Regisztráció Blogot indítok
Adatok
La Tapita Blog

17 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
La Tapita Blog Cocido madrileño 2016.06.19 13:04:36
  Melyik az a leves, amely három fogásból áll és amelyről egy híres paso doble szól? Hát persze hogy a madridi húsleves! Ez a tartalmas, csicseriborsóból, zöldségek és húsok kombinációból készülő étel télen-nyáron megtalálható a madridi éttermek étlapján, mint háromfogásos menü. Most persze azt…..
La Tapita Blog Huevos rellenos 2016.05.14 18:45:25
A töltött tojás egy sokak által kedvelt gyorsan elkészíthető mentsvár váratlanul felbukkanó vendégek esetén. Ez a változat is kb. annyi türelmet igényel, míg a tojás megfő, a többi megy pikk-pakk. A tapas(z)talan konyhakedvelők is bátran nekiállhatnak, képtelenség elrontani és a maradék töltelék az…..
Aki korán kel, spárgát lel… Ezen a héten sokat esett és napsütés is volt, így aztán várva vártuk a szombat reggelt, hogy elinduljunk a legjobb vadspárgagyűjtő helyeket felfedezni.  Egy erdőbe vezetett az utunk, és pár óra séta és keresgélés után egy nagy halom spárgával tértünk haza. És az egyik…..
La Tapita Blog Conejo al ajillo 2016.01.18 22:21:14
  A nyúlhús számomra teljesen új felfedezés volt, soha nem ettem, nem is készítettem semmilyen módon. Spanyolországban szinte mindenhol találkozunk vele, nem kell sokáig keresni, hogy egy ismerőstől vagy szomszédtól vadnyúlhúst kapjunk.  November vége óta a spanyol televíziócsatornák is…..
La Tapita Blog Olivada 2016.01.03 13:12:43
Kezdjük az évet valami nagyon ütős ízorgiával! Van otthon egy zacskó vagy konzerv fekete olívabogyó? Akkor álljunk is neki ennek a krémes tapasnak. 5 perces recept.  Hozzávalók: 1 doboz vagy zacskó magozott fekete olívabogyó (kb. 200-300 gramm) 1 fokhagyma 1 nagy kanál…..
La Tapita Blog 2016.01.04 18:37:42
Magyarországról jelentkezik a La Tapita Blog, kölcsönkonyhában készítettem nektek ezt a süteményt. A spanyol ünnepi asztalra (a mindenféle mandulás és sok más, zsírral készülő édesség mellé) gyakran kerül fatörzs, csokoládés vagy gesztenyés töltelékkel. Azt szeretem a…..
La Tapita Blog Tarta de Santiago 2015.12.15 20:35:00
A mai recepttel az édesszájúaknak szeretnék kedveskedni, a Szent Jakab zarándokúthoz köthető tortát fogjuk elkészíteni. Ez a torta 2006 óta földrajzi eredetmegjelölést élvez, emiatt a spanyol nemzeti közlöny is meghatározza, hogy miként készíthetjük ezt az édességet…..
Az egészséges francia Almarózsa 2015.09.14 13:04:01
Nem ismerem a recept eredetét, de annyi biztos: a franciák is szeretik és készítik. Ezt a 12 almarózsát elkészíteni nekem terápia volt egy napos vasárnap kora reggelen. Muffinforma nélkül, sütőpapíron is süthetitek, akkor jobban kell figyelni az illesztésekre. 4 szem szép…..
La Tapita Blog 2015.12.10 15:09:49
La Tapita Blog Patatas a la riojana 2015.12.08 22:32:15
Kolbász, hagyma, burgonya, mi más kellhet még egy klassz és tartalmas ebédhez? A paprikás krumpli spanyol változata chorizóval, azaz szárazkolbásszal készül, és tetszés szerint használhatunk hozzá "choricero" paprikát (azaz száraz édes paprikát), vagy friss zöldpaprikát. És…..
A spanyol vasárnapi ebédek gyakori kísérője a citromszörbet. Éttermekben, egy sokfogásos lakoma után kancsókból kínálják, kedvünk szerint önthetünk magunknak. Általában megbolondítják valamilyen alkohollal.  Legyen minden nap vasárnap! Ez a könnyed, pezsgő alapú szörbet…..
Alig van valami a hűtőben? Üres a spájz? Akkor éppen erre a receptre van szükséged. Három nagyon egyszerű hozzávalóból, minden nehézség nélkül, az őszi napokon is nyári ízkavalkádot varázsolhatunk az asztalra. Hozzávalók: 1 konzerv paradicsom-akármi (lehet hámozott…..
Kezdjük onnan, hogy hogyan is állnak a spanyolok a paprika-kérdéshez. Rengetegféle paprikát találunk a piacok és áruházak kínálatában, mint például a pimiento del piquillo, amely Navarra tartományban a legelterjedtebb és eredetvédett, sokszor töltve készítik. Konzervként nem…..
La Tapita Blog Crema de calabaza 2015.11.16 21:58:37
Végre itt a tökszezon. Szeretnétek gyorsan egy finom és egészséges levest az asztalra varázsolni? Ez az igazán tökéletes választás. Ezt a gyönyörű sütőtököt egy nagyon kedves idős házaspártól kaptam ajándékba.. Csodaszép színe van, és nincs szükség tejszínre ahhoz,…..
Két lány, Anikó és Ivett Japánban élnek. Beszámolóikból egyértelműen kitűnik, hogy az ország sem tanulmányok, sem munkavállalás, de sok más szempontból sem szokványos. Keveseknek jut eszébe, hogy ott telepedjenek le, így nagyon meglepődtem, mikor riportalanyt kereső posztomra…..
Felejtsük el a borongós vasárnapot, mert itt jön egy igazi ízbomba! Pár egyszerű hozzávalóval és kevés munkával nemcsak a saját, de a család kedvét is feldobhatjuk egy szomorkás délutánon. "Preñados" vagy "Preñaitos", azaz töltött kenyérszerű falatkák, amelyek közepén…..
La Tapita Blog Pollo en pepitoria 2015.09.09 21:43:00
Kezdjük ott, hogy szósznak hívni a pepitoriát, az minden, csak nem valósághű. A "pepitoria" egy olyan szósz, ami főleg szárnyasokat kísér, a főszereplők pedig a főtt tojássárga és a mandula. A párom szerint ezt kötelező tunkolni. Esős napokon igazi "comfort food". Az igazán…..
La Tapita Blog Berenjena frita 2015.08.20 10:45:10
A padlizsán karamellizált íze ellenállhatatlan. Ez az étel tökéletes húsok mellé kísérőnek, de önmagában is megállja helyét. Néhány egyszerű hozzávaló, fél óra előkészítés és már süthető is a fincsi padlizsán tapas. Hozzávalók: Két testes padlizsán Egy…..
Az eredeti paradicsom gazpacho egy jó adag fokhagymát tartalmaz, de gyümölcsből készülő testvéréhez csak egy fokhagymát fogunk használni. A fokhagyma-barack kombináció nekem elsőre nagyon furcsán hangzott, de elég volt egy kanállal megkóstolnom ahhoz, hogy igazi nyári…..
La Tapita Blog Buñuelos de bacalao 2015.06.28 18:51:29
  A tőkehal egy egészen mostohán kezelt halfajta, pedig rengeteg mindennel párosítható és igazán vagány ízkombinációkat is elbír. Nekem is kellett legalább öt év, hogy megbarátkozzak vele, hiszen csak a rémisztő "tőkehalmáj-olaj" nevű orvosságról ismertem. Kisgyerekként…..