Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mikó b. györgy

9 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Minden hazai film és sorozatrajongó epekedve vár már egy igazán jó magyar sorozatra. Már csak kilencet kell aludni, és november 8-án kiderül, hogy megtöri-e a csendet, s valóban aranyat érdemel-e az Aranyélet!” E sorokkal zártam az október 30-án megjelent beharangozó cikkemet. Mára kiderült, habár…..
Vasárnap került tv képernyők elé a szinte bombaként berobbant Aranyélet harmadik része. A 8 részes magyar HBO sorozat a Miklósi család életén keresztül mutatja be a simliskedés világát és a magyar valóságot. Oldalunk a sorozat zabolázatlan fiúgyerekét alakító Olasz Renátóval, valamint az Aranyélet…..
Csütörtök este került sor a HBO új sajátgyártású magyar sorozata, az Aranyélet díszbemutatójára és az első rész premier előtti vetítésére. Színészek, alkotók s pár szerencsés rajongó együtt ünnepelték, hogy hosszú munka után végre elkészült a 8 db 50 perces epizódbál álló széria. De miről is fog…..
Több millió rajongó számára minden perc nehezen telt a világ legnézettebb zombi sorozata a The Walking Dead nélkül. Márciusban záporoztak a hírek arról, hogy ismét kóborlók okozta kóbor álmok tölthetik be a hétfő esténket, hiszen az AMC tévétársaság bejelentette, hogy kapásból két évadot is…..
Természetes, hogy rengeteg találgatás lát napvilágot a hőn áhított következő évaddal kapcsolatban. Ez egy természetes folyamat, hiszen a világ legnézettebb sorozata logikus, hogy megmozgatja a több millió kíváncsi rajongó fantáziáját. Még egy kis adalék a népszerűségéhez, hogy a Trónok harca…..
A cikksorozat első résznél jóval veszélyesebb vizekre evezhetnek velem olvasóim. Na, nem csak azért, mert elhagyjuk Westerost, s átkelünk a Keskeny-tengeren és a Bánat-öblön át egészen Meerenig jutunk, sőt onnan még kicsit „sárkány repülünk” is. Véleményem szerint a sorozat három legnépszerűbb…..
Napjainkban egyre élesebb vita folyik a kötelező olvasmányok jelentőségét, illetve azok korszerűségét illetően. Mert hát mit is kezdjen a tanár vagy a szülő egy napi 6-8-10-12 órát youtube-ozó, twitterező, sms-ező, e-mailező, playstation-öző stb.-ző gyermekkel, aki „ráadásul" meglehetős…..
mikó b. györgy 2015.08.18 11:21:30
Szóval fordított sorrendben reagálnék :)
Jon: Igen én is olvastam, hogy aláírták a szerződést, sőt a 6. évad forgatására is be-beugrott néha..most az megint egy érdekes kérdés és lehet, hogy nem is szorosan kapcsolódik a témához, hogy miért :)..Mellel teljesen igazad van, egyértelműen az ő további tettei, sorsa nagymértékben összefügg majd Jon-éval, s mindenki gondolja tovább azt, hogy miért, miként..:)
Stannis vs Boltonok: Nagyon jó hadászati elemzést írtál, s van is igazság a véleményedben, én is megemlítettem a Manderly szálat aminek lehet még jelentősége. Ugyanakkor mindezek mellett, vagyis inkább mindezek ellenére én kitartok a cikkben leírt véleményem mellett mégpedig 2 okból is. Az első, hogy a rajongók nagy része mindig érzelmeket visz a GoT csatáiba, párharcaiba, viszont ez a regény olyan mint az élet, s közel sem nyeri el mindig a jó méltó jutalmát, a gonosz a kijáró büntetését...Én is, s gyanítom szinte minden rajongó szeretné már Ramsayt holtan látni. Ugyanakkor mint az Sheeren megégetésénél is írtam, a sorozat rendezői kapcsolatban állnak Martinnal, ami azt hiszem érthető s elengedhetetlen. Ezek után én úgy gondolom, hogy a szerző nem engedte volna ezt a végkifejletet a deresi csatának a képernyők előtt sem, ha az ő gondolataiban Stannis és csapatai aratnak győzelmet.
2. Példának hoztad a levelet. Idéznék kicsit: "Nála van a Fényhozó, és fejekről ír Deres falán. Tud a lándzsasszonyokról, és hogy hányan voltak. Tud Mance Rayderről. Nem, ebben van igazság." Szóval lehet, hogy tényleg csak blöfföl Ramsay, amit én azért is kétlek mert nem rendelkezik ilyen intelligenciával, de ezek szerint nem csak engem hanem Havas parancsnokot is meg tudott téveszteni.
Jaqen: Nagyon jó gondolat amit írsz, teljesen egyetértek, s pont ez az a tudat, amit nem fognak tudni Aryába belenevelni..De hát azért is szeretjük ezt a könyvet, sorozatot, világot, mert soha semmi sem biztos.
Sokszor elhangzott már az a mondás, miszerint Magyarországon nem él olyan ember, aki ne értene a focihoz, vagy legalábbis ne lenne valamilyen véleménye a sportágról. Ez napjainkban, mikor a „stadionépítések korát” éljük, még hatványozottabban is igaz. A közös szenvedély című francia filmet az MTVA…..
Majd egy hónappal a mozis vetítés megkezdése után látogattam el Zalaegerszeg szebb napokat is látott Art mozijába. A viszonylag nagy eltelt idő végett már elég sok mindent hallottam a filmről. Mivel tudtam, hogy én is szeretnék megnyilvánulni a produkció láttán a filmkritikák olvasását szándékosan…..