Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zoltán Böszörményi

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az európai hatásúnak, világpolitikai, sőt történelmi jelentőségűnek beharangozott idei tusnádfürdői beszéd még a jobboldalon is csalódást okozott. Többet mondott el a magyar kormányfőről, mint a dolgok állásáról. Pedig talán fordítva kellett volna lennie. Kiderül…..
Zoltán Böszörményi 2015.07.26 22:15:27
@Pipas: "Olyan meg, hogy "senki földje" legtöbbször csak a népmesében létezik." Kérdezz meg egy határőrt, nekem van a családban. :-) Ha van két ország között határzár, akkor a két kerítés közötti rész senki földje, megegyezés (vagy háborúshoz közeli viszony) miatt a két ország egyike sem használja. Pl. nem mehetsz oda, hogy duty free shop-ot nyiss, ami igazán kár. ;-( :-D

" Ha nem így lenne, akkor már régen odaköltöztem volna és bejegyeztem volna adóparadicsomnak." Az ötlet elsőségéről lekéstél, de ha találsz másik helyet ahol megteheted, hajrá. :-D Liberland Szabad Köztársaság néven egy vitatott területen mikroállamot kiáltottak ki nem régen. A helyzet pikantériája éppen abban áll, hogy sem Szerbia, sem Horvátország nem akarja magáének vallani a területet, ezt használta ki egy üzletember. De ők sem az elsők. Van kb. 400 ilyen a Földön, és egyik "rendes" ország sem ismeri el egyiket sem hivatalosan.
Zoltán Böszörményi 2015.07.26 22:48:17
Érdekes, hogy senki más nem meri saját nevét vállalni.

@Larry Silverstein: Nem semmi, hogy ennyi idő alatt végigolvastad. Mellesleg a menekült fogalmát, a menekültek jogait és kötelességeit tartalmazza. A menekültek joga pl. a fizetett munkavállalás.

Emiatt a kormány plakátolása a magyar munkahelyek elvételéről színtiszta uszítás. Ennek eredménye a szegedi esemény. A közösség elleni izgatás bűntett, és a menekültek a törvény etnikai cikkelye alá esnek.
Szkítiától Maghrebig A baszkok 2011.02.14 14:09:00
Rubruquisnál tehát úgy olvastuk, hogy a vandálok Baskíriából jöttek ki, ami nem más, mint maior ( vagy magna ) Hungária, vagyis a magyar őshaza! Ez a Baskíria Kézai Simon mester krónikájában is felbukkan, mégpedig szintén a magyarok őshazájának, Scythiának részeként:…..