Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Oknyomozó

0 bejegyzést írt és 173 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem, véletlenül sem akartam járványbloggernek felcsapni, jó lenne sok másról írni, de nem lehet. A magyar járványkezelés a friss enyhe korlátozások után is annyira irracionális és cinikus, hogy még mindig inkább kérdéseket vet fel.  Nagyon röviden összefoglalva. Most megszépül az első hullám és még…..
Nemrég jött a hírt, hogy a kormány részéről tervben van a magyar könnyűzene megreformálása. Első lépésként miniszteri biztossá nevezték ki a Petőfi Irodalmi Múzeum vezetőjét, Demeter Szilárdot, akinek a feladata, hogy  koordinálja a magyar könnyűzene megújítását és társadalmiasítását. Ez…..
Oknyomozó 2020.06.26 17:31:20
@birkamenet:
Sok-sok éve nem hallgatok rádiót sehol.
A kocsiban CD-k vannak, ezeken egy magyar szám sincs.
Otthon is a saját gyűjteményemet hallgatom, többnyire régebbi külföldi számok.
A magyar könnyűzenével vallatni lehet.
Teljesen szürreális volt ez a Húsvét, no nem a karantén miatt, az már kezd abszolút normális és mókás lenni, igen, mókás, csomó olyan dolgot csinál az ember, amit egyébként nem, meg olyan emberekkel bulizik online, akikkel egyébként ritkán, megtanítja a hatvan pluszos rokonait és családtagjait…..
Oknyomozó 2020.04.14 19:04:13
@Townsend: A francia tárkonynak van illata, az orosz tárkonynak nincs, olyan mint a fű. Remélem nem erre gondoltál.
Idén 24 különböző tormát teszteltünk, köszönhetően annak, hogy legalább 10 új torma érkezett a boltokba, hogy minél nehezebb dolgunk legyen vásárláskor, hogy melyiket is vegyük. Ezért vakteszteltük le mind a 24-ot, hogy könnyebbé tegyük a választást Neked. Előre eláruljuk, hogy a legmagasabb…..
Az internet tele van receptekkel, mégsem lehet igazán jó kenyérrecepteket találni. Vagy mindenki fehér kenyeret készít, vagy telerakja egzotikusnak gondolt hozzávalókkal, mert azt hiszi egészségesnek. De mi van akkor, ha valaki csak egy egészséges, mindenhol hozzáférhető alapanyagokból elkészített…..
Oknyomozó 2019.03.27 12:07:19
@Gehekko: Egyetértek. 15 éve kaptam egy kenyérsütő gépet, mert nekik sem kellett, de én sem használom.
Ha kézzel gyúrom, rögtön tudom, hogy a lisztnek milyen a sikértartalma, ha gyönge, kevesebb vizet vesz föl.
A kézzel készült előbb készül el, mint a gépi és nem kerül több munkába és nem tégla a végeredmény.
Oknyomozó 2019.03.27 13:19:03
@sZulamith: Próbáld ki tepsiben és annyi kelesztéssel amit 10:42-kor írtam.
Egy tálka víz is kell (2 dl) alá. Ha kisült, mosdatás után nem takarom le.
Ezt érdemes átlapozni:
Christine Ingram és Jennie Shapter
A kenyér és a kenyérsütés enciklopédiája
Nem drága a sütőhőmérő, arukereson megtalálod, amíg nem lesz villanysütő, hasznos tud lenni. Süteményeknél még fontosabb a pontos hőmérséklet.
A nők belső élményei, érzelemvilága különbözik a férfiakétól, már csak azért is, mert hónapról hónapra végigjárnak egy biológiai és ehhez kapcsolódó érzelmi körforgást. A szexualitást és az orgazmust is egészen másképp tapasztalják meg, mint a (fizikailag) erősebb nem. Gina Ogden szexológus, a Nők,…..
Mint már említettem ehelyütt, az étkezési célra árult magból vetett bab igen szépen termett idén. Az Erzsike fajtát zsengén kifejtettem és lefagyasztottam, a tarkabab néven vett változatot teljesen száraz állapotban tettem el. Az előbbiből egy adagot szintén megszárítottam és…..
Oknyomozó 2018.09.20 05:40:16
@Hórukk:
Egy méretes csülök elvisel 2-3 krumplit, a csipetkét meg kiűzi a fazékból.
Oknyomozó 2018.09.20 15:38:55
@Magánvéleményem:
"Amúgy, szerintem a fokhagymás rántás barbárság, a pirított fokhagyma íze eluralkodik a levesen..."
Azt nem írtam, hogy megpirul, ha majdnem kész a rántás fél percig készül még a fokhagymával, de az íze benne lesz a rántásban.
Bármilyen apró is a lakás, jó ha van egy hely, ahová el lehet vonulni dolgozni vagy egy kicsit számítógépezni. Igen ám, de sok társasházi otthonban egy gombostűt sem lehet leejteni kényelmesen, akkor hogy lehetne egy ilyen kuckót kialakítani, ráadásul úgy, hogy ki is nézzen valahogy? Nem lehetetlen,…..
Nem kell mindig ordas, lólábkilógató hazugságokra gondolni az állami propaganda kapcsán. Sőt, a most bemutatandó példa épp azt igazolja: a legaljasabb módon manipulál az adónkból fenntartott, állami hírügynökség...
Nem azért indít az ember sportcsatornát, aztán meg további kettőt, hogy azon favágós realityket mutasson zsinórban, erre legfeljebb akkor kerül sor, ha a ember olyan tartalmak jogait veszi meg, amik egyszerre láthatók és ütik egymást, ilyenkor mittudomén, elővesz a csatornaportfóliójából két másik…..
Kifejezetten csak magas hústartalmú, sertésvirsliket teszteltünk. Véleményünk szerint szabályozni kellene a minimum húsmennyiséget legalább 80%-ban, hogy ne kelljen annyi adalékanyagot, vizet, sűrítőanyagokat hozzátenni szegény húshoz, hogy kifőzés után még valami ehető dolog maradjon belőle.   ..
Oknyomozó 2017.12.29 06:47:12
@Kardos Tamás MaP blog:
Virslitesztről van szó.
A jogszabályból újra idemásolom:
4.4. Az élelmiszer előírt neve: virsli.

