Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Főz és fecseg

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azért itt válaszolok a legutóbbi kommentre ezzel kapcsolatban, mert meg akarom mutatni, hogy oldottam meg a díszítést, képpel is, azt pedig nem tudom, ott lehetne-e, és ha igen hogyan? Meg amúgy is adós vagyok a befejezéssel, hiszen ott hagytam abba, hogy majd csak kitalálok…..
Főz és fecseg 2013.03.17 17:34:04
Legtöbben a kekszesdobozukat édes aprósüteményekkel szokták feltölteni. Finom is az, amikor az ember teához, kávéhoz vagy éppen jó- vagy rosszkedvében be-bekap egy kekszet. Talán szerencse, hogy az én párom ilyesmiből inkább a sósat kedveli. Sütök persze néha édeset is, főleg…..
Főz és fecseg 2012.04.03 20:05:17
@BeckZsu: Jó,akkor egy ilyen tepsivel kipróbálok én is. Újabban a sós rágcsálnivaló nálunk is jobban megy.( lehet, hogy ez nem látszik a blogomon) Igen, tudom, hogy jó a Liga margarin is, csak az ízét tudnám feledni. Nagyon vaj párti vagyok. Sajnos azt nem tudom hogy az olajból mennyit kell használni, most emiatt is nézelődök az interneten.
… Apróhús pulykamellből vegyes körettel Évfordulónk alkalmából egy kis egyszerű családi ünneplést tartottunk. Sajnos, a családi létszám sem volt teljes, csak az egyik gyerekem tudott részt venni – a párjával együtt – rajta. Így négyen voltunk. Úgy gondoltam,…..
Tealevelek Egy teáskanál? 2011.03.09 22:10:00
A kanál jó és hasznos eszköz, mi több nem csak evésre használjuk, hanem konyhai mértékegységként is ismeretes. Nos, hogy mennyire egzakt mértékegység, arra álljon itt egy kis családi anekdota.  Történt még Édesapám ifjú korában, hogy megkapta a nemes feladatot, hogy…..
àlabeck Virágzik a kaktuszom 2011.01.23 08:58:00
Jól elszaladt az idő, már hamarosan vége a januárnak is, és én itt még nem kezdtem el az évet. És ha már így alakult, gondoltam, nem egyszerűen egy főzési beszámolóval kezdem, hanem megmutatom, hogy a karácsonyi kaktuszom, ami már jó sok éve megvan, és a régi lakásunkban…..
(Nem tudom, milyen bolond szó ez, nekem így jut eszembe, ahányszor ránézek, talán a dzsungel szóból ered, talán nem...) A már sokéves növények valami rettentő káoszban látszanak, pedig van abban rendszer, csak nem eléggé látszik már, hogy így túlnőttek. És egy jó adagot már…..
Főz és fecseg 2010.07.19 16:54:09
àlabeck Egy hozzászóláshoz 2010.07.16 10:42:00
Azért itt válaszolok kedves – ezek szerint sajnos csak volt – olvasóm megjegyzésére, mert az írásom kissé hosszúra sikerült. Idézem az ő sorait: Hogy a jó égbe, de most komolyan, tud valaki, akit szeretek olvasni, leírni egy olyan szót, hogy „fokhagymapor”?…..
àlabeck Hagymás zeller gratin 2010.04.25 07:25:00
Mostanában óriási, nagyon szép zellereket lehet kapni, a Lidlben, de máshol is láttam hasonlót. Ez – érdekes módon – számomra nagyon csábító, annak ellenére, hogy soha nem szerettem túlságosan a zellert. Mégis, a múltkor, amikor a húsleveshez vettem ilyet, rájöttem,…..
Szerencsére jól elvoltak, sőt, remekül érzik magukat, annak ellenére, hogy három hete senki nem foglalkozott velük. Volt eső, néha napsütés is, úgy tűnik, ez éppen elég volt, hogy szépen elinduljanak a fejlődés útján, legalábbis a többség. A metélőfokhagyma olyan dús és…..
Sajnos sokan tartózkodnak a belsőségek fogyasztásától, talán nem is tudják, milyen finom dolgokból maradnak ki. Jómagam mindenféle belsőség rajongója vagyok, így aztán anyósom kb. fél évvel ezelőtti disznóvágásából eloroztam a disznó tüdejét és szívét,…..
Főz és fecseg 2010.03.17 19:20:06
A legutóbbi piacolás alkalmával igencsak meghökkentem, amikor a gombászok standjához érkeztem. Óriás pöfeteget árultak, eddig még a kecskeméti piacon ezzel a gombával nem találkoztam, csupa meglepetés. Egyébként is jó régen ettem már, amikor utoljára ilyet kaptam, az már…..
csak beszámolok, mi volt a tegnapi programom, no meg dicsekszem is egy kicsit.       ..
Főz és fecseg 2009.08.03 23:47:24
Ezt a receptet nem én találtam ki. Valakitől kaptam (levélben), náluk az étel a reneszánsz marha névre hallgat. Idézem az ő leírását: „a szép nagy, ám relatíve vékony szelet marhahúst bekenem darált vöröshagymával, egyenletesen ráterítgetek nyers baconszeleteket,…..
àlabeck Szalag a barátságról 2009.01.24 11:28:00
Nagy örömömre megkaptam ezt a szalagot, illetve emléklapot Cukroskatától. „Igazából nem is jó szó rá a díj – szóljon, akinek eszébe jut rá jobb kifejezés – inkább jelzés a barátságról és a közelségről, ami legkevésbé értendő földrajzilag. Lényege,…..
Futótűzként terjedt a blogokon ez az egyszerűen elkészíthető, mégis finom édesség. Én is megcsináltam, még karácsony előtt, a családban is sikert aratott, de nem terveztem leírni, hiszen több helyen is megtalálható, bár szinte mindenki változtatott egy kicsit rajta, így én…..
Már régebben is bebizonyosodott, hogy a cékla meg a dió kiválóan összeillenek. Illetve a dió nagyon sok mindenhez illik, a grúz konyhában fontos szerepet játszik, zöldséges, húsos ételekben, no meg persze édességben is. Ehhez 1 kg apró céklát vettem, 4–5 cm…..