Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bunmegelozes

58 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megszokhattuk, hogy bűnözők próbálják megszerezni az adatainkat. Sokféle módszer létezik, az alábbi próbálkozás azonban tényleg minden határon túlmegy. A bűnözők első lépésként egy Facebook hirdetésben csábítják az embereket kattintásra.  A kriptovaluták népszerűségére építve új befektetési…..
Hetente kapunk olyan üzeneteket, amelyekkel valamilyen adatunkat szeretnék megszerezni, vagy pénz átutalására szeretnének rávenni minket. Egyre nehezebb kiszűrni a minket megkárosítani akaró megkereséseket...
Ön tudja, hogy mit csinál a gyereke az interneten? Nem? Pedig jó lenne, mert súlyos tragédiát előzhet meg azzal, ha rendszeresen beszélget vele arról, amit az interneten lát és hall...
Adatokat próbáltak meg kicsalni tőlünk emailben, természetesen nem sikerült. Lássuk, hogy hogy néz ki egy ilyen levél, mire érdemes figyelni...
A példátlan válsághelyzet, amely az egész világot sújtja, mindannyiunkat próbára tesz. Napról napra változik a helyzet, de az új körülményekhez a bűnözők kivételes gyorsasággal alkalmazkodnak - tűnik ki az Europol jelentéséből, amely hat pontban sorolja fel azokat a tényezőket, amelyek a bűnözés és…..
A különféle csalásoknak, átveréseknek bárki áldozatul eshet. A tapasztalat azt mutatja, hogy az áldozatok rendkívül széles körből kerülnek ki, létezik azonban egy különösen sebezhető réteg, ez pedig az idősek csoportja. Elsősorban nekik szól a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács Csalóakadémia című…..
Szép számmal akadnak az interneten olyanok, aki azért közelednek hozzánk, mert akarnak tőlünk valamit. Pénzt, támogatást, testi kapcsolatot, egy meztelen fotót… Bármit. Közeledésük célja a vágyott dolog megszerzése, és sokan bűncselekmény elkövetésétől se riadnak vissza, hogy megszerezzék...
Rendszeresen előfordul, hogy valamilyen online szolgáltatás adatbázisából kiszivárognak a felhasználók azonosítói és a hozzá tartozó jelszavaik, a kompromittálódott adatbázisok pedig bárki számára elérhetővé válnak. Ezért is fontos más-más szolgáltatásokhoz különböző jelszavakat használni...
Vajon az utcák és a terek átalakításával, a környezet megváltoztatásával növelhető-e az emberek biztonságérzete? Hogyan lehet építészeti eszközökkel kiszorítani a bűnözést egy-egy környékről?..
Már az Erdőváros meséi című sorozatunk harmadik része, a Roboföldi ismerősök is elérhető online lapozható kiadásban...
A közösségi médiában mindenféle figyelemfelhívó bejegyzéssel találkozni. Emberek figyelmeztetik egymást vélt vagy valós veszélyekre, ezrével osztják meg a tanulságos történeteket, idézetes képeket tengerpartokról és egyszarvúakról...
Manapság a legtöbb gyerek már születése előtt megjelenik a közösségi oldalakon a szülők jóvoltából. A legújabb generáció tagjai beleszületnek az internettel átszőtt világba, annak rossz és jó hatásai egyformán érik őket. Szélsőséges tartalmakkal, kihívásokkal, különféle versenyekkel találkoznak,…..
A lakosság számára is elérhetővé vált a Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával létrejött Prevenciós Bűnözés-Statisztikai Adattár (PRE-STAT) térinformatikai alkalmazás. Segítségével a rendelkezésre álló bűnügyi, társadalmi, gazdasági és statisztikai adatokból megtudhatjuk…..
A nyár a tömegrendezvények ideje, a tömegben pedig akadnak olyanok, akik gyors pénzszerzési lehetőséget látnak a figyelmetlen résztvevőkben...
