Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csendestobbseg111

8 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az offshore és a panamázás új szintjét ugrottuk meg a héten. Talán picit örülhetünk annak, hogy nem csak a mi elitünk ekkora tróger, hanem mindenhol az. Bár ez is vitatható, mert az északiak ismét kitettek magukért, az izlandi csávó pár órával a szembesítés után el is húzott...   Demokratikus…..
Többen kérdeztétek-kértétek a véleményemet a kockásinges forradalommal kapcsolatban. Pláne a tegnapi nap után, amikor szerintem "Ma megnyerték a kockás inges forradalmat. Még nem verték le, de megnyerték...". Már most látom, hogy semmi különleges, egetrengető bejelentés nem történt. A rendszer nem…..
  Az idei március 15. eseményeinek van egy közös üzenete: megkezdődött Orbán Viktor végjátszmája, a miniszterelnök elindult a bukás felé. Mire alapozom ezt? Orbán Viktor fellépéseinek az elmúlt hat, vagy még inkább 22 évben, amióta 1994-ben végrahajtotta nagy köpönyegfordítását, s liberális…..
Érdekes, hogy vadidegen emberek milyen vehemenciával esnek egymásnak a virtuális térben és vélt vagy valós igazukat személyeskedésig fajuló vitában próbálják megvédeni. Ugyanakkor e vitákból szinte soha nem származik a másik meggyőzése. Amióta az internet elterjedésével a szélesebb közvélemény is…..
A 2010-es választások előtt sok ismerősöm és még több blog, portál osztotta meg az alábbi videót. A szerzőként megjelenítetett Dogbytról ma már semmit nem találni a neten, csupán egy blogot, ahol 2010-óta nem volt bejegyzés. Kissé érthetetlen, hogy miért nem vállalta fel akkor a Fidesz, hogy az ő…..
A mai magyar blogos közéletben meg szokott jelenni egy fajta vágya az embereknek: hozzatok létre egy jó pártot, de szupercsapat legyen(!), készítsetek egy jó programot s aztán vonzzatok be sok embert, hogy amikor eljön a nagy szavazós show legközelebb '18-ban, hát nyerjétek meg azt s kormányozzatok…..
Csendestobbseg111 2016.02.28 10:34:47
Szimpatikus, hogy fotel megmondásból tovább léptetek és tenni is akartok. A magyarok mindig is jók voltak a mit miért nem fogunk tudni megcsinálni kifejtésében és ez nekem is tök jól megy...
Először is nem jó a nevetek, ha egy párt nevében benne van a polgári és a párt, akkor a legtöbben már ettől hánynak. Ha még a konzervatív is, akkor meg begyöpösödöttnek is tűnik.
Magyarország nagyrészt "rendbe van téve", értem ez alatt, hogy szinte alig van mit optimalizálni a működésen. Egyetlen apró "probléma" a megtermelt javak elosztásában rejlik. A magyar hatalmi elit egyetlen rendkívül kifinomult képessége az elosztás profizmusa, mert ugye alkotni építeni semmit nem tudnak. Sajnos ezt kizárólag egymás között teszik és 6 éve rájöttek, hogy ha kiszorítják egymást, akkor több konc marad nekik.
Program: a FIDESZ arra is rájött már, hogy az emberek a programot is nagy ívben le... Tehát erre se pocsékoljátok az időt. Tegye fel a kezét, aki valaha elolvasott választás előtt pártnak a programját és az alapján döntött! Az a kettő akinek fent volt a keze hagyja úgy örökre, ha abból a lopáson kívül bármi megvalósult.
Az oktatással a legnagyobb probléma a központosítás (az idióta tantervet most hagyjuk, mert az ebből következik) és erre azért van szükség, hogy a lopást is központosíthassák (másnak esélye se legyen rá).
Szóval a fikázáson kívül azt is elmondom mit kéne tenni :-)
1. Teremtsétek meg annak a keretrendszerét és garanciáit, hogy ha hatalomra kerültök belőletek miért nem lesz mocskos tolvaj.
2. Találjátok ki milyen problémákat oldanátok meg először, legyen a megoldásra reális javaslat.
3. Tegyetek hihető ígéretet az eddigi gonosztevők elszámoltatására.
Sok sikert, drukkolunk nektek.
Csendestobbseg111 2016.02.28 11:22:04
@iovialis: Karizmatikus, morális ugyanakkor a machiavellista hatalom megszerzésének és megtartásának mestere. Ez így egyben ritkán jön össze. Simán el tudom képzelni, hogy a FIDESZ őskorban, ők sem voltak ilyen romlottak, csak a hatalom megszerzése tette ezt velük.
Hallottam nemrég egy interjút Gyurcsánnyal, szinte már szimpatikus volt amit mondott. Aztán ha hatalomra kerül előtör belőle az emperor. A probléma az, hogy mindannyian várjuk a megváltót, pedig legyünk inkább realisták ami túl szép, hogy igaz legyen az hazugság.
  Az Orbán-féle kvótanépszavazással kapcsolatban végre világosan láthatjuk, miért tolódik a magyar politika jobbra, sőt miért tartunk a fasizálódás felé. Igaz, hogy a média nem nevezi meg a fasizálódás okait, de mindez jól kiolvasható hvg.hu és a Kettős Mérce cikkeiből, én pedig megteszem, hogy…..
