Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stano

0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2018-ban bővelkedtünk jobbnál-jobb koncertekben, de 2019 már egy bő hónapja eszméletlen ígéretesnek tűnik. Összeszedtük, hogy melyik az a TOP 10 buli, amit a legjobban várunk. FIGYELEM, eléggé elfogultak voltunk, sorry. /Nyitókép: DB Photography/..
Valami fura dolog zajlik a Nyugati téri (hivatalos nevén 62. sz.) postán. Egy ideje ugyanis tömegesen tűnnek el ott külföldről érkező csomagok, és a tömegesen nem költői túlzás, hanem tényleg: az alább linkelt fórumon van akinek 9, de olyan is, kinek 18 (ti-zen-nyolc!) csomagja…..
Rossz munkaerőnek és alkoholproblémákkal küzdő embernek állították be Gesztesi Károlyt azok a cikkek, amelyek a múlt héten a Blikkben jelentek meg - harsogja a Bors. A Blikk szerint ugyanis Shrek örökös magyar hangját azért rúgták ki a Jóban Rosszban tévésorozatból (ahol…..
Pizzagirl-ös posztunk volt már, de ez most sokkal jobb. Nem akarom lelőni a poént, de senki nem dőljön be az első bekezdésnek: nem egy sima későn jött az ehetetlen pizza típusú ügyről van szó. Kedves Homár!   Az alábbi levelet a Pizzagirl vezetőségének küldtem. Meg…..
stano 2015.02.15 11:23:43
@Metamorfi: én is megsúgom, hogy a 13. kerületi "kirendeltségükre" is pont ugyanez igaz, előtte járok el rendszeresen. Egy kis gyufásdoboznyi pincehelység, nem túl bizalomgerjesztő helyen, alakokkal, és kiáramló szagokkal.
A Magyar Postánál elhagytak egy ajánlott küldeményt, aminek a lényege lenne ugye, hogy nyomonkövethető. Az eset szomorú, de egy zseniális hivatalos levelet köszönhetünk neki. Figyeljük meg, ahogy a várható mentegetőzés esetleg tagadás vagy terelés helyett a kimutatni ige…..
stano 2015.02.03 21:35:28
@Gyűjtőjegyes: egyrészt az eltűnt 2 csomag miatt pont nem a kézbesítőt hibáztatom, másrészt viszont az általad elsorolt 8-10 személy, akinek a kezén átmegy ezek szerint a csomag, szerintem nem az a mennyiség, akiket nem lehetne egyesével elővenni egy (2, sok-sok) eltűnt csomag esetén. Csak akarni kellene... (ezt mondtam a hölgynek is, aki a panaszt felvette).
Harmadrészt ráadásul pont a ti érdeketek lenne, hogy egy (2, 100, 1000...) enyves kezű postai dolgozó miatt ne bélyegezzék meg az összest, tehát nektek kellene ezeket felkutatni és az első lámpavasra felakasztani. Felháborító, hogy rengeteg külföldi szolgáltató egyszerűen nem postáz Mo-ra, annyi csomag eltűnik.
Egyébként pont bent volt a 2 kézbesítő, ki is hívta őket a hölgy :)
Röviden: "ááááh, őők nem vóóótak, ők csak jan. 5-től vannak azon a környéken, előtte más csinálta, de ők aztán azóta mindent úgy csinálnak hogy csak na!"
Amúgy kb 10-15 percig tartott ott a 3. emeleten csak az, hogy valaki méltóztasson előbújni. Gondolom ez (lett volna) az első akadály a panasztételhez.
Régebben, ha ide tetszettek klikkolni, akkor feljött egy videó, amin Király Linda átértelmezi a Himnuszt, márminthogy elfelejti a szöveget, és a közönség segítségét kéri, mert "hát nem magyarok vagyunk mind?" vagy valami hasonló indokkal, sajnos nem elérhető a videó, így nem…..
Azt kérdezi a bulvárlap ma a címlapon, hogy Saunders helyett Király Viktor megy az Eurovízióra? A leadben aztán a kérdéshez hozzácsapják, hogy alapos gyanú, rendőrség, nem jó ötlet Magyarországot képviselni, éppen csak a zenés-táncos slágerseregszemle maradt ki, de nem…..
