Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Körtvélyfáy Menyhért az LMP tatabányai képviselője

105 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hosszas vita után április hónapban döntött a tatabányai közgyűlés (5. napirendi pont) a Sárberki és a Dózsekerti lakótelepekre kiírandó energetikai pályázat támogatásáról. A pályázat azonban csalóka, hiszen valójában az önkormányzat a hosszú ideje húzódó tatabányai szórt azbeszt szennyezésre próbál…..
Esztergomi közbringa dokkoló /kép: infoEsztergom/ A csütörtöki közgyűlés /várhatóan/ döntést a Tabi, azaz a tatabányai közbringa rendszer kiépítéséről. Az ehhez szükséges források 60%-át az EU, 40%-át a Magyar Kormány adja, és a LIFE nevezetű nemzetközi levegőtisztasági program keretében kerül…..
  A tatabányai Szent Borbála Kórház Mentálhigiénés Központ és Drogambulancia dolgozói nem vártak tovább sem kamarai, sem törvényhozói döntésre, egységesen nemet mondtak a hálapénz rendszerére! Büszkék lehetnek döntésükre, büszkék lehetünk rájuk! Reméljük példájuk ragadós lesz!..
Kép: Még sokan emlékszünk rá ugye? Sokan ásványvizet csak azért vásárolnak, mert szénsavas vizet szeretnének fogyasztani. Annak idején, a szénsavas ásványvizek hazai elterjedése előtt minden nagyobb településnek volt saját szódása, akiktől meglehetett vásárolni a jó fröccs, vagy málnaszörp…..
Na, ilyet nem láthatunk majd Tatabányán! A tatabányai közgyűlés egy kivégzőosztag kíméletlenségével mészárolta le a babafa ültetésre vonatkozó javaslatomat, egy rövid, olykor személyeskedéstől sem mentes vitát követően. A javaslat ellen a leggyakrabban ismételgetett ellenérv - kész agyrém de igaz -…..
  Önálló képviselői indítványt nyújtottam be a városi közgyűléshez, melyben arra kértem képviselőtársaimat, hogy támogassák a "Minden születendő gyermeknek ültessünk egy fát!" program tatabányai megvalósítását.  „Minden születendő gyermeknek ültessünk egy fát!” néven indított országos mozgalmat a…..
kép: mapio.net Mivel a városi közgyűléstől már olyan sokat próbálkoztam, sajnos minden érdemi eredmény nélkül, a tatabányai azbesztszennyezés mentesítésével kapcsolatban bármifajta intézkedést kicsikarni – még a szennyezés mértékére vonatkozó friss felmérések elvégzésére vonatkozó javaslatomat sem…..
Jelentős, átlagban 7,2%-os áremelés várható a tatabányai helyi tömegközlekedésben, legalábbis erről szóló előterjesztést nyújtott be Schmidt Csaba városunk polgármestere a tatabányai közgyűlés számára. A viteldíj emelés mértéke nem lesz egységes, az autóbuszon vásárolt jegyek ára 335 Ft-ról…..
A tatai képviselő testület rendelete alapján Tata városa az év jelentős részében, november 1-től február 28-ig tüzijáték mentes övezetté vált. A döntés hátterében egy széleskörű civil kezdeményezés állt, melynek motorjai a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a Száz Völgy…..
légy a levesben Cserbenhagyás 2018.10.28 17:46:46
Nemet mondott a tatabányai közgyűlés Fidesz-KDNP frakciója, az Állatbarát Tatabánya Koncepció kidolgozására. Bár a legtöbb tatabányai lakos számára egyértelmű, hogy városunkban  sok mindent kellene még tenni a kultúrált állattartás feltételeinek megteremtéséért, de úgy látszik a Fidesz-KDNP…..
Ahogy azt október 4-én az állatok világnapján ígértem, a városi állatvédelmi koncepció kialakítására javaslatot nyújtottam be a közgyűlésnek Állatbarát Tatabánya Koncepció címmel. Ha a képviselők többsége támogatja az Állatbarát Tatabánya Koncepció létrehozását, akkor hamarosan megkezdődhet az…..
légy a levesben Rövid pórázon 2018.09.24 11:25:04
Fotó: adaptil.com Tatabánya vezetése rövid pórázra akarja fogni a kutyatartókat a közterületek használatáról szóló rendelet legújabb módosításiával, melyet a város közgyűlése csütörtöki ülésén tárgyal. A javaslat szerint Tatabánya minden belterületén lévő közterületén kötelező lesz a kutyák pórázon…..
kép: hotelarpad.hu Spoiler: kutyus is lesz Ugye milyen csodás? Szinte elvarázsolnak minket városunk éjszakai fényei. Mindezt javarészt Tatabánya közvilágítását biztosító 7500 köztéri lámpának köszönhetjük. No meg a karbantartásukat végző cégnek a Sistrade Kft-nek. A Sistrade tulajdonosa nem más,…..
Schmidt Csaba polgármester úr és Bencsik János országgyűlési képviselő úr az 544 millió forintba kerülő Bécsi út augusztus 24-i átadásán. Vidámságnak lelkesedésnek nyoma sincs, meglehet már megnézték a középtávú időjárás előrejelzést.   /Fotó: Schmidt Csaba Facebook oldal/ És meg is érkezett az…..
