Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NinersMaster

11 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hétvégén a bajnokságok utolsó köreibe fordultunk, már csak egy hétvége és véget érnek az alapszakasz mérkőzései. Pontgazdag mérkőzések és negatív pontrekordot hozó mérkőzésen szurkolhattak a nézők. Megvan az első osztály kiesője, és a Rookie Cup döntősei, a…..
Újabb hétvége, újabb nagyszerű mérkőzések! Most nem volt sem olyan sok meccs, sem olyan sok pont, mint megszokhattuk az előző hetekben, de kemény küzdelemben nem volt hiány. Véget ért a Rookie Cup érdemi része, már csak a 4. helyről döntő Tata-Fehérvár mérkőzés van vissza.…..
Újabb meccsekkel zsúfolt hétvégén vagyunk túl, amin összesen 8 mérkőzést játszottak 13 magyar csapat részvételével. Ennek ellenére túl sok meglepetés eredmény nem született. A nemzetközi porondon 3 csapattal is pályára lépő Wolvesnak egy győzelmet sem sikerült…..
Újabb remek hétvégén vagyunk túl, amikor is 7 mérkőzésen 12 magyar csapat lépett pályára, kemény összecsapásokon és nagy küzdelmek során mutatták meg mire képesek. A létező összes versenysorozatban pályára léptek a derék amerikai footballisták, mutatva ezzel is a sport…..
A hétvége újfent termékeny volt mérkőzésekben, 7 találkozón 12 magyar csapat lépett pályára és mérkőzött meg.Akkor lássuk az eredményeket: DIV I.Szolnok Soldiers - Budapest Cowboys     12:35    (Cowboys +23) Tipp:Cowboys…..
A hétvégén újra több csapat is pályáralép a hazai és nemzetközi porondokon.Több nagy csata is lesz, aminek a végkimenetele nehezen megjósolható. Két mérkőzést is  kétesélyesnek jósolok, és ezzel a nézők fognak a legnagyobbat nyerni, mert szikrázó összecsapások…..
Újabb hét telt el, és újból jelentkezem a rangsorral.Igazán termékeny hétvége áll mögöttünk, 10 csapat is pályára lépett, hol sima papírforma eredmények születtek, de volt ahol a végletekig kiélezett hosszabbításos mérkőzést láthattak a szurkolók. A két magyar…..
Hetente mindig a bajnoki fordulók után közzéteszem az általam vélt erősorrendet a magyar bajnokságokban DIV I. és DIV II. valamint a rookie kupában résztvevő csapatokat rangsorolva. Tavalyi év folyamán, több helyen is láttam ilyen power rankingot az amerikai footballal…..
DIV I.Debrecen Gladiators - Budapest Titans   14:47     (Titans +33)        tipp: Titans +10Beigazolódott a várható eredmény, de még nagyobb különbséggel, mint amire számítottam. A Titans szétpasszolta a Gladiators…..
Új rovattal jelentkezem, amit szintén szeretnék minden héten megjelentetni.Igyekszem megtippelni a hétvégén megrendezésre kerülő mérkőzések eredményeit.A magyar Div. I. és II., a Rookie Cup valamint a CEFL meccsek eredményeit.Jelölöm a győztes nevét, és a mérkőzés…..
  Újra jelentkezem a listámmal. Első listám vegyes visszhangokat váltott ki, sokaknak tetszett, de több bírálatot is kaptam. Mindkettőt köszönöm, a feltett kérdéseket igyekeztem megválaszolni a fórumokban. A Power Ranking egy pillanatnyi formát igyekszik tükrözni, de mivel…..
Appleblog A hét Apple-hírei 2008.04.13 18:59:00
Új külsőket terveznek a MacBook és MacBook Pro laptopoknak, a változás leginkább a műanyag részek eltűnését eredményezi. Vannak, akik örömmel fogadták a hírt, hogy az alumínium uralja majd az alsókategóriás Apple laptopok borítását is, sokan azonban csalódottak, hogy az…..
A halászok már évekkel ezelőtt megkezdték a tengerfenék élővilágának szisztematikus kiirtását - állítja az amerikai Marine Conservation Biology Institute. Állításuknak igen szemléletes vizuális muníciót ad, hogy a nagyüzemi gereblyézés technikai csúcsának…..
NinersMaster 2008.02.21 13:26:35
Kedves mickeyknox,

