Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kris David G

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai poszt ugyan a Magyarország és én pályázatra érkezett, de lehetne Franciaország és én is, sőt, ha még mélyebbre tekintünk, akkor valójában a beilleszkedés nehézségeiről szól. Vicky és családja ugyanis négy év franciaországi lét után döntött úgy, hogy…..
Kris David G 2015.07.04 14:52:04
Edrekes poszt, de...
Azt hiszem nagy bajok vannak itt a hozzaalassal.
Ugy mondom ezt, hogy Franciaorszagban lakom tobb mint ot eve. Haztulajdonos vagyok , francia nyelven tanulok felsooktatasi intezmenyben munka mellett Belgiumban , van biztos eleg jol fizeto munkam, csaladom, francia es egyeb nemzetisegu, baratam / munkatarsaim. Es a legtobb problemat a magyar konzulatus jelenti esetenkent (OK az utolso tagmondat nem teljesen igaz, de majdnem).
Elotte Londonban laktam egy evig.
Es en sem nagyon beszeltem a francia nyelvet az elejen, viszont angolul eleg magas szinten. De hat melozni kell mindenert.

Szerintem az atlag francia sokkalta toleransabb mint egy atlag magyar. Befogadobbak. Ez persze regio kerdese is , nem tudom melyik regioban laksz/laktal.

Fizetes fuggo, de itt van lakhatasi tamogatas, gyerekek utani tamogatas, adokedvezmeny. Erdekesebb mint Magyarorszagon.

A szocialis lakasok itt sem mindig a legjobbak, es a szomszedok sem, nyilvan egy ilyen lakasban sosem lesz agysebesz szomszedod, ezen nem kellene meglepodni. De kevesebbe kerulnek...valamit valamiert

Ha te nem teszel erofeszitest hogy beszelj es kommunikalj, beilleszkedj akkor ne varj mast masoktol sem. Negy ev alatt nagyon jol meg lehet tanulni franciaul. Perfektul beszelni viszont kell legalabb 10 ev szerintem.

Ahogy irtad te nem dolgoztal. Itt a nok nagy resze 1 honapot tolt otthon a szules elott , 2 honapot a szules utan . Ha szoptat akkor ez lehet tobb is (kb. 5 honap)( ha a negyedik gyerek akkor meg 6). Utana meg dolgoznak tovabb. Erted ?
Persze a nounou (dadus) penzbe kerul, de ahhoz is jar nem keves tamogatas ( a bolcsodek altalaban nem tul elerhetoek, es tulzsufoltak, es a dadus sokkal rugalmasabb ido szempontjabol). Plusz, ez is jovedelemm fuggo , de ha franyoban szulsz meg penzt is kapsz az allamtol, hogy legyen babakocsira, cumisuvegre stb. ami majdnem 1000 eur!!!

A Pole Emploi-ban (munkanelkuli kozpont) ingyenes nyelvtanfolyam, ingyenes kepzesek, es munka kereses...INGYEN . Szoval ennyi segitseget nem mindenhol talasz. (magyarorszagon tutti, hogy nem)

Szoval ha a lakasban vagy a nap nagy reszeben, akkor nyilvan nem lesz semmifele kapcsolatod a kasszàs nénit kiveve a Carrefour-ban.
A legtobb faluban is vannak clubok, sportolasi lehetosegek majdnem ingyenesen...3 eves gyereknek école -maternel ingyenes. Megtanul franciaul , es a mas gyerekenek meg vannak szuleik...

Ha (tok mindegy melyik orszagban ) letelepedsz messze a helytol ahol eltel annakelotte , nagyon sokat kell dolgozni azon, hogy legyenek kapcsolataid. Ha ezen tudatosan nem dolgozol , lehet sirankozni , hogy ott mindig idegen maradsz, ugy is lesz.
Nyilvan mindig egy kicsit mindig mas maradsz, mivel egy kicsit mashogy szocializalodtal, mas iskolakba jartal... etc. De egy ido utan az eredeti enedtol is nagyban kulonbozol...fejlodsz (jobb esetben).
Es itt sem csak "egy fajta" emberek vannak. Sokkal sokszinubb a tarsadalom, es sokkal toleransabbak es egesz jol elunk itt egyutt...

Magyarorszagon kulfoldikent 1000000-szor nehezebb beilleszkedni, mint itt.

Uff