Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pirineni

36 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ami lesz: Göncz Árpádot november 6-án, az Óbudai temetőben temetik el. A sírnál Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát és Mécs Imre volt rabtárs, korábbi szabaddemokrata politikus mond gyászbeszédet. Ami nem lesz: Nem lesz állami protokoll nem a Fiumei úton, a Nemzeti…..
Egy-egy beszédnek sose szabad túl nagy jelentőséget tulajdonítani, de nagyon úgy fest, hogy Orbán tegnap igen komolyat alkotott a TV2-nek adott interjúban. Rég volt ennyire jó formában és egészen elképesztő hatékonysággal, rég látott kevés csúsztatással és hazugsággal…..
Úgy szerettem volna élni akkor régen,A vén századok alatt, mikor az ember lelkeNyugodt volt, nem volt gonoszság, csak jóság,Otthontalanul bolyongunk a világban,vissza,Akarjuk a múltat, ami régen elhagyott már.Szemem feltekint a nagy égre, szeretném látni,Azt a tiszta fehér liliomos…..
Pirinéni Irodalmi Blogja 2015.09.15 09:23:58
Pirinéni Irodalmi Blogja Valaha 2015.09.13 18:21:39
Valaha a hegyek alatt a völgyben,Pásztor tüzek lobogtak az éjben.Messziről láthattad a fényét,Közelről érezted a melegét.Fent a hegytetőn zúgószél támad.Távolból hangzott a hegyek éneke.Magányos kősziklák rettentő csendjében,A beléje vésett titkodat tudod e?Minden oly…..
Ma reggel az egyik külföldi csatornán láttam, hogy nagyszerű, fűthető, vízzel, villannyal ellátott sátortábor várja Jordániában a betelepülő akaró iraki,szíriai és egyéb nemzetiségű menekülteket. Abban a pillanatban eszembe jutott a menekült áradat, ami az európai…..
Három éve nem volt Gálvölgyi Show az RTL Klubon, azonban a csatorna nemrég úgy döntött, hogy egy speciális adás erejéig visszahozza műsort. Amerikának Colbert Report, John Oliver vagy Jon Stewart jutott, nekünk Gálvölgyi János jelentette a görbe tükröt a hazai közéleti, tévés…..
Pirinéni Irodalmi Blogja Templom 2015.08.29 16:07:38
Magány, csend, pihen a szív, hallgat az értelem.A templomban állok a szent előtt, ki néz engem,Megszólalnék, de a csodálattól nem merekA kép figyel. Szólok hozzá. Uram fáj nagyon,Nem úgy éltem az életet, bűnöm van nekem.Áhítattal kérlek téged, légy elnéző velem,Tudom, hogy…..
A kezemben reszket a toll, hozzád írok Apám.Nélküled idegen minden, azon a vad tanyán.Egykor oly szép volt  az élet, kacagott a ház.De régóta benne, már csak a bánat tanyáz.A meséid hallgattam, mint a tenger zúgását.A szavaid sokaságában elvesztem bután.Szemeim keresik a messze…..
Pirinéni Irodalmi Blogja Kérlek 2015.08.23 21:43:58
Kérlek fogd a kezem, vezess engem, hogy ne tévelyegjek.Az igaz útra, ahol a lélek megpihen, nem hal el a szerelemAz utunk röggel tele, de mi együtt ketten megyünk felfele.Kérlek, ne szólj, hogy miért nem harcoltunk az elemekkel.Idővel csatát nyerhetünk, ne mond,hogy a létből már…..
Nagyon sok kommentet olvasok, akár mennyire irtózom ettől a kifejezéstől, rá kellett jönni, és rá kell ébreszteni minden magyar embert arra, hogy Európa óriási veszélyben van.Csak reménykedhetünk…..
Idő siettél? Megölted az előzőéveinket.Végig nézted az elmúlt év sok nyomorúságát.Az emberi sors kegyetlen homályában élünk.Világ, mit teszel velünk? Semmit ne…..
Kilenc jegenyefám előtt megállok.Nekem való hely ez,de oly keserű.Nézem,nézem a lehajló ágakat,Érzem, a lelkem szárnyai látszanak.Az éjben, sötét árnyak jönnek elém,Egy kicsi porszem…..
