Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Thurzai Zsöni

41 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Give our people back!” - mondta pár napja Davosban a BBC-nek a lengyel miniszterelnök. Őszintén szólva nem teljesen egyértelmű, hogyan is gondolta ezt Mateusz Morawiecki a szabad költözés és munkavállalás korában, illetve hogyan is kellene pontosan az Egyesült Királyságnak…..
Thurzai Zsöni 2019.01.29 23:22:08
@Doromby: Megértem. Jómagam a narancskeresztes kapzsitalisták (sic!) miatt hagytam el igen tudatosan rákészülve, egy merőben új szakmába vágva a fejszém nem "csupán" az egyébként már-már kényelmes és magyarországi keretek között még viszonylag jól is fizető állásomat, hanem a hazámat és anyámat is.
A távolban egy fekete szalagFüggeszkedik a ponthoz, ahonnan nincs visszaútEgy elképzelt repülés a szélfútta föld felettEgyedül állva az érzékeim ingadoznakEgy végzetes vonzerő erősen körbefonHogy tudnék menekülni az ellenállhatatlan markolástól? Nem tudom levenni a szemem a körbefonódó…..
Menj fiam, evezz le a folyón És nézd az asszonyokat, 'kik ott sírnak Aztán menj fel a hegyekbe, és lásd A férfiakat, akik szintén zokognak. Atyám! Miért sír minden asszony? Mind az uraik után sírnak-rínak És akkor miért zokog minden ember? Ők mind visszasírnak válaszul…..
És többé már nem leszünk részei egymásnakNem lesz erre szükségünk továbbDrága szívemnek sem szólítalak márEgyedül vagyok most, hisz elhagyott a társam És többé már nem leszünk részei egymásnakA gyűrű rászorult az ujjunkra, a szerződések előálltakÉs soha többé nem kezdődnek a leveleim újraSzomorúan,…..
Sétálj egy kicsit a város peremére és menj át a síneken Ahol a viadukt dereng, mint egy halálmadár ahogy mozdul és recseg Ahol a titkok az égő határban terülnek el a zümmögő drótokban Hé, ember! Tudod onnan sose jössz majd vissza Át a téren, át a hídon a malmokon túl, a boglyák mögött Az…..
Fejre állok Tudod, néha egyedül érzem magam, s elveszett vagyok Kérdezem, visszatérsz-e még hozzám Fejre állok Tudod, hogy olykor tőled oly távol vagyok Mondd, emlékszel te még rám? Fejre állok Az egész földön oly’ elhagyatott vagyok Mondd, meg fog ez változni? Fejre állok Magányban élni,…..
(F)ordítok, Fanyarország Mulandó 2016.11.16 15:44:41
Ha vér folyik, 'mikor a hús és acél eggyé lesz s megszárad a lenyugvó nap színében a holnapi eső a szégyenfoltot eltünteti de az emlékeink közt ott marad valami Talán e végzetes eseménynek az értelme hogy bevéssük az életünket átkaroló érvet: Semmi nem származik az erőszakból, és nem is…..
Amikor elözönlötték a határvidéketAdjam meg magam, figyelmeztettekKéptelen voltam ezt megtenniA fegyverem magamhoz ragadtam, és elillantamOly gyakran változtattam már nevetVeszítettem el gyermekeim és nejemetde van jó sok barátomés néhányan most is velem tartanak.Egy öregasszony adott menedéketés a…..
Láttalak a katedrálisbólÉpp engem néztél Igen, láttam a katedrálisbólMivé kellene lennemHát akkor vedd el az időm!És vidd a hazugságaim!Mert mindenki más, mindenki az életem vinnéÉs én is fürkészve nézlek tégedUgyanazt látom rajtadFogod a saját kezed Összefűzve - és ez így tökéletesMire is vehetnél…..
Az ószeresnek eladtam a szíved, bébi Egy rongyos dolcsiért, egy dolcsiért Ha keresel helyettem valakit, aki kirángat téged ebből az árokból Nincs szerencséd, nincs szerencséd Süllyed a hajó Süllyed a hajó Süllyed a hajó   Léket kapott, léket kapott a kazánházban A csóró, a…..
Érzem a tested 'mikor az ágyban fekszem Annyira összezavarodnak a dolgok már a fejemben   És jól feldühít, hogy a parázs újra izzik Miért nem lábalok már ki ebből? Mikor térek végre észhez?   Régi szerelem, hagyj már békén! Régi szerelem, húzz már innen!   Látom az arcod,…..
Ti és mi, ti és miti és mi, ti és miUgyanolyan emberek vagyunkTöbb' kevésbé csupaszon állunk a nap alattUgyanolyan szív dobog a két vállunk közöttMit tanítanak nektek az iskolábanHa éppen a lényeget felejtitek el?Ugyanazon a földi királyságon osztozunkAhol ti és mi, ti és mi, ugyanolyanok... Nekem…..