Gondolj a hat süteményre, Krémes, Francia krémes, Dobostorta, stb., amit akkor lehet ilyen néven árusítani, ha megfelelnek az előírásoknak. Egy cukrászdát találtam, ahol kitették a Franciakrémest, egyet hazavittem és a sárgakrémben zöldes színű zselatingolyó darabok voltak.
Csak a tejszínhabhoz lehetne használni zselatint!
Tehát nem lehetett volna ezen a néven árusítani, ennél a terméknél nincs lehetőség a név cifrázására, mint a krémesnél, amivel élnek is a hulladékgyártók:
" Lehetséges megnevezésekre példák:
puding kocka, vaníliás kocka, vaníliás szelet stb. "
A balatonlellei "nagy hírű" cukrászdákban Lellei krémes van, az egyikben Dobostortának kinéző tárgy Nosztalgia néven.
A hat süteményből egyet sem találok a kirakatban sehol. Ajánlom mindenkinek, ha a hatból egyet sem lát a cukrászdában, sürgősen távozzon.
Az internetes receptgyűjteményekben ontják az észt a pudingporból meg "növényi tejszín"-ből készült "isteni házi krémes" receptjével.
Akit érdekel a hat sütemény és nem akar hulladékot enni, itt van (alul a pdf):
www.cukraszat.net/jogszabalyok/461-hagyomanyorzo-cukraszati-termekek-iranyelv-2017
Hír a reggeli újságból: „Engedélyezték Vajna terjeszkedését”. A nyolc és félsornyi szövegből kiderül, hogy a Gazdasági Versenyhivatal áldását adta egy üzletre. Andy Vajna volt amerikai producer, jelenleg a magyar filmek miniszteri biztosa, a hazai kaszinók koronázatlan királya végre kiteljesítheti…..
Sziasztok! A kenyér az egyik legősibb ételünk. Az őskortól napjainkig nagyon sok átalakuláson ment át  és ma már rengeteg fajtája, formája létezik. Van sima búzaliszttel készült, teljes kiőrlésű, Graham liszttel készült, gluténmentes és még ezer fajta. Van kerek forma, hosszúkás,…..
Oknyomozó 2017.09.24 17:58:28
@SemmiKülönös:
- A eddigi hozzászólások színei nem változtak, ellenőriztem Firefoxban és Chromeban. Amit írtál világoskéken fehér betű.
Amit most írok, fehéren szürke betű (#B2B2B1), ami szintén nem felel meg még a jól látóknak sem, de ez már jó lenne és mégsem fekete #505050. (Colour Contrast Analyser program).
- Bármit sütsz a pontos hőfokra szükség van (macaron, leveles tészta, dobos lap), mert előfordulhat, hogy minden mehet a kukába. A készülék beszabályozásánál olcsóbb a sütőhőmérő (arukereso.hu), aminek nagy hasznát veszed.
Már máshol írtam a cukrászdák trükkjeiről, amivel kikerülik a Magyar Élelmiszerkönyvben foglaltakat (francia krémes=vaníliás habos), ezért a süteményeket is inkább én készítem, amiket száműztem örökre a margarin, a pudingpor és a rumaroma.
A mekibe meg nem járok és nem is fogok.
Oknyomozó 2017.09.25 17:30:42
@Raketta25:
Ez csak a nevében könyv, próbálja a minőséget emelni, de az ellenállók sokan vannak.
Erre keress rá: "Kiakadtak a kézműves pékek".
Én csak a sütemények miatt említettem, jelezve, hogy miket gyártanak ezek helyett:
16/2017. (III. 29.) FM rendelet

