Regisztráció Blogot indítok
Adatok
OzzyOsbourne

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok! Szirányi Bence vagyok, és idén először kerültem be a vb-re utazó jégkorong-válogatott keretbe. Miközben éppen a ljubljanai világbajnokságon igyekszem hozzásegíteni a nemzeti együttest a lehető legjobb eredményhez, rendszeresen jelentek Nektek mindennapjaimról.…..
"Engedjék meg, hogy szeressem egykor közös hazánk egészét!" - Sólyom LászlóElőször úgy nézett ki, a szlovák-magyar konfliktus iskolapéldája lesz annak, amikor két nép tök jól megvan, csak a vezetőik lóbálják a fakardot. De most úgy néz ki, iskolapéldája lesz…..
OzzyOsbourne 2009.09.23 14:02:26
@kalapácstollú:
:)))))
Igen, igen igen!
Ha nem 4-5 munkát csinálnék folyamatosan, biztos hibátlan közeli lenne.

De valamit ki is hagytam a történetből.
A jéghoki torna már ment két napja.
Az utolsó előtti estén volt az a bizonyos foci meccs, amikor elverték a szurkolóinkat odaát, és ezen felháborodott a magyar sajtó, és a nép.
Érdekes, hogy addig nem volt baj, milyen erőt képvisel a csapatunk, és az Alba Volán.
Így talán tisztább, miért terelem a politikusok (idegen és hazai) és a sajtó felé a felelőséget.
OzzyOsbourne 2009.09.22 09:43:38
Van két esetem a közelmúltból.
Mindenki vonjon le belőle következtetéseket, és gondolja át, hogy a maga életében talál e hasonló pozitív, illetve negatív cselekedetet.
Nekem a rövid véleményem, hogy a politika és a sajtó baromira úgy kommunikál, ahogy éppen neki jó.
Ez olyan, mint az, hogy a gépkocsi vezetés és a jogosítvány baromira nincs szoros összefüggésben, ha valaki autóval akar valahova elmenni.

1.,
A fiam (9 éves) jégkorongozik és agy tornára mentek Szlovákiába, Trencsin-be.
10 csapat volt, és bejutottak a 4 közé, és ők játszhatták volna az Alba Volán ellen a 3. helyért az utolsó napon a mérkőzésüket.
Ezen a reggelen kimentek a pályára és szárazon, udvaron melegítettek.
Mire végeztek a melegítéssel, visszametek az öltözőbe, mire az edzőt behívták a Szlovákok az irodába.
Közölték, hogyki van zárva a csapat, mert volt 2 túlkoro játékosunk. Levelezés van arról, hogy a mi gyerekeink így mennek, mert nálunk a korosztályok születési év alapján vannak felosztva, de Szlovákiában iskolai évkezdés a korosztály váltás. Beleegyeztek.
Mikor ezt mondta az edző, akkor azt mondták, hogy egyébként meg nem gondolták, milyen erős csapat vagyunk. :-(
Ezek után az edző mejdnem összeverekedett velük, hogy ezt a gyerekekkel nem lehet megcsinálni, hogy mondja el nekik?
Végül visszakövetelt a nevezési díjból valami kis részt.
A 8-9 éves gyerekek zokogva fogadták a hírt. Jéghokisok. Nem ilyednek meg, nem sírják el magukat könnyen, de a lelkük mégis gyermek. A szívünk szakadt meg ahogy sírva vonultak ki az öltözőből. A Volán és a MAC Népstadion végül a 9-10. helyet kapta. Azóta ezek a gyerekek amikor meghallanak szlovák szót, azonnal lebunkózzák őket, amiből volt is konfliktus, mert tudtak magyarul, és kérdezték, miért mondja a gyerek rájuk, hogy bunkók, szemetek. Elmeséltük a történetet.

2.,
Áprilisban voltunk Svájcban a Jégkorong Világbajnokságon.
Az első meccsünk a Szlovák válogatott ellen volt.
Végig, a meccs előtt, közben, utána nagyon jó hangulat volt, egymást kínálgattuk sörrel, italokkal, fényképezgettünk. Szlováko voltak, nem "Magyar" területekről. Nagyon jó érzés volt, és akkor úgy éreztem, hogy igen, Európában vagyunk, és a politikusok kapják be, ahogy azt Woody Allen is mondta.
Szerda 19.15-kor a svájci Sierre-ben Magyarország–Oroszország vb-felkészülési meccset rendeznek. Az eseményről egy televízió sem közvetít, mivel a svájciak és az oroszok számára nem vagyunk érdekesek. A jégkorongblog viszont úgy gondolta, a magyar hokiszurkolókat nagyon is…..
A káposztásmegyeri Ice Centerben a mai napon találkozik először a kölyök korosztály tehetséggondozási kerete. 2008 októberében lezajlott az 1995-ben és az 1996-ban született jégkorongozók felmérése, ennek alapján rengeteg kis hokist hívtak meg az első összetartásra a…..
Magyarországon a mini, azaz a 10 éven aluliak és a szupermini, a nyolcnál kisebb korosztályok tornáit új pályabeosztással bonyolította le a Kisstadionban 12 csapatos tornát szervező MAC. 33 százalékkal megnövelték a pálya hasznos felületét, az ötletet Németországban…..
OzzyOsbourne 2009.01.26 12:17:27
Még hozzá tartozik a történethez, hogy egy nagy csapatmunka volt.
A BÜFÉ meg nem állt, le a kalappal a zsíroskenyérgyárban dolgozók előtt!

