Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pöttöm

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Asdf vette észre teljesen véletlenül, amit Áronka már egy számla hátulján talált meg: a UPC ismét árat emelt, ezúttal a papíralapú számla kerül 96 forintba. A Homár kérdése a szokásos: ha ennyire aggódnak az esőerdőkért, miért nem lehet automatikusan átállni mindenkinél…..
pöttöm 2008.06.18 19:28:19
ÉRDEKESSÉG:

invitel írta 1-2 HÓNAPPAL KORÁBBAN ESZTERGOMBA:
Tájékoztatjuk, hogy a posta csekken történő befizetések menetében 2008. MÁJUSÁBAN!!!! változás történik. (...) A posta a befizetések összegét térítés ellenében juttatja el a bankszámlát vezető hitelintézethez. Az eljárás díjköteles (összege kb. 80 Ft), és a jövőben minden egyes csekkes befizetésnél a befizetőt terheli.

invitel írta nekem A HÉTEN PESTRE: Tájékoztatjuk, hogy a posta csekken történő befizetések menetében 2008. JÚNIUSÁBAN!!!! változás történik. (...) A posta a befizetések összegét térítés ellenében juttatja el a bankszámlát vezető hitelintézethez. Az eljárás díjköteles (összege kb. 80 Ft), és a jövőben minden egyes csekkes befizetésnél a befizetőt terheli.

EZEK SZERINT EZ NEM VALAMI RENDELKEZÉS, CSAK A SZOLGÁLTATÓK OLCSÓJÁNOSSÁGA????

Egyébként Invitelnél a következőképpen zajlik majd a dolog:
1. MEGKAPJUK AZ EMELT ÖSSZEGŰ CSEKKET ÉS AMENNYIBEN UTALÁSSAL EGYENLÍTEM KI, ÚGY JÓVÁÍRJÁK A 100 FT-OT A SZÁMLÁMOM
2. HA CSOPORTOS BESZEDÉSRE ÁLLUNK, AKKOR CSAK SZÁMLALEVELET KAPOK AZ ELŐFIZETÉSI DÍJRÓL, AMIN ALAPBÓL NEM LESZ RAJTA A 100 FT

Annyi korektség van az invitelben, hogy 2008. dec 31-ig egyszeri 1000 Ft jóváírást ad, hogyha átállunk csoportos beszedésre.
Az invitel levele korekt, csak ÉPPEN A UPC ÉS AZ INVITEL 100 FT-OS "AKCIÓJA" ELŐTT ÁLLUNK ÉRTETLENÜL!!! AZ EGYIKNÉL A POSTA, MÁSIKNÁL MEG A PAPÍRALAPÚ SZÁMLA???? TULAJDONKÉPPEN AKKOR MOST MIÉRT IS KELL FIZETNÜNK HAVONTA ENNYIT????

MERT NEM AZ ESŐERDŐK VÉDELMÉBEN, AZ TUTI!!!!!!!!!!

Ezekszerint nem csak a számtech boltoknak van bajuk a hitelkáryamultik tranzakciós tarifáival. Velük szemben viszont a Deichmannban lehet kártyával vásárolni, épp csak azt felejtik el közölni, hogy a tranzakciós díjat a vevő fizeti:Anyu vásárolt a Deichmannban 9990 Ft-ért…..
pöttöm 2008.06.06 12:34:53
SEGÍTSÉGNEK!!!!!!!!!
Május 29-én jelent meg a Figyelőneten a cikk, hogy

Kockázatos a kártyás fizetés a Deichmannban

A Deichmannál a kártyával fizetők nem a várt költségekkel szembesülnek a számlalevelükben, két hatóság vizsgálódik már az ügyben. A cég közleménye szerint szoftverhiba, egyik vásárlójuk szerint viszont az áll a furcsaság hátterében, hogy a Deichmann külföldire cserélte föl a hazai elfogadó bankot.
A valós végösszeghez, amit a kasszáink kiadnak, az elszámoló bankok indokolatlanul költségeket számítottak hozzá - olvasható a Deichmann cipőbolt honlapján a cég hivatalos közleménye. A közlemény szerint a bankok részéről egy szoftverhiba a problémák okozója. „A bankok biztosították cégünket afelől, hogy a problémát megszűntetik” – olvasható a honlapon. A közlemény azt is ígéri, hogy segítenek a téves elszámolások intézésében.

Szoftverhiba vagy bankváltás?

A cég információs vonalán érdeklődésünkre nem tudtak a hivatalos közleménynél többet elmondani, így nem tudtak válaszolni arra a kérdésre sem, hogy csakugyan külföldi bankra cserélte-e föl a Deichmann a hazai elfogadó bankot.

Az egyik pórul járt vásárló szerint (aki többeknek is elküldte panaszos e-mailjét) ugyanis bankváltás áll az extra díjak hátterében, a külföldi bank devizában veszi le a kártyáról az áru ellenértékét, így az ügyfélnek meg kell fizetnie a konverziós díjat.

Külföldi bank is lehet elfogadó

Elviekben semmi akadálya annak, hogy a kereskedő külföldi bankkal kössön szerződést – mondta a FigyelőNet megkeresésére Homa Péter, a Bankkartya.hu szerkesztője. Erről azonban a vásárlókat is tájékoztatni kell, ugyanis a konverzió nem azonnal történik meg, így az árfolyam-kockázatot jelent.

Az ügyfél akár is nyerhet is, ha a forint időközben erősödik, ám tudatában kell lennie a vállalt kockázatnak. A szakember megjegyezte: hazánkban meglehetősen magas banki jutalékszint alakult ki a kártyás fizetéseknél, a kereskedő egy külföldi bankkal kedvezőbb szerződést köthet, mintha azt hazai bankkal tenné meg.

A vásárlónak nincs könnyű dolga, ha meg akarja ítélni, hogy a kereskedő mely bankkal kötött szerződést kártyás fizetésre. Ha a cég bérli a terminált, akkor azon általában megtalálható az elfogadó bank matricája, ám ha megvette azt, már nehezebb következtetni az elfogadó bank kilétére. Ennek azonban általában nincs is jelentősége – tette hozzá Homa Péter.

Versenyjogilag lehetséges

Nincs versenyjogi akadálya annak, hogy a kereskedő külföldi bankkal szerződjön, az áruk és szolgáltatások unión belüli szabad áramlásának elve ezt lehetővé teszi – mondta
Mihálovits András, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szóvivője. Erről azonban a vásárlókat tájékoztatnia kell – fűzte hozzá.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete már vizsgálódik az ügyben, konkrétumokat egyelőre nem tudtak lapunknak mondani.

"Egy mávos alkesz hozta tegnap a videó presszóba" - írta le Sixx, üdítően szomjasgyörgyös modorban, a fenti, titokzatos értemű, nagy jóindulattal backdoor kommunikációnak is minősíthető üzenet történetét. Ha a tömegben van mávos származású olvasó, kérjük…..