a természet- és környezetvédelemnek nagyon is sok köze van az állattartáshoz. Csak gondolj bele ezek az állatok amiket a husukért tenyésztünk - itt föleg a szarvasmarhákra gondolok - mennyi ürüléket termelnek. Ez a talajvízbe szivárok, ammóniát termel, erről az indexen is már több cikk volt. Ha nem tartunk állatokat a husukért, akkor mindenki vega lesz, és igen esetleg ha kell több termőföld, arra ott van az a sok legelő amit be lehet vonni termelésbe, amin az állatok eddig legeltek, és messze nem fog kelleni az egész, csak töredéke, a plusz ellátás miatt. Elegendő tápanyaghoz pedig nem a husból jutunk, hanem a növényekből. A húsban is van, de lényegesen kevesebb mint a növényekben. Arra pedig előre válaszolok, most mielőtt bárki írná, hogy ha vega vagy nem olyan jó a teljesítőképességed minth a húst ennél, mert ez nem igaz. Erre legjobb példa a sport, számtalan vega olimpiai bajnok, világbajnok van. Nehéz fizikai munka végzéséhez sem kell örökké húst enni. Ez egy rossz beidegződés, nem tehettek róla, mert a szüleitek is húst ettek, az ők szülei is, és így tovább. Mivel mindenki ezt látta ez lett a természetes. Ha egy olyan közegben nőssz fel ahol mindenki vega, akkor az néz bután arra aki húst eszik. KIsfiamat is cikizik a suliban, mert vega, de amikor rákérdez, hogy ha te olyan nagy állatbarát vagy, és jaj de cuki az a kiscsibe, vagy az a kisboci akkor miért eszed meg? Válasz nincs, csak buta nézés.
NinersMaster 2008.02.21 16:38:42
Nem tüntem el, csak otthon voltam.

Az állításomat számszakilag nem tudom alátámasztani most hirtelen, de előkeresek nektek egy videót, beteszem a linkjét, tudományos
anyag asszem valamelyig nyugat európai gazdasági minisztérum, vagy valami kutató csoport anyaga.

A világ szarvasmarha állományának nagyobbik részét a husáért tartják, megy a Mekibe, meg a hasonló étteremláncokba, a közétkeztetésbe,konzervekbe, meg a Tesco polcokra. Tejből is hihetetlen mennyiség elpocsékolódik, már a gazdaságokban, és gondoljatok bele mennyi marad meg a boltok polcain. Amit abban a videóban hallottam előre nekem is döbbenetesnek tünt, és lehet, hogy az 1/3-ad nem is a szarvasmarhákra vonatkozott, hanem a termőföldre. Simán elképzelhetőnek tartom, hogy tehénből még ennél is kevesebb elegendő lenne a tej előteremtésére. Amerikában egyértelműen a husáért tartják, ott a marhahús a hús, nálunk inkább a sertés a természetesebb. Nem kis ország, nem kicsi felvevőpiaccal. Írtátok, hogy a számításaitok szerint Mo.-n simán kijön napi 1/2 liter tej/fő. Szerintem elfogyasztott húsra is kijön ennyi per nap per fő, ha nem több, ebbe beleértünk mindent, a májkrémtől a steak-ig. Akkor ha ezt összevetjük, hogy egy tehén egy embert mennyi tejjel látja el, és mennyi hússal tudja ellátni, akkor az jön ki, hogy tejből több litert tud adni, mint húsból. Akkor több szarvasmarha kell húsnak, mint tejelni.