Regisztráció Blogot indítok
Adatok
én csak hallgatok

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A  gyöngyöspatai romák kártérítése kapcsán felszínre került kérdésekről tart hamarosan újabb nemzeti konzultációt a  kormány, amelyben arra keresi a választ, hogy a magyarok támogatják, vagy ellenzik a kártérítési perek lehetőségét és vajon az elítéltek kapják meg, vagy biztosítani kell, hogy az…..
Olyan világban élünk, ahol megfakulnak régi értékek, mint szeretet, őszinteség, és a törődés. Az önzetlen törődés. Ha viszont rátalál az ember, akár egy eldugott mondatban, azt féltve, kincsként őrzi, nemhogy megossza másokkal! Úgy alakult, hogy véletlenül bukkantam rá a segítség egy új, itthon…..
én csak hallgatok 2018.08.12 11:34:01
@LúzerMan:Egy részegnek tűnő ember esetébn szerintem nagyobb eséllyel lehet észrevenni egy karra tetovált jelzést, hogy cukorbeteg, mint ennek azembernek a nyakában turkálni.
A cukorbetegéget tudtommal nem lehet kinőni, csak gyógyszerekkel kezelni és együtt élni vele.
@JorEl: A lényeg az lenne, hogy egy utcán hirtelen rosszul levő cukorbeteg esetében a járókelők minél előbb tudják értesíteni a mentőket.Azért nem egy bonyolut a tetkó, pláne, hogy oda van írva: Diabetic.
Amikor az alábbi levél subjectjében megláttam, hogy telekomos történet, arra tippeltem, hogy egy sokadik számlázással kapcsolatos ügy lesz, amik rém idegesítőek és kimerítőek, de egy Telekom méretű cégnél nyilván előfordulnak, és ráadásul rendszerint végül valahogy megoldódnak. Nem is tévedhettem…..
A Homárra érkező panaszokon belül számát tekintve rendes esettípus az, amikor olvasónk a Vaterán/ Jófogáson/ Facebook-csoportban vagy hasonló helyen lecsapott a Gipsz Jakab által elképesztően jó áron hirdetett valamire, amiről kiderül, hogy max. levélnehezéknek, felmosórongynak vagy a házasság…..
A szó, Hawala néhány napja robbant be a magyar köztudatba, miután sajtóforrásokból kiderült, hogy bizonyos „közeli” körök óriási fekete összegeket síboltak ki az országból és küldtek a Közel-Keletre, illetve Ázsiába, hogy azután a balkézről lett vagyonok strómanokon…..
Számtalan írás jelent meg már azzal kapcsolatban, hogy mibe kerül nekünk a vizes világbajnokság. Nem akarok ezekkel az írásokkal vitatkozni, mert nem vagyok a megfelelő ismeretek birtokában. De talán azzal is érdemes foglalkozni, hogy mit hozhat ez az esemény a konyhára...
A szokásos, vizuálorgábia csomagolt nemzeti giccparádét mutattunk a világnak a vizes vb megnyitója alkalmából. Volt történelmi ív, ezredéves ittlevés bizonygatása - csak épp az nem, amiről annyit beszélnek: önbizalom, magabiztosság...
én csak hallgatok 2017.07.16 21:32:26
Ez az egész tisztára olyan, mint a falusi lakodalmak. Korábban nagy presztizs értéke volt, hogy kinek mekkora lagzija volt, akinek nem lehetett, az a gyerekének nagyot akart, ha belegebedt is. Minden korban volt aki a pézügyi lehetőségeine túl nyújtózkodott, de ezt elsősorban a családtagok tudták, érezték. A mai korban elsősorban a hasznosság, praktikum szempontok dominálnak, ezért ilyen szemüvegen kereztül nézik az egész "felhajtást". Természetesen a vendégek dícsrni fogják, hiszen volt neki kgyereksobájuk, ezért tudják, hogy kell viselkedni a házigazdával, de a költségeket ebben az esetben is a családtagok viselik, akik nagyon jól látják, hogy mennyi minden másra lehetett volna hatékonyabban elkölteni a megnyitóra szánt pénzt.