Nem egészen világos, naiv ügyfél miért angolul beszélő párját küldte az ügyfélszolgálat fogalom nélküli harcosához, mert ezzel a művelettel 100 perces hátrányba kerültek. Utána már csak a kárrendezési szakembert kellett lokalizálni, és már ki is derült, hogy a telefonjuk…..
Naiv júzer 2000 forintért eladta felesleges billentyűzetét, amit a Posta 2915 forintért szállított 35 km-rel arrébb: Szeretném megosztani élményemet a Magyar Postával kapcsolatban. Ott kezdődött a történet, hogy volt egy felesleges billentyűzetem amit eladásra szántam.…..
A második mentorházas etap jóval erősebbnek és érdekesebbnek bizonyult, mint az első, és nem azért, mert Tóth Gabi olyan ruhát vett fel a Nagy Döntésre, amiből hol a bolti csöcsök, hol a szeméremajkai villantak elő, így egyik kezével a tetejét, a másikkal meg az alját…..
Naiv ügyfél cége folyamatos kapcsolatban állt a NAV-val, ennek ellenére csak az idei adóbevallásnál derült ki, hogy tavaly nyáron törölték az adószámukat, azaz háromnegyed éve nem létezik a cég. Elég kafkai helyzetbe kerültünk, és azért írok, hátha tudtok segíteni a…..
stano 2013.03.04 09:03:21
@neet: az éremnek két oldala van: az akkor szintén korrekt, ha valaki pl. egy bírósági idézést, feljelentést, bírságról szóló értesítést, urambocsá' letöltendő börtönbüntetésre behívót évekig "elfelejt" átvenni? És e miatt például már ülnie kellene, de közben halálra késel valaki mást? Vagy e miatt további évekig húzódik egy bírósági tárgyalás/végrehajtás?
Naiv ügyfél arra gondolt, forinthitellel majd jól lefaragja a CHF-lakáshitel megszaladt költségeit. Nem sikerült: 2011. november 16 -án beadtam a hiteligénylésemet a K@H Bankhoz, hogy majd a kapott hitellel kiváltom a CHF hitelemet egy másik banknál. A hitelbírálatot nem…..
stano 2012.05.23 17:54:39
@atpijkamo: Én kérek elnézést, hogy egy (jó) ideje már nem igazán van kedvem a te, és a hozzád hasonló "törzsfórumozók" folyamatos, a posztok témájától abszolút eltérő, "kitudviccesebbetírni" ömlengését olvasni, amik között a hasznos hozzászólások elvesznek...
stano 2012.05.23 17:58:30
@stano: Arról nem beszélve, hogy vajmi kevés köze van pitta mondandójának az enyémhez. Az övé is lehet megoldás, meg az enyém is.
"Írjál csak, ne olvassá!"
Egészen elképesztő gyakorlatra derült fény a soproni OBI-ban. Éva férjét rajtakapták a zsebében maradt, otthonról hozott 349 forint értékű szőnyegvágóval, amin egyértelműen látszott, hogy használt. Ennek ellenére a biztonsági őr rendőrt hívott, és feljelentette a…..
stano 2012.04.18 02:16:16
@Koholmány: Ugyan már, Mancika a panelközgazdász, és a panelkommandós férje... Mindkettő "nagyon" veszélyes :))
Csak nem egy újabb sikeres állami termékbevezetéssel állunk szemben? A hirtelen felhúzott Széchenyi Pihenőkártya használata egyelőre csak saját felelősségre javasolt. Néhány hónap alatt bizonyára sikerül értesíteni az összes a programban részt vevő kártyaelfogadóhelyet,…..
Szomorú magáncsődről számol be egy csalódott szülő, aki 2 évvel ezelőtt fizetett be egy szalagavató-ballagás kombó videofelvételre, amiből aztán a második felét is csak könyörületből kapták meg a ki nem fizetett operatőrtől.„Bojler” Mikit sokan ismerhetik a…..
stano 2012.01.10 14:38:55
@Manci néni, a szomszéd:
Már megint Mancika, a panelközgazdász?
