Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szabad gondolat2015

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bombameglepetést robbantott Kész Zoltán, független országgyűlési képviselőről a Reflektor.hu. Az újfajta ellenzéki együttműködés sikeres mindapéldányaként megválasztott politikus Matolcsy György jegybankelnök legmocskosabb alapítványától, a Pallas Athéne Domus Animétől kapott támogatást egy, a…..
Szabad gondolat2015 2016.03.31 17:36:14
@prolee: Bátor írás. Majdnem teljesen egyetértek veled.
Megzsarolták Orbánékat, ezért Németország ellen fordulva úgymond megbarátkoztak a szabadkereskedelmi egyezmény gondolatával.  Még a Népszabadságnál is kiverte a biztosítékot, hogy Colleen Bell, az USA budapesti nagykövete (a címképen jobbra) január 20-án, szerdán, az Amerikai Kereskedelmi…..
Szabad gondolat2015 2016.01.24 12:04:57
T Lajos.
Ez az univerzum egy ok-okozati összefüggés (is).
Az , hogy a csehek nem kuruckodtak az nem a cseh "néplélek" terméke. Vagy legyen az. De akkor mi az ami a különbséget adja? ( Vigyázat ez már elemző és nem megítélő gondolkodást igényel).
Mitől viselkedik egyik nép másként egy helyzetben és miért másképp az egyik?
Ez a kérdés túl mutat a felszínes politikai fecsegés határain.
Ráadásul itt van a kérdés egy másik aspektusa.
Azt azért érdemes ismerni , hogy a személyek minősége alakítja a történelmi szükségszerűséget , vagy a TSZ -t működteti egyfajta csoport evolúció.
Vagyis Orbán Viktor miatt van ez a rendszer , vagy ez felel meg a jelenlegi társadalmi fejlettségünknek.
Valószínűbb , hogy a második lehetőség az igaz.
Vagyis az autoriter vezetés szükséges az ország irányításához , ha a hatékonyság valamilyen követelmény egy rendszer működtetésénél.
Azt képzelni , hogy a demokrácia magasabb rendű a diktatúránál , az egy hit. .. Hit= kiemelni valamit (valakit, valamely jelenséget) a világegyetem végtelenségéből és azt értékként vagy antiértékként látni , kezelni.
" Minden fel s le kavarog az idő gyermekjátékában"
Csehországot nem lehet példaként állítani. Már ha ragaszkodsz a valóság minimumához. Csehország más utat járt be politikailag is. Ami nekik üdv az nekünk lehet méreg. Nincsenek a jó megoldáshoz vezető sárga köves út. Sőt... egyetlen más országhoz sem érdemes hasonlítani egy országot sem. ( Ha nem leszel rendes , leírom , hogy mi dönt a népek történelméről) :D
  A vallások nem csupán mítoszok, hanem maga a történelem Vendégposzt. Szerző:  fehérfarkas   A Közel-kelet a nyugati civilizáció bölcsője. Pontosabban az Indiától nyugatabbra levőé: az indo-európai, sémi és török/türk népeké. A kínai, délkelet-ázsiai, vagy a…..
A Göncz Árpád sírhelyének közelében megtapasztalt magány-élmény vehette rá a kormányfőt a méltató szavakra. Bekiáltott egy ismeretlen Orbán Viktor miniszterelnöknek, aki feleségével együtt magánemberként érkezett Göncz Árpád, a rendszerváltás utáni Magyar…..
Szabad gondolat2015 2015.11.11 10:21:10
@F.M.J.:
Arcomat pír önti el.
Nekem kellett volna ezzel érvelnem.
Csúnya vagy.
Tisztábban írsz mint én.
Szabad gondolat2015 2015.11.11 16:18:14
@Kabai Domokos Lajos:

Innentől nem könnyű érvelni , hisz megadod a tagadás okát. Elvetve minden más szempontot.
És még mindig az ingoványban járunk.
Meglátásom szerint a gondolat-vélemény szabadság kontra biztonság kérdéséről van szó.
Bár úgy vélem egy törvény sem közelebb nem hozza sem távolabb nem viszi a következő hipotetikus népirtást. Az a fajban kódolt jelenség az eddigi tapasztalások szerint.
Bár természetesen ez vita tárgyát képezheti.
De a vélemény szabadságot biztosan korlátozza.
Kitartok az álláspontom mellett.
A cselekvésre buzdításnál húznám meg a határt.
De szerencsére nem kell ebben döntenem.
És a vélemény különbség szép dolog ha kulturált keretek közt marad.
Arról senki nem tehet, ha meleg. Azért illesse bírálat, ha akár politikusként, akár hétköznapi emberként gátlástalan! Annak idején nem kiáltottam be Ungár Klárának: kettős mércével mér, amikor Kocsis Máté vélt vagy valóságos szexuális identitását emlegette fel…..
Szabad gondolat2015 2015.11.06 07:36:12
@Krumpli Bogart:
Lájk.
„Jól fizet a nőgyűlölet” Papp Réka Kinga szerint, aki legutóbbi cikkében a „suttyó szerkesztők” és újságírók „gonosz, nőgyűlölő megnyilvánulásai” felett kesereg. PRK párhuzamos valóságában az ilyen „nőgyűlölő suttyók” betegre keresik magukat, míg az…..
Szabad gondolat2015 2015.11.02 11:03:32
@.Pierre Bezuhov.:
Ha egyszer eljutsz a szellem oly magaslataira amit még nem hódítottál meg , furcsa dolgot fogsz tapasztalni.
Fel fogod ismerni , hogy az intellektus érték mentes.
Megtapasztalod majd viszonylagosságát. Sőt a létezés célja szempontjából a lényegtelenségét is.
Ezek a tapasztalások arra visznek majd , hogy ilyen mondatokat többé le ne írj:
"nyilván az ostobák az ilyet nem nézik jó szemmel,".
Sőt a jobber - libber kategoriák sem lesznek többé fontosak. ( brrr félelmetes kicsit nem?)
Nem csoportok dehonesztálása és fel emelése viszony rendszerében fogsz gondolkodni.
Nem lesz értékesebb sem értéktelenebb egy ember attól , hogy mint gondol a világról. ( Brrr..)
Nem a csoport dogmák fogják megadni egy ember értékét...
Bár most , ahogy nézem talán a világ örökös felosztása a helyes és helytelen dolgokra mégiscsak biztonságosabb világ. Mindig lesznek ugyan azon hitvalláson lévők és mindig lesznek mások akiket le lehet nézni ezért azért.
Mindent visszavonok. Talán nem is érdemes a gondolatok tiszta mezsgyéjére lépni. Talán jobb az unásig ismert működés. A " tahók kontra látók" viszonyrendszer nem igényel szellemi energiákat és a nyáj melegét adja.
Örülünk, Vincent? Esterhazy 2015.10.02 13:57:29
Esterhazy: "ő tehát magyarul beszél, a zsenialitás nyelvén, vagyis a túlzások nyelvén, az aránytalanságok nyelvén, a gondolkodás híjának nyelvén, az önismeret hiányának a nyelvén, a reflexió hiányának a nyelvén, az üresség nyelvén, a csönd nyelvén, a hallgatás…..
Szabad gondolat2015 2015.10.26 22:08:24
@klorofilll: Nem értek egy könyv vásáron az írókra figyelni. A fasizmus fontosabb az íróknál.
Az orbánizmus funkciója rávilágítani a Nyugat értékfelejtésére, kiüresedett, antidemokratikus mechanizmusaira, a jogállam piacosításának és -- megfordítva -- a piac etatizálásának/oligarchizálásának veszélyeire, amelyekből származik mindaz az igazságtalanság, korrupció,…..
Szabad gondolat2015 2015.10.25 21:15:43
@Korrekt74730:

Nincs körvonalazódó feudalizmus. Ez csak az ellenzéki mém gyárak terméke. Érdemes lenne a valóságra is egy pillantást vetni.
A Feudalizmus a földbirtokon alapuló társadalmi rendszer. A föld volt az alapja a fegyveresek ( tehát a hatalom kiszolgálói) létének. A földből származó vagyoni helyzet határozta meg a politikai hatalmat.
Ma már ez nincs így. A földművelésből szerzett jövedelem , messze elmarad attól amit az iparban és a kereskedelemben realizálni lehet. Ezért 5 % körüli a mezőgazdaság részaránya a GDP-ben.