Regisztráció Blogot indítok
Adatok
smyley

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A jóságos EU kioknyomozta nekünk a gyarmatokon, hogy "a bankok vissza tudnak élni piaci hatalmukkal a fogyasztókkal szemben." Errõl a vonalról közlünk most egy halmozottan pitiáner lehúzást: Múltkor panaszoltad, hogy híján vagy a szaftos banki eseményeknek. Pedig bizony vannak. Én…..
smyley 2009.09.08 10:12:22
Ami azt illeti nekem is nagyon meggyült a bajom ezzel az Erste bankkal.Én 2008.08.hóban kötöttem velük szerződés lakás vásárlásra.8.500000 Ft értékben CHF alapon 35-éves futamidővel. Az első pár hónapban semmi baj nem is volt velük, majd decembertől kezdődtek a bonyodalmak,elösször csak a hitelkártyámra a havi törlesztőt nem vonták 3-hónapig majd decemberben benyögték a számlát. Lestem csak mint hal a vizben, hogy ez mi,felhívtam őket és megmagyarázták.Na adtam nekik, hogy mit képzelnek, hogy híába adok igazolható megbizást csesznek elvégezni...stb. Elnézést kértek ( mert azt nagyon tudnak ám!!! ) majd korrigáltak.
Sajnos a válság miatt elveszítettem a munkahelyemet 2009.01.09.-én.Igy beadtam egy kérelmet a Kálvin téri fiókban, hogy 3-hónapi halasztást kérjek.( Mert úgye az sem mindegy,hogy hol adja le az ember kérelmét mert ha nem a számlavezető fiókja akkor elhajtják a búsba,sajnos ezt tapasztaltam!!)Szóval a halasztási kérelmemet 2009.01.19.-én leadtam,munkahelyi papírokkal egyetemben, hogy megszünt a munkaviszony...stb,mindezt érkeztető pecséttel el is látták.Ám felhívták a figyelmemet, hogy a februári esedékességet még ki kell fizetnem,nehogy már jól érezzem magamat.Úgy is lett fizettem mint egy kisangyal,hiszen életem első lakását vehettem meg,naná, hogy mindent megtettem érte!!Telik-múlik az idő eljött március a banktól semmi válasz,ám a mobilom csipog, hogy mennyi lett a havi törlesztőm.Bután nézetem ki a fejemből, hogy ez mi??Felhívtam a Kálvin téri fiókot, ott közölték, hogy átkűldték a Batthyányi téri fiókba mert ott az anyagom,ők csak a folyószámla vezetőim.Hívom a Batthyányi téri fiókot,nagyon nehezzen sikerül beszélnem egy hölgy űgyintézővel( GY.T.) aki elmondta, hogy ő továbbította a Népfürő utcai központnak.Én naív gondoltam mível jó sok idő eltelt mindjárt jön a válasz, hát nem jött.Mível áprilisban sem érkezett semmilyen válasz írtam a Gazdasági Versenyhívatalnak,onnan jött egy gyors válasz, hogy sorry egyedi eset,nem tudnak vele mit csinálni,de átadták a PSZÁF-nak.Onnan is villánygyors válasz.Nem utasíthatják a bankot válaszra, forduljak a bankhoz.Na itt már kezdet ideges lenni.Munkán nem volt,fizetni a törlesztőt nem tudtam,válasz a banktól sehol.Ellenben az Erste Bank operátorai 2-naponta hívogattak,hogy mikor fizetem ki az elmaradásomat??Midezt olyan gusztustalan,arrogáns stílusban,hogy az nem emberi.Már azon kezdetem el morfondírozni, hogy talán valami világraszoló bünt követhettem el, hogy így beszélnek velem??Peresze ezektől a bhajtóktól híba érdeklődtem, hogy mi van az én kérelmemmel,az nem volt érdekes,nem tudnak róla,de mikor fizetek,csak ennyi volt.