Körtvélyfáy Menyhért az LMP tatabányai képviselője 2018.09.13 20:20:31
@Szabványok: Igazából a közbeszerzési kiírásban - ha csak az út egyes szakaszain is - de szerepeltek ezek.
"Az út jobboldalán 0+015 - 0+040 szelvények között a rézsű 1:1 esésű, ezért geocella rézsűvédelemmel kell ellátni. Az út baloldalán a 0+015 - 0+100 szelvények között beton árkot, a 0+100 szelvénytől a végszelvényig szikkasztóárkot kell kialakítani. Az út jobboldalán az országos közút árkától a 0+090 szelvényig beton árkot, a 0+100 szelvénytől az 1+130 szelvényig szikkasztóárkot kell kialakítani. Az út jobboldalán az 1+000 - 1+130 szelvények között a terep az IPH Kft. Által készíttetett durvaterep rendezési tervhez szintben csatlakozik, így ezen a szakaszon rézsű kialakítása nem szükséges. Az út alatt a 0+090 szelvényben 19 fm hosszban Ø50 beton átereszt kell kiépíteni a beton árkok összekötésére."
1095!!! Köszönjük, annak a több mint 1000 tatabányai lakosnak, akik aláírták a tatabányai lakóépüleletek azbesztmentesítéséért indított petíciónkat, és külön köszönet azoknak akik segítettek minket az aláírások összegyűjtésében. Az aláírsgyűjtést befejeztük, a petíciót a közeljövőben átadjuk a…..
légy a levesben Ajánlom magam! 2018.04.05 00:36:30
Körtvélyfáy Menyhértnek hívnak, Tatabányán élek, 2 felnőtt gyermek édesapja vagyok, és gyermekvédelemmel foglalkozok. 2010-óta vagyok a Lehet Más a Politika Párt tagja, 2014-óta tatabányai önkormányzati képviselőként képviselem a tatabányai lakosok érdekeit. Most az LMP képviselőjeként egy…..
Orbán Viktor és barátja szívesen eldönti helyetted a jövődet, de ha nem bíznál bennük, szerintem menj el szavazni Te is április 8-án!..
Millennium lakópark, a mai kor igényeit kielégítő önkormányzati bérlakásokkal Ma a Tatabányán és környékén élők, illetve az ide költözni szándékozók egyik legégetőbb problémája az emberhez méltó lakhatás feltételeinek megteremtése. A kormány lakhatást támogató programjának csúfos bukását…..
Az elmúlt időszakban számtalan alkalommal szegezték nekem a kérdést, hogy az Orbán-rezsim leváltása érdekében partner lenne-e az LMP egy ellenzéki választási összefogásban, vagy sem. Politikai döntés hiányában sem igennel, sem nemmel nem tudtam felelni az érdeklődőknek, bár az utóbbi időszakban…..
A közelmúltban tartott lakossági fórumon meggyőződhettem arról, hogy a tatabányai azbesztmentesítés ügye széles lakossági támogatást élvez. Mivel a közgyűlés Fidesz-KDNP frakció képviselői több alkalommal is megakadályozták az azbesztmentesítést elősegítő határozati javaslatom elfogadását - mint…..
Természetesen  nem foglalták el a migráns hadak Hódmezővásárhely városát, és hazánk sem lesz bevándorló ország április 8-a után, hiába is riogatott minket azzal jelenlegi miniszterelnökünk a hódmezővásárhelyi választást követően.  Sajnálom, ha előző posztomat, melyben az irónia eszközével…..
Hihetetlen, de alig telt el egynap vaty ketö,, és máris bekővetkezet a kattasztró fa, Hodmezővásár helyét elárasztóták a migráncs hordalékok! Így jár mindenki aki hönszeretet Mini szterelnökünk I. ViktOrbán figyelmeztetésit hagyja csak ugy elsuhannni a fűle melet. igy let bevándorló város…..
Kocsis Máté a VIII. kerület fideszes polgármestere ebben a videóban /1:41:24-től/ maga ismerte el, hogy pszichológiai jellemzést készíttetett az egyik ellenzéki képviselőről.  Ennek kapcsán az alábbi kérdések fogalmazódtak meg bennem: - vajon Tatabányán is készülnek ilyen elemzések az ellenzéki…..
Ahogy azt előző bejegyzésemben ígértem, a népjóléti bizottság ülésén kezdeményeztem a tatabányai háziorvosi ügyelettel kapcsolatos vizsgálat lefolytatását.  A népjóléti bizottság hétfői ülésén javaslatomra napirendre került az háziorvosi ügyeleti ellátás. Képviselőtársaim is szükségesnek tartották…..
kép: Schmidt Csaba Facebook oldala Schmidt Csaba Tatabánya polgármesterének Facebook oldalán találtam egy hozzászólást, és egyre növekvő büszkeséggel olvastam az általam ismeretlen szerző sorait, aki a fröcsögő gyűlöletkampány közepette is felemelte, és magasra tartotta az emberiesség zászlaját.…..