Regisztráció Blogot indítok
Adatok
38roki

1 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
     Amikor egy tudományágban bizonyos törvények általánosan elfogadottá válnak rendkívül nehéz olyan eredményt elfogadtatni, amely azt részben, vagy egészben cáfolná. Sokkal könnyebb olyan közleményeket elhelyezni a szakirodalomban, amely nem ad igazán újat, hanem a jól bevált és elfogadott…..
38roki 2017.10.29 13:29:10
@_Epikurosz_: Ahogy a másik kommentnél írtam, kínai utam alatt nem tudtam még válaszolni a megjegyzésre. Az endorsment akcióban nem vettem részt, talán ez hiba volt és hozzájárult az anyag törléséhez, bár egy korábbi írásom továbbra is fent van az ArXivon. Az EPR paradoxon értelmezésére vonatkozó cikket egy helyre elküldtem, ahol érdemi bírálat nélkül elhárították magukról a közlést. Azóta nem volt energiám a további küzdelemre, megelégedtem avval, hogy egy másik archiváló rendszerre felkerült. Ezután inkább a Dirac egyenlet általánosítására írt cikkem publikálására törekedtem, amiről már írtam is egy bejegyzést. A Physics Letters számára is rágós falat lehet az írásom, mert a részletes matematikai leírás ellenére sem adtak még választ már jó hónap után, úgy látszik sem lenyelni, sem kiköpni tudják azokat az érveket, amivel magyarázom, hogyan lehet nullatömegű neutrínók között is oszcilláció, és miért nincs mód arra, hogy kísérletileg olyan részecskéket (kvarkokat) detektáljanak, ahol a töltés törtszámú lenne.
  Háromnegyed éve indítottam el „A fizika kalandja” című blogot. Azóta már a félszázadik bejegyzésnél tartok, ezért ideje, hogy összefoglaljam mit tartok a legfontosabbnak írásaimban. Indulásként nézzük meg, hogy mi történt a modern fizika hajnalán. A fizika XX: századi forradalma A XX: század…..
38roki 2017.10.29 13:25:12
@csimbe: Csak most tudok a feltett kérdésekre reflektálni, mert Kínában voltam, ahol a szigorú szűrés nem tette számomra lehetővé, hogy hozzáférjek a saját blogomhoz. Az én felfogásom szerint a gravitációt nem lehet visszavezetni bozonokra (gravitonokra). Ennek oka, hogy a gravitáció leíró elmélet valódi TÉRELMÉLET, ami azt jelenti, hogy a tér nem-euklideszi szerkezetéből fakad az erőhatás. Evvel szemben az elektromágnesesség kvantumelmélete a TÉRben írja le az erőhatás változását, ami helyesebb MEZŐELMÉLETNEK nevezni. Ezt a mezőt építik fel a virtuális fotonok. Ebben az értelemben a mező csak másodlagos fogalom a térhez képest és szerintem nem várható, hogy egy parciális elmélet képes egy magasabb szintű elméletet helyettesíteni.
Ez a gondolatmenet persze csak elvi szintű. A konkrét ok, amiért nem tartom lehetségesnek a gravitáció virtuális bozonokkal való leírását, mert a bozonok spinjét fénysebességű forgások hozzák létre, viszont a klasszikus gravitáció a saját elképzelésem szerint Kepler forgásokhoz kapcsolódik, amelyek a Lorentz kontrakció révén akkora torzulást hoznak létre a térben, amely megfelel a gravitációs erőnek. Ezen forgások kerületi sebessége azonban nem éri el a fénysebességet, amiért nem tartozik hozzá sem tömeg, sem impulzusmomentum, tehát spin sem. Amikor keressük a közöset a gravitációs erő és az elektromágneses, a gyenge és erős kölcsönhatások között, akkor olyan VIRTUÁLIS FORGÁSOKRA kell gondolni, amely a gravitációs erő esetén fénysebességnél lassabb, a többi kölcsönhatásnál viszont eléri a fénysebességet.
Az elmondottakból az is következik, hogy Szász Gyula – egyébként mások által már korábban felvetett graviton koncepciójával – nem értek egyet.
A fizika számomra egy nagy kaland, ami kitöltötte tudományos pályafutásomat. Összegyűjtött gondolataimat teszem fel erre a honlapra egyrészt magyar másrészt angol nyelven. Alapelvem, hogy a megismerés kiindulópontja a tévedés joga. Ha nincs bátorságunk tévedni, akkor nincs…..