Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Direktor

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
UPDATE 2019:Bár a poszt 2012-ben íródott, de jelenleg is aktuális! 2019-ben! További hasonló posztok (rendelés külföldről):ÁFA-VÁM határok: http://bit.ly/junkieeeboyrendeleskulfoldrol1reszSzállítási idők: http://bit.ly/junkieeeboyrendeleskulfoldrol2reszVámolási folyamat:…..
Nekiálltak a téliesítésnek, lecsapolják a Városligeti tó vizét a Vajdahunyad vára és a Hősök tere közötti részen, tisztítják a feneket. Előkészítik a terepet a korcsolyaszezonhoz. Budapest legmenőbb szórakozásának egyelőre vége.József nevű olvasónk hívta fel a…..
Hétvégén megjelent egy poszt arról, hogy kis híján megőrültem egy vén Merci miatt, ami a sarkkörön épp csak innen lakik, és pár nappal korábban eladó volt az ebay aukciós portálon, konkrétan annak a német oldalán, s ez az eladó szempontjából hiba volt. Szerencsére a kocsinak csak az indulóára volt…..
Direktor 2010.03.01 21:35:05
A világ legjobb ajánlatát vázolom az olvasónak: másfél millió forintnyi euróért itt-ott javítandó, negyvennyolc éves Mercedes, Domsjőből. Zsííííír, igaz?..
A Városligeti Műjégpálya 2009 őszére szinte teljesen megújul és megszépül. Bónuszként helyet kap rajta egy nemzetközi szabványnak megfelelő jégkorongpálya is.Múlt héten döntött a kormány a kiemelt projektekről. A fejlesztések közvetlen uniós finanszírozásban…..
Direktor 2008.02.21 15:04:12
ha már Műjégpálya...

Válaszok:

1, Az 1986-os - egyébként 10-12 éves élettartamra tervezett - jégpálya felújítás során a kérdéses szakaszon gyengébb minőségű csöveket építettek be. Ezek ma már papír vékonyak és olyanok, mint a szita! A tavalyi év tapasztalatait leszűrve, amikor ezen a részen kb. két hétig tudtunk jeget biztosítani, idén ezt meg sem kíséreltük! Reménytelen és felelőtlen vállalkozás lett volna, itt már csak a csere segít!

2, Európa legnagyobb összefüggő szabadtéri műjég felületéről beszélünk! Nem is igazán a meleg, hanem a szél és a nap az, ami befolyásolja a jég minőségét! Kedden ez mind együtt volt és sajnos lesz még részünk ebben az elkövetkezendő napokban is! Ja, és ez nem pénz kérdés! Teljes kapacitással üzemelt a gépház, ezekkel a műszaki feltételekkel ennyit tud! A spórolásról pedig csak annyit, hogy az idei energia áremelés számunkra plusz 46%-os többlet kiadást jelent. Ha tavaly ilyen áron kaptuk volna az energiát, akkor a teljes jegybevételünk is kevés lett volna a villanyszámla kifizetésére...

3, Itt vitába szállnék! A jég minőséget személyesen is "tesztelni" szoktam és kikérem többek véleményét! Volt rá példa, amikor tényleg hagyott maga után kívánni valót és történt is felelősségre vonás ezek miatt, de ez 2-3 alaklom lehet egy szezonra vetítve! Erre igyekszünk nagyon odafigyelni! (a tavalyi szezont ne tekintsük alapul, mert akkor a tél egy szerda délutánra esett...) Az tény, hogy hétvégén, amikor 3000 ember korizik egyszerre, az első óra után már nem olyan a jég, mint nyitáskor! Ez a pálya jellegéből adódik!
A rolba végén ott a szőnyeg, bár nem gumi! :) Sőt, gyalukés is van rajta és meleg víz is rendelkezésre áll! Minden este az egész pályát ezekkel újítják meg. Először csak leszedik "amit napközben felkaristolnak", ha kell gyalulnak és a végén jön a meleg vizes felhúzás.

----

A belépő jegyek előre nyomtatottak, számvitelileg nem megoldható, hogy eltérjünk az ártól. Ha számunkra kedvezőtlen időjárás miatt a jég vizes, akkor azt tudjuk tenni, hogy erre felhívjuk a látogatók figyelmét, még mielőtt jegyet váltanának! Egyébként - csak azok kedvéért, akik nem mindennapos látogatói a városligetnek - azért nem térdig vízben gázolva kell korizni ilyenkor :)! A centis víz alatt a jég kemény, tény, hogy elesni nem ajánlatos! 5-6 óra között, ahogy árnyékba borul a pálya (ha nincs erős szél és 15 fok) meghúz a jég és eltűnik a víz!