Dobostorta
Esterházy-torta vagy Esterházy-szelet
Indiáner fánk
Rigójancsi
Krémes
Franciakrémes
Amit láttam, hogy úgy néz ki, mint régen, de már nem hívhatják úgy mint régen, ezért találékony a "cukrász".
Dobostorta->Égetett cukros szelet
Krémes->vaníliás kocka
Franciakrémes->vaníliás habos.
A Vaníliás habos = pudingpor és hulala. Ezért nem Franciakrémes.
Amit elértek, hogy ezt a hat süteményt nem látom az eredeti nevükön, még a balatonlellei cukrászdában sem, ott lellei krémes, sok lappal, ami mégse ez:
gaultmillau.hu/receptek/mille-feuille-pierre-herme-kremese
Természetesen megsütöttem!

Ha nagy ritkán virslit veszek, az 80% fölötti hústartalmú, itt meg erőltetik (MÉ könyv), hogy érje el az 50%-ot.
Attiláék egy vagyont hagytak ott az Euronicsban, többek közt egy F energiaosztályú porszívóért, ami nem működik szőnyegen. Nem tűnik nagy fogásnak. Naná, hogy a bolttól a hatóságig mindenhol próbáltak igazságot keresni maguknak. Ebből a hatóság mérsékelten jó ötlet, egyedi esetekkel ugyanis nem…..
Oknyomozó 2017.09.09 10:28:08
@eßemfaßom meg áll:
Van benne pihefogó (hajszálak akadnak fenn egy kis szűrő kúpon, amit lehúzok róla, a leírással ellentétben minden alkalommal, mert a Sensor Control még nem jelzi piros villogással, de én érzem a szőnyegen, hogy gyengül). Ha kell, a tartállyal együtt letusolom.
A szivacs szűrőt és a mosható HEPA szűrőt fél év után mostam ki kb. 3 perc alatt.
Nem reklám, de 60 helyett 48-ért vettem a BOSCH BGC3U330 porszívót, 5 év garanciával.
Oknyomozó 2017.09.09 11:58:51
@porthosz:
"átlagos magyar pénztárca esetén azaz 20-30e forint körül"
A hír igaz.
Electrolux Ultraone 70-150e Ft
Electrolux Ultrasilencer 50-95e Ft
Electrolux Ultrasilencer ZEN 65-90e Ft

Electrolux ZPFCLASSIC PowerForce 30e Ft és AACA
Oknyomozó 2017.09.10 09:54:46
@eßemfaßom meg áll:
A pihefogó, a szivacs szűrő és a mosható HEPA szűrő fogja fel azt, ami nem akad fönn a tartályban. A kézikönyv szerint az utóbbi kettőt elég évente kimosni, én fél év után megtettem.
Ott tart a tudomány, hogy ezekben benne marad a por.
Blogkocsma Szalontüdő 2017.05.22 07:00:00
Veszprémben a Gourmandia étterem híres volt az ott készülő szalontüdőről. Pár korszakkal ezelőtt a polgi nagy kedvence volt ez a fogás, keddenként, mikor étlapon volt, mindig ott ebédelt. Polgármesterek jöttek-mentek, a legutóbbi pedig szépen átszokott az új csicsás…..
Folyton fényképezőgépekről beszélünk, közben mindenki a mobilját húzza elő, ha le akar fotózni valamit. Hol tart most a technika: jó telefonba vagy fényképezőgépbe érdemes egy amatőr fotósnak befektetnie? A téma kapcsán leültem beszélgetni egy fotótechnikai szakemberrel. Az ő meglátásaival kezdem…..
Oknyomozó 2017.05.13 09:18:08
@Ződ2000:
@Ződ2000:
RTFM, vagyis Read That Fucking Manual.
Közben ki is kell próbálni.
Vagy ez is sokat segít:
Julie Adair King: Nikon D3300 For Dummies,
vagy Rob Sylvan: Nikon D3300: From Snapshots to Great Shots.

A bookzz.org -ról le tudod szedni és még sok másikat is Scott Kelby magyarul is van.

