Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ozarkhillbilly

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
T Bacsa Judith Olaszországról legtöbbünknek a dolce vita, a hedonizmus, a kissé pazarló életmód juthat eszébe elsőre. Valószínű, még véletlenül sem gondol senki úgy az olasz gazdaságra és életre, mint valami minta ökoországra. Pedig a dolgok változóban vannak, szerencsére itt, Európa csizmájában…..
Braxátor Rebeka A vietnami konyha ott szerepel a világ élvonalában, mind egészségesség, mind íz szempontjából. De vajon milyenek valójában az autentikus vietnami ételek? Tényleg olyan ízletesek? És mi a helyzet a hírhedt kutyahússal? Ha szeretnél többet tudni a vietnami konyháról, most hat…..
ozarkhillbilly 2016.08.05 07:53:16
@Hóhér az utolsó barátod: Hat eleg gusztustalan, annyi biztos.
Czett Petra Hihetetlen, hogy már egy éve nekiindultunk a nagy és ismeretlen Németországnak. Nem tudtuk, mire számítsunk, csak reményeink voltak. A kezdőlökést az adta, hogy otthon már nagyjából a maximumot hoztuk, mégse nagyon tudtunk számottevően előre lépni, és erre reményt se nagyon…..
PrehryFarkas “De megváltoztál! A gyerekek tiszta kis jenkik lettek! Látszik, hogy már egy ideje kint vagytok! Ezt meg mióta csináljátok? Na, ezt sem itthon tanultátok! “ Ilyen és ezekhez hasonló – általában azonban jóhiszemű – megjegyzéseket, kérdéseket egyre többet kapok illetve kapunk nyaranta,…..
Böröndy Elza Ha Latin-Amerikára gondolunk, elsősorban két dolog jut eszünkbe (vagyis négy): tengerpart, forróság, tánc, latin szeretők. Az élet mindig napos oldala. A másik, köztudatban megragadt dolog a favellák, nyomornegyedek, az, hogy a lakosság nagy része kénytelen napi egy dollárból…..
ozarkhillbilly 2016.05.28 21:12:13
  1960-as évek Rákospalota A palotai colároknál: evés a földön, lenn a colo, azon az ételek: shuki zumi, peko mas, gilchi, shukli mata, jito kirishnyi paprika thaj manro Az öreg Máté bácsi a Jancsi kályha parazsában süti a krumplit a gyerekeknek A petróleumlámpa fénye…..
ozarkhillbilly 2016.04.08 14:49:56
Ebben az időszakban szinte minden háztartásban előfordul maradék sonka, íme egy ötlet a felhasználásra.  A receptet a Vidék Íze magazin áprilisi számában is megtaláljátok a bárány saslik és a répás pite társaságában. Hozzávalók 4 személyre 6 palacsinta, fél kg savanyú káposzta, 15 dkg…..
ozarkhillbilly 2016.04.01 21:53:20
PrehryFarkas Olvastam egy érdekes cikket, amelyben Magyarországon élő külföldiek fejtették ki véleményüket a magyarokról, azok jó, rossz és különös szokásairól, az ott tartózkodásuk ideje alatt szerzett tapasztalataik alapján. Így kaptam ihletet arra, hogy utánajárjak, vajon milyennek tűnnek az…..
ozarkhillbilly 2016.03.15 05:39:43
@lbytesxk: Na es milyen durva sztereotipiakat lehetne krealni azokrol a magyarokrol akik ennel a sekelyes felszinnel melyebbre nem kepesek latni. :DD
ozarkhillbilly 2016.03.15 05:41:24
@karandash: Rohej amikor a magyarok a gyessel jonnek - mikozben ez bujtatott munkanelkuliseg. :D
HM!-összeállítás Március 8.: piros betűs ünnepnap ez a nőknek és a virágárusoknak. Arról már ne is beszéljünk, hogy ha valaki nő és virágárus is egyszerre - márpedig vannak ezzel így egy páran. Mi most azonban nem a legközelebbi boltba ugrottunk be egy csokorért, hanem szerzőinket kértük arra,…..
ozarkhillbilly 2016.03.10 06:54:52
@Hollandexxonvaldez: A 3 ev nagy baromsag
Nem örvend túl jó hírnévnek manapság a kukoricaliszt és a kukoricadara. Igen tápláló és laktató étkek készülnek belőle (gondoljunk csak a puliszkára mint köret), ezért aztán szépen hízlalják a párnácskákat, ha nem vagyunk mértékletesek. Nos, íme egy tömény, édes élvezet azoknak, akik kellően…..
ozarkhillbilly 2016.03.08 03:40:38
NemGogol Botrány a Zeneakadémián 2016.03.05 08:30:55
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, ismertebb nevén a Zeneakadémia épülete 2016. február 29-én hajnalban a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem bejáratánál egy 20 fős, kopasz fiatalemberekből álló különítmény jelent meg. Az elszánt harcosok a kezükben üres kottapapírokat szorongattak. Az egyetem…..
ozarkhillbilly 2016.03.06 03:16:09
A szülés után a világszerte jellemzően a nők maradnak otthon a gyerekkel. Sok helyen megvan arra a lehetőség, hogy az apa maradjon otthon, de olyan ország is akad, ahol mindkét szülő huzamosabb ideig részt vehet a csemete életében. Elég sűrű gyermekáldással szinte folyamatosan,…..
Gál Kati A hálaadás, azaz Thanksgiving egy észak-amerikai ünnep, amit Kanadában októberben, az Egyesült Államokban pedig novemberben tartanak. Az USA-ban minden november negyedik csütörtökén kerül megrendezésre, idén november 26-ra esik. Amerika egyik legnagyobb és legkedveltebb ünnepe, talán a…..
ozarkhillbilly 2016.03.04 22:45:28
@mandulazöld: Mo. nelkul is nagyon jol meg lehet elni es akkor nem kell egybites frusztralt idiotakkal talalkozni nap mint nap. Te tul sok kurucot olvastal vazze... Mi a szegyen te szerencsetlen, a magas eletszinvonal? Buta proli...
PrehryFarkas Ritkán fordul elő, hogy a külföldön életvitelszerűen élő magyarokról egy éven belül két, viszonylag nagy mintán végzett úgynevezett kvantitatív jellegű szociológiai felmérés is készüljön. Az pedig tényleg nem mindennapi jelenség, hogy a két, egymástól teljesen függetlenül…..
ozarkhillbilly 2016.03.04 22:42:19
@Mérnork: Pontosan, a UK egy fos
Magyar Aletta Farkas Dezső, PrehryFarkas kollégánk írt egy emailt pár hónappal ezelőtt, hogy van itt egy lány: Tóth Tímea, aki nagyon jól ír, nemrég jött haza az Egyesült Államokból és ja, amúgy kerekesszékes. Aztán olvasgatva Timi írásait kirajzolódott előttünk egy vidám, kivételesen jó…..
Egy regény első fejezete sorsdöntő lehet: ha működik, megnyeri és magába szippantja az olvasót, ha nem, legtöbbször félre is tesszük a könyvet. De mi a helyzet az első mondatokkal? Van, amikor már az telitalálat, mint az alábbi 11 klasszikus, az elmúlt 300 év világirodalmi…..
ozarkhillbilly 2015.07.17 21:46:54
@Pomócsi bácsi: csak a segge nagy, az agya kicsi