Attól, hogy a kisunokád végre elárulta, hogy a 2 éve karácsonyra kapott doboz - amit még a szomszédasszony is megdícsért, milyen jól mutat rajta a 2 fikusz - nem virágtartó, hanem számítógép, azért még nem kéne minden témába beszakérteni pár mondatot...
Ezzel a jópofa akcióval kívánt boldog új évet minden jóhiszemű törzsvásárlójának a Wizzair. Persze amiatt panaszkodni, hogy csak 1 napig tartott ki a szupervip-státusz... Szegény iPhone 4S tulajoknak még ennyi sem jutott... Érdemes, megnézni a két képet: az elsőn, látszik,…..
stano 2012.01.06 12:00:08
@ColT: de igen, nagyjából erről szól.
A klub tulajdonosok vásárolhatnak először az akciós árú jegyekből (inkább ez az érdekesebb a dologban, hogy az akciós ár néha több, mint az előtte lévő időszakban, néha viszont tényleg olcsóbb), és a maradék, kevesebb (ezért máris drágább) szabad helyre foglalhat másnap mindenki.
Ez a fapados utazás lényege, jó időpontban, jó áron kell jegyet venni.
Ráadásul ez már nem az első ilyen sorrendű akciója a wizz-nek, semmi gond sincs ezzel.
Ha a t. poszt toló ez nem érti, az nem a wizz hibája...
Naiv ügyfél azt gondolta, hogy a végtörlesztés úgy történik, ahogy az ügyintéző mondja a bankban, és nem úgy, ahogy aláírt. 10 vagy 60 nap alatt írják jóvá az összeget, végülis majdnem mindegy. Kedves T.H., Kedves Végtörlesztő Sorstársaim, az alábbi sorokat figyelmesen…..
stano 2011.12.16 09:22:37
@Manci néni, a szomszéd: látom újra szakért mancika, a panelközgazdász...
Nem egyszerű megtudni, mennyit is kell fizetni a végtörlesztésre, naiv ügyfélnek az FHB-nél például harmadszorra sikerült kiderítenie:Naiv ügyfél 2011. október elején egy hétfői napon bemegy az FHB szegedi fiókjába, hogy a CHF alapú hitele rögzített árfolyamon történő…..
stano 2011.11.03 16:10:41
@fghjk: Rögzített árfolyamon miért lenne több A+X napon? Bölcsész-e vagy?
Múltheti költői kérdésünkre, hogy mitől növekszik durvábban a törlesztő, mint ahogy azt az árfolyamingadozás és a kamatok indokolnák, már meg is érkezett a válasz: Túlárazzák frankhiteleiket a bankok. Csak nem a bankadót hárítják át ügyfeleikre? Hogy is van ez?Egy hasonló…..
stano 2011.08.17 18:18:49
@luciferko:
Ki vagyok osztva? Pont tőled, ráadásul "ennyire"? :))
Gondolom elégedetten hátradőltél a fotelben, hogy "na most KIOSZTOTTAM ezt a lúzert is", pedig hidd el, tudok aludni egy értelmes vitára képtelen vérszoci vergődésétől :)
Legalább nevetni tudtam rajtad most egy kicsit, köszönöm, ez is valami.
stano 2011.08.17 21:38:03
@luciferko:
Újabb magasröptűnek gondolt, személyeskedő bölcsészduma. Van más is? Ez már unalmas.
Igaz te nem tudsz olvasni és értelmezni, hogy én így is rendesen fizetem a hitelem, nem siránkozok, hogy nem is kötöttem szerződést a bankkal, a miatt viszont igen, amiről az egész cikk szól. Nem baj, ha te ezt nem érted, pont ilyen bégető birkákra van szüksége a bankoknak, akik meg se nyikkannak, ha a bank az erejével visszaélve rajtuk szedi be az extra profitot.
Igazából remekül szórakozom rajtad, kár, hogy ostoba vagy az értelmes vitához, érvekhez, csak a személyeskedő nyálverést erőlteted.
Naiv ügyfél 140 ft/chf árfolyamon vett fel lakáshitelt az Erstétől, és nem érti, miért számolnak fel még ilyenkor is 10 ezer forint kezelési költséget. Sokkal misztikusabb, hogy a törlesztőrészletek általában sokkal durvábban emelkednek, mint ahogy azt az árfolyamkülönbség…..
stano 2011.08.11 14:32:24
@Padlásszoba:
Mindenki hülye ugye, csak te vagy helikopter?