A riói olimpia előtt is voltak helyi hírek a túlköltekezésről, a lebonyolítás során azonban ez háttérbe szorult, hiszen a megtérülés is Brazília ügye volt, igazából nem érdekelet senkit. Ez Így van a vizes VB esetében is, a vendégek örülnek, ámúldoznak, dícsérni fogják a rendezést és szépen hazamennek, jövőre már csak a résztvevők, ezek közül is inkább az érmesek, pontszerzők fognak emlékezni az egészre. Az itt maradóknak kellene foglalkozni a megtérüléssel és hatékonysággal és láthatólag senki nem akarja meggyőzni a "családtagokat", hogy pénzügyileg is érdemes volt megrednezni a VB-t.
A devizahiteleseket sokan kárhoztatták, hogy miért voltak feleőletnek, meg többször mondogatták, hogy hiányzik a pénzügyi kultúra, ami alapján felelősségteljesebben tudnánk gondolkozni.
Egy ilyen, állami szintű beruházásnál, hol látszik a felelősségteljes előrelátás? Úgy tűnik, hogy csak az volt a cél, hogy 2 hétig Budapestről, Magyarországról beszéljen az egész, sportszerető világ. Az itt élőket csak akkor tölthetne igazán jó érzéssel mindez, ha tudnánk, hogy az alapvető dolgaink rendben működnek, ezt is megengedhetjük magunkna, de ez sajnos nincsen így.
Az meg külön sajnálatos a mai helyzetben, hogy akik mindezeket a kérdéseket felteszik, a másik oldalról rögtön megkapják a hazaárulókomcsilibsisorosbérenczsidó címkét, methogy az igaz magyar akkor is megmutatja az egész világnak milyen jól él, ha bele is döglik. Mikszáth országában nagy hagyománya van a dzsentri virtusnak.
A mai napig jönnek hírek feledékeny, de talán inkább felelőtlen szülőkről, akik a legnagyobb melegben képesek az autóban hagyni gyermekeiket. Kisebbeket, nagyobbakat, de a végeredmény sajnos sokszor ugyanolyan: végzetes. Annál is inkább elképesztő ez, mivel minden évben, minden nyáron cikkek és…..
A gyakori öntözés még akkor is meghökkentően hatásos tud lenni kertünkben, ha amúgy tisztában vagyunk a ténnyel, hogy a növények vizet igényelnek. Egy időben elvetett és kiültetett paprikapalántákat hasonlítunk össze a fotón. Az első szabad földben, ritkábban kapott vizet, a másikra litereket…..
én csak hallgatok 2017.06.17 23:18:50
@tamarisk: Van olcsóbb is, ez csak 9800 Ft.
pl. :
www.szivattyubolt.hu/kategoriak/szivattyu-vezerles/aramlaskapcsolo/dsk-1
Ez szárazonfutás ellen is megvédi a szivattyút, érdemes beépíteni, egy szivattyú leégés többe fájhat.
én csak hallgatok 2017.06.17 23:20:19
A Kisalföld beszámolója, a magyar sajtóra újabban jellemző tendencia szerint már az elején keveri a közalkalmazott, és a közfoglalkoztatott (közmunkás) státuszt. De idézik az olvasói levelet, aminek egy részét viszont a szükséges idézetként (szabad felhasználás) keretében én is idéznék: "Huszonéves…..
én csak hallgatok 2016.07.26 19:49:31
A közmunkával kapcsolkatosan szvsz az a legnagyobb félreértés, hogy a segély helyett adott pénzen meg lehet élni és ez milyen nagy segítség a közmunkásoknak. Hát ez elég nagy hazugság, hiszen a való világban a munkanélküli mindenféle alkalmi munkákat vállal el, hogy ha meg akar élni (a munka helyett bűnözni fogok csoportot most hagyjuk ki az eszmefuttatásból). A munkanélküli segély nem jár időbeli kötöttségekkel, ezért emellett bármilyen alkalmi munkát el tud vállalni. Na ennek tesz keresztbe az állami segítségként beharangozott közmunka program. Ez bizony időbeli kötöttséget jelent, segélytől nagyobb összegért, de a kiegészítő alkalmi munka lehetőségét kizárva. Legfőképpen ezért nem rajonganak a munkanélküliek a közmunkáért.
