Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Takta Harkály

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pici frusztrációt érzek a levegőben. Jó, lehet nem picit. Röszkénél tarthatatlanná vált a helyzet, a nyugati sajtó tele van Viktor fikával, a Pápa a menekültek befogadására int, nyomasztó tud ez lenni, na. A fideszkeresztény ember meg frusztráltságában és tehetetlen dühében…..
Takta Harkály 2015.09.09 11:57:05
@bioLarzen: nah... nekem semmi bajom a homoszexuálisokkal (bár nem támogatom elviekben a felvonulást, de tiltakozni se megyek ki). A menekültekkel kapcsolatban meg ambivalens vagyok. Sajnálom öket - föleg a háborús menekülteket -, de nem tudom, hogy fogja ezt a rengeteg embert Európa (és föleg Magyarország) elnyelni, asszimilálni. Egyszerüen nem tudok értelmes megoldást. Az se jó, ha beengedjük öket, az se, ha nem.
Takta Harkály 2015.09.09 15:25:45
@látjátok feleim szümtükkel: 1 millió belefér. Csak aggódom, hogy sokkal többröl lesz szó :-(
A múlt héten az Uber magyarországi megregulázásától volt hangos a sajtó. Az ún. taxisrendelet ugyanis a taxitársaságokra vonatkozó szabályok alkalmazását írja elő a fuvarmegosztó alkalmazásokon keresztül személyszállítási szolgáltatást nyújtókra is. A híreket figyelve,…..
Takta Harkály 2015.07.01 18:22:21
@rosszqtya: Csak nincs versenyképes taxizás. Miért ne vihetne valaki olcsóbban, ha több utast akar? A túlszabályzás már az elözö rendszerben sem müködött.

Persze megértem a taxisokat is, a sok ostoba kötelezettség miatt rengeteg pénzük elmegy. Rosszul jár a taxis: sok a költsége. Rosszul jár az utas: magas a viteldij. Egyedül az állam jár jól, mert jön az adó, lehet stadiont épiteni belöle.

Egyébként meg nem akadályozni kell a fejlödést, hanem élni vele és használni.
Takta Harkály 2015.07.01 18:36:36
@rosszqtya: Árversenyre gondoltam. De ezt te is tudod. Egyik fontos (talán a legfontosabb) paraméterében a taxizás nem piaci szabályozású.

Egyébként igazad van abban, hogyha a kormány kényszeriti az Ubert a magasabb viteldijra, sokan akkor is az Ubert fogjak valasztani epp a szolgaltatas jobb minosege miatt (mar ha lesz eleg sofor). Bar gyanitom, hogy ez esetben a Wundercar lesz a nyertes, ami nem feltetlenul baj :)
Takta Harkály 2015.07.01 20:00:06
@rosszqtya: Meglátjuk :)