Nagy segítség volt az Erzsébeti Farkasok által biztosított gerendák, mivel egyelőre a régi rendszerhez elegendő kellékünk volt.

A résztvevő csapatoknak is köszönjük a türelmet, mert sokan voltunk, zsúfoltak voltunk, de egy "történelmi", nagy programot hajtottunk végre szombaton.

Általában 8-9 csapatot lehet fogadni 5 óra jégre ezekben a korosztályokban, hogy mindenki tudjon 4 meccset játszani.
Szombaton 13 csapat volt, és két csapat 5 mérkőzéshez jutott.
Ugye nem kell magyarázni, milyen előnyökat kovácsolt az új rendszer.

Persze volt hátránya is.
Nincs palánkjáték oldalt (ebben a korosztályban egyébként tilos a testjáték). Melegítésre sem volt a középső harmadban hely, de különös gondot talán nem okozott senkinek.

Két érdekes pontja még volt a rendezvénynek.
A hivatalos szabályokkal ellentétben nem kiállítást katak a vétkező játékosok, hanem büntetőt itélt a játékvezető. Sokkal érdekesebb ez a gyerekeknek is.

A másik, hogy pályánként 2 játékvezető volt, ami gyorsította a játékot, ha a korong kiment, vagy be kellett avatkozni.

Csak pár adata a végére, és nagy köszönet mindenkinek, aki hozzátett a programhoz.

150 játékos kissrác
kb.: 200 hozzátartozó, szülő, tesó
43 kg kenyér
6 kg zsír (sertés, liba, mangalica)
5 kg lilahagyma
1 kg méz
6 kg cukor
4 kg margarin
6 kg csemegeuborka
2 liter lekvár
minimum 150 liter tea
Az elmúlt hetekben nagyon sok új hokibarát született Magyarországon. Ez nagy dolog. Jó lenne megtartani őket a sportág mellett, elkötelezettként. Mit kell ehhez tenni? És mi szükséges ahhoz, hogy a világ legjobb sportja fejlődni tudjon Magyarországon? Egyáltalán, hol tart most?…..
OzzyOsbourne 2008.05.14 12:00:29
Sziasztok!

Ezt jól összefoglaltad és jórészben egyet is értek vele, ezért csak pár dologra reagálnék. Mivel én a MINI kategóriában vagyok érintett, leginkább az U10 korosztályról írnék.

Az MJSZ-ben valóban sok dolgos kéz van, de nem csak róluk van szó. Bizony van több nagyon is jó kapcsolatokkal rendelkező és megfelelő kvalitású személy is, akik tudnak pénzeket behúzni, de a jégkorong mellett lobbizni eddig nem volt egyszerű dolog.

Lásd az elnök urat, aki már több területen megmutatta, hogy lehet erőket megmozgatni, de a jégkorongban ez még sokkal nehezebb. Nem posztom védeni, meg nincs is okom, hogy ezt tegyem, de elsősorban nem az Ő hibája szerintem a pénztelenség.

Természetesen a lobbi baromira fontos, csak azt is látni kell, hogy mivel lehet lobbizni?
Sajnos szerintem most sem fognak könnyen megnyílni a pénztárcák, de minden lehetőségre rá kell ugrani.

A fő probléma, hogy a jégkorong napjainkban azonos anyagi támogatással bír, mint néhány olyan szervezet, akikről még azt sem tudjuk, hogy léteznek. Ez nem lenne baj, ha nagy támogatással járna, de itt sajnos nem ez a helyzet.
Erről a pontról kell feljebb tolni a prioritásunkat, amihez most kicsit több (soha nem volt ilyen jó) alap van.

Utánpótlás.

Na erre rálátok jobban. :)

Én egy 14.000,- Ft-ot fizető apuka vagyok.
A felszerelés szerencsére általában ritka költség, de akkor valóban nem olcsó pótolni a kinőtt darabokat, viszont hosszú időre megoldást ad.

A szupermini és mini "bajnokságban" résztvevő egyesületek száma kevés abból a szempontból, hogy színes programot lehessen a szezonban rendezni.
A csapatok száma miniben húsz felett van, de csak 10-12 egyesület adja ki ezt a csapatszámot (és ezen csapatszám is A, B és C csoportra vannak osztva), ezért a fordulókon leginkább ugyan azok a gyerekek találkoznak egymással.
Nő a gyerekek száma és a csapatok száma is idén legalább 2-3-al több lesz, ami nagyon jó, csak még mindig kevés az igazi fejlődéshez.

A legnagyobb probléma, hogy a fordulókat rendező egyesületek nem tudják a kívánt mennyiségű jeget biztosítani (5-6 óra kéne), mert egyszerűen nem tudják kigazdálkodni.

Én is úgy látom, hogy egy határozott állami támogatás (anyagi, elvi) és a sportág széleskörű felkarolása nélkül nincs kiút, lehetnek akár százan is az MJSZ körül a segítők, nem fog menni.

Amit tudok én megteszem a kicsikért és reménykedem, hogy jönnek szép napok a sportágra, mert a sok szülői áldozat, amiből jelenleg a sportág utánpótlása él, megérdemelne egy kis jutalmat is az országos sportvezetéstől, hiszen leadózott pénzből (melynek egy része a sportba megy!) próbáljuk fenntartani az egyesületeket.