Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Wolfram004

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A világon szinte mindenhol elterjedtek az internetes mémek. Számos filmes, politikai, civil, és állatos mémek születtek már. De vajon van-e történetük? És melyek a legismertebbek Magyarországon? Nézzük! 1. Leonardo DiCaprio Imádják mémként használni. Főképp a Wall Street Farkasa, és a Nagy…..
Wolfram004 2023.04.14 20:18:48
@bobrooney: Gyűrűsujjú maki nem lehet, mert az a vőlegény... :D
Belsőség A zöldséges 2008.06.13 04:38:00
A magyar autós közbeszéd a kilencvenes évek elején két autóra hegesztette rá letéphetetlenül a zöldséges jelzőt: a W123-as, fekvőlámpás Mercire, és a 924-es Porschéra. Egy szociológus vagy kultúrantropológus fain doktori disszertációt írhatna az ártalmatlannak tűnő…..
Wolfram004 2020.03.09 10:35:20
Nagyon vegyes érzelmeim vannak a hazai, gasztronómia területén dolgozó marketing szakemberekkel kapcsolatban. Sokszor nem tudom eldönteni, hogy kezetráznék velük, a lenyűgöző munkájuk elismerése gyanánt, vagy csak egyszerűen lehánynám őket az undor miatt, ami akkor kap el, ha azt látom, hogy egy…..
Wolfram004 2018.08.08 14:34:54
@Gy.Takács: Az epe keserű, nem savanyú, bór egy ritka félfém, a bórsavat rovarölő szerekben használják. Az általad nem ismert és nem is kedvelt bor a szőlő erjesztésével előállított alkoholos ital. Ízeit, illetve azok egyensúlyát a talajból származó és érlelés során keletkező aromák mellett alapvetően a sav, alkohol és cukor aránya határozza meg. A cukor és a sav aránya szinte mindenben döntő fontosságú az ízélmény kiállításában a sav gyümölcsösséget, frissességet, a cukor édességet,. teltséget ad az ételeknek, italoknak, gyümölcsöknek. Az általad preferált kóla is sok savat tartalmaz, de még az alma, paradicsom is. Sav nélkül geil édességégérzet marad csak, ami a fejletlen, tapasztalatlan, (még) differenciálatlan ízléssel rendelkezőkre tud nagy benyomást tenni, de az ízlés (és ízlelés ) fejlődésével (ami egyébként tanulható) az ember eltávolodik az egysíkú ízvilágtól. Ez egy természetes folyamat, nem kell szégyellned, hogy az út elején jársz.
A száraz borok savanyúként való aposztrofálása leginkább az e téren tudással nem rendelkezők arrogáns fellépése. Nekik a száraz bor savanyú, a kávé keserű, az étcsoki dettó, a hús ízeit megőrző elkészítésmód nyers, Picasso óvodás, Malevics pedig nem is létező festő lesz. Az arrogancia annak a derengő felismerésnek az elfojtására szolgál, hogy kezdi megsejteni, hogy a hiba benne van, a tudás hiánya miatt képtelen megérteni azt, amiről mások beszélnek, ezért inkább lenézi, leszólja őket, biztos, ami biztos, megelőzve a nagyobb bajt. Az interneten pedig trollkodásal vezetik le ugyanezt a feszültséget. Ha érted, mire gondolok...
Nemrég érkezett a hír, hogy az Adidas az amerikai Atlantába telepíti a teljesen robotizált cipőgyárát. Ezentúl nem fog óránként két dollárt fizetni távol-keleti munkaerőért, hanem oda viszi a gyárát, ahol a kereslet és a robottechnika továbbfejlesztésének legalkalmasabb helye van, amelyek -- nem…..
szamárSágok felháborító 2011.12.13 18:25:00
Nem ezt akartam ma blogolni, de ezt muszáj volt kiraknom.Hát vannak bajok... El kell innen menni, nincs mese //itt is megjelent barikad.hu/node/18779 // hirdetés ..
Wolfram004 2016.08.11 11:06:33
@Urban Gorilla: inkább mondanám, az alkotás. a munka önmagában, ha nem alkotó tevékenység robot, kényszer a fennmaradásért. de alkotni, létrehozni, megteremteni valamit, akár csak egy kis kertben az egyensúlyt, mint nagyanyám, akár egy (vállalat)birodalmat, az mind alkotás, ami motiválja az embert és célokkal látja el.
