Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hgyi

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Deansdale Mai feminista roasting 2015.09.10 14:47:54
Aki nem mozog otthonosan angolban: a roasting mint műfaj afféle égetés, általában értetlen emberek verbális leégetése. Újabban egy külön alfaja is van, a redditen/imguron kérik egyesek, hogy sütögessék őket egy kicsit, amire van is sok önként jelentkező - az eredmények olykor…..
hgyi 2015.09.11 18:32:23
@vladimir0370: Off: Olyan, mint az Index Fórumon meghilla/hayalilo... Mindenhol vannak ilyen grafomán kifárasztó taktikás hozzászólók. :o)
hgyi 2015.10.01 11:00:50
@Veram, @DennisVT1, @Deansdale: Kár, hogy nem hívtak meg egy feminista nőt is, mert így Jakupcsek Gyabriellának kellett (volna) az ellenpontnak lennie, s nem volt kitől hallani, hogy manapság mi a feminizmus célja, a meghívott nem feministák nem tudtak reagálni ilyesmire.
Az imént felvázoltam a szövegkörnyezetet, most jöhet a lényeg. Az adórendszert alapjaiban kellene felforgatni, mert a jelenlegi fölöslegesen bonyolult, tele van kiskapukkal és nem onnan szivattyúz, ahonnan kellene - ráadásul motiváló eszközként is rosszul van alkalmazva. Kezdjük…..
hgyi 2015.09.11 15:00:01
@Deansdale: Budapest Nyugati pályaudvar felől Ihlet érkezik a 2-es vágányra. A vágány mellett kérjük vigyázzanak!
Deansdale Offtopik: Lekvárteszt 2015.09.03 18:07:05
Kipróbáltam Kaldenekerék néhány lekvárját, gondoltam üdítő témaváltozásképpen beszámolok az élményről. Marcipános eper: kellemesen epres és enyhén marcipános, nagyjából az amire számítottam. Nem veri pofán az embert baseball-ütővel a mennyei hozsanna, de hozza azt a…..
hgyi 2015.09.04 15:30:49
@brioche (FR): Kolléganőmék is gyártanak csokis meggy elnevezésű lekvárt. :o) www.facebook.com/korukincse Az egyik képen is ott sorakozik. :o)
A feministák egyik legfontosabb rejtett alapelve: Bármi ami a nőkkel történik, az azért van úgy, mert a férfiak akarják, nyilvánvalóan önzőségből és gonoszságból, a szegény nők pedig nem tudnak ellenállni. Kevesebb parlamenti képviselőnő van, mint férfi? A férfiak…..
hgyi 2015.09.01 15:53:14
@Ahasverus: Ne nyámmogj már ezen! Vége. Köpd ki a mócsingot, oszt jóvan.
Vigyázat, a cikk csúnya szavakat is tartalmaz. TGM a feminizmust magyarázza. Férfiként. Nőknek. És nem látja ebben az iróniát. Hiába no, elszállt fölötte az idő, szenilis vénemberként is meg akar maradni kultúrmarxista vezéregyéniségnek. TGM, hagyd abba fehér hetero…..
hgyi 2015.08.31 17:18:48
@egysmás: "Ahogy szülni is lehet joga, vagy jelentkezni az egyetemre..."
Sőt a születéshez is kell jog! Kampányoljunk azért, hogy a magzat dönthesse el, meg akar-e születni, vagy sem! Előre a magzati önrendelkezési jogokért!
Feminista frontról egyfolytában azt halljuk, hogy néhány radikális mérgezi csak az összképet, de a feminizmus valójában egy kedves, aranyos mozgalom amit kizárólag az egyenjogúság érdekel. Vessünk hát egy pillantást a közelmúlt feminizmushoz kapcsolódó eseményeire, vagyis…..
hgyi 2015.08.19 13:34:13
@Belveder: A személyemre vonatkozók nem ráztak meg, így nincs is mit megbocsájtanom.