Csendestobbseg111 2016.02.27 20:02:10
A baloldal valóban nem nyújt reális alternatívát.
Schiffer András az egyetlen tisztességes, elvszerű és látható politikus Magyarországon, még akkor is, ha álláspontja sokszor naívitást tükröz. Az LMP politikájának legnagyobb baja egyébként, hogy programjával pont a potenciális szavazótáborát szivatja/szivatná legkeményebben.
Angela Merkel lehet, hogy humánus szempontok alapján is hirdette meg a Willkommenskultur programját, de leginkább a német ipari cégek vezetőinek kegyét kereste. Egyébként szerintem Németország és Európa térden lőtte magát és ha nem állítja le azonnal a menekültek befogadását, akkor el is fog vérezni.
Szerintem naivitás azt feltételezni, hogy Európa képes kezelni a rázúduló menekült áradatot. Az iszlám bevándorlók alapvetően változtatják meg Európa általunk ismert (megszokott, szeretett) képét. Ez a kép nagyon nem fog tetszeni azoknak sem akik humanista módon állnak a bevándorlókhoz. Lássuk be saját hittestvéreikkel szemben mennyire elutasítóak a gazdag arab országok, és ha valaki akkor ők pontosan tudják mire számíthatnak.
Szerintem a blogger túl sok izmust használ, nehéz az emberek gondolatait, érzéseit, szimpátiáját és cselekedeteit izmusok közé szorítani. Egyszerűen már nem ilyen a világ. Egyetlen izmus amely ilyen helyzetben segíthet rajtunk és ez a realizmus.
Milliónyi traumatizált, agresszív és elkeseredett ember asszimilációja, akik gyökeresen más kultúrális közegből érkeztek még sosem sikerült vérrontás nélkül.
Csendes többség Népszavazósdi 2016.02.26 06:41:35
Két rövid folyamatábra, hogy áttekinthetõ legyen a helyzet népszavazás ügyben, és hogy ebbõl mi következik. Szerintem ez alapján az ellenzék számára az egyetlen racionális viselkedés, ha nem harapnak a gumicsontra. Persze ez nehezen képzelhető el egy annyira impotens társaságról, amelyik…..
Csendes többség CSOK 2016.01.07 20:25:23
Jelenet valahol az Operenciás tengeren túl. Éppen a Kistanács legfontosabb heti értekezletére gyülekeznek a résztvevők. János: Árpád a kopók megint észrevettek a legutóbbi egzotikus utazásodon és felraktak az internetre. Lehetnél egy kicsit elővigyázatosabb és ha már limót rendelsz nem a saját…..
Hogyan lesz ebben a Jabbává terebélyesedett Fidesz által megerőszakolt, megalázott és kirabolt országban végre olyan ellenzék, amely képes megszólítani a polgárok azon nagyobbik részét, azokat, akik egyformán vannak torkig Orbánnal és Gyurcsánnyal, akik utálják a magát cukinak…..
Ennek jelenleg nincs realitása. Nincs rá alkalmas apparátus, sem személyi, sem szervezeti, sem anyagi értelemben. Politikai értelemben van kihívója, de a Jobbik a választói elégedetlenségre kínált populista válaszok és „tiszta” hatalmi múltja miatt látszik csak a közvélemény…..
Véget ért az EU-s pénzszivattyú első ciklusa (2007-2013). Ennek alkalmából "Közös sikereink" című kiadványt dobta be Lázár János apparátusa. Aki akarja olvassa el én az alábbi szubjektív értékelést adom a kiadvány alapján:1. A szocik elk..ták a fejlesztési irányokat és…..
Trompf Elitváltás 2008.12.22 16:27:00
Giccs Giccsesek vagyunk. Pont, mint politikusaink. Sablonszerűek. Elitről álmodunk szépeket. Olyan elitről, amelyik jót tesz. Jót tesz, mert tudja mi az a jó.Politikusaink népről álmodnak. Olyan népről, amelyik hallgat rá, becsüli és tiszteli. Mert tudja mi az a becsület és…..
Magyarországon kulturális, társadalmi, gazdasági és politikai válság van. A legmakacsabb ebből a kulturális válságunk, amelynek a megosztott politikai kultúra csak egy vetülete, a lényege a több száz éve rétegződő illúzió- és hazugsággyártás azzal kapcsolatban, hogy egy…..
  2015.07.10.   Mostanában olvastam a politikai marketing egyik legnagyobb alakjáról, hogy az emberek leginkább a negatív érzelmekre fogékonyak. Mivel nagyon felhúztam magam azon, hogy még csak egy fikázó kommentre sem méltatott senki, ezért gondoltam kipróbálom Finkelstein úr…..
  2015.06.29.   Görögországban népszavazást tartanak az újabb EU mentőöv elfogadásáról. Mivel a görög kormány a tárgyalások során nem fogadta el a számukra szabott ultimátumot, ez gyakorlatilag egyet jelent a pénzügyi csőddel (Grexit). Hétfőtől egy hétig nem nyitnak ki…..