(Gyerünk...)Nem éreztettem még veledhogy te vagy az egyetlenegy? Nos, igen,És nem adtam oda majd' mindent nekedamit csak egy nő képes adni egy férfinek?Kicsim, hisz tudod, hogy ezt tettem!És minden alkalommal elmondom magamnak, hogy úgy érzem, több mint eleget adtamDe most megmutatom neked,…..
(Elvis Presley: Suspicious Minds)   Csapdába kerültünk Nincs menekvés Mert túlságosan szeretlek, kedves Miért nem veszed észre Mit teszel velem? Mikor egy szavam sem hiszed? Nem tudunk együtt továbblépni Gyanakvó lelkünkkel (gyanakvó lelkünkkel) És nem tudjuk valóra váltani…..
Nyomás nehezedik rámNyomás nehezedik rád, 'mit senki nem kértFeszültség alatt élünk, 'mi épületet éget porráCsaládokat szakít szétEmbereket taszít az utcákra Így van ez.Tudás-terrorról szól az egész világVégignézzük, ahogy a jó barátaink azt kiáltják: "Engedj ki"Holnap imádkozom, hisz az messze…..
Ez nem AmerikaShalalalala Egy apró darab belőledEgy apró darab belőlemMeghal(nincs min csodálkozni)Hisz ez nem Amerika Ebben az évszakban nem nyílnak a virágokÍgérem nem is bámulokTúl sokáig(ez nem Amerika)Hisz ez nem is csoda Volt idő,Amikor a vihar úgy megtisztított mindentHogy ez lehetett a…..
  Öt tizenötMásik vonatra szállok - hagyj lent engem - ez a kis város,Ez a rémes eső leránt a mélybeÖt tizenötA vonat késikAz angyalok elmentekNincs jegyemUgrálok a sínekenIdőt váltokTöbbé már soha nem beszélgetünkPedig csak téged imádlak majd örökké Öt tizenötAz angyalok eltűntek, én meg csak…..
GNL911 A bárzongorista számlája 2016.05.17 06:18:00
A bárzongorista számomra kicsit olyan, mint a bohóc. Mulattat, de ő maga nem mindig mulat, sőt, az esetek többségében szomorú, legfeljebb önmagán nevet kesernyés mosollyal. A bárzongorista számomra az a magányos ember, aki egy füstös, homályos helyen egy sarokban csendben…..
(F)ordítok, Fanyarország Kapd le! 2016.04.26 15:57:49
  Hogy tegyem meg ezt úgy, hogy ne gázoljak beléd, és ne bátortalanítsalak el? Azt pletykálják rólad mindenfelé, hogy téged mindig mindenhol kiszolgáltak. Azt állítják, hogy neked fogalmad sincs Mit, hogyan és meddig tegyél. Nehéz elmondanom, mi helyes Amikor olyat akarok tenni, mi…..
Nos hát itt ez a lányKire rátaláltam a pagodábanEgy dallamfoszlánybanAki holnapig jó éjt kívánSzemben velem jó emberekAztán tessék semmi se lettMár ott voltam este nyolckorHogy szenvedjek a rossz hírektőlAztán a lány itt hagyott magambanTudván, hogy kedvem csak hozzá van.Egy hófödte tájMi arca…..
    Egy cukiszínű bohóc, 'kit álommanónak hívnak Minden éjjel betipeg a hálómba Hogy csillagporát szétszórva a fülembe súgja:"Minden rendben! Menj aludni békésen!" Lehunyom a szemem, majd befordulokBelesüppedek a varázséjbe, és lágyan azt mondom:Egy csöndes ima imádja az álmodozókat.Azután…..
Láttalak ma reggel: rohanva elsuhantál. Nem tudom elengednia múltam bennem maradtál. Nincs, ki pótolhatna üres vagyok nélküled és titkos életemben még mindig szeretkezem veled. Mosolygok, amikor dühös vagyok. Átverek embereket és hazudok. Teszem, amit tennem kella túléléshez. De belül tudom, mi…..
Föld hívja Tom őrnagyot... Föld hívja Tom őrnagyot... Vedd be a proteinpirulákat, és rakd fel a sisakocskádat! Föld hívja Tom őrnagyot... Kezdődhet a visszaszámlálás, Motorok beindítva gyújtás beállítva, és Isten legyen kegyes veled ma! Tíz, kilenc, nyolc, hét, hat öt, négy,. három, kettő, egy, és…..
Mivel nem élünk örökké, kedvesem - egyikünk sem Mivel őrültek vagyunk - és egyedül vagyunk a tömegbenMivel ők oly' sokan vannakHogy még a morál is nekik jajgatMégis szeretném neked elmondani:Szemed tintájából merítettemMinden szót, amit le tudtam írni Annyira elmerültem a tekintetedben,észre sem…..
  A pénzéhes lányok elviselnek. Nincsenek ellenségeimKifelé megyekNem vár már semmiNem izgatja a szemem semmiHa nem látom soha az angol örökzöldeket, elpárolgokNem vár már semmiNem izgatja a szemem semmi Majd meghalokHogy szénaboglyába nyomjam a hátuk újraÉs megőrjítsem őket újra és újraÉn…..