lelkemet. Bár gyakran úgy érzem olyanért…..
Nagy reményekkel és izgalommal vágtuk bele Picúrral '16 februárjában a Mesélő Jelek 6 alkalmas alap tanfolyamába. De még mielőtt bemutatnám Mártit a program összeállítóját és oktatóját egyben és hogy mit is tanultunk, előbb részletezném mi is ez az egész és számunkra miért is olyan fontos. Több…..
Most megosztok veletek egy kicsit régebbi, de még mindig aktuális olvasmányt az Anyai tapasztalatok-at (Kiadja ÉFOÉSZ, Van segítség ... kézikönyv második része). Már említettem "Panka naplója" ajánlójában, hogy drága Panni - aki mindkét könyv szerzője - nagyon ajánlotta ezt az irományt amiben a baba…..
máj. 2 - Addig dolgozott míg el nem érte a pulton a lisztes zacskót, hihetetlen magasra tud nyújtózkodni, szinte csak a nagy lábaujja éri a földet, az eredmény magáért beszél.  máj. 3 - Na végre eljutottam Dokihoz aki rendesen lehordott, hogy a mastitis (emlőgyulladás) végett miért nem mentem…..
ápr. 1 - Ma kezdtem meg újra a munkát, persze távmunkában, otthonról. Mintha Picúr érezné, hogy kicsit elveszek az idejéből, mert tegnap lebetegedett.  ápr. 2 - Új móka Hugi által az alagút, köszönjük! ápr. 5 - Hosszabb kihagyás után ma végre megint el tudtunk menni a zenés foglalkozásra a…..
Egészen kevert érzésekkel tértem haza minap az egyik babakocsis sétánkból, amikor is egy régi tanárnőmmel futottam össze és beszélgetésbe bonyolódtunk. Találkozáskor tipikusan bekukkantott a kocsiba és dicsérte milyen szép és aranyos Picúr, aztán mentek a szokásos kérdések: hány hónapos, mekkora,…..
A Húsvét a keresztény Európában az egyik talán legfontosabb ünnepünk, amire akárki - akármit mond, de valamilyen formában készül. Egyre trendibb a hosszú hétvégét kirándulással tölteni, valahol távol az otthontól és csak pihengetni, azzal, h. "Mi nem tartjuk az ünnepet..". Pedig a néphagyományokból…..
márc. 1 - Indultunk volna a tanfolyamra, de Picúr belázasodott, megint kapott antibiotikumot. Délutánra jobban lett, kipakolt szokásához híven. márc. 3 - Ma végre tudtunk beszélni Annával, jól esett, jókat nevettünk, lehet mások sírnának. Egy kicsit bejelentkezett Panka is, éppen munkából…..
" A történet egy téli éjszakán kezdődik 1964-ben, amikor a tomboló hóvihar arra kényszeríti dr. David Henryt, hogy maga segítse világra születendő gyermekét. Felesége egy tökéletesen egészséges kisfiúnak ad életet, majd pár percre rá, világra hoz még egy kisbabát... egy Down - kóros kislányt. Dr.…..
Már több mint egy éve, hogy megkaptuk azt az ominózus papírt, amin igazolták annak az icipici plusz kromoszómának a meglétét Picúr esetében... Hazudnék, ha azt mondanám "Ááá nem dőlt bennem akkor össze egy világ".... Igenis összedőlt, és minden ami előtte volt az egyszerre értelmetlennek bizonyult…..
Drága Barátaink, Ismerős Ismeretlenek, Szimpatizánsok és Szkeptikusok, pár nap múlva elérkezik a számunkra oly fontos ünnep. A világnapon a nehézségek és olykor az ismeretlentől és járatlantól való félelmek mellett igazi öröm és vigadalom veszi körül a világ összes Down-osát, családjaikat,…..
Nem is olyan régen számoltam be nektek arról, hogy Picúr első születésnapja táján számos fontos dologban vált igazi profivá ez a kis Harcos, ami a mozgásfejlődést illeti (korábbi bejegyzés link itt). Nagyon sokat aggódtam amiatt, hogy vajon mikor fog már végre kúszni és még inkább fog-e mászni...…..
"Gyöngy Anna naplója arra példa, hogy milyen természetes módon lehet együtt élni egy fogyatékos gyerekkel. A kedves, humoros, sokszor megható napló-bejegyzésekből a könyv végére érve megállapíthatjuk: ha fogyatékosaink közöttünk nőhetnek fel, tartalmasan és szórakoztatóan töltjük velük az időt,…..
feb. 1 - Végre eljutottunk Maminbabázni és kipróbáltuk egy hordozót, amit Era ajánlott nekünk. Nagyon fontos volt, hogy a kendő után most egy stabil és Picúr állapotának megfelelő hurcit szerezzünk be. A kendőben már nem tudtam biztonságosan és gyorsan megkötni, mert Picúr rengeteget ficereg és…..
Március 21 nem véletlenül a Down-szindróma világnapja, a 21-es kromoszóma megháromszorozódása áll-e szép dátum hátterében, ez a leggyakoribb kromoszóma eltérés amit ismerünk. Nem egész egy hónap múlva újra az egész világon ünnepelik majd, hogy létezik ilyen különleges kromoszóma kombináció és általa…..