Visszacsinálni a történteket nem lehet.
Én nehezen felejtő típus vagyok.
Nem én háborúztam, hanem te, én békés vagyok. Magaddal köss békét - nem könnyű feladat!
hgyi 2015.08.19 17:48:58
@Belveder: Nem tudok róla, hogy akadályoztalak volna a lelki egyensúlyod megtalálásában és az életedbe sem szóltam bele.
Úgy gondolom, eléggé türelmes voltam veled.
Ha elveszetted a kontrollt magad felett, és nem vetted észre akkor sem, amikor szóltunk, sajnálatos, de nem a mi kompetenciánk ennek szakszerű kezelése. A mi elsődleges feladatunk a Lap védelme, remélem ez érthető és elfogadható. Ha nem, akkor is így van.
hgyi 2015.08.24 09:31:11
@Aurelius Respectus: Szerintem pua-problémád egyik oka, hogy egy falatként értelmezed az egész pua-módszert. Szerintem csak át kell tekinteni, kiválasztani az első lépést, kipróbálni, aztán jöhetnek a következők. És nem kell a teljes repertoárt végigpróbálni, mert sokaknak már megvannak bizonyos készségei, amelyeket esetleg csak le kell porolni.
"mintha teljesen feladná magát az ember" - Azzal, hogy húzd ki magad, beszélj érhetően, ne hadarj, ne őőőő-zz, határozottan fogj kezet, stb. nem adod fel magad csöppet sem. És ha nem kifejezetten csajozásra gondolsz, akkor ezek segítségével bárkivel könnyebben tudsz kommunikálni.
No és igen,az érintést nem használjuk bárkivel - itt valóban egy nővel állsz szemben. De itt sem önfeladásról és a nő kedvére tevésről van szó, hanem arról, hogy egy nő figyelmét - amelyet nyilvánvalóan el akarsz nyerni, ha tetszik neked és járni is szeretnél vele - MAGADRA irányítsd. Egy csomó dolog pedig ennek a figyelemnek a fenntartására vonatkozik. Persze, ha nem akarsz csajozni, akkor ne próbáld ki az ajánlott módszereket, mert minek. És az is lehetséges, hogy valóban nem kell tenned semmit azért, hogy felkeltsd egy nő figyelmét - de ez igen ritka. Ha bármit, bárhol, bármiben el akarsz érni, meg akarsz kapni, ismerni akarsz, azért neked is kell tenni. Még úgy is, hogy esetleg bizonyos dolgokat feladsz - pl. ha szereted az elnyúlt, fakó cuccokat, kitérdesedett, kopott nadrágokat, zsíros hajat, akkor ezen kényelmet fel kell adni, hogy olyan típusú nő figyelmét is fel tudd kelteni, aki nem vonzódik az előbb vázolt stílushoz -, kilépsz a komfortzónádból. (Pl. írni, olvasni is így tanultunk meg. Egyhelyben kellett ülni, keményen gyakorolni kellett, értek kudarcok, nem játszhattunk a hülye írás meg olvasás helyett, cseszegettek minket, hogy nem jól csináljuk, sokszor összetéptük mérgünkben a papírt, mert nem sikerült a cica-vonal, az olvasásnál nem volt elég, hogy elnyökögtük szótagolva, de még emlékezni is kellett (volna) arra, mit olvastunk. Önfeladás? Bizonyos szempontból igen, talán ráfoghatjuk. De ha nem tesszük meg, analfabéták maradunk. És jó az nekünk?

Én most három napig önszántamból ültem egy jobbagyféltekés rajztanfolyamon. Egy csomó apró önfeladást éltem át. Ha nem vállalom, vagy ott jövök rá, hogy én ezt nem akarom, akkor nem jelentkezem rá, vagy felállok és eljövök. Szerintem a puát is valahogy így szemléld és máris "emberibb" lesz. :o)