Aztán lőn csoda 2009.05.05.-én megérkezett az Erste Bank válaszlevele,ami egy sablonlevél volt,hogy halasztási kérelmemet nem fogadják el mert nem csatoltam a Munkaügyi Központtól egy igazolást,hoyg aktív álláskereső vagyok!!Mindezt 3 sorba leírva.Potom 95-nap után válaszra méltattak!!Ennyire " NÁLUNK ÖN AZ ELSŐ "
Írtam erre egy panaszlevelet,hogy erről senki nem tájékoztatott,hiszen ha ezt mondja az az úr akinél a Kálvin téren leadtam ( G.A.)egyértelmű,hogy beszerzem és csatolom.Kértem erre egy kivizsgálást és a felgyülemlett magas kamatok elengedést, a fentebb írt okok miatt.Válas semmi,így a 2.hét után elkezdet hívogatni a központi számukat.Elösször egy hölgy vette fel,megkérdezte miben segíthet...stb,elmondtam,ő ígéretet tett, hogy visszahívnak másnap.Nem hívtak.2-nap múlva űjra telefonáltam,ismételt ígéret,eredmény semmi.És ezt játszottuk el még 2-alkalommal.Na itt bedurrant a fejem.Mikor ismételten felhívtam a központos "recepcióst" aki valami hihetelen ostobasággal és már pofátlan modon szórakozott azzal, hogy ez most új hitel-e,vagy régi,milyen szinten vagyok én érdekelt a hitelben és mit szeretnék?Mire ezeknek végére értünk kezdtük előről, hogy milyen hitel ez...stb.Midezt azért csinálta, mert kértem, hogy kapcsoljon valakit aki kompatens lehetne az ügyemben és ő csak segíteni akar,hogy tudja ki a megfelelő ember,de ez a beszélgetés 21-perce tartott már!!!!Persze folyton visszahívást ígért mert nem tud senkit kapcsolni!!!Mível nem voltam hajlandó engedni a visszahívásnak így előkerült az az ember aki kivizsgálja az ügyeket V.Ildikó.Na itt is visszahívás ígéretet kaptam.De legalább visszahívott másnap.Elmondta, hogy a megnyilatkoztatta azt a kollegát G.Attilát az estről aki átvette tőlem a halasztás íránti kérelmemet.Azt nyilatkozta az úr, hogy márpedig ő elmondta nekem, hogy kell a Munkaügyitől ez a papir.sőt fel is hívott telefonon az ismételt tájékoztatás végett.Na ezért utasítottak el.Azt hittem ott esem össze mikor ezt végighallgattam.Kértem, hogy akkor igazolják egy számlával, hogy ő engem akár csak 1 másodpercre is felhívott.Ezt persze nem állt módjukban megtenni.Az senkit nem érdekelt, hogy nem egyedül voltam anno 01.19.-én leadni a halasztás íránti kérelmemet és ő tanúsitani tudja, hogy ilyen jellegű mondat el sem hangzott, hogy kell a Munkaügyi Központ igazolása.Nincs halasztás és fizessek mert KHR-re kerülők( BÁR list ).Persze ekkor már szép nagy összegel tartoztam, de legalább lett munkám. Viszont ennyi pénzem nem volt,így kénytelen voltam újabb hitelt felvenni egy másik banktól.
Viszont nem hagyott nyugodni a dolog. Bementem a Batthyányi téri fiókba persze nem egyedül Gy.Teodorához és megkérdeztem erről az ügyről. Elmondta, hogy ő beszélt e-mailon G.Attilával erről a halasztásos ügyrőlés neki azt válaszólta, hogy a Kálvin téri fiók az ilyen halasztásos ügyeknél nem szokott bekérni Munkaügyis papirt mert az ő bírálójuk ( vagy kicsodájuk) nem kéri!!
Persze arra nem kaptam választ,hogy ha akkor még a Kálvin téri Erste Bank nem kéri a Munkaügyi Központ papirját mert nem szokták,így tudomása sem volt a tisztelt G.Attila úrnak arról,hogy kell ez a papir akkor miért nyilatkozta azt, hogy márpedig ő jelezte felém, hogy kell ez a papir????Nagyon megdöbbentő és kiborító ez a viselkedés az Erste banktól!!!
