Regisztráció Blogot indítok
Adatok
józsi113

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már hetek óta szélsőséges véleményektől hangos a média és a politikai színtér a görög ügy kapcsán. Pedig a kérdést csak akkor tudjuk fair módon megítélni, ha nem önmagában nézzük, hanem annak teljes környezetét is. Mert amit most megélünk, például egy reggelig tartó…..
józsi113 2015.07.14 12:00:47
Ez az elemzés egy elég bürökratikus szemléletet tükröz, amely képtelen egy adott rendszert kívülről, a mélyebb összefüggések értelmezésére és meglátására helyezni a hangsúlyt.

Az alapvető tévedése, hogy a görögök megmentését egy rendszer része ként, adott sablonok 8sztenderdek) szerint, és nem a görög helyzet egyedi megoldási lehetőségét venné alapul.
Konkrétan figyelmen kívül hagyja azt a tényt, hogy a görög adósságot nemcsak rövidtávon, hanem hosszútávon is képtelenség és lehetetlen visszafizetni. Azonkívül nem a görög gazdaság rendbe tételére helyezné a hangsúlyt, mivel magát a problémát is pénzügyi problémának véli. Pedig ez egy alapvetően téves gondolkodási mód.

A reál gazdaság talpra állítása, a növekedés beindítása kellene, hogy az elsődleges legyen, mivel ez tudná megteremteni annak a feltételét, hogy az adósság cirka ~50%-át a görögök tényleg ki tudják fizetni, és a gazdaságuk nem lesz szétrombolva.
Az elmúlt 5évben 25%-ot esett a görög GDP, ezért nőtt 180% fölé az adósság, mivel nem a gazdaság rendbetétele, hanem pénzügyi áthidaló, és rövidtávú megoldásokat követett az EU, ami természetesen újból és újból kitermeli ugyan azt a problémát: tehát, hogy növekedés kell és nem pénzügyi mentőcsomagok.

Merkel lényegében hazudott a választóinak azzal kapcsolatban, hogy a görögöknek adott újabb és újabb kölcsön minden centje vissza lesz fizetve, hiszen ezt már az egyszerű közgazdászok is tudhatták, hogy ez lényegében lehetetlen.