Regisztráció Blogot indítok
Adatok
anna.branczeiz

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hétfőn megszavazta az országgyűlés  a Fidesz az új felsőoktatási törvényt, amely szeptembertől gyakorlatilag bábszínházzá silányítja az egyetem eddigi vezetését. Mostantól valójában  a kormány által odaültetett konzisztórium irányítja majd a felsőoktatási…..
anna.branczeiz 2015.07.07 17:22:27
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Kedves Kovács Józsefné!

Részben igaza van, részben nem. Többnyire mesterképzéseket szüntetnek meg. A Bologna-rednszerben az a lényeg, amit a cikk is leír: az alapképzés adná azt a tudást, amire ön gondol, egy általánosabb tudást, a mesterképzés pedig több elágazással egy specifikusabb tudást ad, gyakorlatilag szakmát és olyan tudást, amivel a hallgató képes doktori képzésben folytatni tanulmányait és kutatni, elmélyült ismeretekkel rendelkezik egy konkrét témáról vagy olyan elmélyült tudást felmutatni, ami jobban segíti pl. abban, hogy egy szakterületen kimagasló, vezetői pozícióba kerüljon.

A gond nem a megszüntetett szakokkal van. Pontosabban nem csupán azokkal, hanem azzal is, hogy ad hoc módon történnek az átszervezések és pl. a digitális bölcsészet mesterszak megszüntetése a mai korban, a mai világban érthetetlen és ez az a képzés, amit egy rendes BA-MA rendszerben nem lehetne sehova bezsúfolni.

Tapasztalom, hogy az osztatlan tanárképzés katasztrofális (a tanárszakosainknak rengeteg 20+ órájuk is van olykor, 45!!! perces előadások, szemináriumok, többszörös ütközések), a BA-MA képzési rendszer megújítása sem merülhet ki abban, hogy megszüntetnek és átneveznek szakokat.

Remélem, érti.