A másik dolog a közmunkával való visszaélés intézményesítése, sok önkormányzati szervezetnél a nem nagy szakmai tudást igénylő munkát végzőket elküldték és ugyanőket a közmunka program keretében vissza foglalkoztatták, de jóval kevesebb összegért, költségvetési pénzt takarítanak meg, tehát jogosan kapják a vezetők a prémiumot. A szerencsétlen, átvert, kényszerített közmunkásokkal meg nem foglalkozik senki, hiszen "örüljenek, hogy a semmitérő munkájukért még ilyen magas fizetést kapnak" mentalitás mellett ez teljesen természetes.
A fenti poszt nagyon jól tükrözi az általános állami vélekedést, ami szerint a munkanélküli, közmunkás az egy teljesen felesleges, élősködő.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Tisztelt Mt!   A következő helyzettel kapcsolatban szeretnek tanácsokat kérni. 2015.november óta gyesen vagyok, de tanárként alkalmazásban álltam. Időközben januárban messzebbre költöztünk, ahol kaptam is…..
Kilenc napja robbant ki az úgynevezett Kiss László-botrány. Azóta naponta gazdagodik új elemekkel. Az Úszószövetség körül nem csillapulnak a hullámok, jómagam különféle szerkesztőségek rendelésére hatvan ütős mondatot gyűjtöttem össze a sajtóból. Arra is megkértek, ugyan nézzek már körül a…..
én csak hallgatok 2016.04.14 21:51:07
Szerintem téves az a gondolat, hogy KL-t elsősorban a 61-ben elkövetett tette miatt ítélik el sokan. Ezt akkor megtárgyaltál és volt egy ítélet. Zárójelben megemlítem, hogy ha tényleg koholt volt a vád, és nem értett vele egyet, akkor bizony lett volna lehetősége, hogy jogi értelenben is perújrafelvételt érjen el és akkor rehabilitálták volna. Szóval, szerintem nem ez KL fő bűne, ami miatt mennie kellett, hanem az, hogy a 61-es történet után, mint vezető NEM tett meg mindent, hogy másokkal ez ne történjen meg. Szepesy Nikolett könyvében még is ez volt a vezérelv, tehát a 2000-es években is gyakorlat volt ez a magatartás. Ha KL-t bepalizták, akkor azért kellett volna szigorúan figyelni a versenyzők között látható jeleket, hogy másokat NE lehessen ilyen könnyen csőbehúzni, mint őt. Ha meg tényleg elkövette, akkor meg a lány versenyzők védelmében kellett volna szigorúan és következetesen fellépnie, már ha tényleg úgy gondolta, hogy vezekelni akar bűneiért. Ő nem egy "mezei" úszóedző volt, akinek 61-ben volt egy ügye, hanem a MÚSZ alelnöke és az úszóválogatott szövetségi kapitánya. Ez a cím biztosan jó pénzt jelentett, de egyben hatalmas feleősséget is jelent, és éppen a múltbéli tvetlen történtek fényében látszik, hogy közvetlen rossz tapasztatlatai is voltak és mégsem akadályozta meg, hogy ismételten megtörténjenek ilyenek. Itt nem erőszakről beszélek, mert ilyenekről "még" nincsenek hírek, de a túlfűtött szex sem a sporttáborok és versenyek "előírt" tartozékai.
Más sportágaknál lehetett olyan edzőről hallani, aki képes volt a versenyzőit a legváratlanabb időpontokban ellenőránizni és ha kihágást talált, a saját módján szankcionálni, és ha KL is így tett volna, akkor Szepesy án nem íródott volna meg.