Pataky Attila vagy egy zseni, aki úgy trollkodja szét a Mokkát évente egyszer, ahogy azt senki más nem tudja, vagy egy súlyos téveszméktől és tévképzetektől terhes rockénekes. A legutóbb még a marslakókkal és ufókapcsolataival haknizó Edda-énekes ma reggel bent járt a…..
Wolfram004 2015.11.19 22:20:34
Wolfram004 2015.11.19 22:39:45
@Nordbright: talán bizonyos területek i vannak hagyva. talán van "ellenméreg" xDDD
ahogy én hallottam nem méreg, csak az alumínium koncentrációja nő meg a vizekben, növényekben, emberi sejtekben kumulálódik, mint annak idején a DDT (apropó, arról is állították, hogy csodaszer. aztán kiderült...). és az lehet idővel káros.
és úgy tudom, nem a kondenzcsíkkal van a probléma, azt mindenki ismeri, hanem azzal a fajta kondenzcsíkkal, ami szétterül, és akár napokig is ott marad az égen. míg az egyik repülő ilyet húz, a (látszólag) közelében repülő másik meg csak egy arasznyi rövidet. ilyet már én is láttam. meg hát gyerekkoromból én sem emlékszem ilyen maradandó kondenzcsíkokra. úgy tudom ez az, amire alátámasztani látszik az elméletet. biztos van rá fizikai magyarázat is, de semmi sem zárja ki, hogy ugyanazt a jelenséget több ok is kiválthatssa. lehet ezért ilyen, lehet másért.
Wolfram004 2015.11.19 23:35:50
@vajlégy: akkor először definiáljuk, mi az, hogy összeesküvés elmélet. én valahogy úgy gondolom, hogy az állam /kormányzat által állított tényekről egyszer csak kiderül, hogy valótlanok. de nem is kell, hogy az állam állítson valami, elég ha ellentétesen cselekszik a róla jóhiszeműségnek feltételeztet normál ügymenetnek. ott van pl. a lehallgatási botrány. soha nem állították, hogy nem hallgatnak le, de senki nem is feltételezte, míg ki nem borult a bili. ha addig valaki ezzel gyanúsította volna a kormányt, egyből legyíkemberezik. és tessék, a bizonyítékok előtt mégis meghátráltak. azóta sunnyogás, van, hazaszeretet, meg egy csomó válságkommunikációs eszköz.
a kádár kormány is állította, hogy 56 ellenforradalom volt. mindenki tudta, sejtette, hogy nem, de senki nem merte kimondani. illetve ha kimondta, akkor jöttek a, na nem gyíkemberek, hanem egyebek és elvitték. senki nem tudta biztosan, de utólag sok minden kiderült.
szóval amiről most csak részinformációink vannak, arról a jövőben kiderülhet még az ellenkezője is. de egyszerűbb beállni a sorba és együtt bégetni a többséggel, jó móka, lehet szívatni a "trollokat", és valószínűleg ad egyfajta győzelmi mámort is, hisz "amíg a hivatalos álláspont is mellettünk áll, biztosan MI leszünk az erősebbek". - én legalábbis ezt látom kibontakozni minden ilyen vitában :D
Én tegnap találkoztam a propandának azzal a formájával Facebookon, hogy emberek fotópárokat osztanak meg, az egyik egy zsoldost/terroristát/katonát ábrázol, a másik fele pedig ugyanazt az embert, Európában tartózkodó menekültként. A fotók általában rossz minőségűek, és…..
Wolfram004 2015.09.09 09:24:04
@polpetti: mert másban érdekelt. beépült, teszi a dolgát.
Barabás Richárd Ne féljetek! 2015.07.09 14:44:05
Hiszek abban, hogy nagyban felelősek vagyunk azért, milyen világot teremtünk magunknak. Minden egyes döntésünkkel hozzáteszünk valamit az életünkhöz, ahhoz az élethez, amelyet másokkal együtt kell eltöltenünk ezen a Földön. Éppen ezért felelősség van mindannyiunk vállán. Nem…..