Regisztráció Blogot indítok
Adatok
közleány

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dóra újépítésű lakást akar venni, a történet innen már ismerős: hónapokat késő átadás, kritikán aluli minőség, pofátlan kivitelező, végtelen hosszú hibalista és be nem tartott határidők. A Quantum Lakásépítő Ingatlanforgalmazó Kft. Mediterrán Lakóparkjának…..
közleány 2008.02.23 18:57:16
húbakker
Így utólag be kell valljam, hogy a zuram szakmája festő. Már nem dolgozik az iparban, pedig mindig is kreatív volt (és ma is az). Nagyon szeretett "alkotni" (nem csak szimpla falmunkákat készített, hanem jópofa dekorációkat is, és 5leteket is adott a megrendelőinek, ha kérték). Épp azért váltott, mert a megrendelők jó része az árajánlat után rögtön azt kérdezte: mit engedsz a feléből, és ő épp nem az az elszállós fajta volt árak tekintetében, így nehéz volt engedni. Viszont a munkájára nagyon igényes, így bizony egy-egy megbízás tovább tartott, mintha csak tessék lássék módon pamacsolt volna. Volt, hogy anyagilag nem épp jól jött ki valamiből, de volt - ugyan nagyon kevés - olyan megrendelő is, aki mind anyagilag, mind szóban kifejezte elismerését.
Mi is gondolkodtunk azon, hogy sk fejezzük be a házat, de anyagilag nem jöttünk volna ki jobban, így rábíztuk a kivitelezőre. Hétvégente jártunk ki megnézni, hogy haladnak a dolgok és mindig felírtuk azt amit észrevettünk s kértük a kivitelezőt, hogy szóljon a szakiknak, hogy javítsák ki. Még így is sok apró esztétikai hiba volt az átvételkor és bizony nyögve nyelősen mentek a javítások. Most várunk néhány évet, aztán majd mi feldobjuk a házat a magunk ízlése szerint.
Szerintem sok múlik azon is, hogy a kivitelező kifizeti-e rendesen a mestereit, és rendes árat fizet-e nekik. A baj csak az, hogy ha nem így történik, az egész dolognak a megrendelő issza meg a levét, mert az építtető átveszi a munkát úgy ahogy van. Ő megkapja a pénzét a vásárlótól. A szakember le van tojva, és a megrendelő is le van tojva. Nem akarok általánosítani, akinek nem inge, ne vegye magára. Bizonyára vannak még megbízható mesterek és kivitelezők is.
De itt is bebizonyosodik: olcsó húsnak híg a leve.
LP kárán most ingyen megtanulhatják, hogy sikeres ember év végén nem vesz autót, mert két hét múlva random felemelik a kötelező biztosítása díját, illetve az új ügyfél kedvezményeit is bebukja: Történt velem tavaly decemberben, hogy megvettem első autómat. Kiderült (a CLB…..