Ezek miatt nagy az edzők felelőssége, mert rábíznak egy fiatalkorú lánykát, aki többet van vele, mint a szüleivel, szinte második apja a versenyzőknek. Egy saját gyermek nevelése is hatalmas feleősség, de még nagyobb egy "idegen", rábízott fiatal nevelése.
Ha most tömött sorokban jelentkeznének KL egykori versenyzői, hogy elmeséljék, hogy az edzőjük mennyire szigorúan fogta őket, nem engedett semmi elhajlást, pláne nem edzőtáborban, vagy versenyeken, akkor más lenne a helyzet, de az jelzés értékű, hogy Egerszegi is látványosan NEM nyilatkozik.
         Magyarországon egy morális pánik alakult ki, amelynek része, hogy a mára teljesen megbolondult X.Y lepatkányozta azokat, akik Kiss Lászlót támadták, hogy Z.W gyakorlatilag lekurvázta az ügy azóta elhunyt sértettjét, ahogy az is, hogy Kisst Jack the Ripper és Ilse Koch szerelemgyerekeként…..
én csak hallgatok 2016.04.09 13:42:38
@én csak hallgatok: Máshol már írtam, hogy éppen az ő vezetése alatt történtek azok adolgok, amikről Szepesi Nikolett írt a könyvében!
KL-nek, éppen a korábbi érintettsége miatt, sokkal hamarabb kellett volna észrevennie azokat a jelekt, amikből kiderülhetett volna, hogy mik történtek a MÚSZ által szervezett versenyeken és táborokban, ahol Ő volt a MÚSZ képviselője. a szakmai érintettsége folytán. Ez az ő IGAZI felelőssége!
Ez nem minősíti az ő SZAKMAI munkáját és eredményeit, amit a versenyzőinek az ilyen-olyan, de az eredmények alapján végül is sikeres motiválásával ért el.
Eperbombázó A mi Laci bácsink 2016.04.08 09:00:00
A Spotlight című filmben van egy nagyszerű jelenet, amelyben a papok által elkövetett szexuális erőszak áldozatait képviselő ügyvéd azt mondja, hogy nemcsak ahhoz kell egy falu, hogy felneveljenek egy gyereket, hanem ahhoz is, hogy bántalmazzanak. Rengeteg ember közönyössége, félrenézése,…..
én csak hallgatok 2016.04.09 01:27:52
Egy kics számmisztika!
1961-ben történt az "eset", ekkor KL 21 éves volt. Nem tudjuk valóban megtörtént-e, de tény, hogy egy ilyen ügybe belekerült, tehát megismerhette a hátteret és az általános véleményt. Utána sikeres edző, sőt 1983-től mestereő, majd 1993-tól a MÚZ alelnöke lett és a női úszó válogatott edzője lett, majd 1999-től az szóválogatott szövetségi kapitánya lett, tehát komoly szakmai és vezetői befolyással és lehetőségekkel bíró személy.
Szepesi Nikolett sportolói karrierje 2001-től indult, 2010-en vonult vissza. A könyvében leírt, sokak által természetes, fiatalkori bulizásoknak titulált történések idején KL már elég komoly pozícóban volt, a leírt események az ő vezetése alatt történtek. Mivel már saját tapasztalatából is lehetett volna affinitása az ilyen jellegű dolgokhoz, sokkal könnyebben észre kellett volna venni ezeket és fellépni ezek ellen. Nem tette, mert hiszen erről szól a könyv, és ez alapán veszi biztosra sokan, hogy KL ártatlan, hiszen a lányok mindig is szerettek kefélni. Namármost, ha nem tötént meg a dolog, de nem is vette észre, hogy a vezetése alatt csoportban mi történt, akkor az sem igazán vet jó fényt vet rá, ha azonban mégis megtörtént, de mint sokan mentegetik, hogy megdolgozott a bűnbocsánatért, akkor még érdekeseb, hogy nem lépett fel az ilyen jellegű esetek ellen, mert nem hiszem, hogy egy mesteredzőnek nem lett volna FELADATA, hogy a begerjedt fiatalokat kordába tartsa. Ha valóban megtörtént, akkor milyen alapon kér most bűnbocsánatot, ha éppen a viselkedésével , elnézésével bátorította a könyvben leírtakat, ahelyett, hgy igazi megbánásként a vezetői eszközeivel megakadályozta volna ezeket.