"Felvettél deviza alapú hitelt. Tisztában voltál vele, hogy az árfolyam ingadozhat. Mégis felvetted. Mit vártál, hogy az ügyintéző 20 évre előre jósolja meg, hogy mennyit fog változni az árfolyam és neked mennyit kell fizetned?"
Nem, senki nem ezt várta. Jól mondod, hogy árfolyam kockázatot vállalt. Tehát ha 1000 forint lesz 1 frank, azt is vállalta. Azt viszont nem, hogy ezek mellett a kedves bankok jelentősen (nekem pl 40%-kal, remélem érted, ez még az árfolyam növekedésen FELÜL) megemeli a hitelek kamatát, és minden veszteségét, kockázatát, bankadóját az azóta is szándékosan magasan tartott kamatokkal az ügyféllel fizettet meg.
Persze ez csak kisebb részben a bankok hibája, ők csak megteszik, amit a nevetséges törvények megengednek. A nagyobb hiba az elmúlt évek politikusaié, akik csak cinkosan röhögnek, és nem változtatják meg őket.
"Ki kényszerített rá több tízezer embert, hogy esztlen hiteleket vegyenek fel?"
99% nem esztlen hiteleket vett fel, csak akkor még bőven vállalhatót, ami a fentiek miatt most már esztlen lett. Ismétlem, mert nem fogod megérteni, ennek csak egy része, az árfolyam emelkedés.
Ahhoz meg minimum 2 diploma kell, hogy megértsd, miért vicces, hogy nyaral az ügyintéző.
Segítek, mert nem fogod megérteni: NEKI van pénze rá...
stano 2011.08.11 18:53:17
@Shinjuku:
Már elég rég óta 0.25%-on volt, csak az eddigi 0-75 bázispont "célsávot" csökkentették most 0-25-re, magyarul a közeljövőben nem tervezik növelni ezt a kamatot.
Ha a bankok akartak volna csökkenteni (mint ahogy azt a magatartási kódex nevű viccben vállalták egyébként...), akkor azt az elmúlt 2-2,5 évben már többször megtehették volna, de nem tették, mert nem kényszeríti ezt törvény.
Érdemes utána járni, hogyan alakult a válság óta a frank alapkamata, az országkockázati felár, a devizahitelek átlagos kamatai, és ebből a bankok haszna (segítek: egy nagyon kis időszakot leszámítva a bankok nyeresége az egyes hiteleken bőven a válság előtti szint felett van, és ezt tartják is). Nem csoda, hogy pl. az OTP sorra dönti a válság előtti adózott nyereség összegeit.
Nekem pont OTP hitelem van, a törlesztőt 2009-ben felemelték több, mint 40%-kal + árfolyam növekedéssel most kb 120%-kal többet fizetek.
Azóta egyszer sem csökkentették a kamatomat, hiába hazudta ezt tavaly egy OTP-s cikkben valaki, hogy már többször csökkentettek. Esetleg a VIP hiteleseknek...
Sziasztok! Sajnos Elmarad Hamvai Pg Fellépése Highlanderben!!!Közzétesszük a club tulajdonosának levelét ami az alábbi: by Highlander Sárospatak on Sunday, 12 June 2011 at 20:23 HIGHLANDER CLUB VEZETŐJÉNEK ÁLLÁSFOGLALÁSA A 06.12. RENDEZVÉNY MŰSORVÁLTOZÁSÁRÓL: Hamvai Pg, te…..
stano 2011.06.17 21:19:24
Május 25-én Budapesten a Harlem Globetrotters! Jövőhéten jegyet nyerhettek a Subbán...
Az RTL Klub harmadjára is nekiveselkedett a brit Got Talent-franchise-tól nyúlt ötletekkel megvalósított Csillag születik című tehetségkutatónak, és miért ne tennék, hiszen a Tv2 annyi ellenállást nem fejt ki saját gyártású műsorok terén, mint egy megvesztegethető balhátvéd…..