Egy Twitter felhasználó, Jaeda_sky véletlenül rögzítette azt a pillanatot, amikor egy ismeretlen valamilyen szert próbál az italába csempészni. A videóból kiderül, hogy nagyon könnyű véghezvinni egy ilyen akciót, és egy pillanatnyi figyelmetlenség is végzetes lehet...
A kulcsokkal és a zárakkal kapcsolatos biztonsági fejlesztések soha nem állnak le. A hagyományos kulcsok mellett már régen megjelentek a digitális világ lehetőségeit kihasználó kulcsok, már a társasházakba is kártyát csippantva mehetünk be. A klasszikus mechanikus szerkezeteket nyitó kulcsok terén…..
A betörést megelőzni leginkább erős nyílászárókkal lehet. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbb betörő a bejárati ajtót veszi célba. Ha bejárati ajtó túl erős, sokszor a garázson keresztül, vagy a hátsó ajtón, a terasznál próbálkoznak, a lehetséges célpontok közül a leggyengébbet választják a…..
Sokan ismerik azt a jellegzetes hirtelen szívdobbanást, ami a telefon utáni pánikszerű kutatást kíséri. Úristen, elvesztettem, ellopták! A heves pulzust aztán szerencsére általában a készülék megtalálása csillapítja. A telefon előkerül a táska egyik szegletéből, az asztalon heverő újság alól, csörög…..
A közösségi médiától sosem állt távol a hírverés, dicsekvés és a hencegés, de Ilyenkor nyáron tényleg csak kettőt kell görgetni a Facebookon, hogy értesüljünk róla: ki hol nyaral, milyen fantasztikusan érzi magát. Eszik, iszik, nyaral, eszik, iszik. ..
Fáj a hasa, a feje? Mindenfélét kitalál, hogy ne kelljen iskolába menni? Nem beszél a barátairól? Talán azért, mert csak ellenségei vannak a suliban. Mi okozza, mit okozhat, hogyan kezelhető az iskolai erőszak? Ezt kérdeztük két szakembertől, akik napi szinten találkoznak a jelenséggel, és feladatuk…..
Kedves Gyerekek! Bagoly Boldizsár tanár úr, az erdei iskola igazgatója úgy gondolta, itt az ideje a nebulókkal beszélgetni a kerékpáros közlekedésről...
nbtblog Lélekvesztők 2017.08.01 13:11:26
Bizony voltak kölykök, akik bajba kerültek, mert ismeretlen dolgokkal találkoztak, pl. alkohollal vagy számítógépes játékokkal, amelyeket nem tudtak abbahagyni. Az erdei gyerekek már tudják, mi a lélekvesztő... pici csónak, amit a tenger hullámai ide-oda dobálnak és egyszer talán valahol majd partot…..
nbtblog Erdőváros meséi 2. 2017.08.01 13:04:36
Kedves Gyerekek! Van egy csodaszép város, fákkal, virágokkal, titkot rejtő barlangokkal, vidáman kanyargó ösvényekkel. Itt valamennyi bundás, tollas lakó boldogan él együtt, néhány távoli vidékről is érkeztek. A kicsik játszanak, iskolába járnak, a nagyok pedig igyekeznek megtanítani őket mindenre,…..
nbtblog Erdőváros meséi 2017.08.01 12:18:17
Kedves Gyerekek! Van egy csodaszép város, fákkal, virágokkal, titkot rejtő barlangokkal, vidáman kanyargó ösvényekkel. Itt valamennyi bundás, tollas lakó boldogan él együtt, néhány távoli vidékről is érkeztek. A kicsik játszanak, iskolába járnak, a nagyok pedig igyekeznek megtanítani őket mindenre,…..
Alighanem mindenki került már olyan helyzetbe, amikor tanácstalanul állt a vízparton az értékeivel, és megpróbálta sután berejteni azokat egy-egy kis rejtett zsebbe, a törölköző alá. Nem mintha ez megakadályozna bárkit, hogy mondjuk ellopja a tárcánkat, amíg mi a vízben vagyunk, de egy hamis…..