Mivel a könyv alpján nem tett meg mindent, pedig a saját esetéből okulva mindenkppe érzékenyebben kellett volna reagálni, az álszent ERKÖLCSI viselkedésért mindeképpen jogos az utólagos erkölcsi elítélés.
Ha tényleg mindenki tudott a dolgáról, akkor éppen az lett volna a természetes, hogy ezeket a fiatalkori szextréningeket megakadályozza, éppenazért,hogy nehogy egy "szerencsétlen, vétlen" fiúúgy járjon, mint ő, hogy ártatlanul meghurcolják.
Mivel erről semmi információ, ezért is gyomorforgató KL mostani mosdatása. Ha valaki komolyan veszi az ifjúkori ballépést, akkor megtesz mindent, hogy mások ne kerüljenek ilyen helyzetbe, vagy TÉNYLEG megbánja bűneit és vezekel érte. Például a témát érinő szigorúsággal és következetességgel. És ez nem érinti a SZAKMAI érdemeit, tudását.
én csak hallgatok 2016.04.09 11:40:43
@Alick: Természetesen, az ő esetében sem lehetett olyan, hogy a rendszer azt mondta a megtévedt sportolónak, hogy akkor kérünk tőled valamit szívességet. Az akkori rendszer, a mostani tolmácsolásban velejéig rohadt volt, a megtévedt embereket így szevezték be. Persze KL esetében ez sem lehet, hiszen ő ÁRTATLAN volt, bárkit meg lehetett kérdezni akkor is, meg most is, meg különben is istenbizony. Különben is régen volt, akkor a köztörvényes bírókat simán meg lehetett vezetni, mert buták voltak, még szerencse, hogy népünk bölcs vezetői 75 év után kötelezően elzavarta a sok szenilis embert nyugdíjba. specile KL is 75 éves, de ő annyira okos, zseniális, hogy még meg kellett támogatni havi 1 misis fizetéssel, mert a világon SENKI nem tudja azt a munkát ellátni, mintő. Igaz, hogy már kiválasztották az utődját, de még nem érett meg a nemzetközi helyzet, hogy ezt a váltást ténylegesen meg is csinálják, mert a MI 75-éves szakemberünket nem lehet egy kalap alá venni a TI 75 éves szenilis, iszákos akjával.
Amúgy meg, ha a rendszer így próbálta csőbehúzni KL-t, hogy besúgót csináljon belőle, akkor az is gáz, ha a tényleges tettet elkövette, akkor meg a szívességért cserébe sikerült folytatni a spotolói karrierjét. Szóval aki ezt az esetet az erkölcsi oldalról próbálják kisebbíteni, akkor teljes tévedésben vannak. Szerintem nem véletlen, hogy ilyen gyorsan lemondott az öreg, hiszen snitt pali is tovább húzta az időt.
Még tulajdonképpen hozzá sem kezdett, de minden jel arra mutat, hogy az MSZP-nek ezt a népszavazási lehetőséget, amely az Isten és a Kúria kegyelméből az ölébe hullott, sikerül majd jól „elkúrnia”. Az első komolyabb hiba, amit már el is követtek, hogy a bírósági döntést kizárólag a szocialisták…..
én csak hallgatok 2016.04.09 11:20:29
@Pop40: Szoktam a főnökömet ezzel húzni, ha nagyon panaszkodik, hogy a sok eszetlenségre meg az ő főnökei hülyeségére panaszkodik és emiatt alig van szabadideje, mert hát éjjel-nappal szokták hívogatni és nem ér rá semmire, hogy legyen kemény, szóljon be nekik, mutasson be és rövid időn belül segíteni fognak, hogy legyen sok-sok szabadideje és mindenre rá fog érni.