A techradar.com -on ezt érdemes megnézni:
99 Common Photography Problems (and how to solve them)

A Nikontól ingyen letöltheted a Viewnx-I és Capture NX-D programokat.
Egy 23"-os IPS monitor nem árt.

Ha egy évet gyakorolsz meg fog változni a véleményed és a Nikon D5600-ra vagy nagyobbra ugrasz rá.
Oknyomozó 2017.05.14 19:58:15
@Ződ2000:
Elfelejtettem, hogy amit adnak, az nem a kézikönyv, azt le kell tölteni.
Olvasás közben meg gyakorolni kell az olvasottakat.
downloadcenter.nikonimglib.com/hu/products/21/D3300.html
Humoros könyv: Scott Kelby - A digitális fotóskönyv 1
böngészők összehasonlítása - Microsoft Edge, Opera, Firefox, Google Chrome letöltése 2017 internetes böngészőinek szubjektív rangsora Az internetes böngészők, azaz weboldal megjelenítők piaca voltaképpen nem létezik. Miután a Microsoft cég integrálta saját böngészőjét a Windows operációs…..
Oknyomozó 2017.05.09 06:16:10
@Albert Ejstejn:
System Explorer nélkül nehéz lenne az élet.
(Folyamatok memória használat tisztítása). A 2 Gb RAM-os régi gépen sűrűn kellett, de 16 GB RAM-nál csak viccnek használom.

Valamelyik kiegészítő okozza, én is jártam már így.
A Mozilla javaslata: Súgó->Újraindítás letiltott kiegészítőkkel.
Ezek után egyesével lehet engedélyezni a kiegészítőket és keresni a tettest.
Nyilván ugyanott kell a munkát folytatni, ahol a memóriazabálás történt.

A Video Downloadhelper bizonyos oldalakon sok-sok letöltés után eszi a memóriát, de valamit valamiért.
Cache törlés, újraindítás.
A vaj olyan érzetet kelt a szájban, hogy azt egy margarin se tudja utánozni. Egy jó szakács tudja ezt. Nemcsak utánozhatatlan aroma, textúra, hanem számos egészségügyi pozitívság is tartozik a vajhoz. A kókuszzsír pedig nem jobb nála...
Magyarország ugyan nem teljesít jobban, de Farkas Sándor és még jó néhány Fideszes képviselő mindenképpen jobban teljesít! Legalábbis a földprivatizáció és a felvett agrártámogatások terén. Jól látható, hogy  a földvásárlással csak a rokonok és barátok, Orbán Viktor hűbéresei jártak jól. Amint…..
Nagyjából egy hónappal ezelőtt robbant a bomba, amikor is megrázó videó készült Laci bácsi gasztrobűneiből. Egy összeállítást készített Ivassalkapcsolatosproblemak mikroblogger Benke Laci bácsi konyhai ámokfutásából, amit főzés címen szokott rendezni különféle tévéműsorokban. Az ország gyakorlatilag…..
Oknyomozó 2017.02.06 16:40:38
@Sexual Harassment Panda:
Ma itt kettőt is ajánlottam:
www.gaultmillau.hu/buvos-szakacs/libabefott

www.gaultmillau.hu/buvos-szakacs/brusszeltol-brusszelig

Büszke voltam 35 évvel ezelőtt a krumplipürémre, mindenkinek ízlett.
Ha ma szembesítenének vele, letagadnám és ha ugyanúgy készülne meg sem enném.
Magyarországon a kereskedelemben csak most kezdik a krumplik jelölését, A-B-C betűkkel, mi mire való, pedig itt régóta tudják.
www.burgonyakutatas.hu/burgonyafajtak/
Oknyomozó 2017.02.07 07:02:57
@karandash:
Azt írod rólam, "az általad lenézett ételekről".
Én egy cikket ajánlottam, amiből idéztem kedvcsinálónak.
A saját recept szerint készített rakott káposztámért lehet, hogy a franciák szobrot emelnének a tiszteletemre.
Idemásolom mit írtam:
--------------
Ilyen a “bélszín Colbert módra” vagy “francia rostélyos”, amitől egy francia hidegrázást kapna, a “milánói makaróni”, amit Milánóban kizárólag azok ismernek, akik Veneszt is olvasnak.
Kötelező cikk:
www.gaultmillau.hu/buvos-szakacs/brusszeltol-brusszelig
Ezt kötelező elolvasni.
---------------
Az MTVA már az Olimpia első napján kitett magáért, minden kétkedőnek bebizonyította, hogy az emberkínzó ex-ügynökök, zenetévés műsorvezetők és a feleségverésért jogerősen elítélt Knézy Jenő képes a közmédia eddigi színvonalát is alulmúlóan, a magyar sportolókat és…..