Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr Wholkán

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Meglepő válasszal szolgált a Canon ügyfélszolgálata naiv ügyfélnek, amikor nem működő nyomtatója rendeltetésszerű használatáról érdeklődött. Windows 8 alatt megtorpant az évek óta problémamentes Pixma MX310, amire az lett a hivatalos reakció, hogy a hiba naiv ügyfél…..
Dr Wholkán 2015.07.08 13:06:43
A kedves "Naív ügyfél" igazából megtanulhatna a sorok között olvasni.
A IT cégünknél 13 különböző gépen fut az MP Navigator EX program, ebből kompatibilási okokból 8-on Win 8 operációs rendszer található. Ezen kívül MX310-esünk is van, ennek ellenére nem merült fel eddig probléma a szoftverekkel. Ergo a program és a nyomtató működik a rendszeren. Erre utalhattak abban a részben is, hogy fordulj a Microsofthoz, hisz amennyiben elérhetővé válik egy szoftver egy operációs rendszerre, akkor általában azt előtte tesztelik és azért publikálják, mert működik. Ugyanez a helyzet Epsonnal és HP-vel is. Nem a nyomtatóval és nem is Windows 8-al van gond, hanem a levelet író felhasználó operációs rendszerének változatával. Ebben az esetben újratelepítheti többször is a hibás változatot, a probléma konstans lesz. Az ügyfélszolgálat válaszlevele egészen amatőr, de utalnak arra, hogy egy informatikus tud neked segíteni, természetesen azt nem írhatják le, amit én. Viszont, ami akár bosszanható is lehetne, hogy még alternatívát is felajánlanak. A My Image Garden is megtalálható az összes irodai gépen, azon keresztül is lehet szkennelni... egyik dolgozó azt használja, másik meg az MP Navigatort, kinek melyik. Mindkettő az illesztőprogramot generálja végülis.
A Windows 8 valóban nem Canon termék, a két említett program viszont igen. Azok viszont működnek, ezt érdemes lenne cikkírás előtt tesztelni ezeket.
Nem feltétlenül védném a szóban forgó céget, mert amióta a mi cégünk szerződést kötött a Canonnal, azóta több probléma is felmerült a nyomtatókkal, amelyből egy tucatnyit vásároltunk. A szoftverekkel kapcsolatos problémák ahhoz képesek elenyészőek...