Ezútán írtam az Ombudsman-nak és a Pénzügy Minisztériumnak.Kaptam is egy választ 2009.08.12.ei dátummal, hogy " Levelét egyedi kivizsgálás céljából megküldtük az Erste Bank vezérigazgatójának.A vizsgálat eredményéről a bank Önt közvetlenül,valamint a Pénzügyminisztériumot is értesíteni fogja." Hát azóta semmi reakció az Erste Banktól!!!Gondolom itt is vagy majd 90-nap után lesz valami válasz!
De nem hiszem el, hogy semmit nem lehet tenni az Erste Bankkal szemben!!!Nem lehet őket beperelni? Úgy sem, hogy többen összefognánk? Hiszen ez nem normális, hogy így tojnak az ember fejér!! Hol van a " NÁLUNK ÖN AZ ELSŐ"???
Csak tanácsolni tudom mindenkinek,nehogy az Erste Banknál vegyen fel hitelt,mert az elején mézes-mázas a dolog,de utána jön a fekete leves!!!!!!
Adjatok tanácsot mit csináljak még,hogy tudjam bizonyitani, hogy a bank hibázott és igen is ismerje el a híbáját,arról nem is beszélve,hogy azt a rengeteg kamatot amit számolt fizesse vissza,vagy írja jóvá. Mit tegyek még,segítsetek!!!
Mindenkinek köszi elöre is aki véleményez és segít!!
Titkos porszívóügynökök hálózzák be az egyedülálló nagymamákat, és megtévesztő szerződésekkel hajszolják adóságba őket.. Úgy látszik ezekkel a szakálas trükkökkel még mindig  tudnak egyesek ügyeskedni. A Zugügyvéd a szerződés megtámadását javasolja,első…..
smyley 2008.02.21 20:42:30
Kedves Blogosok!
Mielött belekezdenék a mondandómba tisztázzuk le,hogy nem kötekedni szeretnék,de amit itt olvastam az meglepett,és jó pár kérdés merült fel bennem.Nem értem azt,hogy valaki miként is írhat alá egy közel 600-ezres szerződést úgy,hogy el sem olvassa azt amit aláírt,hiszen ez az összeg nem kevés,tovvábbá az aláíráshoz szabad akarat kell.És gondolom ez a nagymamánál megvolt,de lehet,hogy tévedek!
Továbbá "mogyi" és párja látta-e azt amikor nagymama aláírta azt a szerződést vagy sem?Mert ha látták az rendben van, úgy ha büntető ügy lenne belőle tanúsithatják,hogy lakáson kötötték a szerződést,ellenben ha ők akkor jöttek amikor a két ügynök ment akkor nem hiteles tanúk,vagyis ha úgy nyilatkoznak,hogy látták az esetet,hamis tanuzást követnek el,ami büncselekmény!
Az meg igen nagy dicsöség lehet "mogyi"részéről ha a plusz 50 kilóját fitogtatja egy nála alacsonyabb és kisebb emberrel szemben!Vajon "mogyi"miből gondolja azt,hogy az a panaszlkezelő egyáltalán megakarta állitani?Vagy aki nem egy súlycsoportú mogyival az nem lehet ellenfél?Talán több esze volt a panaszkezelönek??Erre szokták azt mondani kicsi a bors,de tud erős lenni!
Továbbá tegyük már tisztába a fogalmakat!A foglaó nem előleg!Tehát ha szerződés nem jön létre valamelyik fél miatt úgy a foglaló nem jár vissza semmilyen esetben!Az előleg viszont igen,de ahogy itt olvastam,jelen esetben foglalóról van szó!Igy azt vissza kérni/ígényelni nem lehet!
Az ügynökök házalnak,vagyis kopogtatás,csengetéses módszerrel dolgoznak.Jelen esetben viszont a cég kereste meg a nagymamát ha jól értettem,és egy bemutatót kináltak fel a nagymamának,ami ő el is fogadott,és kiment kettő ember mert engedték nekik a bemutatót.Vagyis elöre megbeszét időpontra mentek egy bemutatót tartani.Ez pedig nem meriti ki azt,hogy ők eladni akarnának,vagyis az ügynöki megnevezés nem helyén való.
Ez egy független hozzászólás volt,saját véleménnyel!