Az egyik TV csatornán a mai napon, Líbiában ivóvízosztást láttam,tudom meg sem szabadna inni, szinte kirázott a hideg, ebben a nagy melegben ettől a látványától. De hát ez van gondoltam., Azt a pár…..
A Médiákban mindennap meghallgatom a híreket,a Facebook oldalakon is látom a bevándorlókról a történteket. A figyelmemet nem kerülhette el, hogy minden egyes napon kb. 1500 fő migráns érkezik az országunkba.…..
Pirinéni Irodalmi Blogja Verseim 2015.08.03 19:34:00
Versem apró virágok, magam egy hulló falevél vagyok.Ezer darabra téptem már a lelkem, bárhogyan kutatom,Nem találom benne a versem.Valaki fogja a kezem,irányít, mit írjak a papírra.A kezemből a ceruza az ámulattól kihull.Valaki játszadozik velem,s a fülembe súgja,Keresd a…..
Mindennap végig olvasom a Facebookon megjelent kétségbeesett alig félreérthető írásokat. Csak töri az ember a fejét, hogy ilyenkor mit kellene javasolni, ami úgy lehet semmire nem jó, de hátha némi erőt is sugározhat az egyszerű ember, már persze csak azoknak akik elolvassák.…..
Virágok között kézen fogva járok, én és a nyár.Az életben hiszek.Imámat csendben mormolom.Így tudjátok ki vagyok. A jót szeretem,járom az utam.Soha nem látott part felé ballagok, ÖnmagammalMegbékéltem. Kikötök egy névtelen szigeten,Keresztet építek, szépet,homokba írom a…..
Volt szerencsém Franciaországban Marseillesben járni. A fiam 28 éve ott él. A történetem több éves, gondoltam nektek most elmondom. Idegen helyeken, szeretek a városokban kószálni, felfedezni az általam nem látottakat. Akkor is így tettem. A fiam figyelmeztetett- anyám egyedül nem…..
Megvénültél falu szépe. Ráncod száz ült az arc éledre.Pedig egykor virágoztál, mint az égi fény vakítottál.Kialudt a tűz belőled, ami régen egykor nagyon égett.Nem kell már a tavasznyílás, véget ért a kivirágzás.Amikor még ismertelek, jaj, de nagyon szerettelek.Csak te…..
Pirinéni Irodalmi Blogja Hazátlan 2015.07.30 14:25:11
Árva vagyok, hazám nincs nekem.A fájás tépi szívem, űz a végtelen.Más utakon zuhogva ver a zivatar,Haza gondolok.Anyám a kapunk alatt.Volt egy régi…..
Ázsiai, Afrikai menekült özöne foglalkoztatja a ma emberét Európában. Amerika, pont ezt a tényt akarta magának elérni. Sikerült. Azért tette, mert a gazdasága ebből jó nagyot profitált. Amíg Európa valamennyi országa, ezzel a kínos helyzettel és hatalmas gonddal van, és volt…..
Pirinéni Irodalmi Blogja Hangulat 2015.07.28 15:28:51
A régi óra ütött, a Hold nem világit, beteg.A homályos égen messzire nézek,Vissza rémlenek az ismert emberek.Valahol a távolban sír egy hegedű,A tücsök dalol hozzá kíséretlenül.Úgy fáj ez a hang, ... valaki szomorú,Az én szívem hangja ez,a lelkemben ború.Az erdőben jó lenne…..
Gondolataim az Európai Unió körül keringenek A kevés tudományommal arra a megállapításra jutok, hogy és amennyiben a Nagy Britannia, 2017- ben népszavazást tart az EU-s tagságáról, és ki lépnek, akkor leválik róluk Skócia is. A Spanyolok a Katalánoktól elválnak, akkor…..
Jön az esti szellő, halk fuvallat leng,Valahol az erdőalján dalol a madár velem.Az esthajnal csillag feljő, világit nektek,Suhogó falevél énekli szép szavú mesémet.A lelketek mámorban, akár egy kismadár,A nap lenyugszik a gondolat elszáll,A fényt koszorúba fonjátok,ékesítse…..