Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Axodox

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a bejegyzés már elköltözött az új otthonába, itt található meg: https://viktorjava.com/hogyan-megy-konnyebben-a-programozas-tanulas-online-modon/..
Axodox 2019.08.24 22:45:59
Én azt a javaslatot tenném hozzá, hogy én első körben azzal kezdenék, hogy hogyan is működik a számítógép - ez segíti a fogalmak megértését. Ha ez tiszta akkor érdemes egy egyszerű programnyelvvel indítani, ahol nem zúdul rá az emberre azonnal sok fogalom, illetve elég strict és HW közeli pl. C. Ez szintén segít megérteni, hogy működnek a dolgok, nem úgy mintha pl C#-al, vagy ne adj isten JavaScript-tel kezdenénk. Ezután jöhet az objektum orientáltság (mondjuk C++), majd a magasabb szintű nyelvek (Java, C#). Ez a sorrend követi a történelmet is, és segít megérteni hogyan épül egymásra minden, ez pedig nagy előny hibakeresésnél illetve az elmélet megértésében is. Továbbá ad egy spektrumot, hogy lehessen megfelelő eszközt találni a megfelelő feladathoz. Végül az is kiderülhet mit szeret az ember csinálni, lehet hogy HW közel szeret varázsolni valami látványosat, vagy mondjuk összedobni egy hasznos webappot.

A második tippem az, hogy a legelső alapok után érdemes saját projekteken dolgozni, ugyanis a tankönyvszerű példák sokszor unalmasak és sok olyan dolog sikkadhat el, ami a legegyszerűbb esetekben nem jön elő, de a valóságos projektekben annál inkább. Meg hát jobb érzés csinálni valamit egyedit, mint követni a leírt szcenáriókat.

A tiszta kódot tényleg nem biztos, hogy kezdőként könnyű megfogni. Én azt mondanám, hogyha valami saját értékelés alapján rondán néz ki, repetitív, nem átlátható, nehezen olvasható, akkor az szinte biztos az is. Akkor is ha egyébként működik. A legnehezebb a jó arhitektúra megtalálása, hogy minden szépen elkülönüljön egymástól, de ne annyira, hogy nem lehet átlátni mi-mihez kapcsolódik. De van egy sokkal egyszerűbb javaslatom is: miután "kész" a kód, utána át kell nézni és le kell tisztázni. Ha az ember jól tesztelhető kódot ír, az általában architekturálisan is tisztább lesz.