Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ZsuzsiNori

41 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Anya én azt a kalózosat szeretném” – Ábel Nos az a bizonyos kalózos, ami igazándiból matrózos, napokon belül megérkezik. És mi már izgatottan várjuk Bartos Erika Brúnó Budapesten sorozat újabb epizódját, mivel a többit szó szerint rongyosra olvastuk… Ez már az ötödik rész, és a Duna címet…..
"Ha valaha az életben bánatos leszel, mindig menj ki egy közeli erdőbe és minden fában, minden bokorban, minden növényben és állatban érezni fogod Isten jóságát és mindenhatóságát." - Sissi c. film 1955 Ezt az idézetet szerintem mindenki ismeri. A Sissi  filmtrilógia bevonult a filmtörténet…..
Vigyázat, semmi "világfájdalom", felszabadító lélektúra, igazi lélekwellness következik. Évről évre egyre több gyerek- és ifjúsági könyvet olvasok. Egyrészt szórakoztat, igazi lélekwellnessként élem meg. Másrészt meg előolvasó vagyok a gyerekeimnek. Tudom kicsit furán hangzik, de ahogy a…..
„Nem tudom, mit tegyek, nem tudom, hogy legyen. Miért is nem lehetek egyszerre két helyen. Óóó Istenem, miért nincs két életem?” – Piramis zenekar Mintha csak Eszti énekelte volna ezt a dalt. Minden lelki vívódása benne van. Ez az Ő dala is lehetne… Eszti dala. De ő végül választott, meghozta a…..
Monológ Csernobilra. Érzések és gondolatok egy olyan eseményről, mondjuk ki bátran, nevezzük nevén: atomkatasztrófa - súlya van a szónak - ami mai napig az egyik legkomolyabb téma a tudósok és az egyszerű polgárok körében is. Sok minden más mellett kell, hogy komoly téma maradjon, nem lehet csak úgy…..
Szeretem az estéket. Szeretem, amikor pizsamában beülünk az ágyikóba, két oldalamon egy-egy gyermekem, és olvasni kezdünk. Szeretem, mikor közbe kérdeznek, szeretem mikor előre elmondják mi történik, vagy szerintük mi fog történni, ki mit mond, és kijavítanak, ha valamit esetleg "véletlenül" nem úgy…..
"FENKÖLT gondolkodású, emberszerető, bölcselő író: a magyar irodalom egyik klasszikusa. Írásmódja nem rokon sem Jókai Mór, sem Mikszáth Kálmán, sem Herczeg Ferenc stílusával; egészen máskép ír, mint bárki a koráig föllépő elbeszélők és színműírók közül. Munkáiból mélabús költőiség árad, hangulata és…..
Az út, amelyet kinek-kinek követnie kell, már ott húzódik a lába előtt, csak látni nem látja.“ 128 évvel ezelőtt a mai napon Dél-Afrikában megszületett egy Zseni. Megszületett John Ronald Reuel Tolkien, Középfölde mitológiájának atyja, aki előbb alkotott nyelveket, és csak utána szőtt köré…..
  Egy olvasó ezernyi életet megél mielőtt meghal. Az az ember aki nem olvas, csak egyet. Rég volt már, hogy életrajzi írással jelentkeztem - belecsempészve magamat is - de épp itt az idő, hiszen a nagyot alkotók sorából nem hiányozhat Martin sem. Az én listámon ő a harmadik Tolkien és Rowling…..
1755 Velence. Casanova. Mária Terézia és II. Frigyes kora. Összeesküvés, csalás és bosszú. A szenvedélyek viharában felkorbácsolódik az érzelmek tengere. Felkészültetek egy időutazásra? Kapaszkodjatok meg, mert egy olyan útra viszlek benneteket, ami egyszerre ingoványos a történelem mezején, lángoló…..
  Ezen a nyáron csak olyan könyveket olvastam, amelyek a saját könyvespolcomról valóak. R. Kelényi Angelika: Az ártatlan trilógia, Matteo Strukul: Casanova, amit stílusosan Velencében fejeztem be. Levettem a polcról egy régi klasszikust, amely a szívemhez oly közel áll, hogy szinte beleborzongok.…..
Álmos hétfő reggel, amikor az első kávémig hirtelen azt sem tudom hol vagyok, - kisgyerekes szülőknél ilyenkor már közel huszonötször hangzik el: ANYA!! - titkon érzelmes búcsút veszek a hétvégétől, és kelletlenül üdvözlöm megint a hétfőt.... Ugye ismerős a szituáció? Így van ez jól. Mi emberek…..
