Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szasza7799

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jó, ezt Janikovszky Éva megírta a maga cukiskodó módján, kb. minden anyukának ott van a polcán a kék-rózsaszín duó, én azért eggyel földhöz ragadtabban és gyakorlatiasabban gondolkoztam el ezeken a dolgokon. Lányos szülők, sorry, ez most a fiúk sztárolásáról szól majd, de…..
szasza7799 2015.06.29 17:54:49
Csak egy pár "sztárolásra" válasz.

"Nem kell együtt teapartyznom valamelyik színes én pici pónimmal, meg egy félszemű plüssmedvével, a semmit szürcsölve a kiscsészémből, arcomra erőltetett mosollyal." Nem, csak megvenni a négyezredik kocsit, motort, traktort, és hallgatni, amint egész délután, az energia legkisebb csökkenése nélkül ordít, brümmög, rohangál, majd ha nem kell már neki, szimplán szétveri.

" Sok tanítandó dolgot áttolhatok az apjára: állva pisilés, felvilágosítás, borotválkozás…" Pont ahogy egy lányt is sok mindenre meg tud tanítani az apja, éppen annak érdekében, hogy ne egy törékeny pink cukorhercegnő legyen. Ez nem igazán gyerekfüggő, a lányt is taníthatja az apja, a fiút is az anyja, illetve ha már anyuka-apuka-gyerek Bermuda háromszög van, akkor ez a szülők dolga.

"Nem kell baszakodnom kiscsatokkal meg frufrut vágatnom neki (ami szerintem az egyik leggázabb kötelező elem kislányoknál, pláne amikor a feje közepéről indul)." Két kis csattal megcsatolni egy lány haját, vagy felfogni hajgumival, egy perccel nem több idő, mint a fiúknak tarajt csinálni.

"A fiúknak sokkal vagányabb ruháik vannak. És nincs rajtuk csillám, flitter, strassz, ami totál tönkrevágná az amúgy még vállalható kisruhát." Nem. A fiúknak olyan ruháik vannak, amilyet a szülő ráad. Ha nem akarok, akkor nem veszem meg a lányomnak a legcsicsásabb, legcsillogósabb hercegnő ruhát, hanem ráadok valami olyat, amiben nem úgy néz ki, mint akinek se anyja, se apja, de nem is úgy, mint Paris Hilton. (akinek nem tűnt még fel, elmondom, hogy én is lány vagyok, kicsinek is az voltam, mégsem néztem ki úgy, mint egy habostorta.)

"Nem kell farsangkor királylány meg tündér jelmezt varrnom." Csak kalóz, király, vámpír, szuperhős. Ami egyébként kölcsönözhető.

"Sokkal több és sokkal vagányabb sportlehetőségek közül választhat. (Amerikai foci!! Jégkorong!!)" Mert lányok csak balettra járhatnak? 3 évet kézilabdáztam, még másik X lánnyal együtt, és szívósabbak voltunk, mint egy fiúkból álló focicsapat, a művészi eséseikkel egyetemben.

"Nem lesz minden rózsaszín. Sőt! Semmi se lesz az!" Nem minden lány szereti a rózsaszínt. Sőt! Nagyon sokan nem.

"Nem fog hisztizni kurvás ruhákért meg melltartóért 10 évesen." 10 évesen. Ez most komoly?

"Nem fog kacsaszájas ribancos szelfit csinálni." Csak kacsaszájas ribancokkal fog szelfit csinálni. (És minden haver "tesó-vérem".)

"A szalagavatója feleannyiba fog kerülni, mint egy lánynak." Lesz más, amit fizetni kell.

"És a legeslegfontosabb: nem fog soha hazajönni terhesen." De a barátnője (ha! egyáltalán az lesz) mehet terhesen a büszke nagymamához. Szerintem semmivel sem jobb.

Egyéni vélemény, csak mert a fiúkkal sem álom az élet, és a lányokkal sem ilyen rossz. A "meleg" téma meg szerintem abszolút nem idevág.