R. Kelényi Angelika tudja, hogyan kell megborzongatni az idegeket, felpezsdíteni a vágyat, bűnbe vinni az olvasót. Tulajdonképp ez a könyv úgy hat az érzéseinkre és érzékeinkre, hogy egy pillanatra azt is elfelejtjük kik vagyunk... Minden rész valós, korhű történelmi háttérbe van ágyazva. Kaland és…..
Ezek a csaták éles szavakkal, nagy vitákkal, eget-földet rengető beszédekkel dőltek el. - részlet A legsötétebb óránk című írásomból Eget-földet rengető beszédet nem egyszerű mondani. Eget-földet rengető beszédre születni kell. Meg kell szólítani a népet, szívvel lélekkel kell hinni abban amit…..
Csak boldog és szabad akart lenni. Hát olyan nagy kérés ez? Nos igen, az. Aki uralkodó családban él annak az, nagy kérés. Komfortos nappalink, komfortos kanapéján újabb időutazásra indultam, bár most nem röpültem olyan messzire, viszont az időkereke szinte sokkolóan állt meg 1997-ben. Székhelyem…..
„Nem ígérhetek mást, csak vért, erőfeszítést, verítéket és könnyeket.”  Winston Churchill 1940 május Legsötétebb óra… Mit jelent ez? Mit jelenthet ez 1940-ben? Milyen lehet azt tudni, hogy ott a csatorna másik oldalán tör előre a “gonosz”, aki kegyetlen és nem néz senkit és semmit? Ki nem ismer…..
Végérvényesen itt a tavasz, ami önmagában hordozza az újjáéledést, a természet ébredését. Szeretem a tavaszi virágok illatát. Jó látni, hogy meglombosodnak a fák, munkába állnak a méhecskék, és reggeltől estig csicseregnek a madarak. Minden tavasz az újdonság erejével hat. És ha már a természet…..
Sose hagyjátok elveszni a gyermeki lelketeket. Én az enyémtől sose tudtam, és nem is akartam elszakadni. Ti se nőjetek fel igazán, mert igazán felnőttek csak így lehettek. Ezek után joggal merül fel bennem a kérdés Kedves Olvasóim, ki szeretne újra gyermek lenni? Kezeket fel, aki szereti a meséket!…..
Micsoda hónap ez a március Kedves Olvasóim! Egyik nap fázunk, és egy jó teára vágyunk. Másik nap szinte nyáriasan meleg van, és mit nem adnánk egy jó limonádéért. De tea vagy limonádé, mindegy ha kellemes, frissítő és üde. Főleg, ha a tavaszi napsütésben fogyasztjuk egy jó könyvvel a kezünkben.…..
“Nagyot tévednek azok, akik lebecsülnek egy nőt!” - D.G. Örömmel jelentem, hogy visszatértem a királynők és a csodálatos könyvborítók világába. Székhelyem ezúttal a Brit Birodalomban volt található, az 1800-as évek első felében, és Viktória királynő társaságában töltöttem kevés szabadidőm egy…..
Amikor ennek az írásomnak az első mondatai születtek, a nappaliban épp a Queen dübörög, és Freddie énekel a Live Aiden, és több 10 vagy 100 ezer illetve több millió rajongó üvölt vele együtt, én is, és mindenki táncol, eddig én is, és a gyerekeim is, csak megkapott az ihlet. Sokféle zenét szeretek,…..
2018 decemberében hozott össze - nyugodtan mondhatom - a szerencse Pásztor Pálmával, az immár kedvenc, fiatal és tehetséges, írónőmmel. Találkozásunk és beszélgetésünk után nem sokkal kaptam kézhez könyvét, amely két kisebb történetet rejt, A kitagadott fiú és A kalandor című kisregényeket. Mindkét…..
A forgatókönyveknek van az a megfoghatatlan titokzatossága, hogy ott rejlik benne egy egész film. Minden mozzanat, minden egyes elhangzott szó. Most pedig ez a titokzatosság itt van előttem. Olvashatom, lapozgathatom, látom a szemem előtt a filmet, sőt szinte hallom a szereplők hangját, a zenét.…..
Biztos vagyok benne, hogy minden könyvnek eljön a maga ideje. Nem véletlen, hogy mikor akad épp szemünk elé, és mondjuk azt magunknak, hogy akkor most ezt olvasom, igaz más volt az elképzelés, de egy pillanat alatt megváltozik minden. Mintha a tudatalattinkban végig ott motoszkálna a gondolat, és a…..
Volt egyszer egy földbe vájt lyuk, abban élt egy hobbit” – írta le a legenda szerint Tolkien nyolcvanhét éve dolgozatjavítás közben egy üres oldalra. Tolkien az 1920-as években kezdett el mesélni a gyerekeinek, ezekből a történetekből több meg is jelent, majd nekilátott egy meseregény megírásának…..